اولین و طولانیترین جادهها را چه کسانی ساختند + نقشه راههای جهان

تاریخچه راههای که انسانها ساختهاند به هزاران سال پیش برمی گردد و اولین جادهها توسط تمدنهای باستانی برای اهداف مختلف ایجاد شدهاند.
بین النهرین: سومریها در بین النهرین (عراق امروزی) یکی از اولین سیستمهای جادهای شناخته شده را در حدود 4000 سال قبل از میلاد ایجاد کردند. آنها شبکهای از جادهها را با استفاده از موادی مانند سنگ آهک و خاک رس برای اتصال شهرهای خود و تسهیل تجارت ایجاد کردند.
مصر: مصریان باستان در اوایل 2600 سال قبل از میلاد، جادههایی ساختند و سیستمی برای نگهداری از آنها داشتند. معروفترین جاده مصر باستان «ویا ماریس» است که مصر را به سواحل مدیترانه متصل میکرد و به عنوان یک مسیر تجاری حیاتی استفاده میشد.
تمدن دره سند: هاراپاها که در دره ایندوس (پاکستان امروزی و شمال غربی هند) در حدود 2600 تا 1900 قبل از میلاد رشد کردند، دارای یک سیستم شهری سازمان یافته بودند که شامل خیابانها و جادهها میشد. برای مثال، شهر موهنجودارو دارای الگوی شبکهای از خیابانها است.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
امپراتوری روم: رومیها به دلیل شبکه جادهای گسترده خود که نقش مهمی در توسعه امپراتوری آنها ایفا کرد، مشهور هستند. ساخت جادهها در روم باستان حدود 300 سال قبل از میلاد آغاز شد و برای قرنها ادامه یافت. این جادهها که مجموعاً به عنوان سیستم جادهای رومی شناخته میشوند، بیش از 400000 کیلومتر درازای کلی داشتند. آنها از مواد لایهای مانند سنگ، شن و بتن اولیه ساخته شده بودند و دارای سیستمهای زهکشی کاملاً مهندسی شده بودند.
سیستم جادهای اینکا: اینکاهای آمریکای جنوبی شبکه وسیعی از جادهها را ایجاد کردند که به سیستم جادهای اینکا ی معروف است. این جادهها که بین قرنهای 13 و 16 ساخته شدهاند، بیش از 40000 کیلومتر در سراسر کوههای آند کشیده شده بودند و بخشهایی از پرو، بولیوی، اکوادور، کلمبیا، شیلی و آرژانتین کنونی را به هم متصل میکنندمیکردند. آنها با استفاده از ترکیبی از مسیرهای سنگ تراش خورده و پلهای طنابی معلق ساخته شدند.
جاده شاهی ایرانی: جاده سلطنتی ایران که در زمان امپراتوری هخامنشی در قرن پنجم پیش از میلاد ساخته شد، تقریباً 2700 کیلومتر از ساردیس در ترکیه امروزی تا شوش در ایران را در بر میگرفت. ارتباطات و تجارت در سراسر امپراتوری پهناور ایران با همین جاده تسهیل میشد.
جاده ابریشم: جاده ابریشم شبکهای از راههای تجاری بود که شرق و غرب را از حدود قرن دوم قبل از میلاد تا قرن پانزدهم پس از میلاد به هم متصل میکرد. این یک جاده واحد نبود، بلکه شبکه پیچیدهای از مسیرهای زمینی و دریایی بود که در سراسر آسیا امتداد داشت و مناطقی مانند چین، هند، ایران، آسیای مرکزی و مدیترانه را به هم متصل میکرد.
راه آپیان: یکی از اولین و مهمترین جادههای رومی بود. در سال 312 قبل از میلاد ساخته شد و رم را به جنوب شرقی ایتالیا متصل کرد و در ابتدا به شهر بندری بروندیزیوم (بریدیزی امروزی) ختم میشد. راه آپین نقش مهمی در جمهوری و امپراتوری روم ایفا کرد و به عنوان یک راه بزرگ نظامی و تجاری عمل کرد.
جاده بزرگ شمال: جاده بزرگ شمال که در قرن هفدهم ساخته شد، بزرگراه بزرگی در انگلستان بود که لندن را به ادینبورگ، اسکاتلند متصل میکرد. تجارت و رفت و آمد بین دو شهر را تسهیل میکرد و در توسعه مناطقی که از آن میگذشت نقش بسزایی داشت.
مسیر 66: مسیر 66 که در سال 1926 ساخته شد، یک بزرگراه تاریخی در ایالات متحده بود که از شیکاگو، ایلینوی، تا سانتا مونیکا، کالیفرنیا ادامه داشت. این شهر به نماد آزادی و ماجراجویی آمریکایی تبدیل شد و در اوایل تا اواسط قرن بیستم به عنوان یک مسیر محبوب برای مهاجران، گردشگران و حملونقل تجاری عمل میکرد.
اما در اینجا میتوانید به نقشه راههای جهان نگاهی کلی بیندازید.
جاهای پرتراکم مسلما منطبق بر مناطقی است که جمعیت بیشتری دارند یا از نظر اقتصادی و راهبردی اهمین بیشتری دارند. بسیاری از جاهای تهی از جاده که مشکی هستند منطبق بر بیابانها و سحراهای پنهاور هستند ؛ اما شاید توسعهنیافتگی هم یکی دیگر از عوامل عدم تراکم جادهها در بعضی نقاط باشد.
(تصور اول این پست بقایای راه شاهی ایران است)