آیا تعذیه سالم کمکی به کاهش تاثیرات زیان‌آور هوای آلوده می‌کند؟

یکی از باورهای رایجی که بین بسیاری از مردم درباره مصرف خوراکی‌های مختلف در هوای آلوده وجود دارد، مصرف شیر فراوان برای مقابله با عوارض ناشی از استنشاق هوای آلوده است. هرچند شیر به‌عنوان یکی از بهترین انواع لبنیات، حاوی حجم بالایی از کلسیم است و مصرف آن می‌تواند جلوی برخی از بیماری‌ها مانند پوکی‌استخوان یا پوسیدگی دندان‌ها را بگیرد و به رشد بهتر استخوان‌ها در سنین کودکی و نوجوانی کمکی می‌کند اما متاسفانه مصرف آن نمی‌تواند تاثیر چندانی بر پیشگیری از عوارض ناشی از تنفس هوای آلوده داشته باشد.

اما این باور رایج از کجا منشا گرفته است؟ واقعیت این است که از گذشته‌های نه‌چندان دور که کارخانه‌های صنعتی شکل گرفتند و تعداد زیادی از افراد جامعه برای کارهای مختلف به این کارخانه‌ها روی آوردند، قرار گرفتن در معرض بخارهای فلزات سنگین و آلاینده‌هایی که فلزات سنگین نام داشتند، بیشتر از قبل شد و به این ترتیب، سلامت گروهی از افراد جامعه هم به خطر افتاد.

به این ترتیب، محققان با بررسی ترکیبات مفید و خنثی‌کننده این آلاینده‌ها متوجه شدند مصرف شیر می‌تواند کمکی برای حفظ و ارتقای سلامت کارگران مستقر در کارخانه‌های صنعتی مانند کارخانه ذوب آهن، کارخانه ذوب مس یا حتی معدنکاران باشد.

هرچند مصرف شیر به‌دلیل داشتن کلسیم می‌تواند احتمال جذب برخی از ترکیبات موجود در آلاینده‌های کارخانه‌های صنعتی مانند هیدروکربن نیم‌سوخته را تاحد قابل‌قبولی کم کند و به این ترتیب، احتمال آسیب‌دیدن بافت‌های حیاتی بدن مانند ریه‌ها، قلب و مغز (که بیشتر تحت‌تاثیر آلاینده‌ها قرار می‌گیرند) را کاهش دهد، اما مهم‌ترین توصیه تغذیه‌ای در روزهای آلوده سال، مصرف میوه و سبزی‌های رنگی فراوان و دارای آنتی‌اکسیدان بالا برای خنثی کردن رادیکال‌های آزاد موجود در بدن و پیشگیری از کم‌آب شدن بدن است زیرا کم‌آبی بدن نیز می‌تواند زنگ خطری برای جذب آلاینده‌های بیشتر به‌وسیله سیستم تنفسی و گوارشی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]