وبگرد مبتلا- قسمت 14- از حاشیههای جالب تحلیف ترامپ تا سردترین روستای زمین
بعد از مدتها جُنگ دیگری از لینکها و مطالب جالب را در «یک پزشک» درج میکنم. امیدوارم اول هفته به کارتان بیاید.
وبگرد مبتلا نام بخشی است که از سال پیش پیش در «یک پزشک» شروع کرده بودم و هدف از آن جمعآوری و گرد هم آوردن مطالب جذابی است که هر یک به تنهایی برای یک پست واحد کافی نیستند، اما قرارگیری آنها در کنار هم میتواند مجموعهای در خور توجه ایجاد کند.
با هم قسمت چهاردهم این بخش را میخوانیم.
قسمتهای دیگر «وبگرد مبتلا» را میتوانید در اینجا ببینید.
[mks_separator style=”solid” height=”2″]
شرکتکنندگان در آیین تحلیف ترامپ، چه میزان دیتای موبایل مصرف کردند؟
تخمین زده میشود، در آیین تحلیف ترامپ، جمعیتی بین 800 هزار تا 900 هزار نفر شرکت کرده باشند. چهار سال پیش، در جریان دومین انتخاب اوباما، 1.8 میلیون نفر در مراسم مشابه شرکت کرده بودند و در سال 2009، هم تعداد شرکتکنندگان حدود یک میلیون نفر بود.
اما از آنجا که موبایلها دیگر واقعا افزونه همه انسانها شدهاند، میزان مصرف دیتا مطابق تخمین شرکت ارتباطی AT&T در آیین نو، بسیار بیشتر شد:
شرکتکنندگان امسال تنها در صبح، 4.5 ترابایت دیتای موبایل مصرف کردند، در صورتی که در سال 2013 تنها 527 گیگابایت در کل روز، از سوی شرکتکنندگان مصرف شده بود.
سایتی که وعدههای ترامپ در 100 روز اول ریاستجمهوریاش را دنبال میکند
ترامپ در وبسایت خود، یک فایل PDF منتشر کرده است و وعدههای 100 روزهاش را منتظر کرده است و به صورت نمادین از مردم خواسته که قراردادی به صورت آنلاین با او امضا کنند. این طوری خواسته که تعهد خود را برای انجام این وعدههای نشان بدهد.
اما در همین راستا، سایتی به نام track-trump راه افتاده که همه این وعدهها را فهرست کرده است و میکوشد در روزهای پیش رو، بررسی کند که تترامپ عملا چه میزان میتواند به این وعدهها وفادار باقی بماند.
این اپلیکیشن محبوب عکس، جاسوسی شما را میکند و اطلاعاتش را به چین میفرستد!
در هفتههای اخیر، یک اپلیکیشن ویرایش عکس و اضافه کردن جلوههای تصویری، بسیار محبوب شده است. اما حالا معلوم شده که این اپ که Meitu نام دارد، اطلاعات گستردهای را کاربرانش جمعآوری میکند و برای شرکت Xiamen Meitu در چین، ارسال میکند.
اطلاعاتی مثل: جیلبریک بودن یا نبودن آیفون و اطلاعات شخصی کاربر. نسخه اندروید این اپلیکیشن حتی اطلاعات بیشتری جمعآوری میکند، مثل اطلاعات جی پی اس و تنظیمات صدا.
ظاهرا هدف از این دسترسی به اطلاعات، تحلیل رفتار کاربر در جهت نمایش آگهیهای متناسب یا بازاریابی است.
و این خطری است که فقط در هنگام نصب Meitu تهدیدتان نمیکند و احتمال چنین چیزی در مورد اپهای دیگر هم وجود دارد.
عکاس رسمی اوباما، این عکس یهیادماندنی را از وداع اوباما با کاخ سفید گرفت:
وقتی در پایان مراسم رسمی تحلیف ترامپ، اوباما و خانوادهاش محل را با هلیکوپتر، ترک کردند و به بالای کاخ سفید رسیدند. عکاس رسمی کاخ سفید-پیت سوزا- از موقعیت استفاده کرد و این عکس بهیادماندنی را گرفت که شاید هفتهها و ماههای آینده از سوی نشریات، به کرات به مناسبتهای مختلف، استفاده شود:
حرفهای ترامپ در مراسم دیروز، مثل حرفهای شخصیت منفی فیلم خیزش شوالیه تاریکی
کاراکتر «بین» در خیزش شوالیه تاریکی را به کارگردانی نولان را به یاد میآورید. همان شخصیتی که با دادن امیدهای واهی، ترویج آنارشیسم و پوپولیسم میخواست که گاتهام را نابود کند.
تصادفا قسمت کوتاهی از حرفهای دیروز ترامپ، عینا شبیه حرفهای «بین» از آب درآمده و ویدئویی بر این اساس درست شده که بسیار محبوب شده است:
[aparat id=”3FVnQ”]ارتش سفلیگیرهای همهجا حاضر: حتی در بنای یادبود هولوکاست
این عادت به سلفیگیری نابجا، پدیدهای جهانی شده است. سلفیهایی که برخی از مردم در بنای یادبود هولوکاست در برلین گرفته بودند، منجر به واکنش یک کمدین آلمانی به نام شاهاک و شاپیرا شد، طوری که برای جلب توجه افکار عمومی این عکسها را خودش در محل اردوگاه مرگ نازیها مونتاژ کرد:
چگونه امنیت سایبری خود را در آمریکای ترامپ، حفظ کنید!
این البته تیتری است که سایت بازفید در مورد امنیت اطلاعات، انتخاب کرده است. مقاله، مقاله خیلی خوب و مختصر و مفیدی است که توصیه میکنم، بخوانید و مسلما محدود به زمان ترامپ یا محدوده جغرافیایی آمریکا نیست. اما خب، نویسنده آن عنوانی انتخاب کرده که بیشتر جلب نظر کند.
بوش، هدف اصلی سخنرانی تهاجمی ترامپ؟!
در شرایطی که معمولا اولین سخنرانیهای رؤسای جمهور آمریکا در جهت به دست آوردن دل بیشتر مردم و نیز سیاسیون، انجام میشود. سخنرانی دیروز ترامپ تهاجمی بود، طوری که همحزبیهایش را مورد حمله قرار داده بود.
سایت vox اینگونه تحلیل کرده است که برخلاف انتظار، این جورج بوش بوده که در محور حملات لفظی ترامپ قرار گرفته است، همان کسی که آمریکا را وارد دو جنگ بینتیجه کرد و میلیاردها دلار از پول آمریکاییها را نابود کرد.
اما در این میان عکسهایی که از بوش در مراسم دیروز گرفته شده، در شبکههای اجتماعی، خیلی محبوب شده است:
زنده کردن عکسهای قدیمی
هنر بازسازی و روتوش عکسهای قدیمی، هنر ارزشمندی است که میتواند خاطرههای را برای آدمهای سالخورده زنده کند و نیز به کسانی که عزیزان از دسترفتهشان تنها چند عکس باکیفیت خیلی پایین دارند، یادگاری ارزشمند هدیه بدهد.
یک روتوشکننده عکس اوکراینی به نام Tetyana Dyachenko، مهارت زیادی در این کار دارد و هنرش از سوی سایت پتاپیکسل، مورد توجه قرار گرفته است.
سردترین روستای دنیا!
روستایی که سردترین آب و هوای دنیا را دارد، در روسیه قرار دارد، این روستا Oymyakon نام دارد. در سال 1924، این روستا رکورد شکست و هوایی با برودت منفی 71.2 درجه در آن ثبت شد! حرارت متوسط این روستا در ماه ژانویه منفی 47 درجه سانتیگراد است!
قدیمیترین عکسی که از یک مراسم سوگند ریاست جمهوری آمریکا ثبت شده است
این عکس در چهارم مارس سال 1857، توسط جان وود در جریان مراسم سوگند رئیس جمهور آمریکا گرفته شد. زمان نوردهی این عکس 4 ثانیه بود که مطابق استانداردهای عکاسی آن زمان بود.
این نوشتهها را هم بخوانید
ممنون. اگه میشه قسمت معرفی کتاب و مطالب روان پزشکی/شناختی مثل همون hoarding disorder رو زیادتر کنین و تدتاک های خوب هم معرفی کنین.