پوشش همایش اپل در «یک پزشک»- آیفون 4S: سیرتی تحولخواه در زیر صورت بیتغییر

گرچه در سفر هستم، اما همایش اپل چیزی نیست که بشود از آن صرفنظر کرد. در یک پزشک به صورت «نیمهزنده»، همایش را تا ساعتی دیگر پوشش خواهم داد!
تا حدود یک ربع دیگر همایش شروع میشود. هنوز معلوم نیست که در همایش، دقیقا چه آیفونای معرفی میشود. آیا به صورت توأم آیفون 5 و آیفون 4s رونمایی خواهند شد. یا اصلا خبری از آیفون 5 نخواهد بود و فقط آیفون 4s را خواهیم دید.
یکی از اعضای تیم engadget نوشته است که از ورود گوشیهای اندرویدی به داخل سالن همایش جلوگیری شده است!
همایش، در Cupertino برگزار میشود. سالن همایش کوچک است و بیشتر برای برگزاری همایشهای داخلی کارکنان اپل، استفاده میشود.
همایش رسما شروع شد. تیم کوک روی صحنه آمد و گفت که اولین همایشاش را به عنوان رئیس دارد برگزار میکند. او به حضار خوشامد گفت و گفت محل همایش که «تاون هال» نمامیده میشود، جایی است که نخستین بار آیپاد در آن معرفی شد، گجتی که انقلابی در گوش کردن به موسیقی ایجاد کرد. در همین جا بود که مکبوک ایر هم رونمایی شد.
تیم کوک میگوید که امروز شاهد خلاقیتهایی در زمینه سختافزاری و نرمافزاری و ادغام آنها در یک تجربه کاربری ساده توانمند و در عین حال ساده خواهیم بود.
تیم کوگ، صحبتهایش را با فروشگاههای خردهفروشی اپل شروع کرد. او گفت که فروشگاههای جدیدی در چین، هنگ کنک و شانگهای، در هفته پیش، افتتاح شدهاند.
فروشگاه شانگهای اپل، بسیار شکوهمند است و بزرگترین فروشگاه اپل در آسیا است. در هفته اول، این فروشگاه، صد هزار نفر بازدیدکننده داشته است. در مقام مقایسه، فروشگاه اپل در لوس آنجلس، یک ماه طول کشید تا به این میزان بازدیدکننده، برسد.
حضار عقیده دارند که شیوه سخنرانی و ارائه مطلب تیم کوک خوب است، او راحت و شادمان و اندکی هیجانزده است.
جالب است که فروشگاه هنگ کنگ در هفته اول افتتاحش، بیشتر از هر فروشگاه دیگری، توانسته مکبوک بفروشد.
در اینجا، ویدئویی در مورد فروشگاه شانگهای به نمایش درآمد.
تیم کوک دوباره روی صحنه آمد و گفت که آنها در یازده کشور دنیا 357 فروشگاه دارند و فروشگاههای دیگری هم به زودی افتتاح خواهند شد.
مثل همیشه صحبت در مورد آیفون جدید به آخر همایش موکول شد و همایش با ذکر آمار و ارقام و اطلاعاتی در مورد اپل و محصولات و توفیقاتش شروع شد.
نخستین در مورد مک صحبت شد، اخبار سیستم عامل «لیون» در صدر آنها این صحبتها قرار دارد. تیم کوک میگوید که تا به حال شش میلیون نسخه از لیون دانلود شده است، که هشتاد درصد بیشتر از سیستم عامل «اسنو لئوپارد» است.
در حالی که که 20 هفته طول کشید تا میزان نصب این ویندوز 7 به 10 درصد کل ویندوزهای نصب شده برسد، کاربران مک در عرض تنها دو هفته، آنقدر سیستم عامل جدید را دانلود کردند که میزان دانلود آن به 10 درصد کل مکهای نصبشده رسید.
کوک در اینجا شروع میکند به فخر فروختن در مورد آمارهای فروش مکبوک و میگوید که مکبوک پرو و آیمک، پرفروش ترین نتبوکها و دسکتاپها در آمریکا هستند. او میگوید که پلتفرم مک، سال پیش 23 درصد رشد داشته است، اما پیسی، تنها 4 درصد پیشرفت داشته است. او میگوید که از چهار سال پیش، چنین اقبالی به مک شکل گرفته است و مک در دنیا 60 میلیون کاربر دارد.
به صورت سرراست، 23 درصد بازار کامپیوتر را اپل در دست دارد. اما 77 درصد دیگر مردم مسلما مک ندارند و از سیستمهای دیگر استفاده میکنند و اپل راهی طولانی برای تصاحب بیشتر بازار در پیش رو دارد.
آیپاد در سال 2001 پا به عرصه وجود گذاشت و صنعت موسیقی را متحول کرد. اپل ادعا میکند که آیپاد، 77درصد بازار وسایل پرتابل پخش موسیقی را به تنهایی در اختیار دارد!
تا به حال بیش از 300 میلیون آیپاد فروخته شده است. در حالی که شرکت سونی، 30 سال طول کشید تا بتواند 220 هزار واکمن بفروشد!
میزان فروش آیپاد به رغم محبوبیت دیگر محصولات اپل، هنوز بالاست و از جولای 2010 تا ژوئن 2011، 45 میلیون دستگاه آیپاد فروخته شده است. نیمی از آنها اشخاصی هستند که نخستین آیپادشان را میخرند.
اپل، حالا در فروشگاه آیتونز 20 میلیون قطعه موسیقی دارد که بیست برابر تعداد قطعاتی است که در زمان افتتاح داشت.
آیتونز، فروشگاه شماره یک فروش موسیقی دنیا است و تا به حالا 16 میلیارد قطعه موسیقی فروخته است.
در قسمت بعدی در مورد آیفون صحبت شد. آیفون 4، نیمی از کل بازار آیفون را در اختیار دارد، این مطلب نشان میدهد که میزان رشد آیفون چفدر بالا بوده است. در واقع میزان رشد سالانه فروش آیفون، 125 درصد بوده است.
70 درصد خریداران آیفون از خریدشان راضی هستند، در حالی که در مورد گوشیهای شرکتهای دیگر، میزان رضایتمندی به مراتب پایینتر است.
به طور کلی آیفون پنج درصد سهم بازار موبایل را در اختیار دارد.
نوبت به آیپد رسید. آیپدها را حالا در هرجایی میشود، دید. آنها به مدارس راه یافتهاند و نحوه آموزش را تغییر دادهاند. یک هزار مدرسه در آمریکا از آیپد در سیستم آموزشیشان استفاده میکنند.
اما این فقط مدارس نیستند که از آیپد استفاده میکنند، آیپد به کالجها هم راه یافته است و حتی در آموزش خلبانها هم از آن استفاده میشود و یک کتاب حجیم 40 پوندی آموزش خلبانی را میتوان خیلی ساده در یک آیپد جای داد.
آمار جالب دیگر به خصوصی برای من این بود که به گفته تیم کوک، 80 درصد بیمارستانهای آمریکا از آیپد، چه به صورت آزمایشی و چه به صورت رسمی، در سیستم درمانی یا آموزش خود استفاده میکنند.
آیپد به تنهایی 74 درصد سهم بازار تبلتها را در اختیار دارد.
میزان کل فروش گجتهای مبتنی بر iOS، از 250 میلیون گذشته است.
در اینجا اسکات فورستل روی صحنه آمد تا ادامه مطلب را پی بگیرد:
iOS حالا، سیستم عامل موبایل شماره یک دنیاست. 43 درصد موبایلها از iOS، استفاده میکنند، در حالی که اندروید 33 درصد بازار را دارد.
بیش از پانصد هزار اپ در فروشگاه اپ قرار دارد که 140 هزار تای آنها مخصوص آیپد هستند.
مشتریها تا به حالا 18 میلیارد اپ خریدهاند که معادل بیش از یک میلیارد اپ در ماه میشود. اپل تا به حالا 3 میلیارد دلار به توسعهدهندگان نرمافزاری بابت فروش اپهایشان، پول پرداخت کرده است.
در اینجا اپای معرفی شد که کاربران به کمک آن میتوانند کارت پستال درست کنند و برای دوستانشان ارسال کنند. هم ارسال مجازی و هم ارسال کارت پستال کاغذی، هر دو ممکن است! اپل با گرفتن مبلغی کارت پستالها را چاپ میکند و به دست دوستان شما میرساند!
iOS 5: در نسخه جدید iOS ، یکی از ویژگیهای خوب این است که به مانند اندروید، اعلامیهها یا هشدارها notification به ماند اندروید با سوییپ کردن به سمت پایین، قابل مشاهده هستند. حتی اگر کاربر در وسط اجرای یک گیم هم باشد، باز هم میتواند این کار را بکند.
در مورد iMessage یا سیستم پیامرسانی بیدرنگ اپل هم مطالبی گفته شد، به کمک iMessage ، همه کسانی که گجتهای مبتنی بر iOS دارند، میتوانند با هم در تماس باشند.
در نسخه جدید iOS ، توییتر با سیستم عامل در هم تنیده شده است، این طوری وقتی شما اپهای مختلفی نصب میکنید و نیاز به اتصال آنها به توییتر میشود، نیازی نیست هر بار، یوز و پسورد وارد کنید. به علاوه کاربر میتواند عکسهایش را به صورت مستقیم در توییتر بارگزاری کند.
ویژگی دیگر iOS 5، ویژگیای به نام Newsstand است که با کمک آن شمارههای جدید مجلات در دسترس کاربران قرار میگیرند. دانلود نشریات میتواند در پشتزمینه صورت بگیرد.
ویژگی کاربردی دیگر، بهتر شدن نحوه کار با دوربین است به این صورت که کاربر با دو بار «تپ» کردن روی دکمه Home میتواند برنامه دوربین را احضار کند و عکس بگیرد. با فشار بر روی دکمه افزایش صدا هم میتوان به سادگی عکس گرفت.
در قسمت «گیم سنتر» iOS 5، کاربران میتوانند عکسهای دوستانشان را ببینند و کامیابیهای آنها در کسب موفقیت در زمینه گیمها را ببینند، و حتی میتوانند از توصیههای دوستانشان بهرهمند شوند.
مرورگر سفری هم ارتقا پیدا کرده است، یک ویژگی جدید در این مرورگر این است که هنگان خواندن یک صفحه، همه حاشیهها و اضافات را میتوان زدود تا یک تکه متن خوانا برای مطالعه ایجاد شود. استفاده از این ویژگی در آیپد واقعا کاربردی است.
در نسخه جدید سفری میتوان مطالب را بین گجتهای مختلفی که یک فرد دارد، سینک کرد. استفاده از برگهها یا «تبها» هم در سفری بسیار بهتر شده است و حالا فقط با یک بار تپ کردن میتوان از برگهای به برگه دیگر حرکت کرد.
ویژگی دیگر این است که دیگر برای فعال کردن گجتهای مبتنی بر iOS نیازی به وصل کردن آنها به یک کامپیوتر نیست. واقعا آزاردهنده بود که وقتی شما یک آیفون یا آیپد میخریدید، حتما برای فعال کردن آن باید آن را به یک کامپیوتر وصل میکردید!
به روز کردن iOS هم میتواند به صورت وایرلس صورت بگیرد.
iOS 5، در12 اکتبر عرضه خواهد شد.
در قسمت بعدی «ادی کیو» روی سن آمد تا در مورد آیکلاد iCloud صحبت کند. آیکلاد در اپها ادغام شده است و همه عملیات ابریسازی به صورت خودکار در پشتزمینه، صورت خواهد گرفت.
با آیکلاد، آیتونز هم به ابرها خواهد رفت به این صورت که شما میتوانید به همه موسیقیهایی که دانلود کردهاید از همه گجتها، در همه وقت دسترسی داشته باشید. اتفاق مشابهی هم در مورد عکسها با ابریسازی اپل رخ میدهد به این صورت که اگر شما با آیفون خود عکسی بگیرید، میتوانید با آیپد خودتان به آن دسترسی پیدا کنید. چنین وضعیتی در مورد اسناد و اپها و کتابها هم صورت میگیرد.
چیز جالب دیگر این است که همه اطلاعات شما، به صورت روزانه بکآپ یا نسخه پشتیبان گرفته میشود.
در قسمت بعدی در مورد یک سرویس اشتراک موقعیت یا Find My Friends صحبت شد که با کمک آنها دوستانی که مایل باشند میتوانند، موقعیت خود را به اشتراک بگذارند. این امکان وجود دارد که بتوان برای مدت محدودی که خود تعیین میکنید، موقعیت خود را به اشتراک بگذارید، به علاوه شما میتوانید از دوستان خود بخواهید که موقعیت خود را به اطلاع شما برسانند.
والدین نباید نگران این ویژگی باشند، چرا که میتوانند کنترل خود را اعمال کنند.
سرویس آیکلاد برای کاربران iOS 5 و لیون رایگان است. آیکلاد به هر کاربر 5 گیگ فضای آنلاین میدهد. البته اگر کاربری نیاز بیشتری داشته باشد، میتواند فضای بیشتر را بخرد.
ویژگی دیگر که از آن صحبت شد، iTunes Match است، کاری که آیتونز مچ میکند این است که کتابخانه آیتونز شما را در وسایل مختلف اسکن میکند و اگر احیانا قطعه موسیقیای در یک وسیله نبود، آن را به صورت خودکار برایتان دانلود میکند، به علاوه میتواند نسخه باکیفیت یه قطعه موسیقی را جانشین نسخه کمکیفیت کند. استفاده از آیتونز مچ 24.99 دلار در سال، هزینه در بر دارد.
آیکلاد در 12 اکتبر در دسترس قرار خواهد گرفت و آیتونز مچ هم در انتهای ماه میلادی جاری پا خواهد گرفت.
در قسمت بعدی «فیل شیلر» روی صحنه آمد تا در مورد آیپاد صحبت کند، او صحبتهایش را از آیپاد نانو شروع کرد که وسیله خوب و جالبی برای گوش کردن به موسیقی در هر جاست. آیپاد نانوی جدید ویژگی چندلمسی دارد و در آن آیکونهای بزرگ جانشین فلشها شدهاند.
ویژگی هیجانانگیز آیپاد نانوی جدید که شاید خیلیها را مصمم به خرید آن کند این است که بدون نیاز به هیچ حسگری، اطلاعات مربوط به راه رفتن یا دویدن کاربر را میتواند به سرویس نایک پلاس، اضافه کند. به این ترتیب دیگر نیازی به حسگرهای ویژهای که داخل کفش قرار داده میشوند، نخواهد بود.
16 ساعت مجازی در آیپاد نانوهای جدید پیشبینی شده است مانند: ساعت کلاسیک، ساعت دیجیتال، ساعت با ارقام رومی یا حتی ساعت میکی ماوس!
قیمت نسخه 16 گیگی آیپاد نانوی جدید، 149 دلار و قیمت نسخه 8 گیگی آن، 129 دلار خواهد بود.
نوبت به آیپاد تاچ میرسد، این وسیله در عین حال که وسیلهای برای گوش کردن به موسیقی است، یک ابزار پرتابل محبوب «گیم» هم به شمار میرود.
وقتی این محصول به مجهز به نسخه پنجم iOS شود، استفاده از iMessage نحوه کاربری مردم را تغییر خواهد داد، همان طور که آیکلاد امکانات جدید به آنها خواهد داد.
آیپاد تاچ جدید، باریکتر است، وضوح صفحه نمایش «رتینا» دارد، به علاوه نسخه سفید رنگ هم خواهد داشت.
قیمت نسخه 8 گیگی آن 199 دلار و نسخه 64 گیگی آن 399 دلار خواهد بود و از 12 اکتبر به بازار عرضه خواهد شد.
و بالاخره میرسیم به آیفون!
همان طور که قبلا برخیها، از شواهدی پیشبینی کرده بودند، خبری از آیفون پنج نخواهد بود و آیفون جدید معرفی شده، آیفون 4S است.
ناراحت نشوید، اپل به ما وعده داده است که گرچه آیفون جدید تفاوت چندانی از لحاظ ظاهری با آیفون قبلی ندارد، اما در باطن تفاوتها بسیار است.
یکی از تفاوتها استفاده از تراشه A5 است که سرعت پردازشش دو برابر پردازنده قبلی است، از لحاظ گرافیکی، آیفون 4S هفت برابر قویتر از آیفون قبلی است.
در اینجا صحبت از بازی مشهور Infinity Blade میشود که نسخه دوم آن در راه است. در این بازی جدید از تکنیکهای گرافیکی کاملا نوینی استفاده شده است. برای تأکید بر ویژگیهای برتر گرافیکی آیفون 4S، عنوان شد که این بازی تنها و تنها در این گوشی قابل اجرا خواهد بود! این بازی از اول دسامبر وارد فروشگاه اپ خواهد شد.
عمر باطری در آیفون 4S، به میزان قابل توجهی بیشتر شده است، طوری که در تماس 3G، هشت ساعت میتوان از آیفون استفاده کرد و اگر با 3G با آن وبگردی شود، باطری شش ساعت کفاف خواهد داد، در صورت استفاده از وایفای این عدد به نه ساعت میرسد. با آیفون جدید میتوان 10 ساعت ویدئو تماشا کرد و 40 ساعت موسیقی گوش کرد، بدون اینکه نیاز به شارژ مجدد باشد!
مهندسان اپل کوشیدهاند که مشکل آنتندهی آیفون 4 را جبران کنند، با آیفون جدید میتوان انتظار کیفیت مکالمه بهتری داشت و به سرعت بین آنتنهای مختلف سوییچ کرد.
از لحاظ تئوریک، سرعت دانلود در آیفون 4S، دو برابر آیفون قبلی است: 14.4 مگابیت در ثانیه در مقایسه با 7.2.
آیفون جدید هم از سیستم شبکه GSM و هم CDMA پشتیبانی میکند. چنین ویژگیای به خریداران به خصوص آنهایی که مرتب در سفر هستند، کمک خواهد کرد.
حالا ببینیم، دوربین آیفون جدید چه نغییراتی کرده است:
شاید بدانید که آیفون 4 محبوبترین دوربین در سایت اشتراک عکس فلیکر است. بنابراین باید اپل توجه خاصی روی دوربین گوشیهایش داشته باشد.
آیفون 4S، دوربین 8 مگاپیکسلی دارد و این به معنی است که نسبت به آیفون 4، شصت درصد پیکسلهای بیشتر در اختیار شما قرار خواهد داد. البته همین چا تأکید شد که پیکسل بیشتر، لزوما به معنی کیفیت بهتر عکس نخواهد بود. حسگر دوربین جدید، 73 درصد بیشتر میتواند نور جذب کند و سریعتر از نسخه قبلی است. این دوربین، یک فیلتر IR هم دارد که باعث صحبت بیشتری در ثبت رنگها میشود. لنز دوربین جدید، پنج قسمتی است و 30 درصد تصویر شفافتر میسازد.
البته اپل در گوشی جدید، یک پردازشگر سیگنال تصویری هم پیشبینی کرده است که امکان تشخیص چهره را میدهد و منجر به 26 درصد کیفیت بهتر در توازن رنگ سفید هم خواهد شد.
در اینجا نمودار جالبی نشان داده شد که مشخص میکرد آیفون جدید در گرفتن عکس از گوشیهای برتر این روزها، خیلی سریعتر عمل میکند. آیفون 4S، برای گرفتن عکس اول فقط 1.1 ثانیه وقت تلف میکند و فاصله بین گرفتن عکس اول و عکسهای بعدی تنها نیم ثانیه خواهد بود.
با آیفون جدید میشود با کیفیت 1080p فیلمبرداری کرد. به علاوه دوربین «نویز»گیر و امکاناتی برای پایدار کردن ویدئو دارد.
به صورت باسیم یا بیسیم میتوان در هنگام انجام گیم، تصاویر را به صفحات نمایش بزرگتری منتقل کرد، کاری که به آن AirPlay Mirroring میگویند.
در اینجا نوبت رسید به ویژگی هیجانانگیزی که خیلیها انتظارش را داشتند:
آرزوی خیلی از ماها این است که ماشینها بتوانند صحبت و فرامین صوتی ما را درک کنند، مثلا تصور کنید که بتوانید از آیفون خود بپرسید که آیا امروز لازم است چتر بردارم یا نه؟
آیا ممکن است که بتوان ماشینها را مجهز به این هوش مصنوعی کرد. سیستم Siri که در آیفون جدید از آن استفاده شده است، میکوشد به این نیاز ما جواب بدهد.
در اینجا اسکات فروستل مجددا روی صحنه آمد تا کار سیستم «سیری» را نشان بدهد، او برای شروع کار دکمه Home را نگه داشت تا سیری به جریان بیفتد. او پرسید که هوا امروز چطور خواهد بود؟ سیری به سرعت وضعیت هوا را گزارش داد. در گام بعدی از سیری وضعیت آب و هوا در یک ساعت پیش رو پرسیده شد و باز هم سیری درست جواب داد. حتی از سیری سؤال شد که آیا لازم است امروز بارانی پوشیده شود و سیری چواب داد که لازم است، چون امروز احتمالا باران خواهد بارید.
آزمایش سیری ادامه پیدا کرد و از این ابزار جدید آیفون خواسته شد که ساعت به وقت پاریس را بگوید، فردا ساعت شش، کاربرش را بیدار کند یا یک رستوران یونانی در آن حوالی پیدا کند، در هر سه آزمایش سیری سربلند شد.
تصور کنید که در یک روز سرد زمستانی، دستهایتان در جیب پالتویتان باشد و پیامکی برای شما بیاید و شما حوصله خواندنش را نداشته باشید. کافی است روی دکمه Home فشار بدهید و از سیری بخواهید که پیامک را برای شما بخواند.
سیری حتی میتواند قرارهای کاربرش را به او یادآوری کند و قرارهای جدید را تنظیم کند. حتی به صورت محاورهای میتوان از سیری خواسته شد که سر کار به کاربرش یادآوری کند که با همسرش تماس بگیرد!
از سیری میتوان خواست که در ویکیپدیا دنبال چیزی برایتان بگردد یا در ولفرام آلفا معنی واژه «میتوز» را برایتان پیدا کند یا تعداد روزهای باقیمانده تا مناسبتی را به شما بگوید.
به این ترتیب گزاف نیست که سیری را بهترین ویژگی آیفون 4Sبدانیم.
اما برای ما ایرانیها شاید این ویژگی کاربردی نداشته باشد، مشکل تنها این نیست که شما مجبورید مرتب با گوشیتان به فرنگی صحبت کنید! بلکه مشکل اساسی این است که برای استفاده از سیری باید ارتباط آنلاین با مرکز این اپ وجود داشته باشد و بدیهی است که چنین ارتباطی حتی اگر از سوی اپل هم محدود نشود به واسطه کیفیت بد اینترنت موبایلی در ایران، میسر نخواهد بود!
در حال حاضر علاوه بر زبان انگلیسی، سیری فرانسه و آلمانی هم میفهمد.
در این نمودار ویژگیهای سیری، فهرست شدهاند:
در این نمودار هم به صورت بسیار خلاصه همه ویژگیهای آیفون 4S را میبینید:
پردازنده توانمند – آنتندهی خوب، دوربین بهتر و فیلمبرداری با وضوح بالا، سیری، آیکلاد، بهرهگیری از نسخه پنجم iOS و AirPlay Mirroring
بعد از پخش یک ویدئوی تبلیغاتی، نوبت به قسمت بسیار مهم قیمت رسید!
آیفون جدید نسخههای مشکی و سفید خواهد داشت. قیمت آیفون جدید 16 گیگی، 199 دلار، قیمت نسخه 32 گیگی، 299 دلار و قیمت نسخه 64 گیگی 399 دلار خواهد بود. البته این قیمت با احتساب یک قرارداد دو ساله با شرکت ارتباطی خواهد بود.
آیفون 4 و آیفون 3GS، همچنان عرضه خواهند شد، قیمت نسخه هشت گیگ آیفون چهار، 99دلار و قیمت نسخه 8 گیگ آیفون 3GS، رایگان خواهد بود! البته با احتساب قرارداد دو ساله!
پیشفروش آیفون از جمعه پیش رو یعنی از هفتم اکتبر شروع خواهد شد و از 14 اکتبر آیفون جدید وارد بازارهای آمریکا، کانادا، استرالیا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ژاپن خواهد شد.
از 28 اکتبر هم آیفون وارد بازار 22 کشور دیگر خواهد شد.
خوب! با مراجعه به سایت اپل در اینجا میتوانید خصوصیات فنی مدلهای مختلف آیفون را با هم مقایسه کنید.
آیفون 4S، صد و چهل گرم وزن دارد که 3 گرم بیشتر از آیفون 4 است. از لحاظ ضخامت هیچ تفاوتی بین مدل 4S و مدل 4 نیست و هر دو 9.3میلیمتر ضخامت دارند. در مورد عرض و طول هم دقیقا همین طور است. همچنین از نظر ابعاد صفحه نمایش و وضوح آن هم هیچ تفاوتی بین دو مدل وجود ندارد.
مواردی که در بالا گفتم، ممکن است خیلی از ماها را که انتظار آیفونی با ضخمت کمتر و ابعاد بیشتر صفحه نمایش داشتیم، ناامید کند!
تفاوت آیفون 4S با آیفون 4 بیشتر باطنی است و درصد زیادی از تغییرات باطنی مثل آیکلاد یا سیری برای کاربران ایرانی بیمعنی خواهند بود. حالا اگر کاربری هم باشید که نرمافزارهای روتینی روی گوشی نصب میکنید که توان پردازشی زیادی طلب نمیکنند، واقعا ممکن است بهروز کردن آیفون برایشان به صرفه نباشد.
البته از کنار بهتر شدن دوربین یا ارتقای سیستم عامل هم نمیتوان گذشت ولی من فکر میکنم کسانی که الان آیفون 4 دارند، شاید انگیزه زیادی برای بهروز کردن گوشی خود نداشته باشند.
در متن پست به قیمت آیفون با احتساب قرارداد دو ساله اشاره کردم، معلوم نیست وقتی باواسطه این گوشیها به ما برسند، چه قیمتی در بازار ایران پیدا خواهند کرد!
البته اگر از کنار نقهای جهان سومی و آن هم از نوعی ایرانیاش عبور کنیم! ویژگی درخشان سیری و همچنین آیکلاد واقعا جالب توجه هستند و شاید سالها بعد ما از آیفون 4S به عنوان گجتی یاد کنیم که نحوع تعامل ما را با ماشینها تغییر داده است و نخستین جلوه محسوس و قابل درک برای همه از هوش مصنوعی محسوب شود.
در اینجا لازم است از خوانندگان بابت تأخیر در پوشش همایش اپل پوزش بطلبم. البته از نخست هم همان طور که ذکر شد، قصد پوشش زنده رویداد را با توجه به اینکه در سفر بودم و دستتنها، نداشتم. مایلم نظرتان را در مورد آیفون 4S بدانم. ممنون!
سلام
کار بسیار جالبیه!
منتظر هستیم.
bebinim o tarif konim
دکتر داری خوب پیش میری. خسته نباشی :)
ولی این قدر تیم کوک گفت تیم کوک گفت نکن. متن یه جوری بی روح میشه!
اه چقد حرف می زنه!
یه راس برو سر ایفون دیگه!!!!!
nakone iphone 5 rp morefi nakonand saremon kolah breh
سلام ، واقعا دم شما گرم دکتر ، کارتون خیلی درسته
تو وبلاگای فارسی تک هستی وبلاگای دیگه به گرد پاتون هم نمی رسن
mersi az pusheshetun ru safhe shoma mimunam ta akhbare jadido bebinam
یه کمپانی چقدر میتونه آخه عقده ای باشه!؟
“یکی از اعضای تیم engadget نوشته است که از ورود گوشیهای اندرویدی به داخل سالن همایش جلوگیری شده است!”
ممنون از اطلاع رسانی شما منتظر بقیه ماجرا هستیم.
دکتر جان، شما چند ساعت از دنیا عقبی؟
با چه سیستمی ترجمه میکنی که هر جمله ای که ترجمه میکنی شیش ساعت طول میکشه؟
تو که ملت رو سرویس کردی با این سرعتت!!
ممنون دکترجان، اما به نظر میاد که اغراق و بزرگنمایی و “از خود تعریف کردن” در بین مدیران اپل نهادینه شده است. البته شکی در این نیست که مدیریت آنها خوب است ولی چه دلیلی دارد که دروغهای بزرگی مثل این بگویند؟
“OS حالا، سیستم عامل موبایل شماره یک دنیاست. ۴۳ درصد موبایلها از iOS، استفاده میکنند، در حالی که اندروید ۳۳ درصد بازار را دارد.”
حالا من که به دلیل شغلم دائما سهم بازار سیستم عامل موبایل را رصد میکنم، میدانم که خیلی وقت پیش اندروید از آی.او.اس جلو زد، اما همه میتونن با یه جستجوی کوچیک متوجه بشن که سهم اندروید الان نزدیک دو برابر آی.او.اس شده:
http://www.networkworld.com/news/2011/072811-nielsen-android-apple.html
اما نکته دیگر در این همایش ناامیدی افرادی بود که بعد از 15 ماه منتظر معرفی آیفون جدید با ظاهر جدید بودن و از ماهها قبل داشتن رویابافی میکردن و درباره طرح آیفون جدید حدس و گمان میزدند. اما این گوشی جدید همان طراحی قدیمی و تکراری را دارد و از لحاظ سخت افزاری هم در حد این روزها نیست.
خسته نباشی
عالی بود اطلاع رسانیتون
بازم میگم خسته نباشید
واقعا اپل با این کارش ضد حال زد اساسی
بیخودی این همه منتظرش موندیم به نظرمن گلسی اس 2 که 6 ماه پیش سامسونگ معرفی کرد از این خیلی سرتره باید صبر کنیم ببینیم سامسونگ با گوگل برای 11 octobr چه کار میکنن من که یا گلکسی نوت یا نکسوس پریم یا گلکسی اس 2 میگیرم
حیف این همه صبری که برای این گوشی کردم وگرنه تا حالا گلکسی اس 2 میگرفتم.
بازم دستت درد نکنه دکتر بابت اطلاع رسانی سریعی که داشتی.
سفر خوش بگذره
موفق باشی
از اپل انتظار بیشتری میرفت و همه منتظر گوشی جدیدی بودن!!
اما اپل فقط به رفع مشکلات ورژن قبلی و بالا بردن امتیاز سخت افزاری پرداخته!البته اگر صرفا این یک تبلیغ برای ورژن جدیدشون نباشه!!!
دستت درد نکنه دکتر جون با این گزارش عالی. والا من که فکر نکنم زورم برسه بخرم ولی در کل ترجیح میدم در اینده سری جدید محصولات سامسونگ که تبلت و تلفن رو در یک جا اورده و البته نسبت به قبل هم بهینه کرده رو بخرم. :)
عالی…
واقعا که خجالت آوره … شرکت به این عظمت بعد از 15 ماه یه طراحی نمیتونه بکنه ؟
این همه ملت رو مچل کردن آخر هم هیچی …
البته باز هم صف میکشن مردم برای خریدش و توی ایران هم حتما تا 1.5 ملیون میفروشن
داستان iphone هم شده مثل داستان پژو پارس …
2.6 درصد سهام اپل سقوط کرد ….
سایتهای جی اس ام آرنا و فون آرنا رو که الان دیدم تو بخش نظرات مربوط به پوشش این همایش نظرات کاربرای خارجی نسبت به این آیفون جدید زیاد مثبت نبود
اگرچه همه منتظر ایفون 5 بودن ولی واقعا این ویژگی siri دست کمی از یک انقلاب بزرگ نداره. شاید ویدیوهای ساختگی آیفون 5 رو دیدید که پروژکتور داره و صفحه کلید رو روی میز نشون میده و . . . به نظر من این کاری که Siri داره انجام میده به شدت از تمام این قابلیت ها مهم تره. تعامل با زبان طبیعی مدت هاست که رویای همه آی تی کارها بوده. و تنها واتسون آی بی ام بود که تونست این رویا رو به واقعیت تبدیل کنه. حالا داشتن چنین امکانی روی یک گجت صد گرمی واقعا تعبیر یک رویاست. به نظر من این موضوع حتی از iCloud هم جنجالی تر و مهم تره. چون حتی سیستم عامل رایگان اوبونتو هم سرویس کلاود و کلاینت هاش رو برای ویندوز و مک و گوشی های آندروییدی عرضه کرده و امکان سینک رو هم فراهم کرده.
به نظر من سیستم تعامل با کامپیوترها به شدن در حال تحوله. باید منتظر موند و دید.
http://mynokiablog.com/2011/10/01/rumours-nokia-windows-phone-nokia-ace-to-have-4-3-amoled-1800mah-and-lte-4g-att-q1-2012-searaysabre-specifications-inside/
خواهیم دید که این گوشی نوکیا چیکار میکنه
به نظر گوشی خوبی میاد. اما باید صبر کرد و دید. البته قبول دارم که نوکیا هم کلی تحول توی گوشی موبایل ایجاد کرده مثلاً گوشی 6600 یه شاهکار بود. اما به مرور طراحان نوکیا همش دارن راه پیشرفت گوشی رو اشتباه میرن و مشتری هم ناامید میشه.
عجب ضد حالی زده apple. اصلا چرا همایش برگزار کرده
دکتر جان
واقطاً مطلبت بی نظیر بود. خیلی لذت بردم. احساس اون موقعی رو پیدا کردم که اولین بار ویدئوی تبلیغاتی آیفون رو دیدم و مطمئن شدم که این گوشی همه انتظارات ما رو از یک گوشی موبایل تغییر میده. این قابلیت سیری آدمو یاد فیلمهای علمی تخیلی میندازه.
مهمترین ویژگی شاید سیری باشه
دلیل اهمیتش هم برخلاف نظر بعضی از دوستان ابتکار اپل در ارائه اش نیست بلکه این قدرت اپل در فراگیر کردنش هست.
من تخصصم هوش مصنوعی هست و به تکنولوژیش اشراف دارم، مطمئن هستم چیزی که اپل در سیری قرار داده، انقلابی نیست و تکنولوژی در دسترسی هست. اما حسن این مطلب اینه که اپل این قدرت رو داره که بحث تعامل انسان و ماشین رو شیفت بده (به خاطر وزنه ای که در بازار داره)
سلام !
واقعا کارتون عالی بود و با این که در سفر بودین به زیبا ترین شکل و بهترین کیفیت همایش رو پوشش دادین و واقعا ازتون ممنون هستم !
در مورد آیفون هم باید بگم که درسته که ممکنه به صورت عددی توان پردازندش از بعضی گوشیها کم تر باشه ولی از لحاظ کارایی واقعا عالیه و پردازنده اضافی هم نداره !
و siri که واقعا عالیه و یک انقلاب هست در زمینه دیوایس ها و گجت ها !
و در کل ازتون ممنون هستم و آرزوی موفقیت دارم برای نویسندگان این سایت و شما !
سلام من یه سوال دارم کی میدونه این اصطلاح 2G , 3G و S که رو مدل های گوشی میگن یعنی چی ؟ اینا مخفف چه کلماتی هستند؟
حرف جی مخفف GENERATION یا نسل هست و منظور نسل یا نسخههای مختلف انتقل دیتا هست. الان نسل چهارمش را هم در بعضی جاها مردم دارن تجربه میکنن.
منظور از S هم همون Speed هست؛ یعنی سرعت یا سریع بودن…
من که تو کفش موندم نمیدونم شما چطور وقت میکنی این همه مطلب بریزی تو این وبلاگ
منتظر آیفون 5 بودم… قصد داشتم بخرم ولی الان مردد شدم که می ارزه برای آیفون 5 صبر کرد و فعلا با همین ذغالی ها سر کرد یا نه ؟
همچنین تشکر بابت زحمتی که برای نوشتن مطلب در بلاد غریب انجام دادید!
مثل همیشه عالى بود هر جند من با تاخیر خواندمش
نوشتن مطلبى طولانى مثل این کزارش همت والایى میخواهد،ممنونم هموطن سخت کوشم
آیفون توی خارج از ایران چقدر ارزونه! یک دهم قیمت اینجا!
تازه اینجا از اکثر قابلیت های مهم آیفون نمیشه استفاده کرد.
میخواستم بدونم این همه تفاوت قیمت بی ایران و باقی جاها واسه چیه دوم اینکه مثلا میشه این گوشی رو بدون قرارداد از اون ور خرید بعد اورد ایران ؟