پوست الکترونیک – پیوندهایی از جنس گجت

گروهی از مهندسان امروز از کشفی خبر دادند که میتواند دنیای الکترونیک را برای همیشه متحول کند. این کشف تازه سیستم الکترونیک اپیدرمال یا پوستی یا به اختصار EES نام دارد.
به صورت خلاصه EES مدارهای الکترونیکی است که در پوست جاگذاری میشوند و میتواند به راحتی و بدون آسیب دیدن، خم شود یا پیچ و تاب بخورد و کشیده شود.
EES گام مهمی در راه رسیدن به فناوری وسایل الکترونیک قابل پوشیدن و برداشتن فاصله بین انسان و ماشین است. EES کاربردهای زیادی میتواند پیدا کند مثلا در تشخیص پزشکی، کنترل ویدئوگیمها یا حتی تسریع بهبود زخمها.
برای درست کردن EES دانشمندان مدارهای نخی شکل مارپیچی درست کردند که این ویژگی را داشته باشد که وقتی در یک ماده کشسان مثل پوست قرار بگیرد، به آسانی منعطف باشد.
این مدارهای را شاید بتوان به سادگی تاتو کردن در پوست، نصب کرد و یا در یک تاتوی دائمی معمولی پنهان کرد تا اصلا مشخص نباشند.
پژوهشگران در مقالهای که این هفته در مجله ساینس منتشر کردهاند، کاربردهای این فناوری تازه را توضیح دادهاند. با استفاده از این فناوری میتوان حسگرهای اندازهگیری شاخصهای زیستی، LED، ترانزیستور، آنتنهای بیسیم، چنبرههای هدایتی و باطریهای خورشیدی ساخت و در بدن جای داد.
حالا بیایید تصور کنیم چه استفادههایی میتوان از EES کرد؟
با استفاده از این فناوری میتوان وضعیت قلب را پایش کرد، یا جریانهای الکتریکی مغز را گرفت و یا نوار عصب و عضله را در هر لحظه در دسترس داشت. حتی میتوان با جریان الکتریکی عضلات را تحریک و منقبض کرد. با این وسیله میتوان وقفههای تنفسی را در افرادی که دچار اختلالات خواب هستند، پایش کرد یا مواظب شیرخواران نارس بود.
البته EES فقط مصارف پزشکی نخواهد داشت و از آن میتوان برای مقاصد دیگر مثلا کنترل ویدئوگیمها هم استفاده کرد.
مایکروسافت Xbox Skin میسازه !!!
جنگ سونی و مایکروسافت روی خرید شرکتی میشه که مانیتورهای لنزی رو میخوان بسازن
کامپیوترها و کنسولهایی ساخته میشه که روی بدن میشینه و مانیتورشم توی چشم آدمه !!!
خیلی جالب و علمی-تخیلیانه! مخصوصاً از عبارت “برداشتن فاصله میان انسان و ماشین” خیلی خوشم اومد. درست مثل خیال سفر انسان به ماه، خیالات و تصورات فیلمی کم کم دارن به واقعیت نزدیک میشن.