دانشمندان، علت تهاجم گروهی ملخها را کشف کردند!
تهاجم ملخها به صورت انبوه، فاجعهای برای کشتزارها و کشاورزی منطقه مورد حمله است. سؤالی که مدتها ذهن دانشمندان را مشغول کرده بود، این بود که چرا ملخها که در شرایط عادی به صورت تنها و منفرد در بیابانها زندگی میکنند، در شرایط خاصی مثل زمان فراوان شدن غذا بعد از ریزش باران، به صورت دستههای میلیاردی به مزارع حمله میکنند و آنها را برهنه از محصولات میکنند.
جمعه پیش، گروهی از پژوهشگران بریتانیایی و استرالیائی مقاله در ژورنال ساینس Science چاپ کردند که پاسخی است برای این پرسش قدیمی.
جالب است که همان میانجی شیمیایی عصبی که در مغز انسان، در ایجاد احساساتی مثل ترس، پرخاشگری، خلق، اشتها و میل جنسی مؤثر است، در هجوم گروهی ملخها هم نقش دارد.
نام این ماده شیمیای سروتونین است. دانشمندان دریافتهاند که وقتی ملخها به صورت گروهی سامان پیدا میکند، میزان سروتونین در مغزشان سه برابر میشود.
این کشف علمی بسیار مهم است، چون در آینده باعث ایجاد شیوههای نوینی خواهد شد که از تهاجم ملخها جلوگیری خواهد کرد. ملخها 20 درصد اراضی زمین به خصوص در آفریقا و چین را مورد گزند خود قرار میدهند و بنابراین پیدا کردن راهی برای جلوگیری از تخریب آنها، اهمیت فراوان دارد.
این پژوهش به وسیله گروهی به رهبری حشرهشناسی به نام Michael L. Anstey از دانشگاه آکسفورد انجام شد.
در آزمایشهایی که آنها انجام دادند، متوجه شدند که تزریق سروتونین به ملخها باعث تمایل آنها به ایجاد گروه خواهد شد و بر عکس وقتی مهارکنندههای سروتونین به ملخها تزریق میشد، آنها رفتار انزواطلبانه پیدا میکردند.
داروهای زیادی مثل داروهای ضدافسردگی و ضدتهوع با تأثیر بر میزان سروتونین در مغز انسان، اثر خود را اعمال میکنند. آیا دانشمندان میتوانند راهی ارزان و عملی برای مهار کردن سروتونین در ملخها پیدا کنند؟
منبع: لوس آنجلس تایمز
=))) به به ملخ
اینکه عملا بتونن تغییر در سروتونین ملخها در طبیعت بدهند کار ساده ای نخواهد بود! ولی در هر حال این تلاش قابل قدرشناسی است و امیدوارم که زودتر نتیجه بده
جناب مجیدی چند ایمیل براتون فرستادم ولی مثل اینکه به وبلاگتون بیشتر از ایمیلتون سر میزنید پس گفتم اینجا شما رو مطلع کنم.
ببخشید
برای از بین بردن ملخ ها کافیه به جای مترسک چند تا عرب از نوع اماراتی به جای مترسک توی هر مزرعه ای نصب کنند تا ملخ ها بترسند و از پا بیوفتند.
مطلب جالبی بود.
امیدوارم که این دانش منداند ژن عشق رو هم کشف کنند تا آدم بتونه در زمان شکست عشقی یک چیزی به خودش تزریق کنه تا درد عشق کم بشه!
از این که محققان این موضوع را کشف کرده اند خوشحالم.اما این درست است که ما انسان ها به دنبال راهی برای مهار کردن سروتونین در ملخ ها باشیم؟ هرچند که باور بیشتر انسان ها این است که هر موجود زنده جز انسان فاقد درک و شعور است.
Be Happy
ملخ هم دم در آورده … ! جالب بود دکتر
mardum iran aghe in khabar tu ruznameh rasmi chape beshe az farada in daruha mamnu mishe .miduni chera.chon fekr kon bejayeh crak va shishe seretonin mardum bukhoran chi mishe.bedun sharh
بیچاره ملخ رو دستی دستی می خوان افسرده کنند! ولی آدم برای حفط منافع خیلی کارها می کنه این هم روش
مطالب جالبی بود امید است وبلاگ ما را با قدوم زیبای خود مزین فرمایید.
http://www.boygeniusreport.com/2009/01/25/a-handful-of-firefox-tweaks-that-will-double-your-browser-speed/
linke bala ehtemalan baratoon jaleb bashe
اگه اونا هستن که میتونن.
حالا کی میخواد راه بیوفته تو بیابون به این همه ملخ سروتونین تزریق کنه؟ 😉 فعلا چینیها و آفریقاییها ذوق نکنن.
با تشکر پس این سیل عظیم ملخها منبع خوبی از سروتونین هم حساب میشوند. برای شرکتهای داروسازی منبع درآمد خوبی میتواند باشد!!
حتما باید جلوی حمله این حشرات رو گرفت.
با سپاس
سلام با اجازه می تونم به وبلاگتون لینک بدم؟
سلام
مطلب تهاجم ملخ ها برایم تازگی داشت به خصوص که نوشته بودید بیست درصد مزارع افریقا و چین را دچار افت می کنند کشف ماده شیمیایی سروتونین راهگشا ی این معضل کشاورزی است
posthaye doostdashtani va khondani mizarin be khoosoos poste ghabl shad bashin hamishe
goftam manam ye chi gofte basham
MASHALA MALAKH!
انواع طرز تهیه مطلب و مقاله
http://tabrizandme.blogfa.com/post-574.aspx
سلام با وجود اینکه مطلبی که اینجا عنوان شد بسیار کارآمد و علمی بود اما متاسفانه بیشتر دوستانی که در باره مطلب نظر دادند بیشتر یا مطلب شخصی خودشون رو گفتند و یا مطلب بحث رو به شوخی گرفتند. من می خوام بگم تا کی باید ما به پیشرفت اروپایی ها بخندیم و اونا به عقب موندگی ما!؟ fox.f.fox@Gmail.com
جدا کارها می کنند
با سلام وتشگر از درج مطالب علمی .باطلاع میرساند برای از بین بردن ملخها من روشی را همراه بامواد ی بسیار ارزان اختراع کردم که می تواند باهزینه اندک حدود۱۰ میلیون تومان جلوی حمله ملخ ها راگرفت. البته بدون استفاده از موادسمی والودگی محیط زیست برای یک حمله بزرگ ملخ ها. وازاین سایت اعلام میکنم آماده همگاری می باشم.
ما ایرانیها اگر پای منافعمان در میان باشد به وقطش دانشمندترین در دنیا هستیم.
احتمالاً راه دیگه ای برای جلوگیری داره!چون ملخ ها گروهی و غیر قابل شمارش هستند پس ریختن این مواد مشکله!!!!!
با عرض سلام
تشکر از ادمین سایت مطلب خیلی بدرد بخوری بود.
سپاس.