معدنکاوی فضایی: دانشمندان دو سیارک کشف کردند که فلزات گرانبهای آنها از ذخایر جهانی فراتر میرود

ما وارد عصر سفرهای فضایی خصوصی شدهایم، اما آیا واقعا فضانوردی زمانی اقتصادی هم میشود؟ یعنی به جز انگیزه برای دیدن نادیدهها، ماجراجویی و تحقیقات علمی، زمانی میرسد که ما سود مستقیم هم از سفرهایی فضایی ببریم.
یکی از نخستین چیزهایی که به ذهن میرسد معدنکاوی فضایی و استخراج کانیها و فلزات گرانبهاست. اما از سوی دیگر صرفه اقتصادی این کار جدا زیر سؤال است.
در سال ۲۰۲۲ قرار است که ماموریت “Psyche” انجام شود تا یک سیارک فلزی بزرگ به نام ۱۶ Psyche بررسی شود. این سیارک در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری وجود دارد.
محققان به تازگی دو سیارک غنی از فلز در نزدیکی زمین (NEAs) کشف کردهاند که میتوانند روزی برای استخراج آهن، نیکل و کبالت استفاده شوند.
گفته میشود که ۸۵٪ این سیارکها از فلز است و یکی از آنها آنقدر حاوی آهن، نیکل و کبالت دارد که از کل ذخایر فعلی زمین بیشتر است. این دو سیارک، ۱۹۸۶ DA و ۲۰۱۶ ED85، نام دارند.
Psyche، بزرگترین سیارک غنی از فلزات در منظومه شمسی است، حدود ۳۷۰ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد. عرض آن ۲۲۶ کیلومتر است. تصور میشود که احتمالاً از آهن و نیکل ساخته شده است.
در مقایسه با آن، ۱۹۸۶ DA و ۲۰۱۶ ED85 کوچک هستند. اما این دو از Psyche بسیار به زمین نزدیک هستند، بنابراین اهداف بهتری برای استخراج خواهند بود.
این سیارکها شبیه به برخی شهاب سنگهای سنگی هستند. هر دو دارای دارای ۸۵٪ فلز مانند آهن و نیکل و ۱۵٪ سیلیکات هستند.
منبع: فوربس