5 ویژگی مثبت اختلال دو قطبی (به جز خلاقیت!)

0
رپورتاژ

آیا تا به حال چیزی در مورد اختلال دو قطبی شنیده‌اید؟ اختلال دو قطبی یا همان افسردگی شیدائی نوعی عارضه است که در آن فرد نوسانات خلقی بسیار شدیدی را تجربه می‌کند، تا جایی که این نوسانات بر زندگی روزمره او تاثیر منفی می‌گذارند. اما آیا این بیماری تنها تاثیرات منفی به همراه دارد؟ آیا تا به حال از ویژگی‌های مثبت آن چیزی به گوشتان خورده است؟ ما امروز قصد داریم نگاهی داشته باشیم به 5 ویژگی مثبت اختلال دو قطبی. اگر شما هم در این مورد کنجکاو هستید حتما تا انتها همراه ما باشید.

اختلال دو قطبی چیست؟

قبل از اینکه سراغ علائم و ویژگی‌های این عارضه روانی برویم اجازه دهید ببینیم که اصلا بای پولار بودن به چه معنا است؟

اختلال دو قطبی(Bipolar Disorder)، بای پولار یا همان افسردگی شیدایی یک بیماری روانی است که باعث می‌شود فردِ درگیر تغییرات ناگهانی و شدیدی در خلق و خو و حتی سطح انرژی تجربه کند. تا جایی که گاهی اوقات این افراد ممکن است احوالات بسیار تحریک پذیر داشته باشند و از سوی دیگر هم در یک بازه زمانی افسردگی شدیدی را تجربه کنند.

اشتباه نکنید، این تغییرات شدید‌تر و بیشتر از تغییرات خلق و خویی هستند که اکثر ما به دلایل مختلفی از جمله خستگی، تغییرات هورمونی و… تجربه می‌کنیم. تا جایی که این عارضه می‌تواند در نحوه فکر کردن و رفتار بیمار تاثیر بگذارد و عملکرد روزمره آن‌ها را مختل کنند.

BPD مخفف عارضه Bipolar Disorder یا همان شیدایی است.

با انواع مختلف بیماری دو قطبی آشنا شوید

این بیماری مدل‌های مختلفی دارد که هر کدام هم علائم مختص خودش را دارد.

بای پولار نوع 1

این مدل از بیماری، نوعی از بایپولار است که در آن فرد حداقل یک بار دوره شیدایی را تجربه می‌کند. البته که در این مدل امکان اینکه بیمار نشانه‌هایی از نیمه شیدایی یا همان هیپومانیا را در خود ببیند هم وجود دارد. با این حال شدت هیپومانیا کمتر خواهد بود. این مدل فارغ از جنسیت، در مردان و زنان به طور یکسان دیده می‌شود.

بای پولار نوع 2

در نوع 2 فرد حداقل یک دوره افسردگی و شیدایی 2 هفته‌ای را تجربه می‌کند. در کنار این تجربه یک دوره هیپومانیا چند روزه را خواهند دید(حداکثر 4 روز). علاوه بر این‌ها، بای پولار نوع 2 در زنان شایع‌تر از مردان است.

بای پولار سیکلوتایمی(ادواری)

افرادی که با بیماری دو قطبی ادواری دست و پنجه نرم می‌کنند مدت زمان بیشتری درگیر افسردگی و شیدایی هستند. در واقع در این مدل ممکن است علائم کمرنگ‌تر باشند و شدت کمتری هم داشته باشند، اما مسئله این است که دوره افسردگی طولانی‌تر است.

برای اینکه ببینید درگیر چه مدل BPD هستید باید به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید.

علائم شایع بیماری دو قطبی

علائم بیماری در دوره شیدایی و افسردگی متفاوت هستند.

از نشانه‌های این عارضه در دوره شیدایی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • توهم
  • پر حرفی
  • پرخاشگری
  • تحریک پذیری
  • تصمیم‌های عجولانه
  • ساعات خواب کم و نامنظم
  • داشتن اعتماد به نفس بالا و کاذب
  • ریسک پذیری و انجام کارهای خطرناک
  • تمایل بسیار زیاد برای مصرف مواد مخدر

همچنین موارد زیر از علائم بیماری در دوره افسردگی هستند:

  • تمایل به خودکشی
  • دائما احساس گناه کردن
  • بی خوابی و مشکلات متعدد مرتبط با آن
  • بی تفاوت شدن نسبت به علایق گذشته
  • کم کردن یا زیاد شدن ناگهانی وزن در یک بازه زمانی

جالب است بدانید که درصد زیادی از کودکان بیماری BPD را تجربه می‌کنند که در صورت عدم پیگیری این بیماری به دوره نوجوانی و بزرگسالی می‌رسد. در نتیجه بهتر است که در فاز اولیه به دکتر کودکان مراجعه کرده و جلوی پیشرفت بیماری را بگیرید.

5 ویژگی مثبت اختلال دو قطبی

تا امروز هر چیزی که در مورد افسردگی، بایپولار بودن و شیدایی شنیده‌ایم همگی جنبه ویرانگر دارند و انتظار نمی‌رود که این بیماری ویژگی‌های مثبتی هم داشته باشد. اما در واقعیت تحقیقات و بررسی‌ها نشان داده که این بیماری می‌تواند مثبت هم باشد.

اگر که به دنیای هنر، سیاست و حتی علم نگاه کنیم می‌بینیم که تعدادی از موفق‌ترین افراد فعال در این زمینه‌ها همگی با بیماری Bipolar سر و کار داشته‌اند. این افراد توانسته‌اند با بکارگیری توان و اشتیاق دوره‌ای که در اختیار داشتند در جهت مثبت دستاوردهای بزرگی داشته باشند. از وینستون چرچیل گرفته تا باز آلدرین، ارنست همینگوی، مل گیبسون و حتی وینسنت ونگوگ.

از طرفی خلاقیت و انجام کارهای نوین یک بخش جدا نشدنی از این بیماری است. در واقع این بیماری باعث می‌شود که فرد بدون ترس از ریسک اقدام به انجام کارهای جدیدی کند. گاها این اقدامات جسورانه می‌تواند نتایج درخشان و مثبتی به همراه داشته باشد.

اما آیا تنها ویژگی مثبت این بیماری به خلاقیت محدود می‌شود؟ خیر. در ادامه 5 مورد دیگر را بررسی می‌کنیم:

  1. رهبری

طبق بررسی‌ها و تحقیقاتی که صورت گرفته به این نتیجه رسیده‌اند رهبرانی که دچار عارضه دو قطبی و یا افسردگی هستند در شرایط بحرانی بهتر عمل می‌کنند. شاید دلیل این موضوع به خاطر تمامی بحرانی‌هایی می‌باشد که فرد در زندگی شخصی خود به دلیل بیماری BPD تجربه کرده است. به علاوه اینکه آن‌ها می‌توانند در آن واحد وظایف متعددی را بر عهده بگیرند.

  1. همدلی

اغلب اوقات BPD باعث می‌شود که فرد بیمار روحیه همدلی قوی‌تری داشته باشد. از آن جایی که خود فرد دوره‌های شدید نا امیدی و حتی سرخوشی را پشت سر گذاشته در نتیجه می‌تواند طیف گوناگونی از احساسات را درک کند و همسو با آن‌ها شود. به علاوه اینکه آن‌ها همیشه آماده شنیدن و گوش کردن به حرف‌های دیگران هستند. همین خصلت همدلی باعث می‌شود که بیماران BPD به رهبرانی همدل، افراد تجاری موفق و دوستانی با وفا تبدیل شوند.

  1. واقع‌گرایی

محققین به این نتیجه رسیده‌اند که افراد بدون بیماری‌های روانی از جمله افسردگی و BPD اغلب عادت دارند که توانایی‌های خود و شرایط محیطی که در آن قرار دارند را بیش از حد خوش بینانه ارزیابی کنند. این در حالی است که بیماران مبتلا به BPD یک بینش واقع گرایانه دارند. بینشی که به آن‌ها کمک می‌کند شرایط را با وضوح بیشتری ارزیابی کنند و تنها واقعیت چیزی که هست را ببینند. این یعنی آن‌ها شخصیت‌های واقع گرایانه‌ای دارند.

  1. انعطاف‌پذیری

یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت این اختلال که بیشتر اوقات به عنوان یک بیماری فرسایشی از آن یاد می‌شود انعطاف‌پذیری است. همان طور که گفتیم این افراد دوره‌های افسردگی، تروما و شیدایی را تجربه می‌کنند. اکثرا هم بعد از تشخیص بیماری به این باور می‌رسند که هیچ چیز تقصیر آن‌ها نبوده است. در نتیجه زمانی که داروها و استراتژی‌های درمانی مناسب را پیدا کنند خیلی راحت‌تر با شرایط کنار می‌آیند و می‌توانند خودشان را با وضعیتی که دارند وفق دهند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که آن‌ها انعطاف‌پذیر هستند و می‌توانند همرنگ با شرایط شوند.

  1. روحیه مذهبی

آخرین ویژگی روحیه مذهبی این بیماران است. شاید برایتان کمی عجیب باشد، ولی بله درست شنیدید. با توجه به تحقیقاتی که صورت گرفته به این نتیجه رسیده‌اند که در دوره‌های سخت افسردگی و شیدایی هیچ چیز به آن‌ها امید نمی‌دهد. تنها ایمان آن‌ها به این افراد اطمینان می‌دهد که بالاخره این زمان سخت تمام خواهد شد.

افسردگی همدلی و واقع گرایی را بیشتر می‌کند. این در حالی است که شیدایی باعث تقویت خلاقیت و انعطاف‌پذیری در فرد می‌شود. بنابراین زمانی که افراد مبتلا به BPD هستند طیف کاملی از ویژگی‌های مثبت را در خود دارند. مسئله این است که چطور از این حالات استفاده کنند. (منبع: brown girl help)

 

برچسب ها : دکتر کودکان,دکتر اعصاب و روان,درمانکده

آگهی متنی در همه صفحات
معتمد مالیاتی کیسان / خرید تصفیه آب خانگی / گیربکس حلزونی / دانلود فیلم / بخاری برقی / فنر صحافی / قیمت سمعک / لمینت دندان سعادت آباد / اوزمپیک / بهترین مرکز تخصصی معاینات طب کار / دستگاه تصفیه آب تایوانی اصل / دانلود فیلم دوبله فارسی / فروشگاه لوازم پزشکی / معتبر ترین داروخانه اینترنتی کشور / موتور کولر آبی / فروشگاه لوازم بهداشتی / بهترین مودم 5G / خرید عطر و ادکلن / جراحی زیبایی / فروشگاه لوازم بهداشتی / آموزش زبان فرانسه / شیشه اتومبیل / دانلود ریمیکس های جدید / بهترین جراح اسلیو معده در تهران / قیمت گوسفند زنده / موتور فن کویل / لیزر زگیل تناسلی / بهترین کلینیک کاشت مو مشهد / بهترین سریال های ۲۰۲۴ / ثبت برند / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / پزشکا / نرم افزار حسابداری / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه لوازم بهداشتی / داروخانه تینا / سایت نوید / کلاه کاسکت / تجهیزات پزشکی / بهترین سریال های ایرانی / کاشت مو / قیمت ساک پارچه ای / دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.