چه چیز باعث ایجاد رنگ چشم ما میشود؟

چشم، یکی از جالب توجهترین اندامهای بدن ما میباشد. در حقیقت چشم وعی دوربین است دارای یک روزنه قابل تنظیم برای عبور نور، یک عدسی که امواج نورانی را برای تشکیل تصویر متمرکز میکند و یک فیلم حساس که بر روی آن تصویر ثبت میشود.
بحث ما در اینجا راجع به مکانیسم بینایی در چشم نیست، بلکه بیشتر به توضیحاتی راجع ساختمان چشم میپردازیم. شکل چشم، بجز یک برآمدگی کوچک که در جلو جایی که نور وارد میشود، قرار دارد، کروی است. این بر آمدگی، که در جلو بطرف خارج خمیدگی دارد، قرنیه نامیده میشود. قرنیه شفاف بوده و به جمعآوری پرتوهای نور در هنگام ورود به چشم، کمک نموده و از آنجائیکه روزنه چشم را محافظت میکند، بسیار حساس میباشد. هر غبار با ذرهای که بر روی آن بنشیند، سریعا احساس شده و بنابراین میتوان آنرا پاک کرد.
قسمتی از چشم که مانند فیلم دوربین عمل میکند؛ شبکیه نام دارد. این قسمت از ده لایه سلولی بسیار نازک تشکیل شده و قسمت داخلی چشم را میپوشاند. بنابراین تا اینجا در مورد روزنه چشم و فیلمی که نور باید به آن برسد؟ صحبت کردیم.
پس از قرنیه، برای تنظیم نور وارده، عنبیه و مردمک قرار دارند. عنبیه دایرهای رنگی است و مردمک یک نقطه سیاه در وسط آن میباشد. در ضمن، دلیل سیاه بنظر رسیدن مردمک، آنست که بطرف فضای تیره داخل چشم باز میشود. از اندازه مردمک بوسیله عنبیه تنظیم میشود، که در نور روشن روزنه را باندازه ته یک سنجاق بسته نموده و در نور تاریک، روزنه را منبسط میکند. مستقیما در پشت عنبیه و مردمک، عدسیها قرار دارند که مانند عدسی یک دوربین، بزرگنما میباشند. عدسی قابلیت ارتجاعی داشته و خود را با فاصله کوتاه یا بلند دید، تطبیق میدهد.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
عدسی امواج نور را منحرف نموده، بطوریکه آنها در مرکز شبکیه متمرکز میشوند. رنگی که به هنگام نگاه به چشمهای یک شخص میبینیم؛ مربوط به عنبیه است. این بدان علت است که بافت عنبیه بیشترین رنگدانه و قسمت جلو آن، تقریبا فاقد رنگدانه است. از آنجائیکه قسمت جلو، بسیاری شفاف بوده و امواج نورانی زرد و قرمز را به هنگام عبور نور از عنبیه، جذب میکنند، نور منعکس شده از قسمت عقب، دارای رنگدانه آبی بنظر میرسد. رنگ آبی، انعکاسی از رنگدانههای قسمت عقب عنبیه میباشد. اگر رنگدانهها در قسمت جلو عنبیه در سالهای بعد تکامل نیابند، عنبیه در تمام دوره زندگی شخص، آبی بنظر میرسد. ولی اگر رنگدانه در قسمت جلو عنبیه تکامل یابند، عنبیه قهوهای خواهد شد.