وقتی میخوابیم چه روی میدهد؟

هر شب که چشمان خود را می بندیم و به دنیای دیگر «خواب» می رویم، وقتی بیدار میشویم، گویی که از مسافرت بازگشته ایم، فقط نمیدانیم واقعاً بر ما چه گذشته است.
ممکن است بدانیم که خواب دیده ایم یا سرد و یا گرم بود ولی نمیدانیم چه کارهای دیگری کرده ایم! و زمآنکه خواب بودیم، بر بدن ما چه گذشته.
از مهمترین نکات در هنگام خواب: استراحت عضلات بدن میباشد. چنانچه کسی دست ما را به آرامی بالا بیاورد، دست کاملاً شل بوده و هیچگونه مقاومتی نشان نخواهیم داد.
یکی از دلایلی که بطور افقی میخوابیم آن است که به ماهیچه ها اجازه استراحت دهیم. گروهی از عضلات که در زمان خواب استراحت نمیکنند؛ عضلات اطراف پلک ها و چشمها هستند. این عضلات منقبض میشوند تا چشمان ما را بسته نگه دارند.
در طول خواب شبانه، بدن ما حرکات زیادی انجام میدهد. ممکن است یک قسمت از بدن با سخن دیگر را تکان دهیم و یا کاملاً به طرف دیگر برگردیم. و بسته به میزان خستگی، درجه حرارت، غذایی که قبل از خواب خورده ایم و غیره… در مدت خواب برخی زیاد حرکت کرده و برخی کم.
یک فرد معمولی در شب ۲۰ تا ۴۰ بار تکان میخورد، ولی ما در هر ساعت حدوده بمدت ۳۰ ثانیه حرکت داریم و با در تمام مدت شب حدود چند دقیقه.
در طول بیداری، هر یک از ما در برابر رویدادها، عکسالعمل هایی متفاوتی نشان می دهیم ولی هنگام خواب همه ما تقریبا به یک شکل در برابر پیامهایی که توسط حواس ما گرفته میشود مانند صدا، نور، حرارت و بوها عکسالعمل نشان می دهیم. اما هنگامیکه خوابیده ایم، در داخل بدن چه روی میدهد؟ البته گردش خون، همچنان ادامه دارد ولی ضربان قلب کاهش مییابد، ما آرامتر نفس میکشیم و عمق تنفس نیز کمتر از زمان بیداری است..
هضم بطور معمول صورت میگیرد. کبد و کلیه نیز بکار خود ادامه میدهند، اما درجه حرارت بدن تا حدود یک درجه پائین میآید. تعریق عمومی بدن ممکن است افزایش یابد، اما در کف دست ها و پاها نسبت به زمان بیداری، تعریق کمتری صورت میگیرد. اینطور نیست که برخی گمان میکنند در وقت بخصوصی از شب، خواب بسیار سنگین تر است. هر شب ممکن است ما بارها و بارها از خواب سبک به خواب عمیق فرو رویم.