مروری بر گوشی نکسوس 4

سری گجتهای جدید نکسوس، به نظر چیزی فراتر از خوب به نظر میرسند، شخصا شانس خرید و کاربری تبلت نکسوس 7 را داشتم که به نظر بهترین تبت هفت اینچی اندرویدی است و اگر فاکتور قیمت را هم در نظر بگیریم، میتوانیم آن را به جرأت بهترین تبلت هفت اینچی (در کل) بدانیم.
گوشی جدید نکسوس 4، واقعا اغواکننده است و به نظر میرسد با بازار آمدنش دیگر گلکسی اس 3 سامسونگ تنها پرچمدار اندرویدی نباشد.
در این پست مروری داریم بر این گوشی:
با نکسوس 4، گوشی گلکسی نکسوس را باید فراموش کنید، دیگر خبری از دوربین یا نمایشگر ضعیف نیست، در مورد این گوشی LG تا به حال اطلاعات زیادی درز کرده است، اما هنوز هم کنجکاویهای ما در مورد این گوشی تمام نشدهاند.
طراحی بدنه: طراحی گوشی از دور شبیه همه نکسوسهای دیگر به نظر میرسد، اما وقتی از نزدیک به گوشی نزدیک شوید، متوجه تفاوتها میشوید.
نکسوس 4 گوشیای است به شدت شیشهای، «گوریلا گلس 2»، سطح صفحه نمایش را پوشانیده است، گوشههای نکسوس 4، به صورت لبههای گرد و انحنادار کار شدهاند، صفحه نمایش هم اوقتی به گوشههای چپ و راست میرسد، اندکی انحنادار میشود، سازندگان گوشی عقیده دارند این انحنا، سوایپ به چپ و راست را راحتتر میکنند.
پشت گوشی هم از شیشه مسطحی پوشیده شده است، روی سطح پشتی طرحهای منقوط هولوگرافیکی به چشم میخورد که از نزدیک، نمای زیبایی را ایجاد میکند. سطح شیشهای پشت و صفحه نمایش در کنارهها توسط نوار باریکی به هم متصل میشوند.
شیشهای بودن گوشی، گرچه به گوشی زیبایی میدهد، اما باید خطر افتادن گوشی از دست و معیوب شدنش را هم به جان خرید!
قرارگیری دکمهها در نکسوس شبیه نکسوسهای دیگر است، دکمه خاموش و روشن در سمت راست گوشی و در بالا قرار دارد، دکمه تنظیم صدا در سمت چپ قرار داده شده است، هدفون در بالای وسیله است، میکروفن در پایین و مرکز جای داده شده است. در پشت گوشی اسپیکر و لنز دوربین قرار دارد، دوربین به سمت چپ متمایل است و بر عکس گلکسی نکسوس در مرکز قرار داده نشده است.
گرچه نکسوس 4 گوشی زیبایی است، اما چون در طراحی میراثدار گوشیهای نکوس قبلی است، مثلا گوشیهای لومیت 920 یا HTC 8X یا حتی One X بدعت در طراحی ندارند.
این گوشی 139 گرم وزن دارد که اندکی بیشتر از از گلکسی اس 3 یا گلکسی نکسوس است.
ضخامت گوشی 9.1 میلیمتر است، گلکسی اس 3، ضخامتش 8.6 میلیمتر بود.
سختافزار گوشی: قلب تپنده گوشی، پردازنده Snapdragon S4 Pro چهار هستهای با فرکانس 1.5 گیگاهرتز است، به باور گوگل این پردازنده گوشی را سریعترین گوشی دنیا میکند.
نمیتوان فعلا این ادعا را تأیید کرد، اما گوشی واقعا بسیار سریع عمل میکند، نکسوس 4، دو گیگ رم دارد و از نظر حافظه دو نسخه 8 و 16 گیگی دارد.
متأسفانه خبری از اسلات برای گذاشتن کارتهای SD نیست، بنابراین شما باید با همین میزان حافظه داخلی آن بسازید، باطری نکسوس 4، یک باطری 2100 میلی آمپری است که قابل جدا شدن نیست.
گوشی از وای فای، بلوتوث 4.0، NFC پشتیبانی میکند.
یکی از ویژگیهای گوشی پشتیبانی آن از تازهترین وسیله جانبی گوگل، یعنی داک شارژ وایرلس است که تا حد زیادی شبیه پالم تاچاستون است.
متأسفانه گوشی از پروتکل ارتباطی LTE پشتیبانی نمیکند و فقط با HSPA+ شرکتهای خدمات ارتباطی T-Mobile و AT&T کار میکند.
دوربین نکسوس 4: نکسوس 2 دوربین دارد، یکی دوربین پشتی 8 مگاپیکسلی است و دیگری یک دوربین جلوی 1.3 مگاپیکسلی برای ارتباطات ویدئویی.
دوربین گوشی قطعا از گلکسی نکسوس بهتر است و میتوند تصاویر شفاف با نویز بسیار کم و وضوح رنگ خوب بگیرد.
با دوربین نکسوس 4 میتوان روی اشیاء نزدیک فوکوس کرد و عکسهای ماکروی خوبی گرفت.
گوگل وقت زیادی برای اطمینان از کیفیت عکسبرداری نکسوس 4 در محیطهای کمنور گذاشته است و خوشبختانه در مقام عمل هم گوشی از این حیث از گلکسی نکسوس بهتر عمل میکند.
البته چنین به نظر میرسد که تغییرات مثبت ایجاد شده، بیشتر در قسمت نرمافزاری باشند، تا سختافزاری.
صفحه نمایش نکسوس 4: صفحه نمایش Super AMOLED گلکسی نکسوس از دید عدهای ضعفهایی داشت، مثلا وقتی گوشی را روی تنظیم خودکار روشنایی میگذاشتید، اغلب تیره و تار به نظر میآمد یا اینکه صفحه نمایش علظت رنگ غیرطبیعی و اغراقشدهای داشت. بعضیها هم میگفتند گوشی فاقد پاکیزگی تصویری لازم در نمایش متنها است.
اما نکسوس 4 با صفحه نمایش 4.7 اینچی با فناوری IPS LCD با وضوح 1280 در 768، این مشکلات را ندارد، تصاویر آن در نورهای پیرامونی مختلف، شفاف هستند. البته باید در نظر داشته باشید که به خاطر اینکه عملا کمی از قسمت تحتانی صفحه نمایش به دکمههای لمسی اختصاص داده شده و وسعت مؤثر صفحه نمایش کمتر از 4.7 اینچ است.
باید در نظر داشت که شیوه قرارگیری پیکسلها در این گوشی به صورت RGB subpixel است، به این ترتیب عملا نسبت به سیستم PenTile گلکسی نکسوس انتظار تصویر بهتری را داریم. اما در مقایسه با گلکسی اس 3، قضیه کمی سلیقهای میشود، به اعتقاد سایت سی نت صفحه نمایش نکسوس 4 از گلکسی بهتر است، در این گوشی خبری از تهرنگ آبی روی رنگ سفید نیست.
البته به نظر میرسد که رنگها در نکسوس 4، حتی نسبت به گوشیهای که صفحه AMOLED هم ندارند مثل آیفون پنج یا One X اندکی رنگ و رو رفته باشند، این مطلب زیاد محسوس نیست، با این همه مثلا ممکن است شما آیکون توییتر را بعضی وقتها اندکی محوتر از حد معمول ببینید.
انتقال دیتا: پشتیبانی نکسوس 4، از پروتکل LTE برای کاربران داخل ایران اهمیتی ندارد، اما خب، ظاهرا یکی از بااهمیتترین شاخصهای خرید برای کاربران خارج کشور است. همان طور که گفتیم نکسوس 4 از این پروتکل پشتیبانی نمیکند.
کیفیت اسپیکرهای گوشی خوب است و صدای بلند و واضحی از خود پخش میکنند. اما بلندی اسپیکری که روی گوش قرار میگیرد خوب نیست و در محیطهای شلوع ممکن است شما نتوانید به درستی صدای مخاطب خود را بشنوید.
عملکرد و میزان پاسخدهی گوشی: هنگام کار با گوشی با لگ و تأخیر مواجه نمیشوید، نکوس 4 به صورت آنی به فرامین لمسی شما پاسخ میدهد، با داشتن دو گیگ رم، هنگام اجرای چند اپلیکیشن (مولتیتسکینگ) هم گوشی مشکلی ندارد.
با یک بار شارژ، میتوان یک روز کامل کاری از گوشی استفاده کرد.
نرمافزار: اندروید 4.2 گوشی به اندازه اندروید در سری گلکسی تغییر و تحول داده نشده است. تفاوتها در نسخه اندروید این گوشی با اندرویدهای قبلی، زیاد محسوس نیستند. اما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– دوربین: نرمافزار مربوط به دوربین، دچار تغییرات زیادی شده است، حالا وقتی این نرمافزار را اجرا میکنید یک منوی حلقوی میبیند که آن را میتوان با لمس هر جایی در صفحه نمایش احضار کرد.
نکسوس 4 حالت گرفتن عکس HDR هم دارد، اما شاید بزرگترین چیزی که به نرمافزار گوشی اضافه شده است، حالت گرفتن عکسی به نام Photo Sphere باشد، با این ویژگی دیگر عکسهای پانورامای روتین جذابیتشان را برای شما از دست میدهند. اگر بخواهم مختصر و مفید Photo Sphere را توضیح بدهم باید بگویم، چیزی شبیه گرفتن عکس به سبک نمای خیابان یا Street View نقشه گوگل است! بد نیست به اینجا در گوگل پلاس بروید و عکسهایی را که کاربران با تگ #photosphere آپلود کردهاند، ببینید. بسیار زیبا هستند.
– جیمیل: در نسخه جدید جیمیل، عنوان و خلاصه ایمیل به عرض صفحه نمایش تطبیق داده شده است، با سوایپ کردن هم میشود ایمیلها را به سرعت حذف یا آرشیو کرد.
– Gesture Typing: ابا این ویژگی تایپ یکی دستی بسیار آسانتر میشود.
– در پنجره نوتیفیکیشن یک منوی پایینافتنده موسوم به Quick Settings را داریم که با آن میشود به سرعت میزان روشنی، وضعیت بلوتوث و رفتن به حالت هواپیما را تنظیم کرد و نیازی به رفتن به سیتنگ گوشی نخواهد بود.
– Google Now و جستجوی صوتی: در مورد Google Now – سرویس جستجویی که به عادات کاربر خو میگیرد- پیش از این در یک پزشک نوشته بودیم. ما این ویژگی را در نکسوس 4 خواهیم داشت.
در کنار آن، جستجوی صوتی گوگل هم از نظر کیفیت نتایج و هم از نظر ظاهر بهتر شده است. در واقع جستجوی صوتی گوگل در بسیاری از اوقات از سیری بهتر است.
همین جا باید اقرار کرد که میزان پیشرفت اندروید در یک سال اخیر بسیار عالی بوده است، طوری که این سیستم عامل از یک سیستم عمل زیبا ولی توأم با کاستی به یک یستم عامل هوشمند، پیشرفته با عملکرد نرم تبدیل شده است.
نتیجهگیری: نکسوس 4 گوشی شگفتانگیزی است، اما در عین حال آنقدر از نظر ظاهر و باطن تغییر نکرده است که بتواند یک گوشی انقلابی باشد. این گوشی یک ارتقای گوشی گلکسی نکسوس محسوب میشود.
قیمت گوشی بسیار مناسب است، نسخه 8 گیگی آنلاک آن 299 دلار و نسخه 16 گیگ آنلاک آن 349 دلار قیمت دارند که خرید آن را بسیار منطقی جلوه میدهد.
باید توجه داشت که در آمریکا گوشیای که LTE نداشته باشد، درست مثل خودروی بدون چرخ میماند، بنابراین همین ضعف ممکن است باعث تردید بسیاری از کاربران کشورهای اروپایی و آمریکایی در خرید آن شود، اما مسلما این مطلب برای ما اهمیت ندارد!
غلطهای املایی زیادی داشتید و این امر محتواتون رو تحت تاثیر قرار داده. لطفا دقت بیشتری کنید.
به احتمال بسیار زیاد از این غلطهای املایی برای ره گیری متنشان در صورت کپی شدن بدون ذکر منبع (یا حتی با ذکر منبع) در سایتهای دیگر استفاده می کنند. پس لطفا اینقدر در مورد غلطهای املایی تذکر ندهید.
مطلب بسیار خوب و مفیدی بود؛ سپاس فراوان.
راستش التیای در اروپا هم چنان جا نیافتاده است، یا حداقل در جایی که من زندگی میکنم یعنی «هلند» . من گلکسینکسوس دارم و واقعا راضی هستم، دلیلی برای خرید نکسوس چهار نمیبینم، چون اگر از سختافزار بگوییم، رم و سیپییو بیشتر برای من شخصا لازم نیست، چون همینقدر برای استفادهام کافی است و آندروید جدید هم بزودی برای گوشی های نکسوسی به روز میشه و آخرین آپدیت رو دریافت میکنم. راستش دکتر، من این گوشی های نکسوسی را از همهی گوشی های آندرویدی بهتر میدانم.. چون هم ارزانتر و هم خالصتر هستند. از اینترفیس تاچویز سامسونگ متنفر هستم مثلا! اما وقتی این گلکسینکسوس را خریدم، محو سادگی و امکانات شخصیسازی بالایش شدم… احتمالا شما چنین چیزی را هنگام کار با تبلت نکسوس ۷ تجربه کردهاید…. همه چیزش را میشه تغییر داد و واقعا آزادی و سرعت داره.. مانند آیاواس محدودیتی برای شخصیسازی وجود ندارد. یکی دیگر از مزیت های سری نکسوس، پشتیبانی از سرویس های عالی گوگل بهتر و بیشتر است… مخصوصا گوگلمپس که در آیاواس نیست.
خوش و سرفراز باشید.
دوست عزیز میشه بگید سرعت 3g تو هلند چقدره ؟ وخودتون از چه سرعتی استفاده می کنید .
و اگه درباره هزینه سرویس 3g بنویسید ممنون میشم.
سلام من رضا حیدری از خوانندگان قدیمی یک پزشک هستم. من یک انتقاد دارم و اون اینه که شما که یکی از وب سایت های مطرح برای گیک ها هستید چرا قالب موبایل سایتتون حتی دایرکشن راست به چپ نداره و کلی مشکل استایل داره
اگه مایل باشید می تونم این مشکلتونو به رایگان حل کنم چون دوستون دارم. اگه خواستید ایمیل بدید.
سلام، به دوستان دیگر هم گفتم مشکل نمایش موبایل را دارم روش کار میکنم. کمی طول میکشه و لی حتما حل میشه.
lte چی هست؟
به نظر من امکان Photo Sphere یه امکان خیلی حیاتی برای ثبت لحظه هاست. متعجبم چرا دوربین های دیجیتال این امکان رو تا حالا نداشتن!
عکس های عادی هر چند خاطرات رو بیادمون میارن اما فکر میکنم نقش یه عکس عادی فقط تحریک کردن بخش هایی از حافظه ی ماست تا جزیاتی رو در تخیلمون کنار هم قرار بدیم. یک عکس ما رو در حس واقعی لحظه خاص غرق نمیکنه. اما حالا با Photo Sphere می تونیم خودمون رو در محیط سه بعدی لحظه مورد علاقه مون قرار بدیم. انگار دنیای واقعی در یک فریم متوقف شده. میتنیم بچیرخیم و اطرافمون رو نگاه کنیم. و با این چرخش ببینیم چه کسانی پشت سرمون بودند. سرمون را به یمت آسمون ببریم و ببینیم هوای اون روز چطور بود.
من به شدت مجذوب Photo Sphere شدم. ثبت دنیای اطراف و غرق شدن در یک لحظه برای همیشه.
منم گوشی های سری نکسوس به بقیه گوشی های اندرویدی ترجیح میدم!
دلیلش همون اندروید خالص و آپدیت های سریع و منظمی که دریافت میکنن هست.
درباره نکسوس 4 هم سخت افزار عالی و طراحی خوبی داره و قیمت بسیار مناسبی هم داره .
به نظرم با توجه به قیمتش بهترین گزینه بین گوشی های اندوریدی هست.
خودمونیم دکتر جون داخل این پست تا تونستی گالکسی رو بدنام کردی…!
اما دمت گرم مطلب زیبایی بود
با درود
آیا USB-On-the-go دارد یا نه؟
لطفا در یک جدول روند رشد و تکامل سری نکسوز را به صورت کامل بگذارید. از دوربین و نمایشگر گرفته تا تعداد میکروفن و ال-ای-دی هشدار
باسپاس فراوان از شما
راستی می توانید یک بررسی کامل هم از آندروید ۴.۲ داشته باشید. و تفاوت و شباهت آندروید در گوشی نکسوز۴ و تبلت نکسوز ۱۰ و تبلت نکسوز ۷ رابا هم بررسی کنید.
یک نکته ی جالب اینکه عکس نکسوز در دعوت نامه ی مراسم گوگل، ساعت در مرکز نمایشگر بود. درست مانند آیفون ولی حالا ساعت مانند همیشه در سمت راست است.
با سپاس از سایت بسیار خوب و به روز شما
منتظر خواندن مطالب خوبتان هستم
گوگل تو آندروید 4.2 یه کاری کرده که باید زودتر از این میکرد و اون انتقال نکته های مثبت سازنده های اندرویده. مثلا همین Gesture Typing و Quick settings از امکانات سامسونگه.شاید از گوشی های دیگه هم ویژگیهایی رو گرفته باشه ولی من نمیدونم.گوگل این کار رو باید بیشتر انجام بده
«این گوشی ۱۳۹ گرم وزن دارد که اندکی بیشتر از از گلکسی اس ۳ یا گلکسی نکسوس است.»!
“گلکسیاس۳ یا گلکسی نکسوس” یا “گلکسیاس۳ و گلکسی نکسوس”؟
فکر میکنم در اینجا که گلکسیاس۳ و گلکسی نکسوس دو مدل متفاوت هستند –و نه یک مدل با دو اسم– باید از “و” به جای “یا” استفاده بشه!
سلام دکتر مجیدی عزیز
سوال کرده بودم که LTEکه در معرفی این گوشی به ان اشاره شده بود چیست ولی نه شما جوابی دادید نه دوستان دیگری که شاید این سوال را دیدند مگر پرسیدن عیب هست؟
پرسیدن عیب نیست ولی کسی که خبرهای فناوری میخونه حتما کمی سواد اینترنتی داره پس میتونه یه سرچ ساده ای تو اینترنت بکنه و به جواب برسه.
به صورت خیلی خیلی ساده
lte در واقع فناوری مشابه نسل چهارم موبایل با سرعت اینترنت خیلی زیاده
دوست عزیز از این که تصور شما از سواد اینترنتی فقط سرچ در گوگل هست متاسفم به نظرم می رسید به رشدی از تعامل در فضای مجازی رسیده ایم که به عنوان انسان و نه ابزار های دیجیتال نسبت به هم واکنش مثبت نشان دهیم .
سلام ذره بین عزیز. LTE یکی از استانداردهای نسل چهارم موبایل است.
ما در حال حاضر در کشور از نسل ۲، ۲.۵ و ۳ استفاده می کنیم
ممنون از این که پاسخ دادید
با توجه به آنلاک بودنش اگر به یکی از دوستانم بگم از گوگل پلی این را بخره و برام بیاره ایران، توی ایران کار میکنه یا دچار مشکل میشم؟
دستتون درد نکنه
خیلی خوب بود
کسی از دوستان می دونه این گوشی کی وارد ایران می شه و حدود قیمتش داخل ایران چقدر میشه؟
با تشکر