۱۰ اختراعی که آلمانی‌ها با آن دنیا را متحول کردند

آلمان به خاطر اختراع‌های بسیاری در جهان مشهور است. آسپیرین، خودرو و شکافت هسته‌ای از نمونه‌های آن هستند. اما تنها اختراع‌های بزرگ در آلمان سبب شهرت این کشور نیستند. در آلمان اختراع‌هایی انجام شده‌اند که کمتر مشهورند.

سوراخ کن

زمانی سوراخ‌کن از عناصر تعیین‌کننده در هر دفتری بود، اما این وسیله در عصر ذخیره‌سازی دیجیتال داده‌ها، اهمیت خود را از دست داده است. سوراخ‌کن را ماتیاس تیل اختراع کرد و فریدریش زونکن در نوامبر ۱۸۸۶ آن را به ثبت رساند. صدای سوراخ‌کن‌ها آرامش دفترها را برهم زد.

ام‌پی۳

کارل هینس براندنبورگ در آغاز دهه ۱۹۸۰ ام‌پی۳ را راهی بازار کرد. این وسیله جهان صوتی را با انقلابی بزرگ روبرو کرد. از راه ام‌پی۳ این امکان بوجود آمد که برنامه‌های صوتی و شنیداری رمزگذاری، فشرده‌سازی و ضبط شوند و به راحتی قابل پخش باشند.

مته برقی

مته برقی به نمادی از مرد واقعی تبدیل شده است. بدون این وسیله در تعمیرات ساختمانی هیچ کاری انجام‌شدنی نیست. گرچه مته برقی در سال ۱۸۸۹ در استرالیا اختراع شد، اما شرکت ویلهلم امیل فین در شهر لودویگزبورگ آلمان در سال ۱۸۹۵ موفق شد نمونه قابل حمل آن را راهی بازار کند.

فانتا

در جریان جنگ جهانی دوم هنگامی که آمریکایی‌ها تصمیم به تحریم آلمان گرفتند، صادرات کوکاکولا را به این کشور قطع کردند. ماکس کیس، رئیس شرکت کوکاکولا در آلمان، راه حل جدیدی یافت. او فانتا را ساخت و جایگزین کوکاکولا کرد. این نوشابه از سال ۱۹۴۱ از پرفروش‌ترین نوشابه‌های جهان است.

فیلتر قهوه

می‌گویند هرانسانی در زمینه‌ای خاص مخترع است. در سال ۱۹۰۸ میلادی یک زن خانه‌دار به نام ملیتا بنتس که از تلخ بودن طعم قهوه‌اش ناراضی بود، فکر کرد که قهوه‌اش را از یک صافی کاغذی عبور دهد. نتیجه این اقدام او قهوه‌ای بسیار دلچسب شد. او ایده‌اش را به نام خود به ثبت رساند و امروز ۳۳۰۰ نفر در شرکت خانوادگی “ملیتا گروپ” به ساخت همین فیلترهای قهوه مشغول‌اند.

نوار چسب

گویی اختراع کرم مراقبت از پوست “نیوآ” و کرم نرم‌کننده و درخشان‌کننده لب “لابلو” برای اسکار تروپلوویتس، شیمی‌دان آلمانی، کافی نبود. به همین دلیل بود که او سرانجام نوار چسب را اختراع و چندی بعد در سال ۱۹۰۱ چسب زخم لویکوپلاست را به بازار عرضه کرد.

آکاردئون

آکاردئون در سال ۱۸۲۲ توسط کریستیان فردریش لودویگ بوشمن اختراع شد. بوشمن که یک سازنده ابزار موسیقی بود، در ایالت تورینگن آلمان زندگی می‌کرد. بوشمن تنها آکاردئون را به دنیای موسیقی عرضه نکرده است، گفته می‌شود که او خالق سازدهنی نیز بوده است. آکاردئون سال‌هاست، هم در کنسرت های خیابانی و هم در سالن‌های موسیقی مکان ویژه‌ای برای خود دارد.

درخت کریسمس

اگر فنلاند می‌تواند ادعا کند که کریسمس را بوجود آورده، آلمانی‌ها نیز می‌توانند ادعا کنند که درخت کریسمس مال آنهاست. درخت سرو کریسمس و آرایش آن با میوه، آجیل و شمع در حوالی سال ۱۸۰۰ در خانه‌های افراد متمول آلمانی شایع شد. این درخت در پایان قرن بیستم دیگر در هر خانه‌ای راه یافته بود.

استود کفش فوتبال

گرچه مدل کفش فوتبال در انگلستان تهیه شد، اما آدی داسلر، موسس آلمانی شرکت ورزشی آدیداس در سال ۱۹۵۴ موفق شد مهم‌ترین اختراع در ارتباط با کفش فوتبال را ارائه کند. او استودهای پیچی را برای کفش فوتبال ساخت و بدون شک به قهرمانی تیم ملی آلمان در جهان در سال ۱۹۵۴ کمک کرد. رودولف داسلر، برادر بزرگ‌تر آدی که در شرکت پوما کار می‌کرد، مدعی شد که او مخترع استودهای کفش ‌فوتبال بوده است.

مسافت‌سنج

بسیاری آن را دوست دارند و بسیاری نیز از آن به شدت متنفرند. مسافت‌سنج خودرو در سال ۱۹۸۱ توسط فردریش ویلهلم گوستاو بروهن، برای خودروی دایملر بنز اختراع شد و با این اختراع تحولی در شرکت‌های خودروسازی بوجود آمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]