نه! خبر پولی شدن تلگرام کذب است! تلگرام در آستانه نیم میلیاردی شدن، تصمیم دارد از طریق فروش استیکر و نمایش آگهی در کانالهای عمومی درآمد کسب کند!

کاربران ایرانی در ابتدا از روی اجبار تلگرام را انتخاب کردند، اما بعد مجذوب سرعت و رابط کاربری و ویژگیهای کاربردی آن شدند.
تلگرام یک پیامرسان پویا است که سطح بالایی از پشتیبانی و توسعه را دارد و به جرات جزو برترینهای دنیاست.
مدتی برای من جای سؤال بود که چرا در بعد جهانی تلگرام موفق نیست و کاربر انبوه نمیتواند جذب کند.
اما تلگرام به تدریج توانسته کاربران زیاد جذب کند و به زودی 500 میلیون کاربر پیدا خواهد کرد. در ماه آوریل سال 2020، تعداد کاربران تلگرام از 400 میلیون، عبور کرد.
اما در این مدت علامت سؤال بزرگ، مدل اقتصادی تلگرام بوده است.
ظاهرا در ابتدا امید و نقشه کلان تلگرام این بود:
کاربران زیاد پیدا کن و بعد واحد پول دیجیتال خودت رو به آنها معرفی کن!
در سال 2018 تلگرام در راستای دنبال کردن همین نقشه، 1.7 میلیارد دلار از سرمایهگذاران دریافت کرد. همه چیز آماده بود تا با استفاده از فناوری بلاکچین، واحد پولی موسوم به grams معرفی شود. اما تلگرام در متقاعد کردن مراجع قانونی و نهایی کردن این نقشه شکست خورد و پا پس کشید و بعدا مجبور شد که 1.2 میلیارد دلار از سرمایه جذب شده را برگرداند.
اما امروز پاول دوروف اعلام کرد که از سال آینده قصد دارد سیستم نمایش آگهی مخصوص تلگرام را رونمایی کند تا با استفاده از آن در کانالهای عمومی، آگهی به نمایش درآید و از این رهگذر صاحبان کانالها هم منتفع شوند.
پاول دوروف تصریح کرد که تلگرام برای باقی ماندن و رشد خود نیاز به چندصد میلیون دلار درآمد در سال دارد. با این همه در سیستم نمایش آگهی خوب، کاربرپسند بودن و احترام به حریم خصوصی را در نظر میگیرد.
همچنین این آگهیها در چتها و گروهها به نمایش درنخواهند آمد و فقط در کانالهای عمومی میشود در آینده آنها را دید.
تلگرام همچنین در نظر دارد سیستمی برای فروش استیکرهای طراحی شده توسط کاربران راهاندازی کند و از این طریق هم درآمدی کسب کند.
باید دید تلگرام میتواند راهبرد اقتصادی خود را به نتیجه برساند یا خیر.