هورمون چیست و چه نقشی در بدن دارد؟

هورمونها توسط غدد مترشحه داخلی ترشح میشوند که نام دیگر آن غدد بدون مجرا نیز میباشد، چون ترشحات خود را مستقیماً به داخل جریان خون میریزند. کلیه و کبد نیز هورمون تولید میکنند، ولی بیشتر هورمونها توسط غدد تولید میشود.
هر هورمونی تأثیر خاص خود را بر بدن میگذارد. بطور کلی کار هورمونها: تنظیم فعالیتهای داخلی اندامهای بدن است، مانند رشد و تغذیه، انبار کردن و استفاده مواد غذایی و فعالیتهای جنسی، چنانچه غدهای هورمون خود را کمتر یا بیش از حد معمول تولید کند، شخص ممکن است دارای ظاهر و یا اندامی غیرعادی شود.
حال به بررسی برخی از غدد عمده و هورمونهای مترشحه توسط آنها در بدن میپردازیم. غده تیروئید در گردن واقع شده و هورمونی تولید میکند که در مراحل مختلف به رشد و نمو و دگرگونی بدن کمک میکند. غده هیپوفیز که در بخش زیرین جمجمه واقع شده و دارای ۲ قسمت میباشد، و آنچنانکه میدانیم هورمونی که توسط یکی از این بخشها تولید میشود بر رشد تأثیر میگذارد. بخش دیگر ۲ نوع هورمون تولید میکند که مصرف آب، چربی، فشار خون و تنظیم دمای بدن را رهبری میکند. ۲ غده مهم که در بخش فوقانی کلیه قرار گرفته است، یکی از آنها هورمون آدرنالین تولید میکند و این هورمون فشارخون، عکسالعمل در برابر حوادث و رویدادها را تنظیم میکند. هنگامی که هیجانزده و یا وحشتزده میشوید، در بدن شما مقدار بیشتری از این هورمون ترشح میشود.
سایر غدد موجود در بدن شما هورمونهایی تولید میکنند که باعث میشود مانند یک پسر و یا دختر رفتار کنید. بنابراین در مییابید که هورمونها برای حفظ شما و سلامتیتان مسئولیت زیادی را عهدهدار میباشند.