هاینریش رودولف هرتز – زندگینامه و فعالیت‌های علمی او

0

هاینریش رودولف هرتز در سال ۱۸۷۸ دوردی دکتری خود را در دانشگاه برلین آغاز کرد. در سال ۱۸۸۰ مدرک دکتری خود را دریافت کرد. در سال ۱۸۸۵ در مدرسهٔ عالی فنی کارلسروهه به سمت استادی فیزیک منصوب شد. در سال ۱۸۸۸ امواج رادیویی را کشف کرد.

هرتز از دودمانی ثروتمند بود و ابتدا تحصیلات خود را در مدارج بالاتر در دانشگاه مونیخ پی گرفت. او در سال ۱۸۷۸ که هنوز ۲۳ سال داشت دوره دکتری خود را در دانشگاه برلین آغاز کرد و آن را در سال ۱۸۸۰ به پایان رساند. تا سال ۱۸۸۵ در مدرسهٔ عالی فنی کارلسروهه استاد فیزیک بود و سمت مشابهی را در سال ۱۸۸۹ در دانشگاه بن بر عهده گرفت. تقریباً به یادماندنی‌ترین اثر خود را تا این زمان تکمیل کرده بود و ظرف ۵ سال در اثر مسمومیت خونی درگذشت.

آزمون پیش‌گویی‌های مکسول

آزمایش‌هایی که هرتز را مشهور ساخت، در سال ۱۸۸۸ انجام داد. او آن‌ها را ظرف حدود ۳ سال به پیش برده بود ولی دست کم از لحاظ نظری مدت طولانی‌تری آن‌ها را کاویده بود. استاد راهنمایش وقتی او مشغول تحصیل در دوران دکتری بود، در سال ۱۸۷۹ کاری جستجوگرانه تجربی را در زمینه‌ای که هرتز سرانجام آن را آزمود، به وی پیشنهاد کرد، ولی انجام این کار برای این مرد آلمانی چندین سال طول کشید تا بتواند به تجهیزات مورد نیاز و تسهیلاتی به منظور هدایت این آزمایش‌ها دست یابد. در اصل منافعی در پیش‌گویی اساسی جیمز کلارک مکسول نهفته بود و تقریباً به طور قطع در شکل‌های دیگری از تابش الکترومغناطیس وجود داشت که از نظر رفتاری مشابه فروسرخ، فرا بنفش و نور مرئی طبیعی بودند که خارج از دامنه شناخته شده آن زمان قرار داشتند و بعدها کشف شدند. هرتز فرض کرد اگر این امر درست باشد می‌تواند به طور تجربی از طریق ساختن دستگاهی به منظور شناسایی تابش الکترومغناطیس خاصی به جستجوی این امواج بپردازد. او دستگاهی اختراع کرد که شامل یک مدار الکتریکی بود ولی یک شکاف در آن وجود داشت و وقتی مدار را وصل می‌کرد جرقه‌ای در میان آن شکاف زده می‌شد. با دلیل اثبات کرد که اگر نظریه مکسول درست باشد، الزاماً این دستگاه حساس باید امواج الکترومغناطیسی را که در اثر این جرقه پخش می‌شوند جمع آوری کند و به این ترتیب چیزی شبیه یک آنتن ساخت. او این وسیله را در وسط اتاقی که در آن مدار ایجاد جرقه وجود داشت قرار داد، و به اندازه کافی مطمئن بود که این آنتن امواج را آشکارسازی می‌کند. این امواج را «امواج هرتزی» نامید ولی آن‌چه که در واقع کشف کرده بود و بعدها شناخته شدند، امواج رادیویی بودند.

 سرعت امواج رادیویی

بررسی‌های تجربی نشان داد که این امواج رادیویی دقیقا دارای خواصی‌اند که مکسول وجود آن‌ها را پیش‌بینی کرده بود. اولاً مانند سایر اشکال تابش الکترومغناطیسی با سرعت نور حرکت می‌کنند. می‌توانند بازتابیده و شکسته و همانند سایر امواج وادار به نوسان کردن شوند. در واقع، به همان اندازه که به نوبه خود به علت اهمیت‌شان به عنوان پدیده‌ای که به تازگی کشف شده بودند مهم بودند، کشف امواج رادیویی هرتز و خواص آن‌ها نیز از این نظر که به طور قطعی و تجربی اثبات کردند که مکسول وقتی بیان داشته امواج نور و به علاوه گرما، اشکالی از تابش الکترومغناطیسی‌اند، درست اندیشیده است.

کشفی بی‌فایده

به هر حال این دانشمند آلمانی بلافاصله خودش اهمیت حقیقی دستاوردهای تجربی‌اش را صرف ورای اثبات درستی نظریه‌های مکسول ندید وقتی از او سوال شد چه کاربردی فیزیکی از کشف او می‌تواند حاصل شود، هرتز پاسخ داد «هیچ کاربردی ندارد. فقط یک آزمایش است که اثبات می‌کند حق با استاد مکسول بوده است. ما فقط این امواج الکترو مغناطیسی مرموز را در اختیار داریم که با چشم غیر مسلح نمی‌توانیم آن‌ها را ببینیم. ولی آن‌ها اینجا هستند.» هر چند دیگران چنین نتیجه‌گیری ساده‌ای را نپذیرفتند و وقتی هرتز شیوه‌ها و نتایج آزمایش‌های خود را منتشر کرد شروع به تماشای روش‌های بهره‌برداری از این امواج رادیویی کردند.

 پیشرفت مارکونی

متاسفانه هرتز به اندازه کافی عمر نکرد تا کاربردهایی را ببیند که شرح کشف او در مقاله‌ای الهام بخش گولیلمور مارکونی شد.­ طول مسیر انتقال سیگنال‌های رادیویی از ایرلند تا امریکا با نزدیک شدن به اواخر قرن نوزدهم افزایش یافت و در ارسال یک پیام در سراسر اقیانوس اطلس تا سال ۱۹۰۱ به توفیق دست یافت.

میراث هرتز

هرتز نامی است که جهان حتی امروزه با آن آشنا است. به افتخار دستاوردهای هاینریش رودولف هرتز، یکای بسامد در دستگاه S به نام وی نامیده شده است. در واقع، این اصل که مردم عموماً هنگامی که رادیوی خود را تنظیم می‌کنند با نام او مواجه می‌شوند حاکی از دستاوردهای عظیم اوست. آن‌چه که احتمالاً کمتر شناخته شده، از این قرار است که این فیزیکدان آلمانی به این دستاورد در جوانی نایل آمده و در حالی که فقط ۳۶ سال داشت در گذشت.

امروزه نام هرتز برای هر کسی که یکبار رادیو را روشن کرده باشد آشناست.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های تصادفی که از شانس خوب عکاس مانند یک تابلو یا یک عکس خیلی حرفه‌ای شده‌اند

عکاس‌های حرفه‌ای گاهی ماه‌ها وقت صرف می‌کنند تا در زمان و مکان مشخصی حاضر باشند و تجهیزاتشان متناسب با نور و سرعت گذر سوژه و فاصله‌شان مناسب باشد تا یک عکس خوب بگیرند.اما گاهی شانس یا فرصت‌طلبی یا آمادگی ذهنی یک عکاس برای کادربندی مناسب…

هوش مصنوعی میدجرنی Midjourney تصور می‌کند که اساتید رشته‌های مختلف باید چه ظاهری داشته باشند؟ گالری…

کودک و نوجوان که بودم برای خودم یک پا Midjourney  بودم. کتاب‌ها را که می‌خواندم از روی توصیف چهره‌ها و مکان‌ها و اشیا تصور می‌کردم که مثلا کاپیتان نمو یا ربات آر دانیل الیواو باید چطوری باشد، فضاها را تصور می‌کردم و آب و رنگ به آنها در ذهن…

اگر در این لحظات تاریخی حساس، شخصیت‌های مهم عکس سلفی می‌گرفتند

عکس سلفی به مفهوم کنونی آن مدت یک دهه است که مرسوم شده و به مفهوم گرفتن عکس آینه‌ای یا تکنیک‌های گرفتن عکس با شاتر زمان‌دار قدمت آن به زمان عکاسی برمی‌گردد.اما تصور کنید که در این لحظات مهم تاریخی، شخصیت‌ها دست به دوربین می‌شدند و به…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

وقتی به رویدادهای تاریخی مهم و مکان‌های مشهور از زاویه دید متفاوتی بنگریم (گالری عکس)

همیشه زاویه دید خیلی مهم است. ما در مورد برخی از رخدادهای مهم تاریخ، همیشه یک یا چند عکس شاخص در ذهنمان است، در صورتی که همان عکس‌ها پشت صحنه‌های جالبی داشته‌اند که از آنها غافل شده‌ایم.به صورت مشابهی روتین‌ترین عکس‌های از بناهای مشهور،…

عکس‌های پراکنده جالب که دقایقی شما را سرگرم خواهند کرد

این ساعت آفتابی زمان را به صورت دیجیتالی نشان می‌دهدکریم عبدالجبار و مربی جان وودن : هرگز فراموش نکنید که چه کسی به شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شده.فقط به دقت نگاه کنیدآتش نشانان آمریکایی در حال خاموش کردن آتش در…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.