هوش مصنوعی اولین کتاب خود را منتشر کرد؛ آیا می‌شود به این کتاب اعتماد کرد؟

مدت‌ها است درباره نوشتن کتاب توسط هوش مصنوعی و روبات‌ها خبرهایی می‌شنویم. چندین کتاب تا کنون جمع‌آوری و نوشته شده ولی هیچ‌یک منتشر نشدند تا اینکه انتشارات علمی Springer Nature اولین کتاب رسمی نوشته شده توسط الگوریتم‌های یادگیری ماشینی را منتشر کرد.

کتاب «باتری‌های لیتیوم یون» (lithium-ion batteries) در ۱۸۰ صفحه و پیرامون مباحث تخصصی باتری‌ها منتشر شده است. نویسنده این کتاب، الگوریتم‌های یادگیری ماشینی ساخته شده توسط محققان آزمایشگاه هوش مصنوعی ACoLi دانشگاه گوته در فرانکفورت آلمان است.

این کتاب که نام کامل‌اش «Lithium-Ion Batteries: A Machine-Generated Summary of Current Research» است به صورت الکترونیکی منتشر شده و از لینک انتشارات اسپرینگر به طور رایگان قابل دانلود است.

این کتاب ارزش‌های ادبی ندارد و در آن نباید دنبال داستان‌ها، جملات و عبارت‌های ادبی مهیج بود. این کتاب صرفا یک راهنمای علمی درباره باتری‌های لیتیوم‌یون است که از روی مطالعه نزدیک به ۵۳ هزار مقاله در اینترنت نوشته شده است. این تعداد مطلب فقط در سه سال گذشته پیرامون‌ باتری‌ها در اینترنت منتشر شده است که خواندن‌شان را برای هر کاربر یا تیم تحقیقاتی سخت و غیرممکن می‌کند.

تیم توسعه‌دهنده الگوریتم یادگیری ماشینی نویسنده این کتاب، هدف‌شان دستیابی به خلاصه‌ای جامع و کامل از آخرین تحقیقات انجام شده پیرامون باتری‌های لیتیوم‌یون بوده است. به این صورت، کاربران نیازی ندارند هزاران مقاله را بخوانند و خلاصه‌برداری کنند.

آیا این کتاب کیفیت مناسبی دارد؟

الگوریتم یادگیری ماشینی این‌گونه عمل می‌کند که موضوع درخواستی را گرفته و شروع به کاوش در هزاران کتاب و مقاله بانک اطلاعاتی اسپرینگر نیچر می‌کند تا عناوین و مطالب مربوطه را جداسازی کنند.

در گام بعدی، با تجزیه و تحلیل عناوین و محتواها، شروع به سازمان‌دهی و خلاصه‌سازی مطالب در فصل‌ها و بخش‌های مختلف می‌کنند. در انتها، برای هر فصل به طور خودکار یک نام و خلاصه به همراه لینک‌هایی به منابع و مراجع استفاده شده تدوین می‌شود.

اهمیت این الگوریتم هوش مصنوعی در این است که نه تنها برای باتری‌ها، می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از مباحث علمی و تخصصی در حوزه‌های علوم پایه، علوم انسانی، پزشکی و غیره مورد استفاده قرار بگیرد.

محققان و دانشمندان، اولین کتاب منتشر شده توسط هوش مصنوعی را با مجله «ریدرز دایجست» مقایسه می‌کنند. در این مجله که باز هم ۱۸۰ صفحه‌ای است؛ خلاصه و تحلیلی از صدها هزار مقاله علمی را ارایه می‌کند.

کتاب lithium-ion batteries به طور کامل و صددرصد ماشینی و خودکار نیست. در مرحله تایید اعتبار منابع (گام نخست) و کنترل کیفی کلی نوشته‌ها، از نیروی انسانی استفاده شده است. چنین سطحی از دخالت انسان طبیعی به نظر می‌رسد.

بنابراین، می‌توان این کتاب را یک اثر علمی قابل خواندن و استناد دانست و دانشجویان، محققان و دیگران به راحتی آن را مطالعه و مورد استناد قرار دهند.

حتی در فیلم‌های هالیوودی هم دنبال یک صنعت نشر و چاپ کتاب کاملا خودکار و غیرانسانی نیستند و ماشین‌ها برای کیفیت بهتر به نظارت انسان‌ها نیاز دارند.

باید به‌زودی منتظر انتشار کتاب‌های علمی دیگری از سوی این الگوریتم یادگیری ماشینی باشیم. همین‌طور، انتظار می‌رود کیفیت نوشته‌های کتاب بهتر شده و نظارت انسانی کمتری نیاز داشته باشد.

منبع

2 دیدگاه

  1. یه نگاهی به کتاب انداختم خیلی ابتدایی هست و فقط مطالب این مقالات رو مرتب و به منابع وصل کرده. فقط 2 تا شکل و نمودار داره که برای این چنین موضوعی خیلی کمه. البته این شروع راه هست و جای پیشرفت بسیار زیادی داره.
    به نظرم در آینده این گونه جمع آوری مطالب و ایجاد کتابهای الکترونیکی در خصوص یک مطلب خاص فراگیرتر بشه. یک انسان ماهها طول میکشه تا بتونه مطالب رو جمع آوری کنه و یک کتاب تولید کنه اما هوش مصنوعی در زمان بسیار کمتری این کار رو انجام میده.
    فکر کنید که قرار باشه در مورد یک شخصیت سیاسی و نظراتش راجع به یک موضوع کتابی نوشته بشه، هوش مصنوعی میتونه از منابع مختلف با در نظر گرفتن زمان یک کتاب خیلی جالب تولید کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]