بینی‌های مکانیکی و پیش‌گیری از مرگ میراث‌ها

8

بوی کتاب‌های کهنه ممکن است برای بسیاری از ما یادآور خاطرات نوستالژیک گذشته باشد. بوی انباری‌های قدیمی پدربزرگ‌ها و کتاب‌هایی که به خاطر کمبود فضا در کارتن بسته‌بندی می‌شدند و سر از جاهایی در می‌آوردند که حق‌شان نبود. این بو از سوی دیگر نشان‌دهنده مرگ تدریجی کتاب‌ها و نزدیک شدن پایان عمرشان هم بود. اما انگار همان فناوری که با آوردن کتاب‌خوان‌های دیجیتال و انواع تبلت‌ها بازار کتاب‌های کاغذی را کساد کرده بود، می‌خواهد به کمک بیاید و مرگ این میراث‌های دوست‌داشتنی را به تعویق بیاندازد.

کتاب های قدیمی

شرکت بریتانیایی Owlstone Nanotech بیش از هرچییز به واسطه فناوری‌های تشخیص بمبی که تولید می‌کند شناخته می‌شود. اما این شرکت اکنون تصمیک گرفته است فناوری‌هایش را جهتی متفاوت به کار ببرد. یافتتن بمب‌های ساعتی که در گوشه گوشه کتابخانه‌ها پنهان شده‌اند. دستگاه قابل‌حمل آنالیز گاز Lonestar که توسط Owlstone عرضه شده است، می‌تواند ترکیب‌های فرار ارگانیک یا VOCها (سرنام Volatile Organic Compound) را که به تخریب و کهنه شدن کاغذ مربوط می‌شوند، تشخیص دهد.

البته بینی انسان هم می‌تواند این بو را تشخیص دهد، و اصلا «بوی کتاب کهنه» به همین دلیل بر روی آن نهاده شده است! ابزارهای علمی دیگری نظیر طیف سنجی جرمی-کروماتوگرافی نیز قادر به چنین کاری هستند، اما Lonestar می‌تواند پیش از آن‌که بینی انسان بو را احساس کند آن را تشخیص دهد. شرکت سازنده هم ادعا کرده است که سرعت کار آن از طیف‌سنجی بیشتر بوده و استفاده از آن برای افراد غیرمتخصص نیز ساده است. این ابزار را می توان در حالت اسکن پیوسته برای کنترل محیط یک اتاق یا به صورت منفرد برای آنالیز یک کتاب خاص مورد استفاده قرار داد.

خسارت های وارد شده به کتاب ها

هم‌اکنون کتابخانه بریتانیا به همراه این شرکت قصد دارند که براساس مقیاس‌های کمی میزان تخریب کتاب‌ها را براساس سن و نوع کاغذ محاسبه کرده و براساس آن اقدام‌های پیشگیرانه را به انجام برسانند. یکی دیگر از اهداف این پروژه مشترک تعیین میزان تاثیر کتاب‌های به اصطلاح اسیدی شده بر کتاب‌های مجاور است. پروژه مشابهی هم توسط کتابخانه دانشگاه گلاسکو با همکاری پژوهشگران دانشگاه استراتکلاید (Strathclyde) آغاز شده است که هدف آن کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پوسیدگی اسیدی کتاب‌ها و راه چاره آن است.

البته تشخیص پوسیدگی کتاب‌ها تنها کاربرد چنین دستگاه و چنین فناوری‌ای نیست. از این ابزارها می‌توان برای تشخیص وجود ملامین در شیر، وجود مواد شیمیایی خورنده در روغن‌های صنعتی یا فساد مواد غذایی استفاده کرد. البته رسیدن به نتیجه‌ای برای حفظ و نگهداری کتاب‌ها دوست‌داشتنی‌ترین کاربرد این دستگاه‌ها باشد.

منبع(+و+)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

هوش مصنوعی یکی از تخیل‌های کودکی ما را تصویرسازی کرد: کشتزارهایی از همه چیز: بستنی قیفی –…

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…

روش‌های بد نشستن روی صندلی و شیوه نشستن سالم روی صندلی در محیط کار

در موقعیت‌های مختلف یا در هنگام خستگی، روش‌های مختلفی برای نشستن روی صندلی از سوی ما استفاده می‌شود که برای بدن مفید نیستند. برخی از این موارد عبارتند از:خم شدن روی صندلی: وقتی روی صندلی خمیده می‌شوید، ستون فقرات شما به درستی حمایت…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

سفری در شهرهای باستانی دنیا به یاری تخیل میدجرنی

از شهرهای باستانی دنیا بقایایی مانده و بر اساس همین یقایا و توصیف‌ها و تحلیل مورخان، برخی‌ها اقدام به بازسازی رایانه‌ای شهرهای قدیمی کرده‌اند تا شکوه و عظمت آنها را به ما بنمایانند.اما میدجرنی هم راهی آسان برای این تصور بدون نیاز به…

مجموعه عکس‌های پرتره زیبا هیلاری گولد از افراد مسن سندرم داون، پیش‌فرض‌های ذهنی ما را به چالش می‌کشد

یک مجموعه عکس با معنا و زیبا گرفته شده توسط هیلاری گولد، با عنوان «من اینجا هستم» این تصور نادرست مردم را به چالش می کشد که افراد مبتلا به سندرم داون تا سنین پیری نمی‌توانند زندگی گنند.برای مثال هیلاری گولد، عکس پرتره جوآن، زنی 84 ساله…

واکسن گارداسیل چیست؟ چه وقت و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

گارداسیل واکسنی است که به محافظت در برابر انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) کمک می‌کند، که یک عفونت شایع مقاربتی است که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله زگیل تناسلی و برخی از انواع سرطان شود. این واکسن برای جلوگیری از…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
8 نظرات
    1. علیرضا مجیدی می گوید

      والا این مشکلی هست که وبلاگ‌نویس‌ها دارن. جدا اگر نیمی از این سایت‌ها کپی‌کار، یک لینک هم می‌دادن، باز هم خوب بود. اما اکثرشون لینک فعال نمی‌دن.

  1. shirin می گوید

    سلام آقای مجیدی
    خسته نباشید
    چجوری اشتراکمو قطع کنم که دیگه ایمیلتون واسم ارسال نشه ؟!

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      در زیر همه ایمیل‌ها دکمه لغو اشتراک هست.

  2. نوید می گوید

    سلام دکتر جان
    مطالب مثل همیشه پربار و پر مفهومه

    اخیرا هم تعداد آپ ها زیادتر شده که خوش به حال ما خواننده ها.
    امیدورام تو جشنواره وب ایران یکی از برتر باشید.

    راستی دکتر قالب سایتتون با چه سیستم مدیریت محتوایی قدرت گرفته؟

    رنگ بندی و چینش فوق العادست به آدم آرامش میده.

    اگر پاسخ بدید ممنون میشم.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ممنونم از لطف شما. وردپرس

      1. نوید می گوید

        ممنون دکتر جان

  3. sh می گوید

    ممنون از مطلب خوبتون..دکتر مطالب در مرورگر کروم درست نمایش داده نمیشه.تیتر بولد شده ی مطلب زیر کادر خاکستری رنگ بالاست و صفحه ی سایتتون اسکرول افقی داره چرا؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5