IBM کوچک‌ترین فیلم دنیا را ساخت، فیلمی که هنرپیشه‌هایش اتم‌ها هستند: فیلم «پسرک و اتمش» را حتما ببینید!

6

تصویر زیر نمایی از کوچک‌ترین فیلم دنیا است، فیلمی که نامش درکتاب‌های رکوردهای جهانی گینس هم ثبت شده است. نام این فیلم «یک پسر و اتمش» است.

05-01-2013 05-19-26 PM

نه! هیچ غلوی در نام فیلم در کار نیست، یکی از هنرپیشه‌های این فیلم وافعا یک اتم است!

در این فیلم ۶۰ ثانیه‌ای یک پسر که خودش از تعدادی اتم ساخته شده است، با توپی که یک اتم بیش نیست، مواجه می‌شود و آن را پرتاب می‌کند، سپس روی تور کوچک بالا و پایین می‌جهد و توپ را به آسمان می‌اندازد، توپ منفجر می‌شود و شعار و نشان شرکت سازنده این فیلم یعنی IBM ظاهر می‌شود.

دانشمندان آزمایشگاه پژوهشی Almaden در سن خوزه کالیفرنیا راه‌هایی برای دستکاری و حرکت دادن این اتم‌ها یافته‌اند، بدون این تکنیک‌ها ساختن این فیلم ممکن نمی‌شد.

یکی از ابزارهای آنها برای این کار یک وسیله به وزن دو تن به نام میکروسکوپ تونلی اسکن‌کننده بود، این وسیله در دمای ۲۶۸ درجه زیر صفر کار می‌کند.

05-01-2013 05-15-08 PM

ساخت این میکروسکوپ در دنیای فیزیک و نانوتکنولوژی آنقدر مهم بود که دو محقق IBM به نام‌های گرد بینیگ Gerd Binnig و هنریخ رورر Heinrich Rohrer به خاطر طراحی این میکروسکوپ برنده جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۹۸۶ شدند.

05-01-2013 05-03-19 PM

این فیلم با دشواری فروان و به صورت فریم به فریم ساخته شد. کل صحنه فیلمبرداری یک صفحه مسی به مساحت یک تمبر پستی بود. پژوهشگران به کمک یک سوزن بسیار کوچک که به کمک کامپیوتر حرکت می‌کرد و هر بار یک نانومتر یعنی یک میلیاردیم متر حرکت می‌کرد، اتم‌ها را حرکت می‌دادند تا این فیلم را بسازند. در اینجا مدلی از نوک این سوزه و یک اتم را می‌بینید:

05-01-2013 05-14-29 PM

این فیلم کلا ۲۴۲ فریم دارد و برای ساخت آن از دو میکروسکوپ تونلی اسکن‌کننده استفاده شده است. اتم‌ها به یاری این میکروسکوپ‌ها ۱۰۰ میلیون بار بزرگ‌تر شدند.

05-01-2013 05-12-37 PM

البته محققان قبل از ساختن این فیلم شگفتی‌آور تجارب و شیطنت‌های دیگری هم انجام داده بودند، مثلا یک بار آنها فضاپیمای مشهور سریال پیشتازان فضا را با اتم‌ها ساخته بودند، فضاپیمایی که تنها  ارتفاع آن فقط یک نانومتر بود!

05-01-2013 05-02-58 PM

در سال ۱۹۸۹ هم محققان با ردیف کردن ۳۵ اتم زنون نام شرکت IBM را نوشته بودند.

05-01-2013 05-05-17 PM

اما هدف اصلی دانشمندان از این آزمایشات چه بود، هدف آنها راهی برای استمرار قانون مور بود، حدود ۴۰ سال قبل، گوردون مور (از بنیانگذاران شرکت اینتل)، به مناسبت سالگرد انتشار مجلّهٔ الکترانیکز مقاله‌ای دربارهٔ آیندهٔ صنعت نیمه‌رساناها به رشتهٔ تحریر درآورد و اظهار کرد که هر ۱۸ تا ۲۴ ماه اندازه ترانزیستورهای روی تراشه‌ها به مدد پیشرفت فناوری کمتر و کمتر می‌شود و به نصف تقلیل می‌یابد، همین مسئله در مورد میزان فضای مورد نیاز برای ذخیره کردن بیت‌های اطلاعاتی هم رخ می‌دهد. اما مشخص است که محدودیت‌های فیزیکی سرانجام به جایی می‌رسند که تداوم قانون مور را ناممکن می‌کنند.

در حال حاضر  برای ذخیره کردن یک بیت اطلاعاتی یک میلیون اتم نیاز است، در صورتی که تحقیقات اینچنینی این نوید را می‌دهند که در آینده نزدیک برای ذخیره کردن یک بیت اطلاعاتی تنها ۱۲ اتم مورد نیاز باشد!

اگر میزان فشردهسازی صورت بگیرد، شاید بشود همه فیلم‌های ساخته شده را روی یک آی‌فون ذخیره کرد.


در پایان نوبت می‌رسد به تماشای فیلمی که این همه در موردش صحبت کردیم:

فیلم یک پسر و اتمش را می‌توانید در یوتیوب ببینید یا از اینجا دانلود کنید.

در ضمن می‌توانید به یک ویدئوی کوتاه در مورد نحوه ساخته شدن این فیلم هم توجه کنید: یوتیوب، دانلود.

منبع

 
آگهی متنی در «همه» صفحات
درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / اندولیفت صورت دکتر رفیعی / متخصص زنان / خرید انواع نهال بادام از برتر نهال / نهال بادام / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / قیمت سئو / آموزش ارز دیجیتال / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / سپتیک تانک/ تبلیغ در گوگل/ buy neuralink / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / خرید نهال گردو خوشه ای پربار / خرید نهال گردوی چندلر پیوندی / درمان دیسک کمر / نهال گردو / بیمه عمر پاسارگاد / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / اورولوژیست / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / خرید لایسنس نود 32 / مجتمع فنی ونک / دانلود سریال / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / دکتر زنان / دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / رژیم آنلاین آردایت / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه همتا / سانتریفیوژ / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / بلیط هواپیما تهران / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /
6 نظرات
  1. behnam می گوید

    تا جاییکه میدونم صفر کلوین -۲۷۳ درجه سلسیوس، کمتری ن دمایی هست که میشه بهش رسید. چطور میکروسکوپ الکترونی در -۴۵۰ درجه کار میکنه؟ لطفا اصلاح شود

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      درجه را به فارنهایت نوشته بودم که اصلاح شد.

  2. Marilyn می گوید

    شرکت ای بی ام با بیش از صد سال اقتدار همیشه کارهای جالب انجام میداده، از شطرنج با مرد شماره یک تا فیلم …

  3. کاوه می گوید

    شرکت IBM با ساختن این فیلم تسلط خودش رو به فناوری به همه نشون داده. به نظرم ساخت این فیلم به اندازه نوشتن کلمه IBM با اتمها در سال ۱۹۸۹ میلادی زیبا و شگفت انگیزه.

  4. سعید می گوید

    یه سوال دارم
    این اتم ها روی چه سطحی هستند که از اتم تشکیل نشده ؟

    وقتی اون اتم ها رو مثلا همون پسرک رو ۱ میلیون بار بزرگ کردند
    صفحه پشتش هم باید ۱ میلیون بار بزرگ بشه دیگه ؟
    پس باید اون سطح هم به صورت اتمی و دون دون دیده بشه!!!

    تا حالا IBM هر کاری کزده خیلی خوب بود ولی این ویدیو
    به نظر من یک دروغه یا شوخیه

    1. فرشاد می گوید

      قطر اتم‌های جسمی که بستر اتم‌های در حال نمایش هستند از حساسیت تعریف شده برای میکروسکوپ تونلی کمتر هستند به خاطر همین از اونها نمونه برداری نمیشه و تنها اتم‌های اصلی که قطر بیشتری دارند توسط دستگاه قابل تشخیص هستند. قطر اتم هم بسته به نوع عنصر بکار رفته به تعداد نوترون‌ها و پروتون‌های موجود در هسته، و تعداد الکترونها و تعداد مدارهایی که الکترونها به دور هسته در گردش هستند وابسته هست. مثلاً اگر حساسیت دستگاه برای تشخیص عناصر با عدد اتمی مثلاً ۴۰ به بالا تنظیم شده باشه، عنصر مس با عدد اتمی ۲۹ میتونه بستر مناسبی برای آرایش اتم‌های عنصر زنون با عدد اتمی ۵۴ باشه.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.