جام جهانی فوتبال برزیل و «یک پزشک» – قسمت اول: معرفی ورزشگاهها

شهریار نوبهار: فوتبال بیهیچ تردیدی محبوبترین و پرطرفدارترین ورزش در سطح جهانی است. شاید از لحاظ تجاری لیگهای معتبری چون NHL،NBA و NFL درآمدهای بیشتری را کسب کنند ، اما هرگز قدرت اجتماعی و فرهنگی فوتبال را به دست نیاوردهاند. این فوتبال است که میتواند جنگ را حداقل برای چند روزی متوقف کند و یا حتی کشوری را از ورطه سقوط نجات دهد. بهترین توصیف برای چنین چیزی همان عبارت معروف پله -اسطورهی برزیلی- است که می گوید : “فوتبال بازی زیباییهاست.”
این ورزش زیبا و محبوب ، قطعا نمیتواند خالی از رویدادهای مهم و مهیج باشد.اگر در سینما جشنوارههای اسکار و کن اهمیتی زیاد دارند و یا در موسیقی جایزه گِرَمی اعتبار و ثروت مضاعفی به همراه دارد ، جام جهانی فوتبال نیز چنین نقشی را در این ورزش ایفا میکند.حتی این جشنوارههای معروف موسیقی و سینمایی نیز نمیتوانند رقیبی در برابر جذابیت و گستردگی علاقه به جامجهانی در سرتاسر دنیا باشند. در گزارش رسانهای رسمی جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی اشاره شده است که چیزی حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر حداقل ۲۰ دقیقه از هر مسابقه را به طور کامل تماشا کردهاند. فینال این دوره از رقابتها (بر اساس همان معیار حداقل ۲۰ دقیقه تماشا) ۶۲۰ میلیون نفر بیننده داشته است. اگر تعداد کسانی که فقط یک دقیقه از فینال را تماشا کردهاند به این آمار اضافه کنیم ، ۹۰۹ میلیون نفر این دیدار را مشاهده کردهاند. نکته جالب اینجاست که در گزارش تفکیکی تعداد بینندگان کشورهای مختلف ، ایران آمار ۱۵ میلیون و ۸۰۸ هزار و ۷۵۶ نفر بیننده را به ثبت رسانده است که چیزی در حدود یک پنجم جمعیت کشورمان را شامل میشود. چنین آمار و ارقامی هم در سطح جهانی و هم در سطح کشور ما نشاندهنده قدرت فوقالعادهی فوتبال در زمینههای مختلف رسانهای ، تجاری ، اجتماعی و فرهنگی است. این توجه همگانی به فوتبال از ذات زیبا و پاک این ورزش ریشه میگیرد.جایی که در آن نژاد ، رنگ پوست و سایر تفاوتهای فردی مانع رشد و برتری شما نیست.ورزشی که به همه زبانی مشترک میدهد و مردم را در یک نقطه به هم پیوند میزند. جامجهانی فوتبال مهمترین نماد برای این زبان مشترک جهانی است.رویدادی که باعث میشود هر ۴ سال یکبار تمام دنیا برای مدت یک ماه ، ساعت خود را به طور یکسانی تنظیم کنند.
و حالا میزبان این دوره از حساسترین و پرهیجانترین رقابتهای فوتبالی جهان، کشور برزیل است. شاید انگلستان و ورزشگاه ومبلی را خانه فوتبال بدانند، جایی که فوتبال در آنجا آغاز و در جهان فراگیر شد.اما برزیل آنجاییست که این ورزش را زندگی میکنند. فوتبال در این کشور مرهمی بر زخمها و مشکلات اقتصادی و اجتماعی است. اگر تیمملی یا باشگاههای برزیلی رقابتی را قهرمان شوند، غمها و رنجها برای حداقل مدتی فراموش میشوند. مردم میتوانند حکومت نظامیان را تحمل کنند و امیدوار باشند که روزی فرزندان آنها هم تبدیل به فوتبالیستهای موفقی شوند.صادرات مربی و فوتبالیست برزیلی یکی از منابع درآمد این کشور است و همیشه میتوان افرادی را در سواحل مختلف این کشور دید که مشغول بازی فوتبال هستند.فیفا برای انتخاب برزیل کار سختی بر عهده نداشت.چرا که همین اتمسفر تمام فوتبالی و سایر جذابیتهای طبیعی برزیل ، تضمین میکرد که مسافرین و بینندگان تلویزیونی تجربه جذابی را پیش روی خواهند داشت.
در یک پزشک در نظر داریم در سلسلسه پستهایی رویداد مهم جام جهانی برزیل را بازتاب بدهیم و از زاوایای متفاوت و جذابی به آن بنگریم.
در قسمت اول این سری پستها نگاهی میاندازیم به ورزشگاههای محل برگزاری بازیها
12 معبد فوتبال
برزیل در راه کسب میزبانی برنامه مدون و جامعی برای بهبود وضعیت ورزشگاههایش به فیفا ارائه داد و توانست رضایت مسئولین این نهاد را جلب کند. با وجود برخی مشکلات در آمادهسازی به موقع این ورزشگاهها و حتی مرگ چن دتن از کارگران در حین انجام پروژهها، برزیلیها در نهایت موفق شدند که این مکانها را برای برگزاری مسابقات آماده کنند.۱۲ ورزشگاه در ۱۲ شهر مختلف که مبلغی در حدود سه میلیارد و پانصد میلیون دلار برای آنها صرف شده است. هفت عدد از این ورزشگاهها نوساز بوده و پنج ورزشگاه دیگر نیز برای رسیدن به استانداردهای فیفا ، بازسازی اساسی شدهاند.
در سال ۱۹۵۰ که برزیل برای نخستین بار میزبان جامجهانی بود ، رقابتها بیشتر در جنوب و جنوب شرقی کشور متمرکز بود. اما در این دوره چند شهر از شمال کشور و در منطقه آمازونی نیز عهدهدار میزبانی هستند و این به معنی سفرهای چندین ساعته به شهرهای مختلف با وضعیت زمانی متفاوت، برای حاضران در این رقابتهاست. برای آشنایی بیشتر با محل برگزاری جامجهانی، با هم مروری کوتاه به وضعیت شهرها و ورزشگاههای میزبان مسابقات خواهیم داشت.
در این نفشه، شهرهای میزبان مسابقات مشخص شدهاند، محل مسابقات تیم ملی فوتبال ایران با پیکان آبی مشخص شدهاند.
شهر Manaus
ورزشگاه Arena Amazonia
گنجایش : ۴۲ هزار و ۳۷۴ نفر
همانطور که از نام ورزشگاه مشخص است این شهر در وسط منطقه آمازونی برزیل قرار دارد، جایی که از ماه دسامبر تا مه بارانهای مداوم را تجربه میکند. اما در هنگام برگزاری جامجهانی این شهر در وضعیت کاملا متفاوتی به سر میبرد. بین ماههای ژوئن تا نوامبر در ماناعوس درجه هوا به ۴۰ درجه سانتیگراد نیز میرسد. و رطوبت موجود در هوا نیز اغلب بالاتر از ۸۰ درصد است. با وجود زیباییهای طبیعی جنگلهای آمازون و چهره رو به رشد شهر، این شرایط آب و هوایی میتواند بر کیفیت بازیهای اثر گذار باشد. مسابقه دادن در چنین رطوبت و گرمایی اصلا آسان نیست.
سرمربیان ایتالیا و انگلستان به عنوان دو کشوری که باید در این ورزشگاه نخستین و حساسترین مسابقه مرحله گروهی خود را انجام دهند، انتقاداتی را نسبت به برگزاری مسابقات در این ورزشگاه بیان کردهاند اما این اقدامات و صحبتها تغییری در تصمیم کمیته برگزاری مسابقات به وجود نیاورد. بیتردید بازی کردن در چنین آب و هوایی برای اکثر تیمها به خصوص تیمهای اروپایی، دشوار و طاقتفرسا خواهد بود.
چهار مسابقه از مرحله گروهی در این ورزشگاه برگزار میشود که شامل دیدارهای زیر میشوند.شایان توجه است که تاریخ و ساعت برگزاری تمامی مسابقات به وقت ایران نوشته شده است.
ایتالیا – انگلستان : ۲۴ خرداد ۹۳، ساعت ۲:۳۰ بامداد
کرواسی – کامرون : ۲۸ خرداد ۹۳، ساعت ۲:۳۰ بامداد
پرتغال – آمریکا : ۱ تیر ۹۳ ، ساعت ۲:۳۰ بامداد
سوییس – هندوراس : ۴ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
شهر Belo Horizonte
ورزشگاه Estadio Mineirao
گنجایش : ۵۷ هزار و ۴۸۳ نفر
واقع شده در جنوب شرقی برزیل.ورزشگاهی که شاهد هنرنمایی بزرگانی چون رونالدو و توستائو بوده است. جایی که قهرمانان سابق برزیل ، اتلتیکو مینیرو و کروزیرو آن را به عنوان ورزشگاه خانگیشان معرفی کرده اند. بلوهوریزانته از مدرنترین شهرهای برزیلی است و یکی از بهترین کیفیتهای زندگی در آمریکای لاتین را به شهروندانش ارائه میدهد. تنها یک ساعت پرواز با ریودوژانیرو فاصله دارد و میتواند برای مسافرین گزینه مناسبی برای اقامت باشد. دمای هوا در این زمان از سال بین ۲۰-۲۵ درجه سانتی گراد بوده و رطوبت بسیار کمی را شامل میشود. ۶ مسابقه از رقابتها در این وزرشگاه میزبانی میشود که شامل دیدارهای زیر است:
یونان – کلمبیا : ۲۴ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
الجزیره – بلژیک : ۲۷ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
آرژانتین – ایران : ۳۱ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
انگلستان – کاستاریکا : ۳ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
تیم اول گروه اول – تیم دوم گروه دوم : ۷ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
مسابقه نیمهنهایی : ۱۷ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰
شهر Fortaleza
ورزشگاه Estadio Castelao
گنجایش : ۵۸ هزار و ۷۰۴ نفر
شهر فورتالزا با داشتن ۳۴ کیلومتر سواحل دریایی جذاب و تماشایی، نقش مهمی در صنعت توریسم برزیل ایفا میکند. این شهر که در شمال شرقی برزیل واقع شده است به پارک آبی بزرگ و غذاهای دریایی خوشطعم نیز معروف است. هوای گرم و مطبوع این شهر در طول دوره برگزاری مسابقات قطعا باعث جلب تعداد زیادی از بازدیدکنندگان خواهد شد. ورزشگاه این شهر نیز در سال ۱۹۷۳ ساخته شد اما برای برگزاری جامجهانی بازسازی اساسی در آن انجام گرفت. دو ایستگاه مترو ، چهار خط اتوبوس و یک قطار سبک درون شهری کار حمل و نقل تماشاگران به این ورزشگاه را انجام میدهد. یکی از دیدارهای مرحله گروهی برزیل نیز در این جا برگزار میشود و همین خودش دلیلی بر اهمیت مضاعف این شهر و ورزشگاهش است .در مجموع ۶ مسابقه به میزبانی این شهر برگزار میشود که به شرح زیر است :
کاستاریکا – اروگوئه : ۲۴ خرداد ۹۳، ساعت ۲۳:۳۰
مکزیک – برزیل : ۲۷ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۳:۳۰
غنا – آلمان : ۳۱ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۳:۳۰
ساحل عاج – یونان : ۳ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
تیم اول گروه دوم – تیم دوم گروه اول : ۸ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
مسابقه یکچهارم نهایی : ۱۳ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
شهر Natal
ورزشگاه Estadio das Dunas
گنجایش : ۴۲ هزار و ۸۶ نفر
با ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال ، میانگین دمای ۲۸ درجه و داشتن چندین ساحل تماشایی و توریستی جذاب، شهر ناتال یکی زیباترین میزبانان جامجهانی است.شهر آفتاب برزیلیها برای میزبانی این رقابتها مجبور شد تا ورزشگاه قدیمی خودش را به طور کامل بازسازی کند.چیزی حدود سه سال برای این بازسازی زمان صرف شد تا در نهایت ورزشگاهی مدرن به جمع میزبانان اضافه شود. این ورزشگاه مورد تأیید و تحسین ویژه ناظرین فیفا نیز قرار گرفت. هرچند که فقط چهار مسابقه مرحله گروهی در آن برگزار میشود که شامل دیدارهای زیر است :
کامرون – مکزیک : ۲۳ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
آمریکا – غنا : ۲۶ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲:۳۰ بامداد
یونان – ژاپن : ۲۹ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲:۳۰ بامداد
اروگوئه – ایتالیا : ۳ تیر ۹۳ : ساعت ۲:۳۰
شهر Recife
ورزشگاه Arena Pernambuco
گنجایش : ۴۴ هزار و ۲۴۸ نفر
شهر رسیف به پایتخت شمال شرقی برزیل معروف است.این لقب به دلیل اهمیت اقتصادی و بازرگانی این منطقه به آن داده شده است. مانند دیگر نقاط برزیل این شهر نیز مناطق ساحلی جذاب و تماشایی داشته و همچنین از سابقه تاریخی و اجتماعی پرباری بهرهمند است. ورزشگاه این شهر نیز یکی از مدرنترین و نوسازترین استادیومهای ورزشی در برزیل است. در این ورزشگاه از تکنولوژیهای جدید خورشیدی برای تامین انرژی ورزشگاه استفاده شده و به طور کلی این مکان جزیی از پروژه تحقیقاتی کشور برزیل برای تامین انرژیهای خورشیدی است.پنج مسابقه زیر در این ورزشگاه میزبانی میشود :
ژاپن – ساحل عاج : ۲۴ خرداد ۹۳ ، ساعت ۵:۳۰ بامداد
کاستاریکا – ایتالیا : ۳۰ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
مکزیک – کرواسی : ۲ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
آلمان – آمریکا : ۵ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
تیم اول گروه چهارم – تیم دوم گروه سوم : ۸ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
شهر Salvador
ورزشگاه Arena Fonte Nova
گنجایش : ۵۲ هزار و ۴۸ نفر
نخستین شهری که پرتغالیها جمعیت خودشان را در آن مستقر کردند. بعدها با ورود بردگان آفریقایی و سرخپوست به این شهر توسط پرتغالیها ، فرهنگهای متفاوتی در اینجا با هم برخورد کردند و همین چندفرهنگی و مدارا یکی از خصوصیات بارز این شهر است. ورزشگاه این شهر در سال ۲۰۰۷ تعطیل و در سال ۲۰۱۰ با اتمام تعمیراتش بازگشایی شد. مجموعه هتلها و رستورانها و سالنهای کنسرت در اطراف این ورزشگاه، آن را تبدیل به یکی از مجموعههای چند منظورهی فرهنگی و اجتماعی نیز کرده است .با وجود تعمیرات و بازسازیهای صورت گرفته، بعد از بارندگی شدید ماه گذشته در این شهر، بخشی از سقف ورزشگاه ریزش کرد و همین امر بر نگرانیهای فیفا و مسئولین برگزاری مسابقات افزود. هرچند که با انجام تعمیرات سریع و مجدد دوباره این ورزشگاه را آماده برگزاری مسابقات کردند. پایتخت قدیمی برزیل هم جز ۱۲ شهر میزبان مسابقات است و شش دیدار را میزبانی میکند :
هلند – اسپانیا : ۲۳ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۳:۳۰
پرتغال – آلمان : ۲۶ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
فرانسه – سوییس : ۳۰ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۳:۳۰
ایران – بوسنی و هرزگوین : ۴ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
تیم اول گروه هشتم – تیم دوم گروه هفتم : ۱۰ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
بازی یک چهارم نهایی : ۱۴ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
شهر Cuiaba
ورزشگاه Arena Pantanal
گنجایش : ۴۲ هزار و ۹۶۸ نفر
این شهر دقیقا در مرکز قاره آمریکای جنوبی قرار دارد و برای مدتها چیزی بیشتر از یک دهکده آرام و خوشمنظره نبود.اما با برنامههای توسعهگرایانه دولت برزیل در طول چند دهه گذشته جمعیت این شهر از ۵۷ هزار نفر در سال ۱۹۶۰ به چیزی حدود ۵۵۰ هزار نفر افزایش یافته است. با وجود قرار گرفتن پارک جنگلی در اطراف شهر ، این منطقه در طول تابستن هوایی گرم و شرجی را تجربه میکند. درجه حرارت هوا اغلب بالای ۴۰ درجه سانتیگراد است. ورزشگاه این شهر نیز پس از قطعی شدن میزبانی برزیل ساخته شده است.برنامه ریزی شده که پس از پایان رقابتهای جامجهانی ظرفیت این ورزشگاه کمتر شده و علاوه بر مسابقات فوتبال ، کنسرتها و جشنوارههای مختلف دیگر نیز در آن برگزار شود.چهار مسابقه مرحله گروهی که در آن برگزار میشود به شرح زیر است :
استرالیا – شیلی : ۲۳ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲:۳۰ بامداد
کره جنوبی – روسیه : ۲۷ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲:۳۰ بامداد
بوسنی و هرزگوین – نیجریه : ۳۱ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲:۳۰ بامداد
کلمبیا – ژاپن : ۳ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
شهر Brasilia
ورزشگاه Estadio Nacional Mane Garrincha
گنجایش : ۶۸ هزار و ۹ نفر
پایتخت جدید برزیلیها اینجاست. نخستین بار در سال ۱۸۲۲ زمزمههایی برای تغییر پایتخت از ریودوژانیرو به جایی دیگر شنیده شد اما در نهایت در سال ۱۹۵۶ بود که این کار آغاز شد.در نهایت حاصل کار شهری بود با معماری مدرن و خیابانهای عریض که موفق شد تنها شهر ساخته شده در قرن بیستم باشد که توسط یونسکو به عنوان میراث جهانی به ثبت رسیده است. طبیعتا به عنوان پایتخت برزیل انتظار میرفت که آنها ورزشگاهی شایسته ی رقابتهای جامجهانی آماده سازند. این ورزشگاه در سال ۲۰۱۲ افتتاح شد و همانند دیگر سازههای شهر برازیلیا با معماری آوانگارد خود ، عنوان دومین استادیوم بزرگ برزیل را در اختیار گرفته است. این ورزشگاه به افتخار گارینشا چهرهی افسانهای فوتبال برزیل در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی نامگذاری شده است. مسابقه افتتاحیه جام کنفدراسیونهای ۲۰۱۳ در اینجا میزبانی شد و طبق برنامهریزی هفت مسابقه جامجهانی نیز در ورزشگاه گارینشا برگزار خواهد شد.
اکوادور – سوییس : ۲۵ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
ساحل عاج – کلمبیا : ۲۹ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
برزیل – کامرون : ۲ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
غنا – پرتغال : ۵ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
تیم اول گروه پنجم – تیم دوم گروه ششم : ۹ تیر ۹۳، ساعت ۲۰:۳۰
مسابقه یکچهارم نهایی : ۱۴ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
مسابقه ردهبندی : ۲۱ تیرماه ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
شهر Rio de Janeiro
ورزشگاه Maracana
گنجایش : ۷۳ هزار و ۵۳۱ نفر
شهر ریودوژانیرو از سال ۱۷۶۴ تا ۱۹۶۰ پایتخت برزیل بود. پس از انتقال پایتخت به برازیلیا اما از محبوبیت این شهر هیچ کاسته نشد و هنوز هم یکی از اصلیترین مقاصد توریستی در سراسر دنیاست. مجسمه معروف مسیح با دستانی گشوده ، در این شهر قرار دارد. علاوه بر کوهستانهای زیبا که شهر را در بر گرفتهاند، سواحل تماشایی متفاوتی نیز در این شهر به چشم میخورد. به عنوان مهمترین شهر برزیل اینجا میزبان انواع جشنوارهها و کارناوالهای فرهنگی و هنری در تمام طول سال است.ورزشگاه تاریخی ماراکانا نیز در این شهر قرار دارد.همان جایی که در سال ۱۹۵۰ اروگوئه با شکست برزیل در فینال جامجهانی خاطره تلخی را به حافظه تاریخی برزیلیها اضافه نمود.
حالا پس از ۶۴ سال دوباره این ورزشگاه میزبان فینال جامجهانی خواهد بود.به عنوان دومین جاذبه توریستی و پرتماشاگر شهر ریودوژانیرو، با گنجایش ۲۰۰ هزار نفری خود رکورددار پرتماشاگرترین مسابقات فوتبال در اختیار این ورزشگاه است. هرچند که برای مسابقات جامجهانی و برای دید بهتر تماشاگران ، ظرفیت این ورزشگاه بسیار کمتر شده است. هفت مسابقه از جمله مسابقه فینال در این ورزشگاه میزبانی میشود:
بوسنی – آرژانتین : ۲۵ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲:۳۰ بامداد
شیلی – اسپانیا : ۲۸ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۳:۳۰
روسیه – بلژیک : ۱ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
فرانسه – اکوادور : ۴ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
تیم اول گروه سوم – تیم دوم گروه چهارم : ۷ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
مسابقه یکچهارم نهایی : ۱۳ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
مسابقه فینال : ۲۲ تیرماه ۹۳ ، ساعت ۲۳:۳۰
شهر Sao Paulo
ورزشگاه Arena Corinthians
گنجایش : ۶۵ هزار نفر
سائوپائولو قلب اقتصادی و تجاری برزیل است. بزرگترین و پرجمعیتترین شهر این کشور که چیزی حدود ۱۱ میلیون نفر در محدودهاش زندگی میکنند. با داشتن ۲ فرودگاه مجهز، بزرگ و همیشه پر رفت و آمد که به ۲۸ کشور دنیا پرواز مستقیم دارد، این شهر از لحاظ توریستی هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این همان شهری است که چارلز میلر بریتانیایی فوتبال را در آنجا به برزیلیها معرفی کرد و شاهد پیشرفت این ورزش در برزیل شد. از این رو سائوپائولو را زادگاه فوتبال برزیلی نیز میدانند. با این وجود تنها به خاطر برگزاری جامجهانی بود که ورزشگاه جدیدی در این شهر احداث شد.با وجود اشتغال ۶۰۰۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در ساخت ورزشگاه جدید، به نظر میرسد که هنوز هم مشکلاتی در روند تکمیل آن وجود دارد. چند روز پیش خرابیهای در بخشهایی از ورزشگاه به وقوع پیوست و تردیدها را درباره توانایی میزبانی این ورزشگاه نوساز افزایش داد. علاوه بر مسابقه افتتاحیه رقابتها ، این ورزشگاه میزبان پنج مسابقه دیگر نیز هست :
کرواسی – برزیل : ۲۲ خرداد ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
انگلستان – اروگوئه : ۲۹ خرداد ، ساعت ۲۳:۳۰
شیلی – هلند : ۳ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۳:۳۰
بلژیک – کره جنوبی : ۶ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
تیم اول گروه ششم – تیم دوم گروه پنج : ۱۱ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
مسابقه نیمهنهایی : ۱۹ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
شهر Curitiba
ورزشگاه Arena da Baixada
گنجایش : ۴۱ هزار و ۴۵۶ نفر
شهر کوریتیبا یکی از مثالهای جهانی و بارز برای هدایت روند پیشرفت منطقی در یک منطقه است. در طول سالها برنامهریزی برای توسعه، حفظ و نگهداری شهر، کیفیت زندگی در آنجا بسیار افزایش یافته است. علاوه بر این سابقه تاریخی و غنای بالای فرهنگی هم به رشد هر چه بیشتر این شهر کمک کرده است. رشدی که مهاجرانی از ایتالیا ، آلمان ، اوکراین و لهستان در آن نقش بزرگی ایفا کردهاند. همگام با برنامههای شهری دیگر، ورزشگاه کوریتیبا نیز در سال ۱۹۹۹ بازسازی و تعمیر شده بود و جای تعجبی نداشت که از سوی برزیلیها به عنوان یکی از میزبانان رقابتها انتخاب شود.با این وجود در دسامبر ۲۰۱۲ عملیات مجدد و محدودی برای افزایش ظرفیت ورزشگاه و اضافه کردن امکانات رفاهی بیشتر به آن ، انجام گرفت. با توجه به عدم شدت رطوبت مانند دیگر نقاط برزیل و دمایی در حدود ۲۰-۲۵ درجه سانتیگرادی در طول برگزاری مسابقات، این شهر یکی از بهترین شرایط آب و هوایی را دارد. میزبانی ۴ مسابقه از مرحله گروهی به این ورزشگاه واگذار شده است :
نیجریه – ایران : ۲۶ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۳:۳۰
اکوادور – هندوراس : ۳۰ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲:۳۰ بامداد
اسپانیا – استرالیا : ۲ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
روسیه – الجزیره : ۵ تیر ۹۳ ، ۰:۳۰ بامداد
شهر Porto Alegre
ورزشگاه Estadio Beira-Rio
گنجایش : 48 هزار و 849 نفر
این منطقه به تفاوتهای فرهنگی بارز خود با سایر نقاط برزیل مشهور است و در بسیاری از مسائل فرهنگی آنها با اروگوئه و آرژانتینیها نکات مشترکی دارند. علاوه بر این هوای سردتر و بعضا سرمای زیر صفر این منطقه در طول زمستان باعث میشود که شرایط در اینجا بسیار متفاوت از سایر نقاط برزیل باشد. مهاجرانی از ایتالیا ، آلمان و لهستان در این منطقه سکونت کرده و به نوبهی خود تاثیر بسیاری بر معماری، فرهنگ و هنر این منطقه گذاشتهاند. یکی دیگر از ۱۲ میزبان این رقابتها ،ورزشگاه بیرا-ریو در ساحل رودخانه گوآیبا قرار گرفته است. استادیومی که بزرگترین گنجایش را در بین سایر رقبایش در جنوب برزیل به خود اختصاص داده است. مانند چند ورزشگاه دیگر اینجا نیز برای میزبانی جامجهانی دست به تعمیراتی اساسی زده است. افزایش ظرفیت، اضافه کردن امکانات رفاهی بیشتر و افزودن سقفی فلزی برای پوشش تمام استادیوم از جمله اقدامات انجام شده در این جا بوده است. میزبانی پنج مسابقه به این ورزشگاه اختصاص داده شده است :
هندوراس – فرانسه : ۲۵ خرداد ۹۳ : ساعت ۲۳:۳۰
هلند – استرالیا : ۲۸ خرداد ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
الجزایر – کره جنوبی : ۱ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۳:۳۰
آرژانتین – نیجریه : ۴ تیر ۹۳ ، ساعت ۲۰:۳۰
تیم اول گروه هفتم – تیم دوم گروه هشتم : ۹ تیر ۹۳ ، ساعت ۰:۳۰ بامداد
شما میتوانید با استفاده از گوگل مپ، شخصا تصاویر ماهوارهای همه ورزشگاههای را مرور کنید.
در طول چندسال گذشته اخباری زیادی مبنی بر عدم آمادگی ورزشگاههای برزیل ، خرابی بخشهای بازسازی شدهی آنها و حتی متاسفانه کشتهشدن تعدادی از کارگران ساختمانی این پروژهها را شنیدهایم.با این وجود در نهایت برزیلیها موفق شدند که قبل از شروع رقابتها کار آمادهسازی را تمام کرده و برای میزبانی حاضر شوند.جامجهانی جشنوارهای یک ماهه برای تمام علاقهمندان به فوتبال در دنیا است.
بیایید امیدوار باشیم که در سرزمین سامبا و ساحل ، شاهد جشنوارهای لذتبخش ، مهیج و بهیادماندنی از فوتبال باشیم.۴ سال برای چنین روزهایی منتظر بودیم و حالا نوبت تماشا و لذت بردن ماست…
با تمام ظرافت و زیبایی این ورزشگاها ، اما به نظر من هیچ ورزشگاهی در آینده ای نزدیک به ورزشگاه المپیک لندن نخواهد رسید…! شکل ورزشگاه و فناوری هایی که توی اون بکار برده بودن ، واقعا خیره کننده بود.. شکل و شمایل ورزشگاه که جای خود داشت… برای مثال در مراسم های المپیک روی هر صندلی تبلت هایی با 9 چراغ ال ای دی گذاشته شده بود که هنگام اجرای مراسم تماشاچی ها غیب میشدن و تصاویر ویدیویی پخش میشد!