تکالیف مالیاتی پزشکان در سال 1404

باتوجه‌به تصویب بخشنامه جدید مالیاتی، مواردی نظیر میزان، نحوه محاسبه و پرداخت مالیات پزشکان به موضوع پراهمیتی برای این قشر از جامعه تبدیل شده‌است. در کنار این موارد، اکثر پزشکان نمی‌دانند که می‌توانند از چه تخفیف‌هایی بهره‌مند شوند و یا چگونه قادر هستند از بروز جرایم مالیاتی پیشگیری کنند. توجه داشته باشید که در قوانین جدید، تکالیف مالیاتی دقیقی برای پزشکان درنظر گرفته شده که بایستی به‌طور مرحله‌به‌مرحله انجام شوند. سپس با مشخص شدن میزان مالیات پزشکان، این افراد بایستی با استفاده از سامانه مودیان پزشکان که توسط سازمان امور مالیاتی کشور به‌منظور تسهیل در فرآیند پرداخت مالیات‌ها ایجاد شده‌است، به واریز مبالغ تعیین‌شده اقدام کنند. حال اگر این سوال در ذهنتان مطرح شده‌است که «تکالیف مالیاتی پزشکان و دندانپزشکان شامل چه پارامترهایی است؟»، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله آموزشی با ما همراه باشید.

 

انواع مختلف مالیات پزشکان

مالیات پزشکان و دندانپزشکان بسته به نوع فعالیت آن‌ها، به اشکال مختلفی مورد محاسبه قرار می‌گیرد و پس از تعیین نوع مالیات، اطبا می‌توانند برای پرداخت نرخ‌های مشخص‌شده، به سامانه مودیان پزشکان مراجعه کنند. به‌طورکلی، انواع مالیات‌های قابل محاسبه پزشکان عبارت‌اند از:

  • مالیات‌های تکلیفی پزشکان: آن ‌دسته از پزشکانی که بدون داشتن قرارداد استخدامی، برخی از جراحی‌ها و فعالیت‌های پزشکی خود را در بیمارستان‌ها و سایر مراکز درمانی انجام می‌دهند، مشمول این نوع محاسبه مالیاتی هستند. طبق بند «ث» تبصره 6 قانون بودجه 1403 ایران، کلیه مراکز درمانی بایستی قبل از پرداخت دستمزد به پزشکان، 10 درصد از مبلغ مورد توافق را به‌صورت علی‌الحساب به حساب سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند.
  • مالیات بر درآمد مشاغل: در صورت فعالیت‌های درمانی مستقل پزشکان در مطب و کلینیک‌های خصوصی، درآمدهای به‌دست‌آمده آن‌ها بعد از کسر معافیت‌های قانونی و بر اساس ماده 93 قانون مالیات‌های مستقیم، برای پرداخت مالیات مورد محاسبه قرار خواهد گرفت.
  • مالیات بر درآمد حقوق: چنانچه یک پزشک در قالب قراردادهای رسمی مربوط به استخدام در مراکز درمانی، مشغول کار باشد، بخشی از حقوق وی به‌عنوان مالیات بر درآمد حقوق کسر خواهد شد.

باتوجه‌به رابطه پرسنل-کارفرمایی حاکم میان پزشک و مرکز درمانی، کلیه مراکز درمانی وظیفه دارند که ضمن توجه به معافیت‌های مالیاتی این افراد، بخش مشخصی از حقوق پزشک تحت قرارداد را کسر کرده و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند.

معرفی کلیه تکالیف مالیاتی پزشکان و دندانپزشکان

همچون سایر مشاغل، پزشکان نیز موظف به انجام تکالیف مالیاتی متعددی هستند. این تکالیف مربوط به مشخص‌سازی و پرداخت مالیات پزشکان عبارت‌اند از:

  • انجام ثبت‌نام ابتدایی و تشکیل پرونده اختصاصی مالیاتی
  • تقدیم اظهارنامه به مرجع رسیدگی
  • بایگانی کردن کلیه دفاتر مالی و اسناد مربوطه
  • بستن کامل (پلمپ) دفاتر مالی قانونی (بسته به گروه شغلی مشمول پرداخت مالیات)
  • متصل کردن دستگاه‌های پوز به سامانه‌های الکترونیکی مربوطه برای حسابرسی
  • رجوع به سامانه مودیان پزشکان و ثبت‌نام در آن
  • ارائه حساب بانکی متصل به پایانه فروشگاهی (دستگاه پوز) به سازمان امور مالیاتی
  • جمع‌آوری فاکتورهای گرفته‌شده از توزیع‌کنندگان تجهیزات پزشکی و مواد اولیه درمانی (تاییدشده توسط اداره دارایی) و ثبت آن‌ها در سامانه مودیان پزشکان
  • ارسال اسناد مربوط به مالیات حقوق و بیمه ماهانه پرسنل
  • کسر کردن و ارائه مالیات تکلیفی دیگر پزشکان فعال در کلینیک یا مرکز درمانی

پس از انجام این تکالیف مالیاتی، پزشکان و یا نمایندگان قانونی مالیاتی آن‌ها بایستی به‌منظور شرکت در جلسات دفاع از اظهارنامه مالیاتی و همچنین در صورت نیاز، حضور در هیئات حل اختلاف (برای اعتراض به مالیات تعیین‌شده) آماده شوند.

 

نحوه پرداخت مالیات پزشکان از طریق سامانه مودیان پزشکان

جهت ساده‌سازی فرآیند پرداخت مالیات پزشکان، سازمان امور مالیاتی کشور به ایجاد سامانه‌ای با اسم «سامانه مودیان پزشکان» اقدام کرده‌است. البته این افراد پیش از صدور و ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی مالیاتی‌شان، نیاز به ثبت‌نام در این سامانه خواهند داشت. پس از ورود به سامانه، کلیک روی گزینه ثبت‌نام و ایجاد اکانت کاربری، حالا نوبت آن می‌رسد که پزشکان اطلاعات هویتی‌شان را در فیلدهای بازشده وارد کنند.

در گام بعدی، پزشکان بایستی در کادر موردنظر، کد فعال‌سازی دریافت‌شده از طریق پیامک را درج کنند. پس از تایید کد فعال‌سازی، پروسه ثبت‌نام پزشک به اتمام می‌رسد و اکانت کاربری وی تایید می‌شود. در ادامه، کاربر می‌تواند از خدمات متنوع و کارآمد زیر در سامانه مودیان پزشکان استفاده کند:

  • ارسال آنلاین اظهارنامه مالیاتی (استفاده از 2 شیوه مختلف ارسال صورتحساب‌ها)
  • بررسی آخرین وضعیت پرونده مالیاتی پزشک
  • صدور صورتحساب الکترونیکی مالیاتی از طریق سامانه
  • ارجاع انواع درخواست‌های کاربر به اداره مالیاتی به کمک سامانه
  • مطلع شدن از آخرین وضعیت مکاتبات با ادارات مالیاتی

همچنین با استفاده از سامانه مودیان پزشکان، امکان پرداخت کامل مالیات پزشکان از طریق درگاه‌های امن متصل به حساب سازمان امور مالیاتی کشور وجود دارد. حال، این سوال مطرح می‌شود که مالیات مشاغل پزشکی چگونه محاسبه می‌شود؟

نحوه محاسبه مالیات پزشکان چگونه است؟

برخی از افراد تصور می‌کنند که مالیات تکلیفی پزشکان بر مبنای میزان تخصص و مدت فعالیت آن‌ها تعیین می‌شود. این در حالی است که چنین تصوری اساسا اشتباه خواهد بود و میزان مالیات پزشکان، تنها به میزان درآمدهای آن‌ها و نوع فعالیتشان (مستقل، حقوق‌بگیر و…) بستگی دارد. فرمول محاسبه مالیات تکلیفی پزشکان در سال 1404 عبارت است از:

مالیات تکلیفی پزشک = ٪10 × درآمد ناخالص پزشک

کلیه پزشکان مکلف هستند که تمامی درآمدهای خود را به‌صورت واقعی به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند. اگرچه که در بسیاری از مطب‌های خصوصی، مشاهده می‌شود که برخی از پزشکان برای فرار از مالیات، روی دریافت هزینه‌ها به‌صورت نقدی تاکید دارند!

نرخ مالیات بر درآمد حقوق پزشکان سال 1404

به‌منظور اطلاع از میزان نرخ مالیات بر درآمد حقوق، پزشکان بایستی به گروه‌بندی درآمدی زیر توجه داشته باشند:

  • معاف از مالیات: حقوق دریافتی تا 12.000.000 تومان
  • 10 درصد مالیات نسبت‌به مازاد 12.000.000 تومان: مربوط به حقوق‌های دریافتی بین 12.000.000 تا 16.500.000 تومان
  • 15 درصد مالیات نسبت‌به مازاد 16.500.000 تومان: حقوق‌های دریافتی بین 16.500.000 تا 27.000.000 تومان
  • 20 درصد مالیات نسبت‌به مازاد 27.000.000 تومان: حقوق‌های دریافتی بین 27.000.000 تا 40.000.000 تومان

همچنین بر مبنای حقوق‌های بیشتر از 40.000.000 تومانی نیز، نرخ 30 درصد برای مالیات پزشکان درنظر گرفته شده‌است.

 

کیسان؛ ارسال سریع و لذتبخش صورتحساب‌های الکترونیکی مالیاتی به سامانه مودیان پزشکان

شرکت معتمد کیسان (keysuntsp.com) که از سال 1401 فعالیت خود را درزمینه ارسال صورتحساب‌های مالیاتی به سامانه مودیان و ارائه خدمات مرتبط با پایانه‌های فروشگاهی آغاز کرد، در همان سال موفق به اخذ مجوز فعالیت به‌عنوان شرکت معتمد مالیاتی نوع ۱ شد. جالب است بدانید که عملکرد عالی و راه‌حل‌های جذاب ارائه‌شده توسط این مجموعه، موجب شده تا شرکت کیسان در صدر جدول بیشترین تعداد مودی مالیاتی قرار گیرد؛ چراکه این مجموعه علاوه‌بر ارائه راهکارهای مناسب برای ارسال صورتحساب الکترونیکی مالیاتی به سامانه مودیان ، از صدها صنف و مشاغل دیگر نیز برای انجام تکالیف مالیاتی پشتیبانی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]