از کانزاس تا آستین: مشکلاتی که اینترنت یک گیگابیتی در بر دارد!

اینترنت یک گیگابیتی برای ما تخیلی به نظر می‌رسد، در «یک پزشک» پیش از این در مورد اینترنت گیگابیتی کانزاس نوشته بودم، اما راستش را بخواهید این سرعت فوق‌العاده در بطن خود مشکلاتی هم دارد.

مدتی است که گوگل تصمیم گرفته است، شهر آستین را مجهز به اینترنت یک گیگابیتی کند، یکی از مشکلات نحوه تطابق شهروندان و صاحبان صنایع با این اینترنت است.

یک مشکل ساده در همان ابتدای امر آشکار می‌شود، یعنی همان زمانی که اینترنت یک گیگابیتی تحویل یک خانه داده می‌شود، در واقع او راه آسانی برای سنجش سرعت اینترنت نخواهد داشت، سایت‌هایی مانند SpeedTest.net هنوز برای سنجش چنین سرعت‌هایی آماده نیستند.

مشکل دیگر این است که ابزارهایی مانند لپ‌تاپ‌ها از استاندادهای لازم مثل 802.11a/c پشتیبانی نمی‌کنند و نمی‌توان با فراغ بال از حداکثر سرعت اینترنت یک گیگابیتی استفاده کرد.

اما مشکل بزرگ‌تر از این است که واقعا با این اینترنت چه کار باید کرد! «مایک فارمر»، رئیس شرکت Leap2 که اینترنت گیگابیتی در اختیار دارد می‌گوید که با این اینترنت می‌تواند 6 ویدئوی یتیوب را با کیفیت 1080p باز کند، از نت‌فلیکس هم استفاده کند، ولی باز هم 750 مگابیت از اینترنت‌اش بدون استفاده می‌ماند!

google gigabit internet

موضوع دیگر این است که یک کاربر با این اینترنت با کاربرانی در دنیا تماس خواهد بود که به سرعت اینترنتشان به مراتب پایین‌تر است، به همین خاطر این تفاوت سرعت ممکن باعث تضادهایی شود، برآورد می‌شود که در آمریکای شمالی 640 هزار نفر از طریق شبکه FTTH ، اینترنت خانگی 100 مگابیتی داشته باشند، اما در مورد بقیه چه؟

اصولا همان طور که در فارسی گفته می‌شود سواره، هیچ درکی از حال و روز پیاده ندارد! شما اگر یکی اینترنت در حد یک یا دو مگابیت داشته باشید، خواهی نخواهی کاربرانی را که اینترنت دیال آپ یا اینترنت ADSL با سرعت‌های 128 کیلوبیت دارند، فراموش خواهید کرد. به شیوه‌ای مشابه  این اینترنت پرسرعت گیگابیتی هم باعث ایجاد یک شکاف بین کاربران خواهد شد.

turtle_wide-1f549bac69f6f80564f1726c4ceb1cc32de678d0-s6-c10

بی‌شک اینترنت یک گیگابیتی فوق‌العاده است، با آن آپلود و دانلودهایی سریعی می‌توان داشت، می‌توان از سرویس‌های ابری و شیوه‌های نرم‌افزاری برای ایجاد شبکه‌های مجازی افراد استفاده کرد، اما مثل همه فناوری‌های نو مدتی طول می‌کشد تا جا بیفتد.

این مطلب را هم بخوانید: چرا تا حالا تنها گوگل در آمریکا توانسته خدمات اینترنت فوق سریع ارائه دهد؟

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

11 دیدگاه

  1. یکی از بهترین کاربردهاش ذخیره‌سازی ابریه. هرچند هارد دیسک‌ها کم کم در حال تبدیل به سالید دیسک هستند و حجم گجت در کنار افزایش حافظه در حال کوچکتر شدن هست. البته به شرطی که فضای ابری در حد قابل مقایسه با فضای هارد دیسک ها بشه.

  2. می دونی که پهنای باند کل ایران چقدره؟‌ در یکی دوسال اخیر با کلی افزایش ظاهرا بلاخره رسیده به ۷۰ گیگابیت.
    خب اگه ۷ نفر توی آستین از گوگل اینترنت بخرن با پهنای باند ما ۷۰ میلیون نفر برابری می‌کنه! تازه بعید می‌دونم اینترنت اونا مثل مال ما اینطور قطع وصل بشه یا هیچ محدودیت خاصی داشته باشه.
    حالا ما این اوصاف کشور جهان چندمیم؟

  3. با این سرعت هر کی می تونه برای خودش یه سرور بزنه تو خونش !!
    خیلی حال میده
    برای شبکه تورنت هم خیلی عالی باید جواب بده
    ذخیره ابری هم دیگه مثل ذخیره محلی با سرعت بالا جواب میده

  4. نکته جالب اینکه با استاندار 8k یک فرد به راحتی می تواند به تماشای تی وی ش برسه در حالی که در حال اپلود و دانلود دیتا از روی سیستم عامل ابری ولی باید سیستم های ابری، فضای مجانی و هادرهای با ظرفیت بیشتر و همین طور قیمت فضای، ابری و هارد ها هم کاهش پیداکند.

  5. یه نظری نوشتم یهو سیستمم خاموش شد حتی افزونه‌ی Lazarus هم نتونست متنشو سیو کنه

    ته حرفم این بود که یه عده هستن که فقط سمت خودشون رو می‌بینن و به این فکر نمی‌کنن که بی کیفت بودن سمت خودشون اجازه‌ی کار به سمت دیگه رو نمیده
    نمونش همین شبکه‌های ماهواره‌ای که وقتی با یه نفر از طریق اسکایپ مصاحبه می‌کنن معلوم می‌شه که طرف فقط با اینترنتش مقاله دانلود می‌کرده!
    اینطور افراد فقط وقتی به فکر ارتقای اینترنتشون می‌افتن که دیگه کم‌کم خیلی با بقیه فاصله پیدا کرده باشن و درواقع زمانی که دیگه مجبور باشن

    پس اگه الآن یک گیگا‌بیت هست و بقیه چند مگی استفاده می‌کنن نباید بگیم دیگه بیش از یک گیگابیت بدرد نمی‌خوره
    هرچی سرعت رو بالاتر ببریم باعث می‌شه اون افراد هم مجبور بشن خودشون رو تا حدی بالاتر بیارن و این یعنی اگه چند گیگابیتی ارائه کنیم اون افراد حداقل یه صد مگابیتی رو تهیه می‌کنن

  6. سلام جناب دکتر ممنون از مطلب جالبتون

    فقط یه چیزی من بگم اینجا، ما اگه اینترنت 100 برابر این سرعت هم داشته باشیم باز فی ل تر میشیم و …

    پس بی خیال :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]