چرا طاووس پرهایش را به سمت بالا میگشاید؟

هنگامی که طاووس پرهایش را نشان میدهد، یکی از تماشاییترین مناظر ممکن را به نمایش میگذارد. همانگونه که ممکن بود تصور کنید که چنین منظرهای همواره همگان را تحت تأثیر قرار داده است. در حقیقت رومیان و یونانیها در عهد باستان، طاووس را موجودی مقدس میدانستند، ولی این موضوع مانع از این نمیشد که رومیان آن را به عنوان غذا مصرف نکنند.
طاووس بومی آسیا و شرق هندوستان میباشد و از آنجا به سایر نقاط دنیا برده شده است. آنها دارای ۲ گونه بوده و با قرقاول نسبت خویشاوندی دارند.
نحوه به نمایش گذاردن پرها و خرامیدن طاووس، باعث شده که زبانزد خاص و عام شده، چنان که مثلی است که میگوید «خودخواه همچون طاووس». البته این صفت برای او منصفانه نیست و در فصل جفتگیری، حرکات او مغرورانهتر از سایر پرندگان نمیباشد. طاووس نر، پرهای خود را تنها بخاطر جفت خویش به نمایش میگذارد، همانطور که میدانید در میان پرندگان، نرها اغلب دارای ظاهری با رنگهای روشنتر و پرزرق و برقتر میباشند.
طاووس نسبت به سایر پرندگان، از رنگهای متنوع و زیباتری برخوردار است. سر، گردن و سینه او برنگ ارغوانی است که دارای سایهای از سبز و طلایی میباشد. بر روی سرش ۲۴ عدد پر که بشکل ردیف و نردهای بصورت تاج قرار گرفته است. پشت این پرنده برنگ سبز و نوک پرهای بال او برنگ مسی میباشد.
چشمگیرترین قسمت این جانور: دم بلند و گسترده اوست. وطاووس حدود ۲ متر طول دارد که یک متر آن را دم شامل میشود.
رنگ دم آمیختهای از رنگهای آبی، سبز و طلایی است و بر روی آن طرحهایی بشکل قطرات اشک وجود دارد، که ملوان است. دم واقعی طاووس از ساقههای توخالی کوتاه و سیخ مانندی تشکیل شده است که پرهای رنگارنگ خود را به کمک آن بلند میکند.
طاووس ماده: اندکی کوچکتر و صدایش آرامتر است. او دم بلند نداشته و تنها تاجی کوتاه برنگ تیره روی سرش قرار گرفته است. او همیشه ۱۰ تخم برنگ قهوهای دودی میگذارد. این پرندگان را بدلیل داشتن پر و بال تزئینی و زیبا نگهداری میکنند.