از بیگانگان لوگو دریوزه مکن!

داستان از این قرار است : جمعی از وبلاگرها ، در اینجا در حال تنظیم یک پتیشن هستند تا گوگل در روز عید نوروز لوگوی سفره هفت‌سین را در سایت خود قرار دهد. اما نظر من درباره این کار :

1- اگر به تاریخچه تنظیم پتیشنهای اینترنتی نگاه کنیم ، می‌بینیم که عملکرد و نتیجه مثبت و قابل قبولی نداشته‌ایم. گاه ایجادکنندگان یک پتیشن ، در ابتدا تصور امضاء شدن به وسیله دهها هزار نفر را دارند ولی در نهایت حتی پتیشنشان به تأیید ، کسری از توقعشان نمی‌رسد. گرچه رأی‌گیری اینترنتی در مورد حسین رضازاده و مهدوی‌کیا ، دو ورزشکار برجسته کشورمان را نمی‌توان یک پتیشن خواند ، ولی در هر دو مورد ، علاوه بر اینکه ایرانیان به نتیجه مورد نظر نرسیدند ، اسباب تحقیر فرهنگ ایرانی را هم فراهم کردند.

2- فکر می‌کنم این تقاضا از گوگل را می‌توان به تقاضای یک نفر در یک روز مانده به سالگرد تولدش ، از دوستان و آشنایان ، برای دریافت هدیه ، تشبیه کرد. مثل این می‌ماند که شما بخواهید دسته‌گلی را برای خودتان پست کنید.

3- سال قبل هم لوگوی هفت‌سین فقط در گوگل فارسی به نمایش درآمد و نه در سایت اصلی گوگل. بنابراین نقشی در شناساندن این عید باستانی به جهانیان نتوانست ایفا کند.

4- سؤال اساسی این است : چرا گوگل ما را تحویل نمی‌گیرد؟ چرا ما برای تحویل گرفته شدن ، مجبور به درخواست می‌شویم؟ آن هم از سایتی که چندی پیش بعد از عرضه بسته نرم‌افزاری google pack ، ما ایرانیها را آدم حساب نکرد. هنوز هم می‌توانید با رفتن به google pack، شاهد آن جمله کذایی باشید. (خواننده‌های خارج کشور می‌توانند برای دیدن صفحه نخست این سرویس ، به گونه‌ای که در داخل ایران دیده می‌شود ، این اسکرین‌شات را ببینند.)

5- اگر به شما بگویند برزیل به یاد فوتبالش می‌افتید ،اکر بگویند ایتالیا به یاد فوتبال ، ونیز و مافیایش می‌افتید ، اگر بگویند فرانسه ، لقب پایتخت فرهنگی اروپا به ذهنتان متبادر می‌شود ، آیا توانسته‌ایم کاری کنیم که دیگران با شنیدن نام ایران به یاد کتاب ، شعر ، موسیقی ، فرهنگ ، شادمانی ، درستکاری و سختکوشی‌مان ، بیفتند؟ ایجاد این تلقی از خودمان ، با درخواست ممکن نمی‌شود.

6- بارها در وبلاگم گفته‌ام که فرهنگ هم به سمت دیجیتالی شدن پیش می‌رود. کاری کرده‌ایم که خارجیان با یک جستجوی ساده بتوانند مینیاتورهایمان را ببینند ، موسیقی سنتیمان را گوش گنند ، نویسندگانمان را بشناسند؟ بدانند شاهنامه چیست؟ در همین روزنوشت چندی قبل به یکی از پستهای یکی از پزشکان امریکایی اشاره کرده بودم که بعد از دیدن آثار هنری ارزشمند غربی در سایت موزه هنر معاصر تهران ، شگفت‌زده بود و با خودش گفته بود : ایران و هنر مدرن؟! لازم نیست اشاره کنم که بمباران خبری رسانه‌های غربی و سکوت همیشگی ما ، باعث شده چه تصور هولناکی از ایران و ایرانی در غرب ایجاد شود.

7- از موضوع دور نشوم. اگر هدف تنظیم‌کنندگان این پتیشن ، شناساندن فرهنگ ایرانی به جهانیان باشد ، باید بگویم با یک لوگو کاری درست نمی‌شود و اگر هدفشان ایجاد یک حس درونی و شادمانی ناشی از تحویل گرفته شدن ، باشد ، من با اساس این حس و حال مشکل دارم.

8- این پتیشن را امضاء نمی‌کنم ، از بیگانگان لوگو ، دریوزه مکن!


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

27 دیدگاه

  1. من هم باهات کاملاً موافق هستم و تایید می‌کنم. به نظر من کار جالبی نیست و تنها یک سوئ استفاده در این مورد است. در وبلاگ کوچه مطلبی در این مورد نوشته شده که برو بخون…

  2. دور , از جــان شمـا , ایـن بنــــده قلیـــــــــان می کشـم
    در خفـــــــــــــا و در پس و پنـهان , شتـــابـان می کشم…

  3. سلام آقای مجیدی
    صفحه ای که به آن اشاره کردید یک پتیشن نیست. بلکه سو استفاده یک شرکت فروش هاست از احساسات وبلاگر ها و سایر کاربران اینترنتی است.

  4. همون طور که خودت اشاره کرده بودی ، نوشتن به زبان انگلیسی از درون ایران تاثیر خیلی زیادی بر دید دیگران نسبت به “مردم” ما خواهد داشت. اگه به کامنت های مطلب کوچیک من در مورد مازندران نگاه کنی، درستی نظرت ثابت می شه.

    یه ایده کوچیک که احتیاج به مدیریت قوی داره، نظرت در مورد یه وبلاگ دسته جمعی انگلیسی چیه؟ کلی بلاگر فعال ایرانی حاضرند اونجا مطلب بنویسند. خیلی تاثیر خواهد داشت ؟ نه؟

  5. آفرین
    حرف منطقی و درستی را بیان کردی.ما ایرانیها به نقطه ای رسیده ایم که تصور می کنیم وجودمان و فرهنگمان و تاریخمان باید توسط غربیها به رسمیت شناخته بشه و الا وجودمان تخیلی یا حد اقل بی فایده است.

  6. :) والا من قبول نداشته بیدم! البته من اصلا ماجرای اون جمله را نمیدونم. اما کلا یکی دو نکته بگم: اولا اینکه لوگوی فارسی فقط در گوگل فارسی گذاشته بشه نکته منفی نیست. درسته که منطور شناساندن به جهانیان را اعاده نمیکنه اما دلیل نداره که صرفا قضیه این باشه. روزهای ملی کانادا هم فقط در لوگوی google.ca به نمایش گذاشته میشه برای مثال. من فکر میکنم هدف معرفی نیست لزوما که در اونصورت به قول تو خیلی راه های دیگه هم هست که باید در حقیقت خودمون به کار بگیریم. ایرانی ها 70 میلیون جمعیت هستند که در مقایسه با 7 میلیارد 1 درصد کل جامعه زمینی ها را تشکیل میدن. انتظار اینکه لوگو جهانی گوگل عوض بشه به نظر من موردی نداره. اما اینکه گوگل فارسی لوگوش عوض بشه برای استفاده کنندگان از گوگل میتونه خوشایند باشه… نکته های 5 و 6 رو قبول دارم مسلما در ضمن از لینک هم ممنون!

  7. خیلی قضیه را ناسیونالیستی کرده اید . موضوع به این وحشتناکی نیست . صفحه ی گوگل پک هم تحقیر آمیز نیست. متاسفانه سیاست های یک سویه ایران باعث این جور وقایع شده ولی این را نمی توانم توهین به ایران یا ایرانی تلقی کنم . ولی با مطلبتان در مورد اینکه ایران را درست و کامل به غربی ها نشناسانده ایم موافقم ( نکته 6 ).
    موفق و پایدار

  8. شلام مشتی . من همون موزیک باز هستم که خیلی دوسم داشتی . سر بلیط شجریان . ما که همیشه وبلاگت را میخونیم . یه سری به من هم بزنم اگه دوست داشتی لینک بده . من هم عنقریب بهت لینک میدم . استاد کنسرت داشت بلیط هم خواستی در خدمتیم . http://ospeyman.com

  9. فکر اقتصادی خوبی داشته این دوست اصفهانی، مجانی عده زیادی براش تبلیغ می کنن حتی چند روز پیش تو شرق هم راجع این کار ارزنده(!) مطلبی نوشته بودند.

  10. با درود ،
    با نوشته هایت در این مورد موافقم.بویژه اینکه معاون شرکت گوگل هم یک ایرانی به نام امین کردستانی است.
    راستی من هم یک پزشک هستم ودر وبلاگم مطالب تاریخی و پزشکی می نویسم .خوشحال می شوم به من سر بزنی.
    بدرود

  11. فرهنگ عزیز!
    به نظر من اگر این علامت در قسمتی غیر از قسمت فارسی گوگل قابل رویت باشد با نظر شما مخالفم.
    موفق باشی!

  12. من با نظرت کاملاً مخالفم
    گوگل یه شرکت نشنال و مافیایی مث مایکروسافت نیست.
    تا حالا صفحه ی در باره ی گوگل رو خوندی!
    از سه نفری که اسمشون اونجا هست یکی شون ایرانیه.
    تازه! فروگل هم باشرکت پست ایران قرار داد بسته.
    حتّی اسمش رو هم تو تهران ثبت کرده.
    و قراره یه کارخونه هم تو ایذان بزنه.
    اونوقت تو….

  13. یه حدیث قشنگ از حضرت علی علیه السلام داریم که یه قسمتش اینه:
    اگه میخوای از کسی بی نیاز بشی همانند او بشو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]