پیشرفته‌ترین تراشه جهان با نانولوله‌‌های کربنی ساخته شد؛ سرعت بیشتر و مصرف انرژی تا ده برابر کمتر نسبت به تراشه‌های سیلیکونی

0

محققان MIT روشی یافتند تا پردازنده‌های پیشرفته‌ای از جنس نانو لوله‌های کربنی بسازند. این تراشه نسبت به سیلیکونی‌ها هم سریع‌تر است و هم مصرف انرژی کمتری دارد.

در حال حاضر، این تراشه پیشرفته‌ترین کامپیوتر جهان است. محققان ام‌آی‌تی در ساخت این تراشه به جای استفاده از ماه سیلیکون رایج این روزها، از ماده کربن نانو لوله‌ای استفاده کردند. این ماده از صفحات کربنی به ضخامت یک اتم ولی به شکل استوانه‌های توخالی تشکیل شده است.

این ریزپردازنده جدید که توانایی اجرای یک نرم‌افزار معمولی را دارد؛ می‌تواذند نقطه عطفی در مسیر ساخت تراشه‌های جدید جایگزین سیلیکونی‌ها باشد. از جمله اینکه قانون مور دوباره زنده شده و همچنان پابرجا باشد.

صنعت ساخت تراشه در سال‌های اخیر نتوانسته قانون مور را به اجرا دربیاورد و با کندی پیش رفته است. مور می‌گوید تعداد ترانزیستورهای به کار گرفته شده در یک تراشه سیلیکونی با حجم ثابت باید هر دو سال یک بار دو برابر می‌شوند.

در عمل، سال‌های اخیر پیاده‌سازی این قانون برای تراشه‌سازها ممکن نبوده است. چون باعث بزرگ‌تر شدن تراشه‌ها به چند اتم و نشت جریان‌های الکتریکی می‌شود. افزون بر این، گرمای تولید شده توسط ترانزیستورها باعث کاهش راندمان نیمه‌هادی‌ها شده؛ انرژی بیشتری مصرف کرده، خنک‌سازی آن‌ها دردسرساز است و حتی باعث خرابی می‌شود.

اما نانولوله‌های کربنی راه‌حل مناسبی برای جایگزینی سیلیکون‌ها هستند. ترانزیستورهای نانولوله‌ای کربنی سریع‌تر بوده و مطالعات جدید نشان می‌دهد تا ۱۰ برابر مصرف انرژی کمتری دارند. این قابلیت می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری دستگاه‌های الکترونیکی شود و عمر باتری آن‌ها را بیشتر کند.

قانون مور زنده می‌ماند

سال‌ها است که صنعت نیمه‌هادی‌ها در حال کار روی تراشه‌های کربنی نانولوله‌ای است ولی چند مشکل جدی داشتند که مانع از توسعه آن‌ها می‌شد. مشکل نخست، ساخت یک لایه یکنواخت از نانولوله‌های کربنی روی یک ویفر است که کار بسیار سختی است. چون نانولوله‌ها تمایل دارند به سوی یکدیگر حرکت کنند و چینش ترانزیستورها را به هم بریزند.

مشکل دوم، مدیریت و کنترل انرژی مصرف شده توسط جریان‌های الکتریکی حاصل از نیمه‌هادی‌های نانولوله‌ای کربنی است.

اکنون، تیمی از محققات آکادمی MIT به سرپرستی، ماکس شولاکر، موفق شدند یک ریزپردازنده ۱۶ بیتی متشکل از بیش از ۱۴ هزار نانولوله کربنی بسازند که پیچیده‌ترین تراشه جهان تا کنون است ولی با همان تجهیزات و تکنیک‌های تراشه‌های سیلیکونی معمولی ساخته شده است. به این معنی که تولیدکنندگان این تراشه نیاز ندارند تجهیزات جدید و گران‌قیمتی تهیه کنند.

آن‌ها مدارهای جدیدی برای ساخت زیرپردازنده طراحی کرده که از گیت‌های کمتر مشکل‌دار استفاده می‌کنند. این گیت‌ها و مدارها مشکل درهم‌ریختگی نانولوله‌ها را رفع کرده و مانع از بروز مشکل می‌شوند. برای مشکل ساخت ویفر با لایه‌های یکنواخت نانولوله‌ای هم ابتدا ویفر را در پلیمر پوشانده و سپس در مراحل مختلف با دقت بسیار بالایی شست‌وشو دادند تا توده‌های نانولوله‌ای از بین بروند و لایه‌هایی صاف و یک دست برای افزایش کارآمدی تراشه شکل بگیرد.

تراشه نانولوله‌ای جدید می‌تواند برنامه‌ای ساده را اجرا کند که منجر به تولید پیام «Hello, World» می‌شود. این یک نقطه شروع برای توسعه این نسل از تراشه‌ها است. اگر بخواهیم از این تراشه‌ها در ساخت کامپیوترهای امروزی استفاده کنیم؛ باید هریک از نانوکربن‌ها توانایی پذیریش میلیاردها ترانزیستور را داشته باشند.

پیش‌تر، شرکت IBM اعلام کرده بود تا سال ۲۰۲۰ تراشه‌های نانولوله‌ای کربنی خواهد ساخت که در دنیای واقعی جایگزین تراشه‌های سیلیکونی شوند. می‌دانیم هنوز این تلاش‌ها به ثمر ننشسته است و تراشه‌های نانولوله‌ای به بازار راهی پیدا نکردند. اما اکنون، ساخت پیشرفته‌ترین تراشه نانولوله‌ای جهان توسط تیمی از MIT امیدواری‌ها به آینده را زنده نگه داشته است. مهم‌تر از آن، قانون مور زنده می‌ماند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

واکسن گارداسیل چیست؟ چه وقت و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

گارداسیل واکسنی است که به محافظت در برابر انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) کمک می‌کند، که یک عفونت شایع مقاربتی است که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله زگیل تناسلی و برخی از انواع سرطان شود. این واکسن برای جلوگیری از…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند.به همین خاطر است که ساختن…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.