فیلم صدای رعد A Sound of Thunder – معرفی و نقد و بررسی

کارگردان: پیتر هایمز. فیلمنامه: تامس دین دانلی، جاشوا اوپنهایمر، گرگوری پواریر بر اساس داستانی از ری برادبری. مدیر فیلمبرداری: پیتر هایمز. تدوین: سیلویا لاندرو. موسیقی: نیک گلنی اسمیت. طراح صحنه: ریچارد هولاند. بازیگران: ادوارد برنز (تراویس رایر)، کاترین مک کورمیک (سونیا راند)، بن کینگزلی (چارلز هاتون)، جمایما روپر (جنی کراس)، ویلفرد هوخ هولدینگر (دکتر لوکاس). ۱۰۳ دقیقه. محصول ۲۰۰۵ آمریکآ، آلمان، جمهوری چک.

سال ۲۰۵۵، شیکاگو. سفر در زمان به واقعیت پیوسته و آژانسی مسافرتی Time Safari Inc. به مدیریت چارلز هاتون سفری تفریحی را برای ثروتمندان تدارک دیده است. آن‌ها به مسافران خود سه توصیه مهم می‌کنند: اول این که هیچ چیز در گذشته را عوض نکنند، دوم پشت سر خود چیزی به جا نگذارند، سوم و از همه مهم‌تر این که چیزی با خود به زمان حال نیاورند. اما یکی از مسافران قوانین را زیر پا می‌گذارد و باعث بروز واکنشی زنجیره‌ای می‌شود که زمان حال را به هم میریزد. این تغییرات به شکل موجی شروع شده و در عرض بیست و چهار ساعت چهره شهر را عوض می‌کنند. آسمان تاریک شده و حیواناتی ناشناخته و خطرناک زندگی اهالی را به مخاطره می‌اندازند. فقط دو نفر حدس می‌زنند که چه چیزدرشرف وقوع است. دکترتراویس رایر سرپرست گروه مسافران زمان و سونیا راند فیزیکدان نابغه و مخترع دستگاه سفردرزمان که ادعا دارد چارلزهاتون اختراع او را دزدیده است. این دو نفر را برای بازگرداندن همه چیز به وضع سابق تصمیم می‌گیرند تا به رغم مخاطرات فراوان دستگاه را دوباره به کار انداخته و راهی گذشته شوند تا خود و نسل بشر را از یک نابودی حتمی نجات دهند.

چرا باید دید؟

صدای رعد بر اساس یکی از مشهورترین داستان‌های کوتاه ری برادبری ساخته شده است و قرار بوده تا در سال ۲۰۰۳ به نمایش درآید. اما بی‌پولی تهیه‌کنندگان درمراحل پس از فیلمبرداری، هم چنین جاری شدن سیل در جمهوری چک در سال ۲۰۰۲ که باعث از بین رفتن بسیاری از دکور‌های فیلم شد، سبب شد تا با وقفه‌ای طولانی به نمایش در آید. در ابتدا با پیرس برازنان برای بازی در نقش دکتر رایر و رنی هارلین برای کارگردانی صحبت شده بود، اما سرانجام پروژه به دست پیتر هایمز افتاد. هایمزمدیرفیلمبرداری و کارگردان کهنه کاری است که فیلم‌هایی مشابه با صدای رعد را در کارنامه دارد – پلیس زمان و پایان دوره- و به نظر می‌رسد که فردی شایسته برای به پایان رساندن این پروژه باشد. اما این تریلرعلمی تخیلی با ترکیبی از فاجعه نشان چندانی از مهارت‌های او را با خود ندارد. نقطه ضعف‌های فیلم زیاد است، از جمله طراحی وسایل نقلیه فیلم که به نظر می‌رسد از میان فیلم‌های درجه دو دهه هشتاد بیرون آمده‌اند. صدای رعد با وجود بودجه‌ای ۳۰ میلیون دلاری در گیشه چندان موفق نبوده و فقط برای کسانی که مایل به مقایسه داستان ری برادبری با فیلم هستند، می‌تواند جالب باشد. البته در پایان جز افسوس بر داستان از دست رفته و زمان و پول تلف شده چیزی به جا نمی‌ماند.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]