HIV در بارداری چه علایمی دارد و چطور می‌توان از انتقال آن به جنین پیشگیری کرد؟

تعریف: یک رترو ویروس کاهنده ایمنی انسانی است که به لنفوسیتهای T حمله می‌کند.

علت: ویروس HIV در مایع واژینال، منی، خون و شیر افراد آلوده وجود دارد. انتقال: تماس جنسی، انتقال از طریق خون، انتقال عمودی.

ملاحظات/فاکتورهای خطر: احتمال انتقال عمودی با افزایش بار ویروس، کاهش تعداد CD4، بیشتر از 4 ساعت پارگی پرده‌ها و شیردهی زیاد می‌شود.

اپیدمیولوژی: در نتیجه افزایش امید به زندگی در افرادی که عفونت HIV دارند میزان بروز HIV در حال افزایش است. میزان شیوع 38/0% در لندن و 06/0% در بقیه انگلیس است.

تاریخچه: ممکن است تا زمانی که به سمت AIDS پیشرفت کند (به طور متوسط 10-8 سال) بی علامت باشد. شاید به شکل یک ناخوشی تب دار که ناشی از تبدیل سرمی است تظاهر کند.

معاینه: در HIV هیچ علامت بالینی نداریم. ممکن است به شکل عفونت‌های فرصت طلب و یا بندرت از طریق ناخوشی‌هایی که تعریف AIDS را بر خود دارند تظاهر کند (مثلا پنومونی پنوموسیستیس کارینئی (PCP)) سارکوم کاپوزی و یا (از وفاژیت کاندیائی)

پاتولوژی/آسیب شناسی/پاتوژنز: انتقال عمودی در خانم‌هایی که بچه خود را شیر نمی‌دهند بالغ بر 80% در اواخر سه ماهه سوم (بعد از هفته 36) و به هنگام زایمان اتفاق می‌افتد. کمتر از 2% نیز در سه ماهه اول و دوم اتفاق می‌افتد.

ملاحظات: خون: تست روتین HIV به هنگام دستور برای بستری شدن قبل از زایمان، اندازه گیری منظم تعداد CD4 و بار ویروس.

مونیتور کردن از لحاظ مسمومیت دارویی: LFT,U&E,FBC لاکتات و قند خون

مدیریت: قبل از وضع حمل: اگر تعداد CD4 بیشتر از 350 عدد در 106 در هر لیتر باشد، HAART، (ترکیبی از سه داروی آخر ضد ویروس) هدف از درمان سرکوب بار ویروسی به سطوح غیرقابل اندازه گیری (یعنی کمتر از 50 عدد کپی در هر میلی لیتر) است. اگر شمارش CD4 و بار ویروس قابل پذیرش بود می‌توان از هفته 32-28 بارداری داروی ضد ویروس را شروع کرد.

در وقت زایمان: اگر بار ویروس قابل شناسایی بود و یا با HAART سازگار نبود، توصیه ما سزارین است انفوزیون زیدوودین وریدی از 4 ساعت قبل از زایمان تا زمانی که بند ناف را کلامپ کردید، داده می‌شود.

اگر بار ویروس غیرقابل شناسایی باشد: زایمان واژینال را مدنظر قرار دهید. تا بالاتر از 4 ساعت از پاره کردن پرده‌ها و یا FBS/FSE خودداری کنید.

نوزادی: از شیردهی خودداری شود. داروهای ضد رتروویروس را از هفته 4 تا 6، تست PCR در هنگام تولد، 3 هفتگی، 6 هفتگی، 6 ماهگی و تست آنتی بادی HIV در 18 ماهگی انجام شود.

عوارض: اثرات جانبی HAART، پره اکلامپسی، کلستاز بارداری و سایر اختلالات کبدی، اسیدوزلاکتیک، عدم تحمل گلوکز و GDM

پیش آگهی: هیچ شاهدی نداریم بر این ادعا که حاملگی سرعت تبدیل شدن HIV به AIDS را تشدید می‌کند. انجام تمهیدات مناسب مثل آنچه ذکر شد میزان سرعت انتقال را از 28% به کمتر از 22% کاهش می‌دهد.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]