یک فونت جدید برای اساس دست‌خط آلبرت اینشتین در حال نهایی شدن است

8

امروز در سایت verge خواندم که دو فرد مشتاق و متخصص در زمینه تایپوگرافی، پروژه‌ای را در کیک استارتر اغاز کرده‌اند.

آننها شش ماهه است که مشغول بررسی دست‌خط‌های به جا مانده از آلبرت اینیشتین هستند تا فونتی بر اساس آن درست کنند، آنها الباه باید شش ماه دیگر روی این فونت کار کنند تا فونت نهایی شود.

آنها در نظر دارند که این فونت را برای مک، پی‌سی، لینوکس و حتی iOS عرضه کنند.

5-6-2015 5-29-08 PM


این خبر را که خواندم به نظرم رسید که بلافاصله پیشنهادی ارائه کنم، شاید به گوش نهادهای فرهنگی که بودجه و امکانات لازم را دارند یا احیانا افراد علاقه‌مند برسد.

اما همیشه  نالانیم که کوششی برای بزرگداشت بزرگانمان انجام نمی‌دهیم، بسیاری از جوانان ما نوشته‌های شاخص‌ترین نویسندگان و مترجمان ما را نمی‌خوانند.

از سوی دیگر در محیط اینترنت هم اوضاع بسیار نابسمان شده است. شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های پیام‌رسانی هم پر شده‌اند از مطالب بسیار سطحی و وقت‌تلف‌کن.

به علاوه علیرغم تلاش بعضی از افراد، تقریبا کار مستمری روی تکامل فونت فارسی صورت نمی‌گیرد. من شخصا آدم سخت‌گیری نیستم، اما تا به حال حتی یک فونت کاملا آرمانی برای همین سایت خودم پیدا نکرده‌ام، فونت‌های «مناسب» کم نیستند، اما هر یک اشکالاتی دارند.

همه اینها ما را به چه نتیجه‌ای می‌رساند؟!

اینکه باید گام‌های کوچک و عملی برای بهتر کردن وضعیت برداریم.

ایده یکی از همین کارها با خواندن خبر کوتاه بالا به نظرم رسید:

چه می‌شود اگر ما هم دست‌خط بزرگان خودمان را تبدیل به فونت کنیم و هر چند وقت یک بار در یک برنامه فرهنگی باشکوه، یکی از این فونت‌ها را به صورت رایگان به مردم عرضه کنیم؟ در این صورت می‌توانیم نوشته‌هایی را با فونت این بزرگان بنویسیم و در سایت‌ها، وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی هم به تناسب از این فونت‌ها استفاده کنیم.

عرضه یک فونت بر این اساس ساده نیست، اما کاملا در حد امکانات و بودجه‌های فرهنگی ماست.

تصور کنید که مثلا روزی دست‌خط صادق هدایت، سیمین دانشور، شاملو یا غیره عرضه شوند.


البته طبق معمول بعد از این پیشنهاد ایده به نظرم رسید که ماها همیشه به شیطنت کردن عادت داریم!

در شرایطی که همین حالا هم نقل‌قول‌های کاملا جعلی از بزرگان ایرانی و فرنگی در شبکه‌های اجتماعی همه‌گیر می‌شود، تصور کنید که فونت دست‌خط بزرگی را داشته باشیم! از قول آن مرحوم چه قلم‌فرسایی‌ها که نخواهیم کرد!

اوه! در چنان شرایطی شاید روزی بتوانیم نامه صادق هدایت به دکتر مصدق را بخوانیم!! (چنان که افتد و دانی: + و +)

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده‌اند و نگرش جدیدی نسبت به تاریخ در ما ایجاد می‌کنند

عکس‌های تاریخی بسیار هستند. برخی از آنها از فرط تکرارِ دیگر روتین می‌شوند و نکته جدیدی به ما نمی‌افزایند. متاسفانه برخی از آنها در بایگانی‌های فراموش می‌شوندو کسی متوجه نکته‌شان نمی‌شود و به تدریج نابود می‌شوند و برخی هم کمتر از بقیه بها…

ژاک شارل: کسی که اولین بالون هیدروژنی تاریخ را به پرواز درآورد

در 4 ژوئن 1783، برادران مون‌گلفیه اولین بار یک بالون هوای گرم را در جنوب فرانسه به نمایش گذاشتند. این بالون که از گونی محکمی پوشیده شده با کاغذ ساخته شده بود و تا نزدیک به 2 کیلومتر بالا رفت و به مدت 10 دقیقه در هوا باقی ماند.خبر موفقیت…

جوزف ساموئل: مردی که نمی‌توانست به دار آویخته شود!

جوزف ساموئل یک جنایتکار بزرگ بود نبود، فقط از منازل سرقت می‌کرد. در وهله اول،هیچ چیز قابل توجهی دیگری در مورد زندگی او جالب نبود. با این حال، وقتی قرار شد او را اعدام کنند، همه چیز عجیب و غریب شد.جوزف ساموئل در سن چهارده سالگی در سال…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…

Fotomat: یادآوری غرفه‌های پردازش عکس دهه 1980 آمریکا که با خودرو از کنار آنها می‌گذشتند و فیلم‌…

در دوران قبل از عکاسی دیجیتال و آپلود آسان عکس‌ها (در این دومی شک دارم که فعلا در ایران ساده باشد!)، یک راه حل جذاب و نوآورانه برای ظاهر کردن فیلم‌های آنالوگ وجود داشت:  Fotomat.در طول دهه 1980، این غرفه‌های پردازش عکس در سراسر آمریکا،…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /بهترین مرکز لیزر ساری /داروخانه تینا /خرید مواد اولیه آرایشی در شیمی سنتر /خدمات فیزیوتراپی /لیفت صورت در تهران / کمربند طبی / زانوبند زاپیامکس / فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن / biniclinic.com / کمربند پلاتینر / مراقبت پوست / مهدکودک فلکه اول تهرانپارس / سایت نوید / روپوش پزشکی / سرور مجازی ایران /بای پپ / ویدیوهای دیدنی /بهترین فیزیوتراپی تهران /خرید سیفتی باکس / کمربند پلاتینر / محصولات پوستی بیوآکوا رو تا 60 درصد تخفیف از فروشگاه رومدباش بخر / ویکی درمان / عمل بینی /خرید پروتز مو /حرف آخر /کاندوم / خرید سرور مجازی / بهترین کلینیک زخم تهران /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی / مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو /چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم /درمانکده / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز /پزشک زنان سعادت آباد / ایمپلنت دندان /خرید خودنویس /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت /سریال ایرانی کول دانلود /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش /فروشگاه اینترنتی زنبیل /خرید ساعت دیواری /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /چاپ کلاه /کاشت مو /کاشت مو /پزشکا /قیمت ساک پارچه ای /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /مجتمع فنی ونک /
8 نظرات
  1. اششکان می گوید

    دوستان هم وطن بتونن دست خط صادق هدایت رو فونتشو درست کنن عالی میشه

  2. mehdi می گوید

    نه تنها کارهای ساده تر از این کار هم برای بزرگ داشت این افراد صورت نمی گیره،بلکه به کلی در حال فراموش شدن هستند بزرگان ادبی و علمی ما آن هم از نوع معاصرش!
    سپاس جناب دکتر!

  3. منصور می گوید

    پارسال توی یکی از جلسات تهران لاگ صحبت فونت فارسی مطرح شد و پروژه ای استارت خورد و سرمایه اش هم جمع آوری شد و کار طراحی فونت بصورت استاندارد و صحیح در حال پیشرویه.
    اطلاعات بیشتر توی وب سایت رسمی کمپین: http://pfont.ir/

  4. حمید می گوید

    چند سال پیش دستخط امیر کبیر تبدیل به فونت شده بود.
    یکی دو سال پیش هم خط استاد نیریزی تبدیل به فونت شد. البته موافقم که باید بیشتر در این زمینه کار بشه.

  5. karim می گوید

    دکتر مجیدی عزیز
    با سلام و تشکر مطالب زیباتون

    برنامه ای برای انتشار مجله هفتگی ندارید؟ آقای سلماسی دیگه تمایلی به ادامه نگارش ندارن؟

  6. www می گوید

    من هم پیشنهادی دارم که اگر عملی بشه بسیار راهگشاست.
    بنظرم اگر نرم افزار یا افزونه ای برای وُرد طراحی بشه که بصورت خودکار بعضی از اشتباهات ویرایشی و نگارشی رایج را در متن فارسی اصلاح کنه قدم بزرگی خواهد بود.
    مثلا استفاده از کسره در متن یا نیم فاصله بدین صورت که مثلا “بچه ی” را خودکار به “بچه‌ی” تبدیل بکنه یا حتی بجای بعضی از واژگان بیگانه معادل های فارسی پیشنهاد بده و …
    خوب بود فرهنگستان از این حالت منفعلانه خارج می شد و کاری اینچنینی می کرد، چون مردم عادی وقت و حوصله ی یادگیری و توجه به این مسائل را ندارند.

    1. رضا می گوید

      ویراستیار رو دانلود کن

  7. شهاب الدین می گوید

    هاهاها! نامه صادق هدایت به دکتر مصدّق رو خوب اومدید. هاهاها!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5