امیدهای تازه برای ایجاد تمایز در سلول‌های مویی گوش و بازگرداندن شنوایی به بیماران کم‌شنوا

یک پژوهش جدید، امیدهایی برای درمان کم‌شنوایی زنده کرده است. این مطالعه بر روی سلول‌های مویی گوش متمرکز است که سلول‌های حسی هستند که گوش داخلی را می‌پوشانند و برای حس شنوایی ما ضروری هستند. مرگ این سلول‌ها در اثر پیری و استرس‌هایی مانند سر و صدای زیاد منجر به زوال غیرقابل برگشت شنوایی می‌شود و به همین دلیل این سلول‌های مویی در مرکز تحقیقات دانشمندان بوده‌اند.

در سال 2020، دانشمندان روی پروتئینی تحقیق کردند می‌تواند منجر به بلوغ سلول‌های مویی جنینی شود.

امید این است که این دانش بتواند به درمان‌هایی منجر شود که سلول‌های موی حیاتی را بازسازی می‌کند و شنوایی را بازیابی می‌کند، و این مطالعه جدید نیز خط فکری مشابهی را دنبال می‌کند.

دو نوع سلول مویی داریم: بیرونی و داخلی.

سلول‌های موی بیرونی در جنین رشد می‌کنند و بعد تولد تکثیر نمی‌شوند. این سلول‌ها در گوش، با برخورد با امواج صوتی، منبسط و منقبض می‌شوند و صدا را برای سلول‌های موی داخلی تقویت می‌کنند و ارتعاشات صوتی را به صورت سیگنال عصبی را به نورون‌ها منتقل می‌کنند.

جیمی گارسیا آنوروس می‌گوید که گوش اندام زیبایی است. هیچ عضو دیگری در پستانداران وجود ندارد که سلول‌ها در آن به این دقت قرار گرفته باشند. اگر این دقت و نظم وجود نداشت، شنوایی رخ نمی‌داد.

در تحقیق جدید دانشمندان یک تنظیم‌کننده اصلی تمایز سلول‌های مویی درونی و بیرونی توصیف می‌کنند. این تنظیم کننده TBX2 نام دارد. اگر ژن به اصطلاح بیان شود، سلول‌های مویی گوش به سلول‌های موی داخلی تبدیل شدند و زمانی که ژن مسدود شود، به سلول‌های مویی از انواع بیرونی تبدیل شدند.

پس دست کم از نظر تئوریک امکان دارد که یک نوع سلول به نوع دیگر تبدیل شود.

دانشمندان قبلاً توانایی تولید سلول‌های مویی مصنوعی را پیدا کرده بودند، اما توانایی تمایز آن‌ها به سلول‌های داخلی یا خارجی را نداشتند.

مطابق تحقیق جدید، راهی برای ایجاد یک کوکتل ژنی برای برنامه‌ریزی مجدد سلول‌ها،پیدا شده.

منبع: نیچر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]