علت درد پشت زانو و درمان آن

درد پشت زانو زندگی روزمره شما را مختل کرده و انجام فعالیت‌های ساده را برای‌تان مشکل می‌سازد. درمان خانگی درد پشت زانو، تحلیل علت درد پشت زانو، و بررسی بهترین روش‌های درمان ورم و درد پشت زانو در این مقاله بررسی شده‌اند. روش‌هایی مانند فیزیوتراپی، ماساژ و درمان دارویی به شما در بازگشت هرچه سریع‌تر به زندگی عادی کمک می‌کند. اگر دنبال راه‌هایی برای درمان درد پشت زانو هستید، مطالب این مقاله برای‌تان مفید است.

دلایل درد پشت زانو؛ علت درد پشت زانو چیست؟

یکی از عوامل درد پشت زانو، مشکلاتی مانند فشار عضلانی است و این درد به نام درد خلفی زانو نیز شناخته می‌شود. تورم زانو نیز از سایر نشانه‌های درد پشت زانو است، که باعث محدودیت در حرکت پا می‌شود. اگر نمی‌دانید که درد پشت زانو نشانه ی چیست، مطالب این مقاله را تا آخر مطالعه کنید.

کار کشیدن بیش از حد از عضلات پشت زانو؛ مهم‌ترین علت درد پشت زانو

یکی از علت‌های درد پشت زانو، درگیر کردن بیش‌از‌حد عضلات پشت زانو است که در اثر فعالیت ورزشی سنگین رخ می‌دهد. عضلات همسترینگ، ساق پا و عضله پوپلیتئوس، عوامل اصلی درد پشت زانو هستند. فراموشی انجام حرکات کششی قبل از ورزش و انجام فعالیت‌های شدید بدون آمادگی کامل بدن، خطر کشیدگی را افزایش می‌دهد.

اگر به ماساژ حرفه‌ای دسترسی ندارید، استفاده از ماساژورهای خانگی مثل صندلی ماساژ روتای بسیار مفید است. این صندلی‌ها علاوه به ریکاوری بدن کمک می‌کنند و باعث خون‌رسانی بهتر به بدن می‌شوند.

آرتروز زانو؛ از عوامل سفت‌شدن و درد پشت زانو

بالشتک غضروفی شما به‌طورطبیعی با افزایش سن تحلیل می‌رود که خود یکی از عوامل درد پشت زانو و سفت شدن آن است. درد پشت زانو از عوامل ایجاد آرتروز زانو نیز محسوب می‌شود. یکی از را‌ه‌های کاهش سفتی زانو، ماساژ دادن پا است.

ماساژ زانو در کنار رژیم غذایی سالم، ترکیب موثری در کاهش درد آرتروز زانو بوده و روند بهبودی زانو را تسریع می‌کند. اگر به‌هر‌ دلیلی مثل مشغله کاری به ماساژور حرفه‌ای دسترسی ندارید، خرید مبل ماساژور به دلیل کمک به بهبود گردش خون، کاهش درد و تنش عضلانی و بهبود کیفیت خواب برای شما مفید است.

دویدن طولانی مدت؛ از دلایل موثر در درد بیش از حد پشت زانو

سندرم پاتلوفمورال یا زانوی دونده‌های حرفه‌ای یکی از شایع‌ترین آسیب‌های ناشی از استفاده بیش از حد زانو است. احساس درد مبهم در پشت یا اطراف کاسه زانو با حرکت (مانند بالا رفتن از پله ها) یا نشستن طولانی مدت بدتر می‌شود.

وجود مشکل در رباط زانو؛ یکی از دلایل ورم زانو و درد پشت زانو

رباط‌ها بافت‌هایی فیبری هستند که استخوان‌ها را به هم متصل می‌کنند، مثل رباط زانو که زانو محافظت می‌کند. اگر نمی‌دانید درد پشت زانو از چیست، یکی از عوامل ایجاد آن PCL (پارگی رباط صلیبی خلفی) است، زیرا این رباط با رباط صلیبی قدامی (ACL) زانو را در حرکت جلو به عقب ثابت نگه می‌دارد و در صورت ضربه شدید، آسیب پذیر خواهد بود. علاوه‌بر آن، PCL معمولاً همراه با آسیب به اعضای دیگر زانو مانند ACL دیده می‌شود و نیاز به درمان پزشکی یا جراحی دارد.

پارگی مینیسک زانو؛ عامل تشدید‌ کننده درد قسمت پشت زانو

منیسک‌ها ضربه‌گیرهای غضروفی هستند که در مفصل زانو قرار دارند. منیسک به‌آرامی و در طول زمان ساییده می‌شود و همچنین امکان آسیب دیدن آن حین انجام فعالیت‌های ورزشی و پاره شدن آن وجود دارد. پارگی مینیسک زانو منجر‌به درد، سفتی و احساس گرفتگی یا قفل شدن زانو می‌شود.

کیست بیکر؛ یکی از عوامل جانبی ایجاد درد پشت زانو

تورم در زانو گاهی یکی از نشانه‌‌های وجود کیست پر از مایع یا بیکر است. این کیست که معمولاً به‌صورت برآمدگی کوچک و سفت در پشت زانو دیده شده و باعث ایجاد ناراحتی می‌شود. اغلب این کیست‌ها در افرادی دارای بیماری‌های تحریک‌کننده مانند آرتروز مشاهده می‌شوند.

 

معرفی مهم‌ترین روش‌های درمان درد پشت زانو یا Pain in Back of Knee

پس از دانستن پاسخ این سوال که علت درد پشت پا از زانو به پایین چیست، نوبت به اطلاع از روش‌های درمان درد پشت زانو می‌رسد. درد پشت زانو اغلب با روش‌های درمان خانگی درد پشت زانو مانند ورزش، حرکت و روش پزشکی فیزیوتراپی بهبود می‌یابد. روش‌های علمی دیگری نیز برای درمان ورم زانو و درد پشت زانو وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

ماساژ زانو؛ روشی‌ طبیعی و کارآمد برای کم کردن درد و ورم پشت زانو

ماساژ، روشی طبیعی و موثر برای ریکاوری درد پشت زانو است. این نوع ماساژ با استفاده از فشار و حرکات مختلف به کاهش التهاب و درد، تسکین و بهبود عملکرد مفصل کمک می‌کند. ماساژ باعث افزایش جریان خون، ریکاوری عضلات و بافت‌های اطراف آن می‌شود و فرایند بهبودی درد پشت زانو را تسریع می‌کند.

همچنین، ماساژ با کاهش فشار و تنش در عضلات پشت زانو، انعطاف‌پذیری و حرکت پیشرونده را تسهیل می‌کند. اگر به ماساژور حرفه‌ای دسترسی ندارید، خرید بهترین ماساژور زانو  برای کمک به کاهش درد به شما توصیه می‌شود.

فیزیوتراپی؛ روش درمان درد پشت زانو با انجام تمرین‌های موضعی

یک فیزیوتراپیست، مشکلات اسکلتی عضلانی مرتبط با درد پشت زانو را بررسی کرده و تمرینات خاصی را برای افزایش قدرت، انعطاف‌پذیری و تحریک زانو تجویز می‌کند. تمرینات فیزیوتراپی معمولاً بر روی قسمت آسیب‌دیده (زانو) و ساختارهای موجود در بالا و پایین آن تمرکز دارند. اگر نمی‌دانید درد پشت زانو علتش چیست، دلیلش این است که هرگاه یکی از بخش‌های زانو آسیب ببیند، کل زانو دچار درد و ناراحتی می‌شود.

تجدید نظر در فعالیت‌های ورزشی؛ از روش‌های پیشگیری از شدت یافتن درد پشت زانو

اگر درد پشت زانو دارید، از زدن وزنه سنگین و انجام فعالیت سنگین خودداری کنید. اما انجام حرکت‌‌ فیزیکی سبک به بهبود مفاصل و بازگشت سریع‌تر شما به زندگی عادی کمک می‌کند. انجام فیزیوتراپی به غلبه بر درد ناشی از ترس از حرکت پس از بیماری کمک می‌کند.

استفاده از یخ؛ عاملی موثر در کاهش تورم پشت زانو

برای کمک به کاهش ناراحتی و تورم، از بسته‌های یخ به مدت ۲۰ دقیقه، چند بار در روز استفاده کنید.

استفاده از چسب زانو؛ موثر در کاهش درد قسمت پشت زانو

ورزشکارانی که در حالی بهبودی از مشکل زانوی دونده هستند، در هنگام انجام فعالیت‌های عادی و ورزشی از چسب زانو برای کاهش درد پشت زانو استفاده کرده‌اند. قبل از به کار بردن چسب زانو از پزشک خود در این مورد سوال کنید.

عمل جراحی؛ آخرین روش برای درد قسمت پشت زانو

بهبودی کامل برخی از آسیب‌های جدی، مانند پارگی ACL یا مینیسک، یا بیماری‌های مزمن (مانند استئوآرتریت) فقط با عمل جراحی ممکن است؛ به‌ویژه اگر سایر درمان‌ها به اندازه کافی به شما برای بازگشت به فعالیت‌های روزمره کمک نکرده باشند. شاید پزشک شما قبل از انجام عمل جراحی مانند ترمیم ACL یا تعویض کامل زانو چند جلسه فیزیوتراپی برای شما تجویز کند.

از فیزیوتراپی تا عمل جراحی؛ راهکارهایی برای کاهش درد پشت زانو

درد پشت زانو نتیجه عواملی مانند فعالیت عضلانی شدید یا مشکلات جدی‌تری مانند پارگی منیسک یا بیماری‌های مفصلی است. برای مقابله با درد پشت زانو، انجام روش‌های متنوعی از جمله فیزیوتراپی، ماساژ زانو، استفاده از یخ، و تجدید نظر در فعالیت‌های ورزشی مفید است. همچنین، مراجعه به پزشک متخصص برای بررسی نیاز یا عدم نیاز به عمل جراحی زانو توصیه‌ می‌شود. با انجام این اقدامات، امکان بازگشت سریع‌تر به زندگی روزمره بدون احساس درد زانو وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]