با این 11 ترفند روانشناسی، می‌توانید ماهرانه مردم را بفریبید تا کارهای دلخواه شما را انجام بدهند!

22

سال‌ها طول می‌کشد تا ما با اهمیت تجربه و دانش برخورد به مردم پی ببریم و مهارت‌های لازم را با آزمون و خطا به دست بیاوریم. ما به تدریج هنر مذاکره، مباحثه، تعامل و حتی رندی و به قولی با پنبه سر بریدن را را با حضور مداوم در جامعه فرامی‌گیریم.

گرچه در عنوان پست از واژه فریب استفاده شده است، اما شاید بهتر باشد به قضیه با بار منفی نگاه نکنیم و این طور بنگریم که چون مجبور به حضور در جامعه هستیم، ناگزیر هستیم که برای بقا یا افزایش تأثیر خود، آراسته به مهارت‌های اجتماعی شویم.

در اینجا برای نمونه به 11 ترفند مبتنی بر دانش روانشناسی اشاره می‌کنیم که می‌تواند زندگی شما را دگرگون کند و شما به کمک آنها خواهید توانست، بدون تقابل مستقیم، وارد کردن فشار و یا دادن امتیاز، دیگران را وادار کنید که به خواسته‌های شما تن در بدهند!

1- از طعمه استفاده کنید تا مردم محصول شما را بخرند:

فرض کنید که دو نسخه از یک محصول یا خدمات را دارید که یکی از آنها خیلی گران‌تر از دیگری است. مشکل شما این است که در فروش نسخه گران‌تر، موفق نیستید.

برای اینکه مردم را مشتاق کنید که محصول گران‌تر را بخرند باید یک نحصول سوم هم درست کنید، روی این محصول یا خدمات سوم، همان قیمت محصول گران را باید بگذارید، اما این محصول باید عملکرد یا کیفیت به وضوح پایین‌تری از محصول گران اولیه داشته باشید.

این طوری مردم قیمت‌ها را با هم مقایسه می‌کنند و به نظرشان خرید محصول گران، خیلی ارزشمند خواهد آمد.

2- فضای گفتگو و مذاکره را تغییر بدهید.

می‌خواهید معامله حساسی کنید و طرف مقابل شما سرسختی می‌کند و از قیمت یا شرایطی که داده، اصلا کوتاه نمی‌آید؟

بی‌جهت در یک سالن کنفرانس یا دفتر کار او، با وی قرار مجدد نگذارید! او را به یک رستوران یا کافی‌شاپ دعوت کنید!

آخر مردم وقتی فضای پیرامونی‌شان، به جای مبلمان و وسایل اداری، وسایل عادی و پذیرایی باشد، از خودخواهی می‌کاهند و بیشتر منعطف می‌شوند.

2015-12-06_19-23-11

3- سود دو سویه

کمک کنید تا طرف تجاری یا کاری‌تان به چیزی که نیاز دارد به نحوی برسد یا دست‌کم کارش تسهیل بشود، این طوری او در این معذوریت قرار می‌گیرد که لطف شما را جبران کند.

4- تقلید از زبان بدن دیگران، برای علاقه‌مند کردن آنها به خود

می‌خواهید شخص خاصی به شما بیشتر توجه کند،‌مثلا رئیس مافوق شما؟

کافی است که از زبان بدن او تقلید کنید یا با تن و شیوه سخن گفتن او حرف بزنید. معمولا کمتر کسی متوجه این تقلیدکاری شما می‌شود، حتی خود مقام مافوق شما. اما این کار شما به صورت نامحسوس، باعث می‌شود که به دل آن شخص راه پیدا کنید!

2015-12-06_19-23-22

5- سریع‌تر صحبت کنید تا مخالف شما، تبدیل به موافق‌تان شود!

کسی سرسختانه با شما مخالفت می‌کند و با دلیل و بینیه،‌ استدلال‌های شما را سست و بی‌اثر می‌کند؟ کافی است که موقع مذاکره و مابحثه با او، ریتم سخن گفتن خود را سریع‌تر کنید، این طوری فرصت لازم برای پردازش سخنان خود را از او می‌گیرید و او دیگر نمی‌تواند به خوبی گذشته، شما را در موضوع ضعف باقی بگذارد.

2015-12-06_19-23-43

6- مردم را گیج کنید تا خواهشتان را بپذیرند

به جای اینکه بگویید این 8 کارت، 3 دلار می‌ارزند به مردم بگویید که قیمت آنها 300 پنی است! در ظاهر هیچ فرقی نمی‌کند، اما این طوری مردم مجبورند که کمی فکر کنند و یک محاسبه ذهنی انجام بدهند تا ببینند، قیمت هر کارت، چند دلار است. خیلی وقت‌ها هم تسلیم قیمت پیشنهادی شما می‌شوند.

7- وقتی کسی خسته و تهی از انرژی شده، از او خواهشی کنید!

به جای اینکه اول صبح، وقتی که مردم انرژی زیاد دارند،‌از آنها خواسته‌ای بخواهید، آخر وقت کاری، وقتی آنها تهی از انرژی می‌شوند، به نزدشان بروید و از آنها بخواهید که لطفی در حق شما بکنند.

2015-12-06_19-24-11

8- به جای افعال از اسامی استفاده کنید

استفاده از اسامی، هویت شخصی شما را به عنوان عضوی از یک گروه،‌ تقویت می‌کند.

بنابراین به جای اینکه بگویید: رأی دادن چقدر برای شما اهمیت دارد؟ بپرسید که: چقدر برای شما مهم است که یک رأی‌دهنده باشید.

9- سیاست قدیمی ترساندن

شرایط خطیر و متزلزل کاری یا اجتماعی را به کسی متذکر شوید و درست پس از آکه کسی به هراس افتاد،‌از او درخواستی کنید.

10- عکس‌هایی از چشم را به نحوی به رؤیت اشخاص برسانید، تا آنها با خواسته شما موافقیت کنند

اگر آدم‌های فکر کنند که تحت نظارت هستند، حتی اگر این امر ظاهری باشد، مثلا چشم‌هایی روی پوستر دیواری، آنها بیشتر احتمال دارد که چیزی را که به امانت برده‌اند، بازگردانند یا از خطایی پرهیز کنند.

2015-12-06_19-30-18

11- بر چیزی که رقیب شما به دست آورده، تمرکز کنید و نه چیزی که از دست داده

در مذاکره و مباحثه، بیشتر روی چیزهایی که طرفتان به دست خواهد آورد، تمرکز کنید و نه چیزی که از دست می‌دهد.

مثلا:

اگر موافقت کنی، صاحب خودرویی خواهی شد که هزار دلار ارزش دارد.

و این طوری حرف نزنید:

من هزار دلار بابت فروش این خودرو، می‌خواهم!


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

آیا ماری آنتوانت واقعاً گفته بود مردمی که در قطحی نان هستند، کیک بخورند؟! حقیقت درباره یکی از…

این یکی از بدنام‌کننده‌ترین داستان‌های تاریخ است: روایت این است که ملکه ماری آنتوانت وقتی شنید که دهقانان فرانسوی آنقدر فقیر شده‌اند که توانایی خرید نان ندارند، پاسخ داد: "بگذارید کیک بخورند." این افسانه برای قرن‌ها نقل شده است و به این…

۲۵ صدای نوستالژیک فناورانه قدیمی که کودکان امروزی به صورت معمول هرگز نمی‌شنوند!

یک ستاره سینمای کلاسیک را در نظر بگیرید مثلا همفری بوگارت را. تلفن را با یک دست در دست می‌گیرد، سیگاری به لب دارد و بعد با افه خاصی شماره‌گیر را می‌چرخاند و با صدای بم مردانه‌اش می‌گوید که نلفنچی فلانجا را برایم بگیر!چنین منظره‌ای دیگر…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…

این معماری‌های بسیار عجیب و در مواردی هراس‌انگیز دوران سوسیالیسم در روسیه و کشورهای اقماری آن

شوروی و سوسیالیست‌ها هم برای خود سبک معماری خاصی داشتند. در مواردی باشکوه، در مواردی خشن و در معدودی موارد مفهومی و زیبا.چیز جالب در آنها هدف ساخت آنها بود: بزرگداشت مبارزات میهنی و پیشرفت‌هایی که در سایه دولت‌های چپ به دست آمده بودند.…

حداقل مجازات کسانی که این چیزها را طراحی کرده‌اند، زندان است!

طراحی خوب در هر عرصه‌ای چه فضای وب، معماری، وسایل خانگی و صنعتی و گجت‌ها مهم است. یک طراح باید بتواند خود را جای کاربران نهایی بگذارد و حدس بزند که در استفاده از وسیله یال محل چه مشکلاتی پیش خواهد آمد یا در شرایط مختلف و با گذشت زمان چه…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…
آگهی متنی در همه صفحات
22 نظرات
  1. یک فراکاو می گوید

    دکتر جان مطالب شما خیلی عالی هستند . اما تیتر این پست مشکل دارد. بین روانشناسی روانپزشکی تفاوت زیاد است! هم چنی بین روانشناسی اجتماعی و روانشناسی بالینی که شما در این پست بیشتر از اصول روانشناسی اجتماعی و بازاریابی استفاده کرده اید.

  2. tojihi می گوید

    ترفندهای خوبی هستن البته بعضیاشون رو خودم بلد بودم

  3. homaKP می گوید

    سلام و خسته نباشید.
    چند وقتی هست که 1pezeshk هم به جمع مخفی کنندگان pop-up های مختلف و صفحات وب third party لا به لای صفحاتش پیوسته. این مساله برای کسانی که از مرورگرهای تحت ویندوز یا مک استفاده می کنند، مشکل چندانی به وجود نمیاره چرا که میتونن از نرم افزارها یا افزونه های add-blocker استفاده کنن. اما برای امثال من که عادت داشتن با تبلت و موبایل از این سایت استفاده کنن، 1pezeshk عملا غیر قابل استفاده شده.
    قرار دادن تبلیغات روی سایت، کاملا قانونی و حق شماست. اما مخفی کردن صفحات third party و pop-up ها اخلاقاً و قانوناً نادرسته. لازم هم نیست که بگم حکم شرعی مردم آزاری چیه. شما خودتون تحصیل کرده هستید.
    از اونجا که علاقه ندارم یک نصف روز دیگه مشغول رفع کردن مشکل تبلتم که بعد از باز شدن 4-5 سایت دیگه همراه با 1pezeshk باشم، دیگه بعید میدونم حالا حالاها جرات کنم دوباره به این سایت سر بزنم. اما این رسم برخورد با خوانندگان قدیمی وبتون نیست.
    مؤید باشید.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      من هم اصلا از این وضعیت راضی نیستم. راستش تبلیغ استاندارد به ما نمی‌دن. اما سعی می‌کنم مشکل رو به زودی برطرف کنم تا خواننده‌های عزیز راضی باشن.

    2. محمد می گوید

      برای ما که پاپ آپی از طرف سایت یک پزشک باز نمیشه. برای اطمینان هم سورس سایت رو چک کردم، هیچ اسکریپت پاپ آپی نداشت. فقط تبلیغات معمولی سایدبار وجود داره که کاملا استانداره.

  4. ZigOoL می گوید

    خیلی خیلی ممنون! ماه ها بود منتظر این مطلب بودم! D:

  5. علی می گوید

    دکتر مجیدی خواهش میکنم مطلبی در مورد این ماجرای کشیدن بخیه کودک 4 ساله در اصفهان و اخلاق پزشکی بنویسید.

    1. منیژه می گوید

      موافقم

  6. فریده می گوید

    باسلام و خدا قوت
    به نظر من بعضی از ترفندهای بالا بیشتر شبیه فریب دادن مردم است، و اگر زمانی فرد به این نکته پی ببرد هم از شما دلگیر میشود، و شما را فرد متقلبی میداند و احتمال اینکه دوباره به شما مراجعه کند خیلی کم است.

  7. مرجان می گوید

    ترفند های روانشناسی معجزه میکنند

  8. علی می گوید

    مطلب پاک شده؟!!

  9. جواد زارعی می گوید

    سلام بزرگوار؛

    راستش، مطلب‌تان را که خواندم؛ اندکی که چه عرض کنم، از اساس گرفتار تناقض شدم؛ چرا که در دوره‌های مذاکره‌ای که بنده تجربه‌شان کرده‌ام، بیشتر مواردی که شما به عنوان راهکار معرفی کرده‌اید در فصل ممنوعات و پرهیزات مذاکره‌کننده‌ها تدریس می‌شود و به دانشجویان تأکید می‌شود که از این‌گونه شیوه‌ها و طرفندها استفاده نکنند.
    کار سختی نیست، به سهولت می‌شود صحبت‌های دکتر حیدری و مهندس شعبانعلی و دوستان دیگر را بخوانید و بشنوید، تا چارچوب یک مذاکره درست، دست‌گیرتان شود. البته گمان می‌کنم شما با این چارچوب‌ها آشنا هستید و به همین علت است که گرفتار تناقض شدم!
    خلاصه عرض کنم که استفاده از ضعف آدم‌ها و دور کردن‌شان از شرایط معمول با ترفندهای گوناگون، هم دور از اخلاق است و هم دور از علم مذاکره. من که نمی‌توانم از این‌ها استفاده کنم، شما را نمی‌دانم!
    زیاده جسارت بود!

  10. نرم افزار crm می گوید

    این مطلب خیلی مفید برام، راستش دارم تازگیا بازاریابی رو شروع می‌کنم و میخوام این کارو جدی ادامه بدم.

  11. Matin می گوید

    میشه لینک مطالب رو هم بگذارید، یا حداقل منابع رو معرفی کنید؟ پیشاپیش ممنون

  12. seedni می گوید

    نیاز به این چیزا نیست . کافی رگ خاب مردم تو دستتون باشه ببینید به چی اعتقاد دارن و از همون مکتب و اعتقاد مغزشونو کار بگیرید و مسخشون کنید .

  13. محسن برجی می گوید

    نکات راهگشایی بود.

  14. فرشاد می گوید

    خیلی خیلی خیلی ایرانی بود! هر روز این رویکردها رو داریم توی محیط اطراف میبینیم! ما ایرانیا اینا رو گذاشتیم تو جیبمون. الان بچه مدرسه‌ای ها هم این روش‌های غیرصادقانه رو فوت آبن!
    نمونه‌ش همین ماجرای فروش خودرو که بجای بالا بردن کیفیت، قیمت‌ها رو بالا بردند و خرد جمعی هم که راحت گولشون رو خورد و دوباره خودروهای بی‌کیفیتشون رو فروختن!

  15. فرزانه می گوید

    بیشتر شبیه راهکارهای بازاریابی بود تا ترفند روانشناسی .

  16. رضا می گوید

    وحشتناکه . واقعن که آموزش کلاشیه . به خصوص شماره 4 . لازمه گفته شه اگه کالا و یا سرویس ارائه شده مطلوب باشه اصلن نیازی به این ترقتدها نیست .

  17. qulu می گوید

    با تشکر از جناب دکتر بخاطر این مطلب مفید
    به امید اومدن روزهایی که صداقت و انسانیت حرف اول رو میزنه و به چنین تکنیکها و تاکتیکهایی نیاز نباشه

  18. e-room می گوید

    نیازی به فریب دادن نیست..

  19. مریم می گوید

    والا این ها ترفند نیستند، بلکه دروغ و دغل و دزدی هستند که هر روز از صبح تا شب باهاش درگیریم و نیازی به اموزش بیش از این نیست بزرگوار!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.