آشنایی با انواع ویلچر
رپورتاژ
انوع ویلچر ها به چند دسته تقسیم می شوند:
۱_ ویلچر های ساده : ویلچر های ساده برای افراد سالمند و برای عموم افراد نیازمند این وسیله استفاده میشود.
۲_ ویلچر ارتوپدی : ویلچر ارتوپدی برای کسانی کاربردی تر است که قصد دارند هنگام نشستن روی ویلچر دسته های آن بالا برود تا کاربر راحت تر روی ویلچر خود بنشیند یا برای کسانی که دوست دارند چرا آنها دارای قابلیت های بیشتری باشد.
۳_ویلچر مسافرتی: با نزدیک شدن به تعطیلات افرادی هستند که توانایی راه رفتن ندارند و اینجا باید به یک ویلچری فکر کنند که هم سبک باشد هم به راحتی داخل خودرو یا هواپیما قرار بگیرد.
۴_ویلچر سی پی : این ویلچر برای افرادی که بیماری سی پی دارند و تعادل سر و بدن ندارند استفاده میشود.
۵_ ویلچر برانکاردی : ویلچر برای کسانی مناسب است که هم قصد دارند هیچ را به حمام ببرند و هم پیچ را تبدیل به یک تخت خواب کنند استفاده می شود.
۶_ ویلچر برقی: برای استفاده عمومی از آن استفاده می شود و با توجه به دارا بودن موتور و گیربکس هدایت آن توسط اهرم کنترل کننده انجام میشود.
۷_ ویلچر حمامی:شما هم یک ویلچر نیاز دارید تا بتوانید کاربر را به حمام و سرویس بهداشتی ببرید این ویلچر تنها کاربرد آن هم این است و مشکل را رفع میکند.
۸ _ویلچر سه کاره : شما قصد دارید هم با ویلچر وارد حمام شوید و هم با همان ویلچر به مسافرت یا بیرون بروید این ویلچر هم کاربرد حمامی و هم کاربرد عمومی دارد و با توجه به متحرک بودن جاپایی و دسته های کناری آن ارتوپدی هم محسوب می شود.
ویلچر ها، نوعی صندلی چرخدار هستند که برای کسانی که در حرکت کردن دچار مشکل میباشند، مورد استفاده قرار میگیرند و خرید ویلچر امری بدیعی است. این صندلیهای کارآمد میتوانند به این دست افراد کمک کنند تا در زندگی روزمره خود دچار مشکل نشوند و به راحتی به کارهای خود بپردازند .
قاب یا فریم ویلچرها
ترکیب قاب، عامل اساسی در عملکرد صندلی چرخدار است. فلز، رایجترین، سنگینترین و ارزانترین نوع فریم است. یک صندلی چرخدار با قاب آلومینیومی، بسیار سبکتر و راحتتر خواهد بود، اما گرانتر نیز است. همچنین میتوان فریمهای ساختهشده از مواد بسیار سبک مانند آلومینیوم خاص، تیتانیوم و کربن را انتخاب کرد. البته باید به یاد داشته باشید که از این مواد در ویلچرهای ثابت استفاده شده و قیمت آنها، کمی گران است. قاب صندلی چرخدار میتواند ثابت یا تاشو باشد. انرژی مورد نیاز برای استفاده کاربر از ویلچرهای دارای قاب ثابت دو برابر ویلچرهایی با قاب تاشو است.
هر دو قابهای ثابت و تاشو دارای مزایا و معایبی هستند. انتخاب هر یک از این قابها به شیوه زندگی کاربر و ترجیح شخصی آنها بستگی دارد.
انواع ویلچر+ویلچر چیست؟
ویلچرها به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند: ویلچرهای برقی و غیربرقی یا همان دستی! امروزه ویلچرهای الکترونیکی بسیار محبوب شدهاند، زیرا استفاده از آنها به مراتب راحتتر از ویلچرهایی دستی است. به ویژه کسانی که ساعات بیشتری از روز را در خارج از خانه سپری میکنند، به این نوع ویلچرها تمایل بیشتری دارند، چرا که بدون نیاز به هیچگونه کمک و به راحتی با آن حرکت کرده و به امور روزانه خود میپردازند. این نوع ویلچرها به دلیل داشتن موتورهایی که از باتریهای قابل شارژ بسیار بزرگ، نیرو تهیه میکنند، وزن سنگینی دارند. این باتریها در طول شب شارژ شده و در روز آماده استفاده میشوند. برخی ویلچرها، طوری طراحی شدهاند که میتوان از آنها روی سطوح مختلف مثل ساحل، جنگل و زیرزمینها استفاده کرد. برخی دیگر طوری طراحی شدهاند که از انواع پلهها و سطوح شیبدار بالا روند. برخی نیز با استفاده از دهان یا چانه میتوانند حرکت کنند به ویژه اگر فرد معلول قادر به استفاده از دستهایش نباشد. داشتن تمام این قابلیتها باعث شده تا ویلچرهای الکترونیکی، بسیار گرانقیمت باشند. حال بیایید ببینیم انواع مختلف ویلچر شامل چه نوع صندلی چرخداری میشود:
ویلچرهای اسپرت یا ورزشی: درست همانطور که در سایر ورزشها، تجهیزات و مهارتهای خاصی مورد نیاز است، در ورزشهای مخصوص افراد معلول نیز تجهیزات خاصی مورد نیاز میباشد. رشته های ورزشی گسترده ای برای افراد معلول وجود دارد. با توجه به نوع ورزش و سطح بازی کاربر، صندلیهای چرخدار ورزشی مناسب فرد انتخاب میشود.
ویلچرهای اطفال: صندلیهای چرخدار کودکان به طور خاص برای اطفال طراحی شدهاند. آنها اغلب نسخه کوچکی از صندلی چرخدار بزرگسالان هستند.
ویلچرهای سی پی: این نوع صندلی چرخدار برای بیماران فلج مغزی یا سی پی مورد استفاده قرار میگیرد و نگهدارنده سر، گردن، پهلو، ران و جداکننده پا دارد.
ویلچرهای برانکاردی: همانطور که از اسم این نوع ویلچر پیدا است، ویلچرهای برانکاردی قابلیت بازشو دارند و به یک برانکارد تبدیل میشوند. دستهها و پایههای ویلچر باز میشوند و فرد میتواند آن را به حالت دلخواه خود تنظیم کند.
ویلچر حمام و توالت: این نوع ویلچرها، طوری طراحی شدهاند که فرد به راحتی بتواند حمام و توالت رفته و کارهای خود را به تنهایی انجام دهد. جنس ویلچرهای حمام و توالت از استیل ضدزنگ است و به راحتی میتوان با آنها از چهارچوبهای مورد استفاده برای حمام و سرویس بهداشتی عبور کرد.
با انواع ویلچر ها آشنا شدید و شاید فرایند تصمیم گیری برای خرید ویلچر برایتان راحت تر شده باشد.