کرگدن ها در کجا زندگی می‌کنند؟

0

پنج نوع کرگدن مختلف در دنیا وجود دارد که دو نوع آن کرگدن سیاه و کرگدن سفید، در آفریقا یافت می‌شوند. هر دوتای آن‌ها دو شاخ دارند.

سه نوع دیگر کرگدن‌ها، در آسیا زندگی می کنند. کرگدن‌های هندی و جاران، هر کدام یک شاخ دارند و کرگدن‌های سوماترا نیز دارای یک شاخ می باشند.

کرگدن‌ها، بدنی بزرگ و سنگین دارند و معمولاً بسیار آهسته حرکت می‌کنند. آن‌ها به محیط اطراف خود توجهی ندارند و حیوانات دیگر را بعنوان غذا شکار نمی‌کنند. این حیوانات، علف و دیگر گیاهان را بعنوان غذا می‌خورند. این حیوان عظیم الجثه خیلی آرام و گوشه گیر است، اما با این وجود می‌تواند خطرناک باشد و خشمگین شود. یک کرگدن می‌تواند سرعت ۳۰ مایل در ساعت را داشته باشد و از شاخ‌های قوی خود برای حمله به دشمن استفاده کند.

کرگدن‌های سوماترا کوچکترین نوع کرگدن‌ها می‌باشند که معمولاً کمتر از یک تن وزن داشته و در قسمت شانه حدود یک متر قد آن است. بزرگترین آن‌ها کرگدن سفید آفریقایی است که ۳.۵ تن یا بیشتر وزن و ۲ متر قد دارد. بدن بزرگ کرگدن بر روی چهار پای کوتاه قرار گرفته که هر پا دارای ۳ پنجه می‌باشد. کرگدن‌ها حیوانات سم دارند که با اسب‌ها خویشاوند می‌باشند.

شاخ‌های بعضی از انواع آن‌ها بلند بوده، طوری که بلندترین آن‌ها که تا کنون اندازه گیری شده ۱.۵ متر می‌باشد. کرگدن‌ها ممکن است یک یا دو شاخ بسته به نوع آن داشته باشند.

اولین شاخ، بالا یا کمی پشت سوراخ‌های بینی قرار گرفته است. دومین شاخ پشت اولی و درست بالای چشم‌های حیوان قرار دارد. این شاخ‌ها با توده متراکمی از موهای زیر پوشیده شده است.

دیگر قسمت‌های بدن معمولاً فاقد موست، بجز کنار گوش‌ها و نوک دم که پوشیده از مو می‌باشد. پوست کرگدن ضخیم و خشن است.

کرگدن‌ها معمولاً به تنهایی چرا می‌کنند. اما گاهی مواقع می‌توان آن‌ها را در خانواده‌های کوچکی مشاهده کرد. حیوان ماده در هر زایمان یک نوزاد بدنیا می‌آورد. نوزاد این حیوان ۱۸ ماه بعد از جفت‌گیری بدنیا می‌آید و چند سال پیش مادر خود می‌ماند. کرگدن‌ها در باغ وحش ممکن است تا ۱۵ سال زندگی کنند.


 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.