روش های نوین ارائه خدمات پرستاری در منزل + شرح کامل مزیت ها
رپورتاژ
چکیده : روشهای نوین پرستاری در منزل از تکنولوژی بهرهبرداری کردهاند تا مراقبت از بیماران را بهبود بخشند. این شامل استفاده از دستگاههای پزشکی پیشرفته مانند مانیتورهای زندهگویی، سیستمهای تلهمداوم برای نظارت بهصورت آنلاین توسط پرستاران، و اپلیکیشنهای بهداشت و درمان برای مدیریت نوبتها و داروها است.
پیش از آنکه بدانید خدمات پرستاری در منزل شامل چه مواردی می شود باید بدانید که پرستار در منزل به چه کسی گفته می شود و چه کار هایی را می تواند انجام دهد؟
پرستار در منزل به فردی گفته می شود که از دانش و مهارت های لازم برای ارائه ی خدمات حرفه ای پرستاری در منزل بهره مند باشد و بتواند به افرادی که نیازمند این نوع از خدمات می باشند کمک رسانی های لازم را انجام دهد.
به طور معمول این پرستاران از تجربه ی لازم در زمینه ی پرستاری و مراقبت از افراد گوناگون به خصوص بیماران با مریضی های سخت و مزمن، سالمندان و کودکان و افراد با احتیاجات ویژه برخوردار می باشند و آموزش های ضروری در این باره را گذرانده اند.
اما تمرکز اصلی خدمات پرستاری در منزل شامل کمک و مراقبت به فرد نیازمند در محیط آشنا و نیز حفظ و نگهداری از سلامت آن فرد می شود.
همان طور که می دانید سالمندان به عنوان یک گنجینه ای گرانبها از تجربه، دانش و خرد در خانواده ها محسوب می شوند که باید در مراقبت از این افراد تمام تلاش و همت خود را به کار گیرید.
بسیاری از خانواده ها به علت نداشتن تخصص و دانش و مهارت های لازم و نیز نداشتن وقت کافی و درگیری های روزانه عملاً توان نگهداری از سالمندان خود را ندارند و این موضوع کم کم به یک مشکل بزرگ تبدیل می شود.
اینجاست که خدمات پرستاری به کمک افرادی می آید که در خانه ی خود سالمند و یا سالمندانی را دارند و به بهترین شکل ممکن آنها را در نگهداری از افراد سالخورده و پیر کمک می کند.
وظایف و خدمات پرستار در منزل:
به شخصی که به صورت تخصصی و حرفه ای در محیط منزل از بیماران پرستاری و مراقبت می کند پرستار بیمار در منزل گفته می شود.
وظایف مهم و اصلی یک پرستار بیمار در منزل عبارت است از:
کنترل نشانه های بیماری و مدیریت درد بیمار. ارائه ی تغذیه ی صحیح و پیگیری رژیم های غذایی.
نظارت و کنترل بر وضعیت جسمانی بیمار.
ارزیابی تجهیزات پزشکی و ارائه ی مراقبت های پرستاری.
کنترل و بررسی عوارض و نشانه های مرتبط با بیماری های مزمن.
مراقبت از زخم ها و و تعویض کردن پانسمان ها. تسهیل و ارائه ی حمایت در بهبود روحی و روانی بیمار.
انجام تمرین های توان بخشی فیزیکی مورد نیاز بیمار.
ایجاد ارتباط و هماهنگی با دیگر اعضای گروه درمانی.
آموزش و ارائه ی مشاوره های لازم به خانواده ی فرد بیمار در مورد نگرانی ها و مراقبت های روزانه. پ
پرستاران در منزل به خوبی آموزش های لازم را درباره ی نگهداری از بیماران و مدیریت نیاز های آنها مانند اعزام آمبولانس دیده اند و می توانند تجارب خود را در اختیار شان بگذارند.
این پرستاران در تیم های درمانی به عنوان یک عضو ارزشمند هستند و به بیماران کمک می کنند تا در محیط امن و آرام منازل درمان و مراقبت مناسب را بگیرند.
وظایف پرستاری بر طبق مشخصات خاص هر بیماری که مختلف است و نیز نیاز های هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت خواهد بود و پرستار بیمار در منزل با ارائه ی خدمات دلسوزانه و حرفه ای نیاز های بیمار را برطرف می سازد و تلاش می کند تا بیمار بهبودی لازم را پیدا کند.
روش های نوین ارائه خدمات پرستاری در منزل:
هم اکنون به علت زیاد بودن هزینه های بستری شدن بیماران در داخل بیمارستان و نیز دوری بیماران از خانه و خانواده های شان و احتمال اینکه بیماران به انواع عفونت های بیمارستانی مبتلا شوند ارائه ی خدمات پرستاری در منزل به عنوان راهکاری برای این نوع از خانواده ها در نظر گرفته شده است تا در شرایط مناسب بتوان به این افراد بیمار و خانواده های آنها خدمات ارائه داد.
روش های نوین ارائه خدمات پرستاری در منزل شامل مراقبت های ویژه ی پرستاری از بیمار در کاهش ابتلا به بیماری های عفونی که در بیمارستان ها وجود دارد، بازگشت سریع تر بیمار به لحاظ روحی و روانی و جسمی به روال عادی زندگی، مراقبت با کیفیت بسیار بالا تر و کوتاه شدن و کاهش تعداد دفعات و مدت زمان بستری بیمار می شود.
در کنار این موارد باید گفت که افزایش ایمنی و آسایش بیمار و کم شدن هزینه های بستری و رفت و آمد به بیمارستان از موارد بسیار چشمگیری است که می توان جزء مزیت های خدمات پرستاری در منازل بیماران به شمار آورد.
ویژگی های بارز در خدمات پرستاری منازل:
کسی که به حرفه ی پرستاری مشغول است نه تنها باید از دانش حرفه ای لازم جهت پرستاری و مراقبت از بیماران در خانه برخوردار باشد بلکه باید مهارت های ضروری برای این کار را نیز بداند و صاحب خصایص شخصیتی ممتاز و مهمی باشد که او را از دیگران متمایز می سازد. ما در این مبحث به بیان ویژگی های بارز در این نوع پرستاران خواهیم پرداخت:
مسئولیت پذیری:
یک پرستار خوب با مسئولیت پذیری زیاد کلیه ی وظایفی که به او سپرده شده است را انجام می دهد و نسبت به وظایفی که به عهده ی او گذاشته شده است تعهد دارد.
صبر و شکیبایی:
صبوری و آرامش داشتن یکی دیگر از ویژگی های پرستار خوب در منزل است که باید در برخورد با شرایط دشوار و زمان هایی که استرس کار زیاد است بتواند از پس کار ها بر بیاید. این مراقبان مهربان در مقابل وضعیت های ناخوشایند و پیچیده صبور و با حوصله عمل می کنند و توانایی مدیریت استرس را دارند.
خلق و خو:
پایبند بودن به اصول اخلاقی در یک پرستار خوب بسیار بارز است و در ارائه ی خدمات پرستاری به بیماران مختلف تبعیض قائل نمی شوند و از حریم شخصی بیماران به خوبی محافظت می نمایند. همدلی کردن:
پرستاران خوب این توانایی را خواهند داشت که با بیماران و خانواده ی آنها یک ارتباط مؤثر انسانی داشته باشند. علاوه بر آن به احساسات و نیاز های سالمندان، کودکان و بیماران توجه زیادی می کنند.
بهره مندی از توانایی فنی:
پرستار منزل مهارت لازم جهت استفاده ی درست از ابزار ها و تجهیزات پزشکی را دارد و با ابزار های پزشکی و تکنولوژی های روز دنیا آشنایی کامل دارد.
تعامل و همکاری مؤثر:
پرستار حاذق قابلیت تعامل و همکاری مؤثر با دیگر اعضای گروه درمانی را خواهد داشت.
توانایی تصمیم گیری:
یک پرستار خوب در مواجهه با تصمیم های پیچیده و حساس می تواند بهترین راه حل ممکن را انتخاب کند و به خوبی از عهده ی تحلیل و بررسی وضعیت های سخت و مشکل بر بیاید.
برای مثال مرکز پرستاری آبادیس یکی از معتبر ترین مراکز پرستاری برای انجام هر نوع خدماتی است که شما نیاز دارید.
یک پرستار خصوصی در منزل چه وظایف مراقبتی دارد:
یک پرستار که به صورت خصوصی در منزل وظایف مراقبتی را انجام می دهد این خدمات را به شکل ویژه انجام خواهد داد:
- خوراندن دارو های خوراکی و تزریق آمپول و سرم بر اساس دستور پزشک به بیماران.
- آموزش گرفتن نمونه های گوناگون آزمایشگاهی به خانواده ی بیمار برای آزمایش در منزل( ادرار، خلط، مدفوع و غیره).
- ارائه ی کمک های اولیه.
- رعایت نمودن احتیاط های ضروری برای بازدید ها و مسافرت ها.
- انجام تدابیر پرستاری در منزل بر طبق تشخیص پرستار.
- چک کردن وضعیت جسمانی همه ی افراد خانواده بر اساس نوع بیماری که شامل سطح هوشیاری، نشانه های حیاتی، رفلکس ها و … می شود.
- دقت به بیمار و راهنمایی بیمار در مواردی که مشکوک است تا در موقع لزوم به مراکز درمانی و یا درمانگاه ها مراجعه کند.
- آموزش های مهم برای ممانعت از صدمات خاص و ضایعات.
- جا به جایی وضعیت بیمار و قرار دادن در پوزیشن مناسب برای مددجو.
- آموزش و ارائه ی خدمات پرستار خصوصی در مواردی که بیماران دچار صرع، فلج مغزی، سکته مغزی و …هستند و به بازتوانی نیازمند می باشند.
- ارجاع بیمار به گروه توان بخشی و برقراری ارتباط در مواقعی که پرستار با بیماران معلول جسمی و حرکتی سر و کار دارد.