جلوه‌های پایداری: مجموعه عکس‌های بسیار دیدنی و تأمل‌برانگیز «استیو مک‌کوری»

نلسون ماندلا زمانی گفته بود: «بزرگ‌ترین افتخار در حیات این نیست که هیچ گاه شکست نخورده باشید، بلکه این است که بتوانید بعد از هر بار افتادن، از جای برخیزید.»

خوانندگان «یک پزشک» به احتمال زیاد با استیو مک‌کوری آشنا هستند، همان کسی که عکس مشهور مونالیزای افغان او را همه دیده‌اند.

این عکاس معروف، هر چند وقت یک بار نگاهی به مجموعه بزرگ عکس‌هایش از گوشه و کنار دنیا می‌اندازد و بعد عکس‌هایی در مورد یک موضوع را در قالب یک پست، در وبلاگش منتظر می‌کند، او معمولا این پست‌ها را مزین به جملات قصاری از بزرگان تاریخ می‌کند.

این بار او موضوع تطابق، پایداری و تلاش برای بقا را برگزیده است، به عکس‌های این مجموعه نگاه کنید:

1-17-2014 12-28-53 AM

هند

1-17-2014 12-30-44 AM

قندهار-  افغانستان

1-17-2014 12-32-30 AM

هرات – افغانستان

1-17-2014 12-33-29 AM

سریلانکا

1-17-2014 12-34-52 AM

مالی

1-17-2014 12-35-27 AM

بمبئی – هند

1-17-2014 12-36-44 AM

تبت

1-17-2014 12-37-17 AM

صربستان

1-17-2014 12-37-58 AM

لبنان

1-17-2014 12-38-36 AM

کامبوج

1-17-2014 12-39-24 AM

یکی از بازماندگان کشتار جمعی کامبوج در موزه کشتار جمعی

1-17-2014 12-40-13 AM

لبنان

1-17-2014 12-41-34 AM

برمه

1-17-2014 12-43-02 AM

کابل

1-17-2014 12-43-35 AM

پیشاور پاکستان

1-17-2014 12-44-40 AM

سریلانکا – مردی برای قربانیان سونامی سال 2004 که 250 هزار نفر را کشت، دعا می‌خواند


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

23 دیدگاه

  1. پست های عکاسیتون همیشه ارزش دیدن دارن/ راهی هست که به لینک های گذشته قسمت “لینکدونی” دسترسی پیدا کرد؟
    تشکر

      1. خودشان این کار هارا می کنند . خودشان هم عکس می گیرند … ( راستی منظور “ناشناس” چی بود ؟ )

  2. وای که چقدر قشنگ و تاثیر گذار بود …. گاهی اوقات من خودم به فکر میکنم بدبخت ترین انسانهای جهانم …
    أما همین که این عکس ها رو میبینی تازه یادت میاد که چه قدر خوشبختی و نمیدونستی !!!
    باز هم تشکر بابا اشتراک گذاری این عکسها

  3. همیشه کشورهای جهان سوم و عقب افتاده با مردمی فقیر و بیچاره ، بهترین سوژه برای عکاسان غربی بوده اند.

    1. ./

      سناریوی اول: بدترین حالت
      اینکه کسی مثل استیو مک کوری (!) تو گرفتن عکساش “فقط” دنبال سوژه خوب میگرده تا معروف بشه.
      یادمه که تو یکی از قسمت های سریال شرلوک، شرلوک گفت “آدم های نابغه دوست دارند که خودنمایی کنند”. فکر میکنم که با نابغه بودن آقای مک کوری و اینکه عکسهای خیلی خیلی عالی ای میگیره همه موافقیم.
      حالا تو این بدترین حالت، اگه فقط فاکتورهای “سوژه، عکاس، پول و شهرت” رو در نظر بگیریم شما حق دارید و این آقای نابغه برای اینکه خودنمایی کنه، یا عکس هاش رو بفروشه و خرج و مخارج زندگی و کارش رو در بیاره، رفته این عکس هارو گرفته، پولشونو زده به جیب، تازه مشهور هم شده و خداحافظ!

      سناریوی دوم: حالت واقعی
      فقط کافیه وقتی اون فاکتور های بالا رو در نظر میگیرم، کنارشون بنویسیم، “جنگ، کشور جنگ زده، ناامنی، خطر مرگ، بمب و …” تا اون دو تا عامل پول و شهرت از ته لیست بیفتن بیرون. شما خودتون اگه بهتون بگن الان پاشو برو افغانستان، پاکستان یا مالی، میری؟!
      بی انصاف نباشیم اینقدر. بسه اینقدر شمردن جهت های جغرافیایی. لازم نیست هر کی بره دم خونه خودشون بازی کنه. به نظر من نشون دادن معصومیت آمیخته با قدرت اراده و امید این آدما، این بچه ها، که به زشتی محرومیت، بی عدالتی، جنگ و بلایای مختلف غلبه کردن هدف بزرگتر عکاس بوده و کار بزرگیه. نشون دادن اینکه جنگ بده، تبعیض بده، محرومیت و بی عدالتی بدن. اینکه گاهی یادمون بیاد اطرافمون چی میگذره حتی اگه کاری از دستمون بر نیاد. هدفی که محقق شدنش رو میشه از همین کامنتهای این پست فهمید، بدون اینکه توضیحی در مورد عکس ها داده شده باشه.

      1. اون میدونه که تو کشورهای گل و بلبلی مثل کشور خودش از سوژهای تاثیرگذار و مشهور کننده خبری نیست. به خاطر همین تحمل سختی های سفر رو به جون میخره.بلاخره هر کاری باشه سختی های اص خودشم داره.

        میان از این کشورها و مردمشون عکس میگیرن فیلم میسازن بعدشم به خاطر نشون دادن بدبختی های مردم جایزه و مدال میگیرن. و تمام.

        آیا واقعا این عکس ها و کارهایی مشابه این تاثیری در زندگی مردم جنگ زده و فقیر داره؟؟؟؟؟؟

        1. ./

          بله! حتما تاثیر داره! ولی مطمئنا تاثیرش فوری نیست (اگه منظورتون اینه). یعنی تو چند روز و چند ماه تبدیل به پول نمیشه که برای این آدمها خرج بشه.
          این کار یک کار فرهنگی هستش و هدفش بالا بردن فرهنگ اجتماعی، و مثل تمام کارهای فرهنگی دیگه، زمان بر. ولی خب بشر مجبوره برای آینده هم سرمایه گذاریهایی انجام بده، وگرنه بعد مدت کوتاهی همه ارزش هاشو از دست میده.
          اینها یک تلنگر هستن، یک انگیزه، یک جرقه. یکی اینارو میبینه، از جنگ متنفر میشه، با دویست نفر دیگه یک حرکت ضد جنگ راه میندازه علیه کشورهای متخاصم و جنگ طلب. یک دکتر و معلم میبینن، با چند تا از دوستاشون پا میشن میرن نقاط محروم برای درمان و آموزش رایگان مردم اونجا. بیل گیتس میبینه، بیشتر از نود درصد داراییش رو اختصاص میده به کارهای عام المنفعه تو کشوری جهان سوم مثل ریشه کن کردن فلج اطفال تو هند و افغانستان و پاکستان. من نمی دونم شما انتظار دارید مثلا عکاسا برن افغانستان رابین هود وار پول پخش کنند بین مردم! این کارایی که شما منظورتونه کارهای کلانی هستن که مسولیتش با خود این کشورهاست و سازمان ملل. اینا خودشون هم باید بخوان. …”و خداوند احوال هیچ قومی را تغییر نداد مگر آنکه خودشان احوال خود را تغییر دادند”…
          فکر میکنم دلیل ناراحتی شما اینه که اینا یهو نیان سوء استفاده بکنند از رنج و سختی مردم. این دغدغه شما کاملا درسته و محترم، منم با این موافقم. ولی خب اقتضای ذات بشر “در کنار هم بودن سوء نیات و حسن نیاتِ”. مهم اینه که کدوم طرف به کدوم می چربه. من میگم ما همه تفاوت کار سطحی تقلبی رو با کار دِلی میدونیم. جدای از اینکه کارای استیو مک کوری (و هر کسی در حد و اندازه اون) از نظر تکنیکی لایق جوایز متعدد و قدردانی هستن، به دل آدم میشینن، و خب، آنچه از “دل” بر آید لاجرم بر دل نشیند. این یعنی قاطی همه اون سوء نیت هایی که شما میگی (و اتفاقا من هم تو کامنت قبلی تاییدشون کردم)، مقداری هم نیتِ خوبِ غالب بوده.
          در ضمن، هیچ کشوری گل و بلبل ۱۰۰% نیست. مهم نحوه برخورد با معضلات و مشکلاته، و اینکه اصلا برای حل شدنشون قدمی برداشته میشه یا نه. یه جا بیشتر، یه جا کمتر.

  4. همیشه عکسایی خوب برای لایک مردم بوده تا بعد از ابراز همدردیشون برن فیلم جنگی ببینن که چطور با جزئات ادما کشته میشن و لذت ببرن در اخر روز هم از جنگایی که قراره پیش بیاد دفاع میکنن واردش میشن پولشو میدن شروعش میکنن تا عکسای بیشتری داشته باشن برای لایک کردن و ابراز همدردی

  5. و با تمام این سختی ها، زندگی ادمه دارد…

    فوق العاده اثرگذار و البته گویای خموش.

  6. سلام بدون شک شمایکی ازفرشتگان مقرب درگاه الهی هستید.چون هربینندهای را وادار به تفکر به فلسفه وجودجهان از ازل تاابد می نمایید.

  7. عکس چهارم رو با دقت نگاه کنید. همیشه آدمایی که می‌خوان با زور مسائل رو حل کنن بیشتر از کسانی هستند که دارن مسائل رو به شیوه‌ی مسالمت آمیز حل می‌کنند. در مقابل یه نفر که کشاورزی می‌کنه بیست نفر می‌جنگن!

  8. واقعا قشنگ بود ادم میفهمه ک همین تنه سالمی ک داره با کلی مشکلاتیباید خداروشکر کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]