۱۱ ابزار ضروری برای وبلاگ‌نویسی

10

 بعضی‌ها تصور می‌کنند تنها شرط لازم برای داشتن یک وبلاگ موفق، تنها عرق ریختن است، من هم در ابتدا اینطور فکر می‌کردم. اما بعداً متوجه شدم که بدون مدیریت و راهبری هوشمندانه، این امر ممکن نمی‌شود.

در طول سال‌های توسعه وبلاگ‌نویسی، ابزارهای زیادی در راستای کمک به وبلاگ‌نویسان برای انجام این مدیریت و راهبری ایجاد شدند که پیش از این در “یک پزشک” در پست‌هایی تعدادی از آنها را معرفی کردیم از جمله در اینجا و اینجا.

در این پست ۱۱ ابزار که به داشتن یک تجربه وبلاگ‌نویسی راحت‌تر و موفق‌تر کمک می‌کنند را معرفی خواهیم کرد:


انتخاب موضوع با Buzzsumo

انتخاب موضوع برای وبلاگ‌نویسی همیشه کار راحتی نیست. برای موفقیت در وبلاگ‌نویسی شما باید درک درستی از علایق مردم داشته باشید و با قالب و پوسته‌های نو برای آنها در مورد این علایق بنویسید. اولین ابزار به ما در یافتن این علایق یاری می‌رساند.

همانطور که قبلاً هم در پستی بررسی کردیم، وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی نه‌تنها در تضاد با هم نیستند، بلکه شبکه‌های اجتماعی می‌توانند ابزاری برای کمک به وبلاگ‌ها و بیشتر دیده شدن مطالبشان باشند. ابزار Buzzsumo از همین ویژگی شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کند.

Buzzsumo در حقیقت خزنده‌هایی مانند آنچه در موتور جستجوی گوگل مورد استفاده است، دارد که دائماً پست‌های بلاگ‌ها را رصد و ایندکس می‌کنند، سپس نتایج را بر حسب تعداد به اشتراک گذاشته شدنشان در شبکه‌های اجتماعی مرتب می‌کند. به این ترتیب می‌توانیم ببینیم که چه مطالبی در گذشته بازخورد خوبی در شبکه‌های اجتماعی داشته‌اند و سپس شروع به نوشتن مقالاتی با آن زمینه‌ها نماییم.

کافیست سری به وب‌سایت این سرویس وب بزنید و در صفحه اصلی آن یک کلمه کلیدی مرتبط با زمینه یا صنعت خود بنویسید. من عبارت “وبلاگ‌نویسی” را جستجو کردم.

buzzsumo

همانطور که در نتایج می‌بینیم یکی از مواردی که بیشترین تعداد اشتراک گذاشته شدن در فیس‌بوک را داشته مربوط به معرفی ابزار‌های وبلاگ‌نویسی است، این می‌تواند گویای نیاز به نشر مطالبی در خصوص این ابزارها باشد.

البته باید این نکته را هم در نظر گرفت که از قرار معلوم برنامه پشت این سرویس هنوز بخش بزرگی از کلمات کلیدی فارسی به اشتراک گذاشته شده را در بر نگرفته، اما به هر حال فعلاً می‌تواند ابزار مناسبی برای پیدا کردن موضوعات پرطرفدار لااقل در زبان انگلیسی باشد.


یافتن پست‌های پرطرفدار وبلاگ‌های رقیب با Quick Sprout

یک راه برای اینکه بدانید چه محتوایی برای تولید روی وبلاگتان کم دارید تحلیل محتواهای رقبای وبلاگی شماست. ابزار دوم بصورت رایگان این کار را برای شما انجام می‌دهد. کافیست به وب‌سایت این سرویس رفته و نام دامنه وبلاگ مورد نظرتان را وارد کنید و سپس دکمه جستجو را کلیک کنید.

یک بخش بسیار جالب در نتایج تب Social Media است. من با جستجوی دامنه یک پزشک نتایجی را گرفتم که بخشی از آن را در زیر می‌بینید.

quicksprout

این جدول به تفکیک صفحات وبلاگ نشان می‌دهد که مطلب هر صفحه چه تعداد بار در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است. با توجه به این جدول می‌توان نتیجه‌گیری‌هایی در مورد موضوعاتی که احتمالاً اقبال بیشتری داشته‌اند انجام داد. مثلا سه تا از پنج عنوان برتر از حوزه روانشناسی هستند و این می‌تواند یک نشانه از توجه خوانندگان به این حوزه باشد.

(با توجه به سرعت بالای بروز رسانی محتوا در شبکه‌های اجتماعی مثل فیس‌بوک و توئیتر و اینکه خزنده این سرویس زمانی برای جستجوی کامل این وبسایت‌ها نیاز دارد می‌توان قدری ناهمخوانی ارقام مربوط به این دو شبکه اجتماعی با آنچه در وبلاگ یک پزشک ارائه شده را توجیه کرد.)


بررسی رتبه مطالب مختلف وبلاگ در موتورهای جستجو به کمک Open Site Explorer

قبلاً در یک پزشک در چند پست، از جمله در اینجا در مورد سئو و روشهای بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجو صحبت کردیم و دیدیم که ممکن است یک وبسایت یا وبلاگ علی‌رغم محتوای خوبی که دارد، نتواند به جایگاه مناسب خود دست پیدا کند.

یکی از راه‌های افزایش بازدید‌کننده وبسایت، بالا بردن رتبه‌بندی وبسایتتان در موتورهای جستجو است. به این طریق کسانی که به دنبال موضوعاتی هستند که در سایت شما نیز به آن پرداخته شده می‌توانند به راحتی آنرا در صفحات ابتدایی جستجو ببینند و به این ترتیب شما بازدید‌کننده بیشتر و بیشتری خواهید داشت.

index

مهمترین الگوریتمی که برای رتبه‌بندی وبسایت‌ها وجود دارد برای این کار از تحلیل لینک‌های معکوس استفاده می‌کنند. به عبارتی هرچه صفحه‌ای توسط وبسایت‌های بیشتری لینک شده باشد رتبه بهتری خواهد گرفت.

سرویس سومی که معرفی می کنیم صفحات یک دامنه را بر حسب تعداد لینک‌های معکوسی که در وب به آنها وجود دارد مرتب می‌کند. مشخصاً این به شما نشان می‌دهد که اگر به دنبال کسب رتبه بهتری در مو‌تور‌های جستجو هستید پست‌های بیشتری مشابه پست‌هایی بنویسید که لینک معکوس بیشتری دارند.

از این سرویس می‌توانید برای بررسی صفحات با بیشترین لینک معکوس در وبلاگ‌های رقیبتان هم استفاده کنید. سپس پست‌های بهتری با موضوعات مشابه آن بنویسیم و به همه کسانی که به آن پست از وبلاگ رقیبمان لینک کرده اند ایمیل بفرستیم و از آنها بخواهیم که به پست ما هم لینک بدهند. اگر به دنبال قالب برای ارسال ایمیل بودید هم می‌توانید به اینجا سری بزنید.


جذب ترافیک با ارسال ایمیل‌

آیا می‌دانستید که بهترین منبع ترافیک بسیاری از وبسایت‌ها چیست؟

ایمیل!!

به همین دلیل است که در تمام صفحات بسیاری از وبلاگها مکانی برای ثبت ایمیل خواننده که به آن اصطلاحاً opt-in گفته می‌شود، وجود دارد. اگر می‌خواهید opt-inهایی برای وبلاگ خود بسازید می‌توانید از ابزارهایی مانند Bounce Exchange یا OptinMonster استفاده کنید.

زمانی که لیست ایمیل‌تان ایجاد شد می‌توانید از طریق یک سرویس‌دهنده مانند GetResponse، MailChimp یا Aweber به خوانندگان ثبت‌نام کننده‌تان ایمیل ارسال کنید.

با ارسال ایمیل می‌توانید خوانندگان را از انتشار هر پست وبلاگتان مطلع کنید. اما اگر بیشتر از سه پست در هفته منتشر می‌کنید، برای جلوگیری از ایجاد ناراحتی در دریافت‌کنندگان ایمیل بهتر است یک ایمیل هفتگی بجای ایمیل به ازای هر پست ارسال کنید.


ارتقای رتبه وبلاگ در موتورهای جستجو با نصب پلاگین Yoast SEO

همان‌طور که پیش از این هم دیدیم ارتقای رتبه وبلاگ در موتورهای جستجو ضروری است. خوشبختانه اگر وبلاگ ورد پرسی دارید این کار بسیار ساده است. تمام کاری که باید انجام دهید این است که این پلاگین را نصب کنید و دستوراتی که در ویدئوی نصب آن داده شده را انجام دهید.

این پلاگین تمام چیزی را که شما نیاز دارید از تنظیم متا تگ‌ها تا ساختن Site Map که در مورد نقش آنها در سئو در این پست یک پزشک گفته بودیم. این پلاگین همه کارهای مورد نیاز را برای شما انجام می‌دهد. بهتر از همه اینکه این پلاگین کاملاً رایگان است.


افزایش سرعت بارگزاری وبلاگ با W3 Total Cache

احتمالاً می‌دانستید که یک عامل مهم مؤثر بر ترافیک وبسایت شما این است که سرعت بارگزاری آن بالا باشد.

سرعت بارگزاری را به چند طریق می‌توانید ارتقا دهید. یکی از اصلی‌ترین راه‌ها انتخاب یک میزبان وب خوب است. در ایران دامنه انتخاب گسترده‌ای دارید. ما قبلا در پستی در یک پزشک از “پارس پک” به عنوان یک میزبان ابری مناسب نوشتیم.

یک مطلب مهم دیگر در بهبود زمان بارگزاری وب‌سایت استفاده از یک CDN است. CDN یا شبکه‌ی تحویل محتوا یک تکنولوژی است که وبسایت شما را در چند سرور در نقاط مختلف دنیا کپی می‌کند. به این ترتیب اگر کسی از کانادا قصد بازدید از وبسایت شما را داشته باشد، آنرا از سروری در کانادا دریافت خواهد کرد و نه از سرور ایران. بیشتر میزبان‌ها امکان CDN را هم ارائه می‌دهند که فعال‌سازی آن به‌راحتی و تنها با انتخاب یک دکمه است.

علاوه بر نکات فوق، حتماً به این نکته هم توجه می‌کنیم که مرتب بودن وبسایت در کاهش زمان بارگزاری بسیار مؤثر است. یک وبسایت با کد درهم و برهم احتمالاً کندتر بارگزاری خواهد شد. با ابزاری به نام W3 Total Chache می‌توانید کد وبلاگ خود را با چند کلیک بهینه کنید. تنها کافیست دستورات را دنبال کنید و نکته مهم اینکه برای این کار هیچ نیازی به دانش فنی برنامه‌نویسی ندارید.


افزایش ترافیک وبلاگ به یاری Google Analytics

اگر وبلاگ‌نویس باشید، احتمالاً با این ابزار آشنایی دارید. اما آیا توانسته‌اید به کمک آن ترافیک حاصل از جستجوی وبلاگ خود را بهبود دهید؟

googleAnalytics

در این مطلب می‌بینید که چطور می‌شود با چند کلیک و استفاده از چند گزارش رتبه خود را در جستجو‌ها بهبود دهید.


بررسی اینکه چه اندازه از یک پست وبلاگتان خوانده می‌شود با Crazy Egg

احتمالاً علاقمند هستید که بدانید خوانندگان معمولاً چند درصد از متن پست شما را می‌خوانند. اینکه صفحه مربوط به یک پست تا انتها اسکرول شده می‌تواند نشان دهنده این باشد که تا چه حد از نوشته خوانده شده است. به کمک سرویس غیر رایگان Crazy Egg و انجام چند تست می‌توانید جواب این سؤال را بگیرید.

در نهایت با خواندن این مطلب مشخص می‌شود که برای اینکه خوانندگان بخش بیشتری از نوشته شما را بخوانند چه نکاتی را باید مدنظر قرار دهید.


با Hello Bar به همه اهدافی که از وبلاگ‌نویسی دارید می‌رسید

صرفنظر از اینکه وبلاگ شما در چه زمینه‌ای است، از نوشتن آن هدفی دارید. قبلاٌ در یک پزشک در مورد انواع این اهداف گفتیم.

این اهداف می‌توانند گرفتن ایمیل افراد برای افزایش تعداد دنبال‌کنندگان در شبکه‌های اجتماعی، افزودن به شهرت برند مورد نظر شما یا انتشار یک پیام خاص و یا بسیاری دلایل دیگر باشد.

ابزاری که در این بخش معرفی می‌کنیم یک نوار قرمز رنگ به بالای وبسایت شما اضافه می‌کند که به شما کمک می‌کند به همه آن اهدافتان برسید. با ساختن یک اکانت رایگان در وبسایت این سرویس و انتخاب اهدافتان، Hello Bar شما را در رسیدن به آنها کمک می‌کند.

hellobar

بهترین بخش این ابزار این است که هر کدام از اهدافتان را می‌توانید برای بررسی میزان تحقق تست کنید.


دریافت ایده‌های خوانندگان با Qualaroo

حتماً علاقمند هستید که از خوانندگانتان ایده بگیرید. ابزاری‌که در این بخش معرفی می‌کنیم یک جعبه محاوره‌ای در یک گوشه وبلاگتان ایجاد می‌کند و سؤال مدنظر شما را از خواننده می‌پرسد. مثلاً مانند زیر می‌توانید از خوانندگان بپرسید که: انتظار دارند در مورد چه مطلب دیگری در این وبلاگ مطلب بخوانند؟

qualaroo

به این وسیله خوانندگان شما عقایدشان را به شما می‌گویند. نکته جالب اینکه Qualaroo می‌تواند این عقاید و نتایج را تجمیع کرده و به اطلاع شما برساند.


با Simply Measured مناسبترین زمان برای پست کردن را پیدا کنید

این مورد یک مجموعه ابزار است که تعدادی از آنها رایگان هستند. یکی از این ابزار به شما می‌گوید که بهترین زمان برای ارسال یک توئیت یا اشتراک گذاشتن یک مطلب در فیس‌بوک چه زمانیست.

simplymeasured

این گزارشات شامل:

کلمات یا عباراتی که کاربران می‌خواهند در شبکه‌های اجتماعی ببینند.

زمانی از روز که آنها از این شبکه اجتماعی استفاده می‌کنند.

برترین کاربرانی که پست‌های شما را دنبال می‌کنند و زمان بیداری آنها در آن شبکه اجتماعی است.

دلیل استفاده از این ابزار هم کاملاٌ مشخص است چون شما حتماً مایل هستید در ساعتی پست کنید که خوانندگان بیشتری آنرا می‌بینند.


نتیجه گیری

وبلاگ‌نویسی به یاری ابزارهایی که خوانندگان ما را افزایش می‌دهند و ایده‌پردازی را آسان می‌کنند کار ساده‌تر و پربارتری خواهد بود. همچنان ابزار‌های بسیار زیادی برای وبلاگ‌نویسی ایجاد شده‌اند که برخی بسیار پرکاربردتر از دیگران هستند. در این پست ۱۱ تا از این ابزارها را دیدیم.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با ۱۸ سال سایقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

انگار این شخصیت‌های تاریخی و اسطوره‌ای همین الان عکس گرفته‌اند! استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی…

ما بسیاری از شخصیت‌های تاریخی را تنها به صورت طراحی‌های محو و مجسمه‌ها و سردیس‌ها را دیده‌ایم. حالا تصور کنید که این شخصیت‌ها دوباره زنده می‌شدند و با آرایش صورت و مو و ریش امروزی و لباس‌های مدرن به عکاسخانه می‌رفتند. این کاری است که یک…

یک عکاس از هوش مصنوعی برای تصور اینکه شخصیت‌ها و سلبریتی‌های تاریخی امروز چه شکلی می‌شدند، استفاده…

یک عکاس از هوش مصنوعی (AI) استفاده کرده است تا تصور کند شخصیت‌های تاریخی مانند آل کاپون، بنجامین فرانکلین و شارون تیت اگر امروز به دنیا می‌آمدند چه شکلی بودند. این عکاس به نام آلپر یسیلاتس که در استانبول ترکیه زندگی می‌کند، پرتره های فوق…

تنهاترین درخت جهان در کجاست؟

در جزیره دورأفتاده کمپبل، واقع در بیش از ۶۰۰ کیلومتری جنوب  نیوزلند، صنوبر منفرد سیتکا روییده که به عنوان تنهاترین درخت روی زمین شناخته شده است. نزدیکترین درخت نزدیک به آن آن بیش از ۲۲۰ کیلومتر دورتر، در جزایر اوکلند است، در حالی که…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده: یک عکس ارزش هزار کلمه را دارد!

شاید این گفتار مشهور فرنگی‌ها که می‌گویند که یک عکس به اندازه هزار کلمه سخن می‌گوید، غلو باشد. گاهی در یک عکس فقط زیبایی می‌بینیم. گاهی هم داخل آن چیزی نیست. بدتر از همه، گاهی چون یک عکس برش محدودی از زمان و مکان است، به نوعی حاوی دروغ است…

ابر تورم آلمان در سال ۱۹۲۳ چه بر سر مردم آورد؟

به زمانی می‌رویم که یک آلمانی طبقه متوسط، ​​میلیاردها مارک در جیب خود حمل می‌کرد اما هنوز نمی‌توانست چیزی بخرد. یک قرص نان ۲۰۰ میلیارد مارک قیمت داشت. با حقوق بازنشستگی یک هفته‌ای حتی یک فنجان قهوه را نمی‌شد خرید. سقوط آزاد ادامه داشت و…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

آگهی متنی در «همه» صفحات
ایمپلنت دندان / عمل اسلیو معده / کلینیک زیبایی / عمل بای پس معده / کاشت مو / بهترین جراح چاقی / متخصص زنان رشت / خرید گوشی با حکمت کارت / پمپ آب صابون / buy telegram members / جراحی چاقی تهران / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور – متخصص زنان / خرید خودنویس / خرید دستگاه لیزر تیتانیوم / پمپ اسید / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / کمپ ترک اعتیاد / دانلود سریال / انواع مکمل های زینک / کلاه کاسکت / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / متخصص زنان / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /

10 نظرات
  1. سیامک حجازی می گوید

    اپلکیشن های Blogo و Desk رو هم ببینین. کار ارسال مطالب و مدیریت اونا رو راحت و کارآمد میکنه. البته فکر کنم هنوز از RTL پشتیبانی نمی کنن.

    http://www.getblogo.com/
    http://desk.pm/

  2. حسین می گوید

    سرویس bufferapp هم کمک شایانی میکنه به مدیریت تاریخ انتشار در سایت و شبکه های مختلف

  3. مهیار می گوید

    یه راهش هم اینه که منتظر بمونیم ببینیم یک پزشک چی می نویسه، سریع مطلب رو بگیریم و با یه کمی تغییر تو سایت بذاریم! سایت همسایه رو میگم z….t.ir

  4. وحید می گوید

    عالی بود
    تقریبا اکثرشو نمیدوسم

  5. علی می گوید

    عالیه …تشکر بابت درست کردن نسخه اندروید برنامه.

  6. علیرضا می گوید

    من در تلاشم تا ابزار های Google Analytics و Crazy Egg را بسازم نتایج تلاش هام در سایت http://www.moror.ir در دسترس هستند البته هنوز موفق نشدم به طور کامل این هدف را پیاده سازی کنم ولی در این مسیر نظرات (مخصوصا انتقاد ها) دوستان بسیار کمکم خواهد کرد. 🙂

  7. سامان می گوید

    عالی بود..

  8. امین می گوید

    سلام و تبریک بخاطر اپ
    یه پیشنهاد: اگه ممکنه امکان شیر کردن پستها رو هم اضافه کنید تا بشه از داخل اپ هم اینکارو انجام داد. شاید چنین امکانی هست اما من ندیدم. اگه هست بگید ممنون میشم.

  9. امین می گوید

    اووووه دیدمش. شرمنده

  10. امین می گوید

    فهمیدم مشکل چیه.
    اولش دکمه شیر پست رو نشون نمیده اما وقتی روی دکمه جستجو کلیک میکنی و بعدش کنسل میکنی، اونوقت دکمه شیر رو بهمراه دکمه اضافه کردن به علاقه مندی ها نشون میده. این بنظر باید اصلاح بشه.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5