چه چیز باعث خودکشی نهنگ‌ها می‌شود؟

0

سونارهای (دستگاهی برای تعیین محل اشیای زیردریایی و مخابرات زیردریایی) قوی زیردریایی ها، حباب های گازی خطرناکی را در اندام های حیاتی وال ها و دیگر پستانداران دریایی تشکیل می دهد که به راحتی قادرند بافت های بدن این جانوران را از بین ببرند. این حالت دقیقاً مشابه بیماری کشنده موسوم به بند (Bend) است که در غواصانی که پس از شیرجه زدن به اعماق زیاد دریا به سرعت به سطح آب برمی گردند ایجاد می شود. برای نخستین بار، دانشمندان ادعا می کنند که توانسته اند به علت خودکشی مرموز و دسته جمعی اول ها پی ببرند. آنها معتقدند وال ها با مواجه شدن با انواع ویژه ای از سونارها خود را به ساحل کشانده و به طور گروهی اقدام به خودکشی می کنند.سال گذشته به دنبال انجام یک رزمایش بین المللی دریایی در دریای آتلانتیک، ۱۴ وال منقادار در سواحل جزایر قناری به گل نشسته و درصدد خودکشی برآمدند. این مسئله دانشمندان را بر آن داشت که به طور جدی این موضوع را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. بنابراین تیمی از پژوهشگران اسپانیایی و بریتانیایی تشکیل شد و این تیم ساعت های متمادی رفتار به نمایش گذاشته شده توسط وال ها را زیرنظر گرفت تا به علت اصلی این رفتار وال ها پی ببرد.

در حادثه دیگری که ۳ سال قبل به وقوع پیوست قریب به ۱۷ وال منقاردار با اندازه متوسط پس از آنکه کشتی های نیروی دریایی اقدام به اجرای عملیات سونار کردند به سواحل باهاماس آمده و در آنجا به گل نشستند. هفت وال در عرض چند ساعت پس از مواجهه با مشکلات تنفسی از پای درآمدند.

این حادثه باعث شد که تحقیقات وسیعی توسط سرویس بین المللی شیلات و نیروی دریایی صورت گیرد. اگر چه تحقیقات آنها سیگنال های سونار زیردریایی ها را علت اصلی به گل نشستن دسته جمعی وال ها معرفی کرد اما برای توضیح اینکه چرا سونار زیردریایی ها این چنین وال ها را عصبانی و ناآرام می کند تحقیقات بسیاری مورد نیاز است.دانیل کاستا ( D.Costa) کارشناس پستانداران دریایی در سانتاکروز و مشاور پروژه استفاده از سیگنال های سونار با فرکانس پایین در بررسی تغییرات دمایی آب های عمیق، معتقد است که امواج سونار با فرکانس نسبتاً بالا و قدرتمند که توسط کشتی های زیردریایی مورد استفاده قرار می گیرند در حقیقت عامل اصلی به گل نشستن دسته جمعی وال هاست.علاوه بر این او معتقد است که شواهد جمع آوری شده توسط پژوهشگران بریتانیایی و اسپانیایی تنها توضیح کم اهمیتی را راجع به سرگردانی و مرگ وال هایی که در اعماق بسیار پایین شنا می کنند فراهم کرده است.

سرانجام تیم تحقیقاتی متشکل از دانشمندان بریتانیایی و اسپانیایی به سرپرستی پل جپسون ( P.Jepson) از انستیتوی جانورشناسی لندن موفق به ارائه توضیحی برای حادثه به گل نشستن دسته جمعی وال ها در سال گذشته شدند.او و همکارانش معتقدند که هیچ نشانه ای دال بر وجود بیماری باکتریایی در وال ها دیده نمی شود. نتایج حاصل از کالبدشکافی نشان می داد که رگ های خونی، جگر، قلب، کلیه و بافت های چربی وال ها پر از حفره هایی است که به سرعت با گازهای منبسط شونده حاصل از پالس های سونار پر می شوند.آسیب حاصل از این حباب ها مشابه آسیب حاصل از حباب های نیتروژنی است که در بافت بدن غواصانی که به اعماق زیاد آب شیرجه می زنند پدید می آید. این حباب های نیتروژن به دنبال تقلیل فشار هوا در بافت بدن غواصان تشکیل می شود.

راجر جنتری (R.Gentry)، مشاور تیم صوت شناسی اتمسفری و اقیانوسی اداره شیلات می گوید: «این بهترین اطلاعاتی است که از یک به گل نشستن در رابطه با سونار به دست آمده است.» او در مصاحبه با واشنگتن پست گفت که مؤسسه نوح (NoAA) درصدد تشکیل کارگاهی با همت نویسندگان و دیگر افراد است تا به اطلاعات جدیدی در این زمینه دست یافته و سعی دارند که به نتیجه گیری های علمی جدیدی دست یابند.اگرچه پژوهشگران بریتانیایی و اسپانیایی پیشنهاد کرده اند که ممکن است وال ها به دنبال بیماری تقلیل فشار هوا دست به خودکشی زده باشند _ احتمالاً با شیرجه زدن به اعماق زیاد و شنای سریع به سمت سطح آب که به دنبال وحشت ناشی از دریافت ایمپالس های سونار صورت می گیرد _

اما کاستا معتقد است پستانداران دریایی که در اعماق زیاد اقیانوس ها شنا می کنند نمی توانند به بیماری بند مبتلا شوند چرا که با شروع  غواصی و خارج کردن گازهایی که در سطح آب تنفس کرده اند دیواره ریه های آنها به یکدیگر می چسبند.پژوهشگران اسپانیایی و بریتانیایی معتقدند شاید علت اصلی تشکیل حباب های یافت شده در بافت های بدن وال های منقاردار ایمپالس های سونار باشد. این ایمپالس ها در مولکول های نیتروژنی که در بافت های بدن آنها یافت می شوند حباب هایی را تشکیل داده و همین امر موجب عصبانیت و ناآرامی وال ها می شود.

SFGATE.Com


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

زره نمادین فلزی پیچیده‌ برای گربه‌ها و موش‌ها – کار یک هنرمند باذوق!

دشمنی بین گربه‌ها و موش‌ها به قدمت تاریخ است. اگر قرار بود آنها مثل آدمیان در برابر هم صف‌آرایی کنند چه چیزهایی برای این نبرد می‌ساختند؟کار یک هنرمند کانادایی تقریباً در همین سمت و سو است. جف دی بوئر با الهام از فرهنگ‌های باستانی و…

عکس‌هایی که جادوی پرسپکتیو را نشان می‌دهند

عکاسی به نام هوگو سوئیساس، یک عکاس خلاق مستقر در لیسبون پرتغال است. او از دوربین و مغزش برای فریب چشم بینندگان عکس‌هایش استفاده می‌کند. او کاملاً خودآموخته، اشیاء روزمره را در صحنه‌هایی که به نظر نمی‌رسد متعلق به آن‌ها هستند، قرار می‌دهد، و…

عکس‌های بی‌نظیر از آبشارهای رنگارنگ دریاچه‌های پلیتویس در کرواسی و مقایسه آنها با فصل یخ‌زده

نوشته: تاماس دومبورا توثمن چهار سال پیش در فصل زمستان از دریاچه‌های پلیتویس بازدید کردم و از دنیای زیبا و یخ زده آنها با آبشارهای یخی و مناظر سفید عکس گرفتم.اخیراً دوباره به این دریاچه‌ها بازگشته‌ام تا از همان منظره خیره‌کننده عکس…

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…

چند بار می توانید یک تکه کاغذ را از وسط تا کنید؟

به راحتی می‌توان یک تکه کاغذ را یک، دو بار یا حتی سه یا چهار بار از وسط تا کرد. اما بیشترین تعداد دفعاتی که یک تکه کاغذ را می‌توان از وسط تا کرد چقدر است؟بر اساس یک ادعای رایج، یک ورق کاغذ را نمی‌توان بیش از هفت بار از وسط تا کرد. اما…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.