چه چیز باعث صافی کف پا میشود؟

دفعه بعد که از وان حمام یا زیر دوش خارج شدید، بهجای پای خود که جا گذاشته اید، توجه کنید. اگر رد پای شما لوبیایی شکل و بشکل کلیه هاست، پای شما طبیعی است. و چنانچه جای پایتان به شکل مسطح و تخت بود، یعنی بخش داخلی پا با زمین تماس پیدا کرد، کف پای شما صاف است. در حقیقت: پا بمانند یک ۳ پایه است که بر سه نقطه اتکا دارد. یکی از این نقاط: پاشنه پا میباشد که در قسمت عقب پا بوده و ۲ نقطه دیگر بر ۲ برجستگی کف پا قرار دارد.
بوسیله این ۳ نقطه، کف پا بشکل قوسی درآمده. این قوس سفت و سخت نبوده، بلکه انعطاف پذیر و فنری است و علت آن نحوه قرار گرفتن استخوانها، غضروف، تاندون ها، رباط و عضلات پا میباشد. درواقع با یک دید مهندسی، این قوس فنری، بهترین نوع بنا برای ساختمانی است که باید وزن را تحمل کند. فضای زیر قوس پا با چربی پر شده است. در میان این چربی، رگهای خونی، اعصاب و تاندونهای انگشتان پا قرار گرفتهاند و در هنگام راه رفتن کوچکترین فشاری به آنها وارد نمیشود.
هر گاه فردی با پای برهنه در خارج از منزل راه برود، محتملا با هیچ شکلی مواجه نخواهد شد. چون طبیعت نامنظم نیروهای زمینی وارد بر پا، سبب میشود تا وضعیت جدیدی را در هر قدم به خود بگیرد، به این طریق قسمت داخلی پا که شامل ماهیچه های ظریف و رباطهای قوس است دائما فعال بوده و تمام قمستهای پا را بکار می اندازد.
وقتی برروی خیابان صاف شهر و زمینهای سخت راه می رویم تنها چند نقطه از پا بطور دائم تحریک میشوند. بنابراین پا، خود را به طریقی خاص با این تحریکات یکنواخت هماهنگ میسازد. درواقع در حالتی قرار میگیرد که به آن فشار انقباضی میگویند. حالت انقباضی پا: مرحله ای است که تمام قمستهای پا در حال تغذیه و نیز در حال حرکت هستند. حال اگر برخی از بافتهای معین موجود در پا بخوبی توسط دستگاه گردش خون تغذیه نشوند، دچار ضعف، کم خونی و خستگی میشوند و آنگاه قوس کف پا قادر به تحمل وزن بدن نبوده و پائین میافتد و در نتیجه کف پا صاف میشود. البته برخی از انواع صافی کف پا، مادرزادی است و افراد بطور مادرزاد دارای بافتهای ضعیفی بوده و نتیجتا قوس کف پای آنها ضعیف خواهد بود.