رونمایی از شبکه 5G آزمایشی ایرانسل با همکاری اریکسون و پیش‌بینی سرعت یک گیگابیت برای هر کاربر

اپراتور ایرانسل، ساعتی پیش و طی مراسمی رسمی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت نمادین و آزمایشی از شبکه 5G خود رونمایی کرد.

ایرانسل در ابتدای مراسم، آماری از کاربران خود روی شبکه 4G و 4.5G ارایه داد و بعد به سراغ رونمایی و آزمایش تست سرعت شبکه 5G خود رفت. ایرانسل فناوری و شبکه 5G را به همکاری شرکت اریکسون توسعه خواهد داد.

ایرانسل می‌گوید ۴۹.۵ میلیون مشترک فعال در سراسر کشور دارد و ۱۵۶۵ شهر و دهستان تحت پوشش شبکه 4G هستند. ایرانسل می‌گوید پهنای باند مصرفی مشترکین در ۲۰۱۴ حدود ۱۵ گیگابیت بر ثانیه بود اما حالا به ۳۶۳ گیگابیت بر ثانیه رسیده است.

۳۲ میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه فعال روی شبکه ایرانسل وجود دارد که بیشترین پهنای باند مصرف با بیش از ۳۶۳ گیگابیت بر ثانیه را به خود اختصاص دادند.

اما ایرانسل درباره نسل پنجم شبکه‌های سلولی موبایل می‌گوید، سرعت انتقال اطلاعات در نسل پنجم به بالای ۱۰ گیگابیت بر ثانیه برای آپلود و ۲۰ مگابیت بر ثانیه برای دانلود می‌رسد. این اپراتور می‌گوید در سال ۹۵ برای اولین بار در ایران سرعت ۱.۲ گیگابیت بر ثانیه با موفقیت آزمایش شده است و اکنون شبکه کامل 5G به صورت آزمایشی فعال خواهد شد که بالاترین سرعت شبکه دیتای موبایل کشور را پیاده‌سازی می‌کند.

ایرانسل در آزمایش‌هایی که طی مراسم از شبکه 5G خود با حضور مقامات و مدیران مخابراتی به نمایش گذاشت؛ روی شبکه 5G خود به حداکثر سرعت دانلود  ۲۳.۹ گیگابیت‌برثانیه دست یافت. در واقع، دو موبایل توانستند با این سرعت با یکدیگر در ارتباط باشد. در عمل؛ ایرانسل پیش‌بینی می‌کند که با راه‌اندازی سراسری این شبکه سرعت اینترنت موبایل هر کاربر به مرز یک گیگابیت بر ثانیه خواهد رسید.

پیش‌بینی می‌شود شبکه 5G از سال ۲۰۱۸ در برخی از نقاط جهان و از سال ۲۰۲۰ در سراسر جهان در دسترس باشد. طی سال‌های اخیر، اپراتورهای مخابراتی به صورت آزمایشی سعی در راه‌اندازی 5G داشتند اما هریک از پهنای‌باند، امواج با فرکانس‌ها و طیف‌های مختلف از جمله امواج میلی‌متری، استانداردها و تجهیزات مختلف استفاده کردند.

هنوز استاندارد نهایی و مصوبی برای 5G وجود ندارد و تنها پیش‌نویس این شبکه‌ برای بررسی در اختیار شرکت‌ها قرار گرفته است. در چشم‌انداز 5G باید به سرعتی ۱۰۰ برابر شبکه 4G دست پیدا کرد و پهپادها، خودران‌ها، روبات‌ها، دستگاه‌های موبایل، اینترنت اشیا و دستگاه‌های متصل به اینترنت از بالاترین سرعت با تاخیر بسیار ناچیز در حد صفر برای ارتباطات خود استفاده کنند.

چند ماه پیش نیز اپراتور همراه اول با همکاری شرکت نوکیا از شبکه 5G آزمایشی خود رونمایی کرد. کاربران موبایل در ایران می‌توانند امیدوار باشند در سال‌های آتی به شبکه‌هایی با سرعت دانلود بسیار بیشتر از وضعیت کنونی فارغ از اینکه 4.5G یا 5G هستند؛ دسترسی پیدا کنند و البته پیش‌بینی می‌شود با حضور شرکت‌های معتبر و باتجربه بین‌المللی در بخش مخابرات؛ بتوان همانند دیگر کاربران موبایل در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ از 5G واقعی سود برد.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

5 دیدگاه

  1. من ترجیح میدم سرعت از 4G بیشتر نشه ولی بجاش پاسخ دهی، پوشش شبکه، و پهنای باند زیاد بشه.
    شما یه لوله آب ۱۰ اینچ رو در نظر بگیر وقتی قطره قطره ازش آب میاد به چه دردی میخوره؟!

  2. خیلی معذرت می خوام ما هنوز از حداکثر که چه عرض کنم از متوسط سرعت باند 3G هم استفاده نمی کنیم ؛ لطفا از همین جا شروع کنید .

  3. اقا سرعت دانلود بسته.این محدودیت دانلود رو بردارین!اصلا شما بگو سرعت دانلود ۱۰ گیگ بر ثانیه،وقتی نشه دانلود کرد چه فایده داره واقعا!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]