راهبرد مایکروسافت و اپل در قبال زلزله ژاپن

13

شرکت‌های بزرگ در هنگام رخ دادن فاجعه‌های انسانی و بلایایی طبیعی چگونه باید عمل کنند؟ آنها چگونه می‌توانند به بهبود شرایط کمک کنند؟

در این نوشته عملکرد مایکروسافت و اپل را در قبال زلزله ژاپن، با هم مقایسه می‌کنیم:

مایکروسافت در اکانت توییتر موتور جستجوی خود یعنی بینگ، وعده مشروطی را مطرح کرد. مایکروسافت وعده داد که 100 هزار دلار به قربانیان زلزله کمک کند، اما به یک شرط: کاربران یک توییت خاص را دوباره نقل کنند که در نتیجه آن مایکروسافت به ازاری هر تکرار توییت، یک دلار به مبلغ اهدایی‌اش خواهد افزود.

مایکروسافت تصور می‌کرد که با این کار با یک تیر، دو نشان را خواهد زد: می‌تواند نام خوشی برای خودش در اذهان ایجاد کند و در ضمن با استفاده از حس همدردی مردم، یک برنامه تبلیغاتی با نقل مجدد توییت تبلیغاتی بالا، برای خود راه بیندازد.

اما خیلی زود، این کار مایکروسافت با واکنش‌هایی مواجه شد و خیلی‌ها از این شرکت انتقاد کردند که چطور به خود اجازه می‌دهد، از یک تراژدی انسانی  سوء استفاده کند و برنامه بازاریابی خود را در پوشش آن انجام بدهد.

به همین خاطر مایکروسافت مجبور شد که خیلی زود، معذرت‌خواهی کند: «متأسفیم که توییت ما، به صورت منفی تفسیر شد. قصد ما مهیا کردن راهی برای مردم جهت کمک به ژاپن بود. ما 100 هزار دلار اهدا کردیم.»

راهبرد اپل برای کمک به ژاپنی‌ها متفاوت بود، این شرکت به جای کمک مستقیم مالی، تسهیلاتی فراهم آورد تا کاربران بتوانند از طریق آی‌تونز، کمک کنند و مبلغ اهدایی آنها به صلیب سرخ داده شود.

البته از آنجایی که اتقال پول، از شخصی به شخص دیگر، رایگان نیست، اپل عملا به صورت غیرمستقیم به ژاپنی‌ها، مقداری کمک می‌کند!

نظر شما چیست؟ ایا شرکت‌های ثروتمند باید به صورت مستقیم مداخله کنند و کمک مالی کنند؟ یا باید صرفا، کاربرانشان را تشویق کنند و جریان اهدای کمک کالی را تسهیل کنند؟ آیا هدذف و نیت آنها هم در این میان مهم است و اگر به صورت غیرمستقیم تبلغی برای خودشان بکنند، مهم است یا نه؟!

منبع

 


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

گالری- تصاویر تبلیغاتی خودروهای ایمپریال کرایسلر در سال‌های 1969 تا 1973

ما بیشتر این عکس‌ها را در فیلم‌ها و کارتون‌ها دیده‌ایم و راستش تعجب می‌کنیم که زمانی خودروی کرایسلر با این طول و عرض و طراحی تولید می‌شد.ایمپریال برند خودروهای لوکس کرایسلر در بازه زمانی سال‌های 1955 تا 1975 و نیز در بازه زمانی سال‌های…

اگر قرار بود در طراحی بدنه و اجزای داخلی خودروها، فرهنگ و هنر هر کشور در نظر گرفته می‌شد

طراحی خودرو فرآیند پیچیده ای است که شامل عوامل مختلفی است تا اطمینان حاصل شود که محصول نهایی& ایمن، کارآمد , زیباست و نیازها و خواسته های مصرف کنندگان را برآورده می کند. فاکتورهای زیر برای مثال موثرند:ایمنی: ایمنی در طراحی خودرو از…

هوش مصنوعی یکی از تخیل‌های کودکی ما را تصویرسازی کرد: کشتزارهایی از همه چیز: بستنی قیفی –…

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…

خانه‌های با مبلمان‌هایی از غذاهای خوشمزه

هانسل و گرتل، نام داستانی شاه‌پریانی با منشأ آلمانی است که برادران گریم آن را ثبت کرده‌اند. این داستان ماجرای یک برادر و خواهر کوچک به نام‌های هانسل و گرتل را روایت می‌کند که پس از رها شدن در جنگل به خانه‌ای که از کیک و آب‌نبات ساخته شده…

تجدید خاطره‌ای با وبلاگستان – اسکرین شات‌هایی از برخی از وبلاگ‌های قدیمی خوب

شبکه‌های اجتماعی وبلاگ‌ها را فرونرخیتند. دلایل فروریختن آنها بسیار بیشتر از محبوب شدن شبکه‌های اجتماعی بود:1- بسته شدن ابزارهای رایگان‌های وبلاگ‌نویسی2- نوع نوشتن وبلاگ‌نویس‌ها که هم بسیار انرژی‌بر و وقت‌گیر بود و هم به خاطر…

مجموعه دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده را با هم مرور کنیم

هر چقدر عکس‌های تاریخی را با هم مرور کنیم، کم است. همان طور که قبلا هم نوشته بودم احتمالا بیشتر این عکس‌ها اگر در دوره خود در نشریه‌ای منتشر می‌شدند، خیلی عادی به نظر می‌رسیدند، اما حالا بعد از گذشت دهه‌ها یا حدود یک قرن، برای ما عجیب و…
آگهی متنی در همه صفحات
13 نظرات
  1. سعید اکبرزاده می گوید

    هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیره!

  2. نوید می گوید

    به نظر من در این مورد خاص ژاپن یکی از ثروتمندترین کشورهای جهانه و به کمک مادی بقیه دنیا احتیاجی نداره فقط باید افکار عمومی بقیه دنیا همراه و پیگیر مردم و آسیب دیده ها باشه تا این منابع به طور صحیح و به سرعت به دست آسیب دیده ها برسه

  3. فروشگاه اينترنتي ورزشكده می گوید

    چا اینقدر میخواین وجهه مایکروسافت خراب کنین ولی بجاش از اپل حمایت کنین؟
    تو اکثر خبرها نشون میدین که مایکروسافت آدم بدست و اپل آدم خوبه

    1. amir می گوید

      باهات موافقم.
      تو سایت های آی تی همش مایکروسافت رو بد نشون داده و اپل رو خوب.

    2. A می گوید

      موافقم

  4. پرهام می گوید

    به نظر من شرکتهای بزرگ هم باید مستقیم کمک کنند و هم واسطی باشند بین مردم کمک کننده و آسیب دیدگان. دارائی این شرکتها به اندازه ای هست که با کمک کردن چیزی از دست ندهند و دید خوبی از خودشان به مردم و به خصوص آسیب دیدگان (که به احتمال زیاد بسیاری از آنها مشتریانشان هستند) به جا بگذارند.

    شاید از لحاظ اخلاقی سود جویی در این شرایط از این شرکتها پذیرفتنی نباشد، اما اگر به میزان کافی جواب گو باشد این سیستم، در این شرایط بهرانی قابل فبول است.

  5. Arin می گوید

    اگه تو این زمینه رقابت ایجاد بشه خیلی خوب میشه

  6. rakht می گوید

    کار مایکروسافت واقعا احمقانست. واسه کمک از دیگران باج بگیری؟!
    با اینکار خودش رو منفور میکنه، و اگر هم قصدش باج گیری نبوده، تویتش توسط احمق ترین بازاریاب دنیا نوشته شده.
    باز لااقل خوبه مایکروسافت 100 هزار دلار اهدا کرد.
    اپل که …. ترجمه پیامشون:
    “برای اهدا، دکمه‌ی زیر مبلغ مورد نظر اهدایی را کلیک کنید. تمامی مبلغ به صلیب سرخ آمریکا اهدا خواهد شد. آی‌تیونز اطلاعات شخصی شما را به اشتراک نمی‌گذارد بنابراین صلیب سرخ قادر به تشکر از شما نخواهد بود. از طرف آی‌تیونز پیامی مبنی بر تایید کمک شما به آدرس ایمیل‌تان فرستاده می‌شود. همچنین مبلغ اهدایی، در سابقه‌ی کارت اعتباری شما به عنوان تراکنش در فروشگاه آی‌تیونز نمایش داده خواهد شد. از کارت اعتباری آی‌تیونز نمی‌توان برای اهدا استفاده کرد.”

    نه تنها هیچ کمکی نمی‌کنند، حتی اجازه نمیدن از اعتباری که قبلا ازشون خریدی (کارت آی‌تیونز) اهدا کنی! تازه با این روش می‌تونن کلی پول هم به جیب بزنن. چه تاییدی وجود داره که مبالغ اهدایی رو به صلیب سرخ بدن؟ اولین باری نیست که…
    من اگر بخوام پول از جیب مبارک اهدا کنم، میریم مستقیم به صلیب سرخ میدم. بالا نسبت یابو کلکمو گاز کرفته بیام از طریق آی‌تیونز اهدا کنم. بازاریاب اپل از بازیاب مایکروسافت هم شوت تره!!

    خسته نباشی اپل، حداقل از مایکروسافت هر چی بود یه چیزی به زلزله زده‌ها ماسید.

  7. مجید می گوید

    میدونی علیرضای عزیز چند وقته که بی وقفه و به دلایل مختلف مایکروسافت در مقابل اپل کوبیده میشه… البته در حال حاضر تفکر عام بر اینه که این بر اساس قابلیت های بهتر شرکت استیو جابزه (منم همین را الان میبینم) ولی توجه داشته باشید که به نظر شما در پس این تضاد چه چیزی نهفته است ….

  8. senaps می گوید

    به نظر من،ماکروسافت خیلی هم حرکت خوبی کرده!!
    100 هزار دلار مبلغ ثابت،با هر ریتویت شدن،1 دلار کمک اضافه!! به نظرم میتونست باعث بشه که مبلغ هنگفتی به مردم جاپن اهدا بشه…
    به هر صورت،این شرکت ها دارن کار انسان دوستانه ای میکنن،اسب پیش کش،دندون هاش رو نمی شمرن!!
    این غربی ها انقد عادت کردن به این کمک ها و … که دندون های اسبه رو دارن میشمرن!!
    ولی به هر حال،فکر میکنم کاربرد ریتویت کردن 1 دلاری برای جاپن خیلی موثر تره تا لایک زدن بر صفحه ای و دعا کردن برای جاپن!که اگه مشکلات جاپن قرار بود اینجوری حل بشه،اصلا اتفاقی نمی افتاد!!
    من که واقعا خوشم اومد از این حرکت این دو شرکت و امیدوارم که از سونی که بهش شدیدا علاقه دارم هم چنین خبرهایی به گوشم برسه!

  9. مانی می گوید

    امیدوارم که این اقدام باعث بوشد که به همه کمک کنیم.

  10. Shahrokhi می گوید

    روش مایکروسافت مشکلی نداشته . به نظرمن که جالب بود

  11. Soroush می گوید

    باز دم ماکروسافت گرم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.