اپنهایمر: تجسد مرگ شده‌ام، ویرانگر دنیاها

کمتر کسی است که نام رابرت اپنهایمر را نشنیده باشد، رابرت اپنهایمر در 22 آوریل سال 1904 به دنیا آمد ، پدر او یک وارد کننده پارچه ثروتمند و مادرش یک نقاش بود. والدین او در سال 1888 از آلمان به آمریکا مهاجرت کرده بوند. خانواده اپنهایمر تبار یهودی داشتند ولی چندان به یهودیت مقید نبودند.

اپنهایمر یکی از مشهورترین فیزیک‌دانان نظر بود و به خاطر نقشش عمده‌اش در مدیریت پروژه منهتن ، که منجر به تولید نخستین بمب اتمی شد ، مشهور بود. به همین دلیل به  اپنهایمر ، لقب پدر بمب اتمی داده شد.

نخستین بمب اتمی در 16 جولای سال 1945 در نزدیکی Alamogordo منفجر شد ، اپنهایمر آن را ترینیتی نامید. اپنهایمر بعدا گفت این نامگذاری ملهم از یکی از اشعار John Donne بوده است.

اپنهایمر بعدا گفت زمانی که منتظر انفجار نخستین بمب اتمی بود به یاد شعری از کتاب مقدس هندوها  Bhagavad Gita افتاده بود:

If the radiance of a thousand suns were to burst at once into the
sky, that would be like the splendor of the mighty one…

برادرش می‌گوید که زمان انفجار او به سادگی گفت : «کار می‌کند.»

اپنهایمر بعدها می‌گوید که در آن زمان به یاد شعر دیگری از کتاب مقدس هندوان هم افتاده بود:

«می‌دانستیم که جهان از این پس، اینگونه نخواهد ماند. عده کمی می‌خندیدند و عده‌ای انگشت‌شمار اشک می‌ریختند. اما در میان بیشترمان فضای سکوت حاکم بود. یاد جمله‌ای از “بهگود گیتا” کتاب مقدس هندوها، افتادم که در آن “ویشنو” در تلاش برای متقاعد کردن “ارجن” برای انجام وظیفه‌اش و برای تحت تأثیر قرار دادن او به شکل مسلح خودش در می‌آید و می‌گوید: “تجسد مرگ شده‌ام، ویرانگر دنیاها”. در آن لحظه، همه ما، به نوعی داشتیم به همین فکر می‌کردیم.»

“We knew the world would not be the same. A few people laughed,
a few people cried, most people were silent. I remembered the line from the
Hindu scripture, the
Bhagavad-Gita. Vishnu is trying to persuade the
Prince that he should do his duty and to impress him takes on his multi-armed
form and says, ‘Now, I am become Death, the destroyer of worlds.’ I suppose we
all thought that one way or another.”

به ویدئویی از انفجار ترینیتی و حرف‌های اپنهایمر توجه کنید.

 بعد از کشتار مردم در هیروشیما و ناکازاگی ، اپنهایمر دچار افسردگی شدید شد ، در عین حال فعالیت‌هایی برای محدود کردن به کار گیری انرژی اتمی در مقاصد نظامی را شروع کرد. البته در ویکی‌پدیا منبع این نوشته ، اشاره‌ای به افسردگی شدید وی آنطور که در مقالات فارسی به طور پراکنده به آن اشاره شده ، یافت
نمی‌شود.

اپنهایمر در 62 سالگی به خاطر ابتلا به سرطان گلو ، درگذشت.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

جشن ۷۵۰ سالگی برلین در آلمان شرقی و رژه رایانه‌های قابل حمل

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…

محصولات رادیواکتیوی که در قرن بیستم در قالب کالاهای مصرفی عادی به مردم فروخته می‌شدند

پیش از درک خطراتی که قرار گرفتن در معرض تابش‌های رادیواکتیو برای انسان به همراه دارد، مردم و حتی دانشمندان می‌پنداشتند که مواد رادیواکتیو ترکیبات جالبی برای درخشان و نورانی کردن اشیا هستند. در ادامه چند مورد از عجیب‌ترین کاربردهای مواد…

محصولات باورنکردنی که اپل در آینده عرضه خواهد کرد (شوخی با اپل – گالری عکس)

رونمایی از اپل ویژن پرو با قیمت و پیچیدگی‌های خاص خودش باعث شد که دست طنزپردازان در شوخی با اپل بازتر شود.به راستی اگر اپل سال‌های بعد بخواهد در زمینه‌های متفاوت فعالیت کند آنها را چطور رونمایی خواهد کرد. چه توصیف‌هایی برای آنها ردیف…

جوزف ساموئل: مردی که نمی‌توانست به دار آویخته شود!

جوزف ساموئل یک جنایتکار بزرگ بود نبود، فقط از منازل سرقت می‌کرد. در وهله اول،هیچ چیز قابل توجهی دیگری در مورد زندگی او جالب نبود. با این حال، وقتی قرار شد او را اعدام کنند، همه چیز عجیب و غریب شد.جوزف ساموئل در سن چهارده سالگی در سال…

بیماری‌ها و مشکلات روانی می‌توانند به مانند همین غول‌های تصور شده توسط میدجرنی باشند، اما می‌توان…

تا وقتی کسی مبتلا به یک مشکل روانپزشکی نشده باشد یا آشنا و فامیلی نداشته باشد که مبتلا به شکل جدی آنها باشد، نمی‌داند که چقدر روی کیفیت زندگی تاثیرگذار هستند. کسی که افسردگی ندارد، تعجب می‌کند که مثلا چطور کسی از قدم زدن یا غذای خوب یا…

تاریخچه جذاب تلفن‌های خودرو با مرور عکس‌های قدیمی دهه 1940 تا 1980

ماشین و تلفن، زمانی دو اختراع پیشگامانه بودند. جالب است که این دو تنها یک دهه از یکدیگر جدا بودند. خودرو و تلفن به ترتیب در سال‌های 1885 و 1875 اختراع شده بودند. اما اگر فیلم‌های قدیمی را دیده باشید می‌دانید که خیلی‌ها پیش‌تر از موبایل‌های…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. badragheh می گوید

    yesterday a German guy asked my that Iran could make nuclear bombs or not and I read this article before the question and I told him that you know that the first inventor of atomic bomb was oppenheimber

  2. شبیر می گوید

    می‌دونی دکتر آخرین دانشجوی دکترای این آقا کسی بوده به نام دیوید بوهم…
    یه فیزیکدونه برجسته که مثلا هولوگرام و کوانتوم و … جز کاراش بوده و از اونا مهم‌تر یه دیدمان (تئوری) به نام خودش که به مکانیک بوهمی شهرت داره… حالا اینا هیچی این آدم یه عارف سالک بوده! دیدگاه‌های فلسفیش خداس!
    درباره‌ی دیالوگ، بعد‌ کیهانی! ، همه‌در بر گیری و آیین برگرفته و …
    ولی چیزی که جالبه اینه که هیچ شاگردی نداشته که مثل خودش آدم عمیق و معناگرایی بشه!
    چرا اوپنهایمر همچین شاگرد معناگرایی تربیت می‌کنه و بوهم…

نظرات بسته شده است.