بهترین قرص برای زانو درد کدام داروست؟

رپورتاژ
بهترین قرص برای زانو درد قرصی است که بتواند علاوه بر درد، علائم ایجادشده در زانو را نیز تسکین دهد. از این علائم میتوان به درد، کاهش دامنه حرکتی، سفتی مفصل، تورم و احساس ساییدگی در مفاصل اشاره کرد. این علائم به تنهایی و در کنار هم باعث کاهش حرکت بیمار و تاثیر بر فعالیتهای روزانه آن خواهد شد.
استفاده از داروهای مختلف برای تسکین زانو درد و بهبود حرکت فرد بسیار رایج است. اما اینکه بیمار از کدام دارو و به چه میزانی استفاده کند، مهم است. در این مطلب از تجهیزات پزشکی مدی بازار به معرفی چند نمونه از بهترین قرص برای زانو درد خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
معرفی بهترین قرص برای زانو درد و رفع علائم ایجادشده
داروهای مختلفی برای تسکین دردهای مفصلی، عضلانی، استخوانی و بافتی در زانو و کمر و دیگر قسمتهای بدن استفاد میشوند. هر کدام از این داروها نحوه اثرگذاری و تاثیرات مختلفی دارند که به همین دلیل برای زانو درد کاربرد دارند. در ادامه با دستهبندی و نوع آنها آشنا خواهیم شد. البته بهتر است بدانید که یکی از بهترین راههای درمان زانو درد استفاده از زانوبند زاپیامکس است. با خرید زاپیامکس درد زانوی خود را تسکین ببخشید.
1. داروهای ضد انعقادی غیراستروئیدی؛ بهترین داروها برای زانو درد
استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (nonsteroidal anti-inflammatory drugs) برای دردهای خفیف تا متوسط کاربرد دارد. امکان تهیه اغلب این نوع داروها با و بدون نسخه امکانپذیر است. اما بهتر است برای مصرف حتما با پزشک صحبت شود.
به طورکلی NSAIDها التهاب ایجادشده ناشی از آسیب را تسکین میدهند و به مدیریت درد کمک خواهند کرد. از رایجترین نمونههای داروهای ضد التهابی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایبوپروفن
- ناپروکسن
- موترین
- ادویل
توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد این داروها برای بدن ضرر دارد و امکان بروز عوارض احتمالی نیز وجود خواهد داشت. از عوارض احتمالی داروهای ضد التهابی میتوان به افزایش خطر سکته قلبی، حمله قلبی و خونریزی روده اشاره کرد.
عوارض جانبی بالقوه داروهای ضد التهابی شامل:
- اسهال
- نفخ و گاز
- یبوست
- زنگ زدن در گوش
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- عصبی بودن
در صورت بروز این عوارض حتما با پزشک مشورت کنید.
دوز مصرفی داروهای ضد التهابی برای رفع زانو درد چقدر است؟
بزرگسالان میتوانند ایبوپروفن را 800 تا1200 میلیگرم در روز مصرف کنند. البته برای مصرف ناپروکسن سدیم دوز روزانه نباید بیش از 1375 میلیگرم باشد. همچنین حین مصرف دارو باید حتما دستورالعمل راهنمای آن را مطالعه کنید.
2. داروهای مسکن برای درمان زانو درد؛ استامینوفن بهترین مسکن در دسترس
استامینوفن نوعی مسکن است که برای کاهش تب نیز استفاده میشود. برخی از افراد برای کاهش درد ناشی از آرتروز در زانو یا کمر، استامینوفن مصرف میکنند. همچنین از این دارو برای تسکین سایر دردهای خفیف تا متوسط نیز استفاده خواهد شد.
نمونههایی از داروهایی که حاوی استامینوفن هستند عبارتند از:
- پانادول
- تیلنول
- اکتامین
- FeverAll
دوز مصرفی استامینوفن برای زانو درد؛ تسکین درد و بهبود فعالیتها
حداکثر مقدار استامینوفن که فرد باید در یک دوز مصرف کند 1000 میلیگرم است. طبق تحقیقات انجامشده مصرف بیش از 4000 میلیگرم استامینوفن در روز خطرناک است و امکان آسیب به کبد وجود دارد.
عوارض جانبی بالقوه یا احتمالی ناشی از مصرف استامینوفن عبارتند از:
- کهیر
- خارش
- کندوها
- تورم در زبان، صورت، گلو، مچ پا و پا
- تاول زدن یا پوسته پوسته شدن پوست
- مشکل در بلع یا تنفس
- گرفتگی صدا
افراد در صورت مشاهده این علائم پس از مصرف استامینوفن باید با پزشک مشورت کنند. بهتر است بدانید که اگر علاوه بر زانو دچار کمر درد نیز هستید، پیشنهاد میکنیم از کمربند پلاتینر شرکت زایس ترونیک آلمان برای درمان کمر درد خود استفاده کنید.
3. مصرف داروهای تجویزی برای کاهش درد زانو و بهبود علائم ناشی از آسیب
درصورتیکه درد و آسیب ایجادشده برای فرد در ناحیه زانو شدید باشد، پزشکان داروهای قویتری را تجویز میکنند. این داروها امکان دارد که شامل NSAID با دوز بالا و مهارکنندههای COX-2 باشند که به آنها کوکسیب نیز میگویند.
نمونهها رایج داروهای ضد التهابی تجویزی عبارتند از:
- ایبوپروفن با دوز بالا
- ناپروکسن با دوز بالا
- دیکلوفناک (ولتارن)
نمونههای از داروهای کوکسیب عبارتند از:
- سلکوکسیب
- اتوریکوکسیب
افراد میتوانند این داروها را به صورت قرص خوراکی مصرف کنن یا به صورت ژل یا کرم روی زانو بمالند.
دوز مصرفی داروهای تجویزی برای درمان و کاهش زانو درد
طبق منابع معتبر حداکثر دوز روزانه داروهای زیر عبارتند از:
- ایبوپروفن: 2400 میلیگرم
- ناپروکسن: 1000 میلیگرم
- ناپروکسن سدیم: 1375 میلیگرم
- دیکلوفناک: 150 میلیگرم
- سلکوکسیب: 400 میلیگرم
- اتوریکوکسیب: 60 میلیگرم
افرادی که NSAID یا کوکسیب مصرف میکنند در معرض خطر مشکلات گوارشی هستند. عوارض جانبی داروهای NSAID و کوکسیب ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سوءهاضمه و درد معده
- گاز و نفخ
- یبوست
- گاستریت
- گلو درد
- سرگیجه
- علائم سرماخوردگی
در صورت بروز این علائم افراد باید به پزشک مراجعه کنند.
تزریق دارو به محل آسیب برای بهبود علائم و تسکین درد به صورت سریع
اگر فردی درد شدید ناشی از آسیب یا بیماری، مانند آرتریت داشته باشد، پزشک ممکن است برای درمان زانو درد، تزریق را انجام دهد. پزشکان ممکن است تزریق هیدروکورتیزون یا اسید هیالورونیک را توصیه کنند.
پزشکان هیدروکورتیزون که نوعی کورتیکواستروئید است را مستقیم به مفصل زانو تزریق میکنند. این دارو درد زانو را به دلایل مختلفی از جمله آسیب، آرتریت و بورسیت تسکین خواهد داد. تزریق به کاهش تورم و درد کمک میکند و حرکت بیمار را راحتتر خواهد کرد. این در حالی است که تزریق اسید هیالورونیک به زانو برای افزایش تامین اسید انجام میشود. همچنین تزریق این دارو به تسکین درد و علائم دیگر مفصل کمک خواهد کرد. در ادامه با مشخصات خاص این داروهای تزریقی آشنا خواهیم شد.
مشخصات مربوط به دارو | تزریق هیدروکورتیزون | تزریق اسید هیالورونیک |
دوز مصرفی دارو | بین 5 تا 50 میلیگرم | یک تا 5 تزریق در چند هفته |
عوارض جانبی ناشی از مصرف | درد، تورم و کبودی در محل تزریق | درد و تورم در محل تزریق و مشکل در حرکت زانو |
عوارض جانبی جدی | تب لرز گلو درد درد گوش یا سینوسها افسردگی تورم و ضربان در پاها یا بازوها گیجی و خواب آلودگی | خونریزی تغییر رنگ پوست کهیر یا بثورات پوستی عفونت مفصل خارش یا سوزش بی حسی و گزگز قرمزی، درد و حساسیت |
توجه داشته باشید که تزریق دارو به مفصل به صلاحدیده پزشک و با توجه به نوع و شدت آسیب تجویز میشود. در این مطلب با 3 نمونه از داروهای رایج خوراکی و دو نمونه داروی تزریقی به مفصل زانو آشنا شدیم.