تست ریزش مو را در منزل انجام دهید!

رپورتاژ

موها یکی از مهمترین اجزای زیبایی و اعتماد به نفس ما هستند و به همین دلیل ریزش مو می‌تواند به اضطراب و نگرانی بزرگی تبدیل شود. خبر خوب اینکه امروزه روش‌های مختلفی برای تشخیص و درمان ریزش مو وجود دارد. اولین قدم برای درمان، تشخیص علت ریزش مو است. در این مقاله قصد داریم به دلایل ریزش مو بپردازیم و شما را با روش تست ریزش مو در خانه آشنا کنیم.

تست ریزش مو در منزل

ریزش مو چیست؟

ریزش مو یکی از فرایندهای طبیعی بدن است که هر روز اتفاق می‌افتد و به طور معمول هم جایگزین می‌شود. به طور متوسط، هر فرد روزانه حدود 50 تا 100 تار مو را از دست می‌دهد. این تعداد در طول فصل‌ها و به دلایل مختلفی مانند شستشو، حالت دادن و برس زدن موها کمی بیشتر یا کمتر می‌شود. با این حال، اگر موهایتان بیش از حد معمول ریزش می‌کند، ممکن است نشانه یک مشکل اساسی باشد. ریزش موی غیرطبیعی به صورت‌های مختلفی ظاهر می‌شود، از جمله:

  • طاسی موضعی: این نوع ریزش مو به صورت لکه‌های طاسی در سر نمایان می شود. شایع‌ترین نوع طاسی موضعی در مردان آلوپسی آندروژنتیک یا طاسی با الگوی مردانه است که با ریزش مو در ناحیه جلو و بالای سر مشخص می‌شود. این شکل از ریزش مو ممکن است در زنان نیز رخ دهد اما معمولا به صورت نازک یا کم پشت شدن مو در کل سر دیده می‌شود.
  • کم پشت شدن موها: این نوع ریزش مو باعث می‌شود که موهای کل سر به تدریج نازک و سپس کم پشت شوند. این روند هم در مردان و هم زنان دیده می‌شود و اغلب با افزایش سن مرتبط است.
  • ریزش ناگهانی مو: در ریزش ناگهانی، مقدار زیادی مو در مدت زمان کوتاهی از دست می‌رود. این عارضه می‌تواند ناشی از استرس، شوک عاطفی، برخی از بیماری‌ها یا مصرف برخی از داروها باشد.

دلایل اصلی ریزش مو؛ وراثت و تغییرات هورمونی

همانطور که در بخش قبلی اشاره شد، ریزش مو ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. برخی از شایع‌ترین علل ریزش مو به شرح زیر است:

  • آلوپسی آندروژنتیک: طاسی وراثتی شایع‌ترین علت ریزش مو در مردان است. این نوع ریزش مو به دلیل حساسیت به هورمون‌های جنسی مردانه (آندروژن ها) رخ می‌دهد. اگر سابقه خانوادگی طاسی مردانه دارید، احتمال ابتلا به آلوپسی آندروژنتیک در شما نیز وجود دارد.
  • طاسی ارثی زنانه: این نوع ریزش مو در زنان معمولا به صورت کم پشت شدن مو در کل سر آشکار می‌شود. طاسی ارثی زنانه می‌تواند از مادر یا پدر به ارث برسد.
  • یائسگی: کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی منجر به ریزش مو در بعضی از خانم‌ها می‌شود.
  • بارداری و زایمان: تغییرات هورمونی در دوران بارداری و زایمان می‌تواند از علل ریزش موی موقتی در برخی زنان باشد. آزمایش پرولاکتین یکی از راه‌های تشخیص این تغییرات هورمونی است.
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS): این بیماری با عدم تعادل هورمونی در زنان در ارتباط است و گاهی منجر به ریزش مو می‌شود.
  • مشکلات تیروئید: کم کاری یا پرکاری تیروئید نیز در مواردی ممکن است منجر به ریزش مو در مردان و زنان شود.
  • آلوپسی آره آتا: این نوع ریزش مو به دلیل استرس شدید اتفاق می‌افتد و باعث ریزش ناگهانی مو به صورت لکه‌های طاسی می‌شود. آلوپسی آره آتا افراد در هر سنی تحت تاثیر قرار می‌دهد اما بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود.
  • کم خونی: ریزش مو یکی از عوارض فقر آهن و کم خونی در مردان و زنان است.
  • بیماری‌های خودایمنی: برخی از بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس و آلوپسی آره آتا به فولیکول‌های مو حمله کرده و باعث ریزش مو می‌شوند.

علاوه بر موارد بیان شده، عفونت‌های قارچی پوست سر نیز از دلایل التهاب و ریزش مو است. همچنین، مصرف برخی از داروهای ضد بارداری باعث ریزش مو در برخی از زنان می‌شود.

لیست آزمایشات مربوط به ریزش مو

در ابتدا پزشک پوست سر را از نظر التهاب، پوسته پوسته شدن و سایر علائم بررسی می‌کند. معمولا پزشکان برای تشخیص علت ریزش موی سر چندین آزمایش مختلف مانند آزمایش پرولاکتین را تجویز می‌کنند. برخی از آزمایشات رایج برای ریزش مو عبارتند از:

  • آزمایش خون: آزمایش خون برای بررسی سطح هورمون‌ها، کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی و سایر شرایط مرتبط با ریزش مو تجویز می‌شود.
  • بیوپسی پوست سر: در برخی موارد، پزشک ممکن است نمونه کوچکی از پوست سر را برای بررسی میکروسکوپی فولیکول‌های مو بردارد. این روش جهت تشخیص برخی از انواع ریزش مو مانند آلوپسی آره آتا که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، مفید است.
  • آزمایشات تصویربرداری: در موارد نادر، پزشک ممکن است آزمایشات تصویربرداری مانند CT اسکن یا MRI را برای بررسی مشکلات عمقی پوستی تجویز کند.
  • تست کشش مو: در این آزمایش، پزشک چند دسته مو را از قسمت‌های مختلف سر می‌کشد و تعداد موهایی را که جدا شده‌اند، می‌شمارد. ریزش بیش از حد مو در این تست می‌تواند نشان دهنده ریزش موی غیرطبیعی باشد.

انتخاب آزمایش به عوامل مختلفی از جمله شرایط سلامتی فرد، الگوی ریزش مو و سایر علائم بستگی دارد. اگر از داروهای خاصی استفاده می‌کنید، موضوع را حتما به پزشک اطلاع دهید. برخی از داروها بر نتایج آزمایشات شما تأثیر می‌گذارند.

آزمایشات مربوط به ریزش مو

خدمات تست ریزش مو در خانه با هومکا

اگر نگران سلامت موهای خود هستید، تست ریزش مو در منزل هومکا راه‌حلی آسان و مطمئن برای شماست. از این پس با خدمات هومکا نیازی به مراجعه به آزمایشگاه برای انجام تست ریزش مو نیست. شما هر زمانی می‌توانید در آسایش منزل و یا محل کار، آزمایشات خود را انجام دهید. انواع مزایای تست ریزش مو در خانه به صورت زیر است:

  • صرفه جویی در وقت و هزینه: از رفت و آمد به آزمایشگاه و پرداخت هزینه‌های اضافی به دور خواهید بود.
  • خدمات باکیفیت: آزمایش در منزل توسط پرسنل مجرب و با استفاده از تجهیزات استریل انجام می‌شود.
  • دسترسی سریع به نتیجه: جواب آزمایش شما به طور آنلاین و در اسرع وقت در دسترس شما خواهد بود.
  • دوری از محیط پرازدحام: دیگر مجبور به تحمل شلوغی و استرس ناشی از محیط آزمایشگاه‌ها نیستید.

با هومکا به راحتی قادر خواهید بود که همیشه سلامت موهای خود را تحت کنترل داشته باشید، خدمات آزمایش در منزل را دریافت کنید و در صورت نیاز، اقدامات درمانی لازم را انجام دهید. تمامی آزمایشات شما در آزمایشگاه‌های معتبر و مجهز طرف قرارداد هومکا انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]