Zite : روزنامه‌ای که همیشه مطابق سلیقه شماست!

راستش را بخواهید، زمانی آرزوی من این بود که همراه صبحانه، نسخه‌ای از روزنامه‌های روز داخل کشور را ورق بزنم. این آرزو زمانی به داشتن نسخه‌ای کاغذی از نیویورک‌تایمز در اول صبح، ارتقا پیدا کرد.

اما از زمانی که گرفتار افسون آی‌پد شدم، اپلیکیشن Flipboard مسحورم کرد، اپلیکیشنی که مجله‌ای متنوع مطابق با سلیقه شما می‌ساخت! این اپ را از قبل نشان کرده بودم و یکی از اپ‌هایی بود که تشویقم کرد، آی‌پد بخرم.

با Flipboard می‌توانید توییتر و فیس‌بوک خود را به صورت مجله‌ای مرور کنید و تحولات فناوری را باز در قالب یک مجله عالی بخوانید.

حتی رابط کاربری Flipboard ، با القای حس ورق زدن، حال و هوای خواندن یک نشریه کاغذی را در شما زنده می‌کند.

برخی‌ها آی‌پد را یک سخت‌افزار صرف می‌دانند، اما در واقع این اپ‌ها هستند که به این وسیله شخصیت و جایگاه کنونی‌اش را داده‌اند.

اما امروز به یک اپلیکیشن تازه برخوردم که آن را «پاندورایی» برای دنیای خبر می‌دانند.

کسانی که با سایت پاندورا آشنا هستند می‌دانند که با کمک این سایت هر کس می‌تواند موسیقی مطابق سیلقه خود گوش کند. حتی به کمک این سایت می‌شود با خواننده‌هایی آشنا شد که سبک و سیاقی شبیه هنرمند محبوب شما را دارند.

اپلیکیشن Zite همین کار را می‌خواهد با اخبار انجام بدهد، این اپلیکشن عالی که از هم‌اکنون پیشبینی می‌شود، رقیب اصلی Flipboard باشد،‌ توسط پژوهشگران واحد هوش کامپیوتری دانشگاه کلمبیا نوشته شده است.

این اپ می‌تواند عادات خواندن شما را فرابگیرد و محتوای متناسب با سلیقه شما به خوردتان بدهد. این اپ شاید پاسخی باشد برای معتادهای گودر که ساعت‌ها، بی‌هدف در گودر اسکرول می‌کنند و گاهی هم البته، دست خالی برمی‌گردند.

وقتی برای اولین بار اپ را اجرا می‌کنید، به شما پیشنهاد می‌شود که اجازه دسترسی به اکانت گوگل و توییتر خودتان را به اپ بدهید تا با تحلیل علایق شما، علایق شما سنحیده شود. به علاوه شما می‌توانید موضوعات مورد علاقه خود را هم انتخاب کنید، مثلا من کتکوری ایران را انتخاب کردم، تا بتوانم هر روز یک مجله در مورد ایران را هم مطالعه کنم.

بعد از اینکه وارد دنیای خبرها شدید، سایت سعی می‌کند به تدریج با شما آشنا شود، اپ رفته رفته می‌فهمد که شما به خبر خام علاقه دارید یا دوست دارید تحلیل آنها را بخوانید، سایت با منابع مورد علاقه شما آشنا می‌شود و در جلسات بعدی اخبار بیشتری از آنها را نمایش می‌دهد و …

علی داور -رئیس شرکتی که این اپ را نوشته- در مورد Zite می‌گوید که کار این اپ ترکیبی از هوش مصنوعی و آمار است.

Zite ، خبرخوانی ورای خبرخوان‌هایی است که تا کنون تجربه کرده بودیم، در حالی که Flipboard ، موضوعاتی که بیشتر توسط دوستانمان مورد توجه قرار گرفته بود به ما پیشنهاد می‌کرد، Zite علایق کاربرانش را با شیوه‌های مختلف می‌سنجد و واقعا روزنامه‌ای اختصاصی برای آنها می‌سازد.

Zite حرکت از customization به سوی personalization است.

داور می‌گوید که فلسفه الگوریتم Zite  این است: شما آن چیزی هستید که می‌خوانید!

11 دیدگاه

  1. خوش بحالتون که میتونید سر فرصت صبحانه بخورید و روزنامه ورق بزنید
    ما که باید با سرعت صبحانه بخوریم و بریم سر کار
    بعضی ها که همون صبحانه هم نمیخورن و مستقیم میرن سر کار
    احساس میکنم این کار برای سن بازنشستگی خوبه

  2. با سلام جناب آقای دکتر
    من یک بار هم از شما سوال کردم ولی جوابی ندادید. تا اونجایی که یادم هست شما galaxy tab داشتید ولی الان به نظر میرسه که ipad خردید! اگر درسته ممکنه لطف کنید و دلیل رفتن به طرف ipad را بگویید؟ و آیا تبلت سامسونگ خود را فروخته اید؟

    1. سلام. نه! چرا باید گلکسی تب را بفروشم! از هر دو استفاده می‌کنم. هر دو مزایایی دارند که آن یکی ندارد.

  3. با سلام
    قرار بود شما که هم تجربه گالاکسی تب و آندروید را دارید و هم اخیرا به سمت آی پد و مک رفته اید این دو را باهم مقایسه ای اجمالی کنید تا برای امثال بنده که قصد خرید دارم راهنمایی خوبی از نقد های شما باشد . منتظرم و متشکر

  4. Salam Dr. Majid,

    1st, I like you posts and always read them, your post are very useful and informatics.
    2nd, Zite is made by ubc.ca (University of British Columbia, Vacouver, Canada).:
    http://www.cs.ubc.ca/news/press/ZiteandLCImakethenews.shtml

    for sure you know, Columbia University is in NYC and differs from UBC.

    cheers,
    fazel

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]