ایمپلنت اصفهان: مزایا و نحوه انجام ایمپلنت دیجیتال دندان ها

رپورتاژ
ایمپلنت دندان برای افرادی که به دلیل آسیب دیدگی ، بیماریهای پریودنتال یا به هر دلیل دیگری یک یا چند دندان خود را از دست دادهاند ، یک روش ترمیمی ایده آل دندان است. کسانی کاندیداهای خوبی برای ایمپلنت دندان هستند که لثههایی سالم و استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت داشته باشند. این افراد باید نسبت به حفظ بهداشت دهان و دندان و مراجعات منظم به دندانپزشکی نیز متعهد باشند ، زیرا انجام این موارد برای حفظ طولانی مدت ایمپلنتهای دندان بسیار مهم است.
متخصص کلینیک دندانپزشکی اصفهان طی جلسه مشاوره ، میتواند درباره مراحل کاشت دندان و انواع مختلف ایمپلنت دندان به شما اطلاعات لازم را ارائه دهد. وی همچنین میتواند درباره نکات مثبت و منفی ایمپلنت دندان در مقایسه با سایر روشهای ترمیم دندان شما را آگاه کند.
ایمپلنت در اصفهان
ایمپلنت دندان وسیلهای از جنس تیتانیوم یا زیرکونیوم است که با جراحی در استخوان فک نصب میشود و بعدا روی آن یک یا چند ساختار مصنوعی دندانی تعبیه میشود، اعم از تاج ، بریج یا یک سری دندان مصنوعی ثابت. ایمپلنت نقش ریشه دندانی را بازی میکند که به خاطر کشیدن دندان یا به هر دلیلی دیگری وجود ندارد.
اگرچه ایمپلنت دندان به طور معمول گرانتر از سایر روشهای جایگزین کردن دندان است ، اما مزایای فوقالعادهای دارد. ایمپلنتهای دندان قویتر از دندانهای طبیعی هستند و به طور کلی 10 تا 20 سال دوام دارند. همچنین روش بهتری نسبت به بریج دندانها هستند زیرا برای ثابت ماندن در جایشان نیازی به دندانهای کناری به عنوان تکیهگاه ندارند.
روند کار ایمپلنت دندان چیست؟
برای انجام ایمپلنت دندان ، بیمار باید یک جلسه برای معاینه و تشخیص شرایط فک و دهان و بعد مجددا جلساتی برای انجام ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید. در برخی موارد که استخوان فک خیلی پایین رفته یا خیلی نازک باشد و نتواند پایه ایمپلنت را به خوبی نگه دارد ، ممکن است لازم باشد از پیوند استخوان استفاده شود. در این صورت بیمار گزینههایی مثل استفاده از پیوند پودراستخوان یا استفاده از مواد مصنوعی یا پیوند استخوانی که از بخش دیگری از بدن خود فرد گرفته شده در فک را پیش رو دارد. اگر به پیوند استخوان نیاز باشد ، مدتی طول میکشد تا فک بهبود یابد. پس از پیوند و بعد از آن که فک بهبود یافت ، یا اگر از ابتدا نیازی به پیوند استخوان نباشد ، بیمار برای جراحی آماده است. طی این جراحی از بیهوشی استفاده میشود. پس از بیهوشی جراح متخصص لثه را برش داده و سوراخی در فک ایجاد میکند که پایه ایمپلنت در آن تعبیه میشود. پس از آن لثه را میبندند و بیمار باید منتظر باشد تا روند بهبودی مسیر خود را طی کرده و دندانپزشک بتواند بخش رویی ایمپلنت را به پایه آن متصل کند.
ایمپلنت دیجیتال چیست؟
این نوع جراحی دندان که در اصل برای جراحی مغز و اعصاب ابداع شده است ، چندین مزیت در اختیار دندانپزشکان قرار داده و به آنها کمک میکند تا ایمپلنت پیش بینی شدهتر و ایمنتری انجام دهند.
این جراحی ایمپلنت دیجیتال تحت هدایت رایانه انجام شده و طی آن از تصاویر حاصل از سی تی اسکن فک و دندان بیمار برای برنامهریزی دقیق ایمپلنت استفاده میکنند. جراحی تحت هدایت نرم افزار جراح را قادر میکند تا تصاویر استخوان فک بیمار و بافت اطراف آن را تجسم و دستکاری کرده و بتواند درمان را به دقیقترین شکل برنامه ریزی کند. تصاویر سی تی اسکن به وضوح استخوان موجود ، ضخامت بافتهای نرم ، ساختارهای حیاتی و آناتومی ریشه و میزان نزدیکی دندانهای مجاور را نشان میدهد.
مزایای اصلی استفاده از جراحی ایمپلنت دیجیتال ( ایمپلنت تحت هدایت رایانه)
از جمله مزایای اصلی جراحی ایمپلنت دیجیتال (به کمک رایانه) میتوان به دقت و درستی ایمپلنت انجام شده اشاره کرد. توانایی تجسم ساختارهای آناتومیکی حیاتی باعث میشود که جراح بهتر بتواند از آنها در حین جراحی هدایت شده محافظت کند. در مقایسه ، اگرچه استفاده از روشهای معمول در جراحیهای ایمپلنت دندان هم میتوانند نتایجی قابل پیشبینی ارائه کنند ، اما کاربرد آنها پیچیدهتر است ، به ویژه در صورتی که دندانپزشک هیچ نوع اطلاعات آناتومیکی در دست نداشته باشد. برنامه ریزی دقیق روند درمان از قبل به کاهش یا حذف حوادث غیرمترقبه در حین جراحی کمک میکند. با این روش اغلب اوقات، زمان لازم برای جراحی ایمپلنت را نیز به میزان قابل توجهی میتوان کاهش داد ، که این مساله هم برای بیمار بسیار مفید است.
نتایج مطلوبتر
دلیل اصلی انتخاب جراحی ایمپلنت دیجیتال بلا رفتن میزان دقت در کاشت ایمپلنت است. چرا که فناوری مورد استفاده برای برنامه ریزی درمان، به دندانپزشکان این امکان را هم میدهد که قبل از نصب و کاشت پایه ایمپلنتها ، ریختشناسی (مورفولوژی) و موقعیت دقیق ساختارهایی که قرار است روی ایمپلنتها سوار شوند را از قبل برنامه ریزی کرده و به یک طرح ایده آل برای درمان دست پیدا کنند. با جراحی ایمپلنت بر اساس مهندسی معکوس ، کاشت دقیقتری میتوان را انجام داد. استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری ، به بیمار و جراح اطمینان میدهد که ساختارهای آناتومیکی حیاتی صدمه نخواهند دید و در عین حال ایمپلنت در موقعیت ایده آل خود قرار خواهد گرفت.
برنامه ریزی جراحی ایمپلنت دیجیتالی به کل تیم دندانپزشکی این امکان را میدهد که بتوانند کل برنامه درمان ، از جمله پروتز نهایی را از ابتدا تجسم و تصویب کنند. تکنسینهای تجربی دندانپزشکی اغلب با استفاده از پایههای سفارشی، غالباً ساختارهای ترمیمی دندان ( که روی ایمپلنت نصب میشوند ) را در مکان ایدهآل آن قرار نمیدهند. با روش دیجیتالی میتوان به نتایج بهتری دست یافت ، خصوصاً در صورت نیاز به پروتز فوری. با استفاده از مدل دقیق به دست آمده از فک بیمار و جراحی ایمپلنت دیجیتال ، اغلب میتوان پروتز رویی را به طور دقیق قبل از جراحی ایمپلنت ساخت. استفاده از برنامه ریزی و جراحی دیجیتال به خصوص در مرحله نصب ایمپلنت در لثه میتواند مفید باشد.
کاهش درد و ناراحتی
به لحاظ بالینی به تجربه ثابت شده که درد و ناراحتی پس از عمل با این روش کاهش پیدا میکند. نتایج یک بررسی سیستماتیک از ایمپلنت دیجیتال نشان داده که نرخ بقای ایمپلنت دندان برای بیماران در این روش در مقایسه با روش ایمپلنت معمولی بالاتر است.
طرح درمان قابل تجسم
در بسیاری از موارد ، جراحی دیجیتال به بیماران این فرصت را میدهد تا بیشتر در برنامه درمان خود دخیل شوند. معمولاً برای مردم تصور و تجسم مجازی برنامه درمانیشان جذاب است ، و توضیح گزینههای درمان و خطرات احتمالی آن نیز برای دندانپزشک آسانتر میشود، در عین این که نتیجه پیش بینی شده را نیز میتوان به آنها نشان داد. افزایش سطح آموزش بیماران، پذیرش طرح درمانی پیشنهادی برای بیماران را اسانتر میکند. ایمپلنت دندان روز به روز بیشتر بر راهکارهای ترمیمی مبتنی میشود که برنامه ریزی مجازی برای آن بسیار مفید بوده و در عین رعایت تمام پارامترهای جراحی ، نتیجه درمانی قابل پیش بینی نیز برای بیماران فراهم میکند.
مزایای دیگر
از دیگر مزایای ایمپلنت دیجیتال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دستیابی به تشخیص بهتر هم برای جراحی و هم برای ساختارهای ترمیمی
- تعبیه دقیق ایمپلنت دندان
- تعیین عرض و طول مناسب ایمپلنت
- رفع خطر صدمه دیدن اعصاب
- رفع خطر آسیب دیدگی دندانهای مجاور
- رفع خطر نفوذ به داخل سینوس ماگزیلا (برای ایمپلنت در پشت فک بالا)
- کمتر شدن دفعات مراجعه برای بیماران
- کوتاهتر شدن زمان درمان
چه زمانی جراحی ایمپلنت دیجیتال توصیه میشود؟
جراحی ایمپلنت دیجیتال در برخی شرایط به طور خاص میتواند مفید باشد:
- اگر لازم باشد که سه یا چند ایمپلنت به صورت پی در پی برای بیمار قرار دهند و یا موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت برای نصب رویه ترمیمی پیشنهادی خیلی حساس باشد.
- برای بیمارانی که از نظر ساختار یا حجم استخوان مشکل دارند ، یا نیاز به تغییر قابل توجهی در آناتومی استخوانی آنها باشد.
- جراحی ایمپلنت دیجیتال به کاهش مشکلات مربوط به نزدیک بودن ایمپلنتهای موجود یا دندانهای مجاور کمک میکند.
- برای افرادی که اصلا دندان ندارند یا بیمارانی که میخواهند بلافاصله پس از کشیدن دندان ایمپلنت کنند.
با وجود همه مزایا ، جراحی ایمپلنت دیجیتال در همه موارد لازم نیست و دندانپزشکان میتوانند تا سالها یا حتی دههها همچنان روش معمول ایمپلنت را با موفقیت و آزادانه و بدون استفاده از روش دیجیتال انجام دهند.
موارد منع جراحی ایمپلنت دیجیتال
جراحی ایمپلنت دیجیتال ممکن است گزینهای ایدهآل برای نصب ایمپلنتهای خلفی یا شرایطی که دسترسی به آن محدود است نباشد ، به خصوص زمانی که از پایههای ایمپلنت بلندتری استفاده شود. موارد منع دیگر مربوط به موارد خاص پیوند استخوان و مواردی است که ریج بدون دندان در بیمار به نحو بدی فرو رفته باشد.