آیپد در پزشکی

حقیقت این است که فناوری اطلاعات در پزشکی کاربرد زیادی دارد و پزشکی، یکی از بارزترین عرصههای نمود فناوری اطلاعات است.
به عنوان کسی که سالهاست وبلاگهای پزشکی را دنبال میکنم، شاهد هستم که بعد از به راه افتادن هر سرویس پزشکی و به بازار آمدن هر گجت، بحثهای زیادی بین وبلاگنویسهای غربی بر سر چگونگی استفاده از این فناوریها در کار و حرفه پزشکی، درمیگیرد.
آیپد هم از این مسئله، مستثنی نیست. مثلا در اینجا میتوانید، تحلیل یک پزشک را در مورد امکان استفاده از آیپد در طب اورژانس، بخوانید.
امروز خبر جالبی در مورد بیمارستانی درکالیفرنیا به نام مرکز پزشکی Kaweah Delta خواندم، این بیمارستان 100 عدد آیپد سفارش داده است!
اما واقعا آیپد به چه درد پزشکان و سایر پرسنل بیمارستانها میخورد؟! حتما فکر میکنید که این بیمارستان پول اضافی دارند!!
اگر دنبالکننده اخبار مربوبط به تبلت اپل بوده باشید و مقالاتی را که درباره آن نوشته شده است، خوانده باشید، حتما با نقاط ضعف این تبلت آشنا هستید. مثلا:
– آیپد سیستم عامل آیفون را اجرا میکند و نباید انتظار داشته باشید مثل یک پیسی، ویندوز یا مکینتاش یا لینوکس را را روی آن اجرا کنید، بنابراین هیچ یک از برنامههای پزشکی که تحت این سیستم عاملها نوشته شده باشد، قابل استفاده در آیپد نیست.
– آیپد ظرفیت پردازش محدودی دارد.
– آیپد در مقایسه با یک کامپیوتر دسکتاپ فضای ذخیرهسازی محدودی دارد.
– آیپد مولتیتسک نیست.
بنابراین اگر خودتان را جای پزشک، پرستار یا پرسنل یک بیمارستان پیشرفته بگذارید که میخواهد با آیپد کلیشههای رادیولوژی را مرور کنند، برنامههای پایش علایم حیاتی را اجرا کند، به پایگاه دادههای بیمارستان دسترسی پیدا کنند و پرونده پزشکی بیماران را بخوانند، متوجه میشوید که آیپد گزینه مناسبی نیست.
اما فناوری بسیار جالبی که شرکت Citrix آن را به وجود آورده است، کاری میکند که هر آیپد به یک دسکتاپ مجازی کارا تبدیل شود!
در این فناوری از آیپد و همچنین سایر گجتها تنها به صورت ترمینالهایی برای ارسال و دریافت داده و نمایش اطلاعات استفاده میشود.
شرکتی بزرگی را تصور کنید که صدها کامپیوتر دارد، هزینه و وقت زیادی برای خرید این سختافزارها، تعمیر و به روز نگه داشتن سختافزاری، خرید نرمافزارهای لازم و بهروز کردن آنها باید صرف شود.
اما تصور کنید که به جای این سیستمها، شرکت تنها یک سرور بزرگ و یک پردازنده مرکزی داشته باشد، روی این سرور، تنها یک نسخه از نرمافزارهای لازم اجرا شود. این سرور به عنوان یک دسکتاپ مجازی، اطلاعات لازم را از همه گجتهای شرکت بگیرد، ذخیره کند، پردازش کند و دادههای نهایی را برای هر گجت بفرستد.
در این صورت هزینه بسیار پایین میآید و نیازی به ارتقای نرمافزاری صدها دسکتاپ نیست.
مقامات بیمارستانی که شرح آن رفت، دقیقا قصد دارند با استفاده از همین فناوری، آیپدهای خریداری شده را تبدیل به دسکتاپهای مجازی کنند، دسکتاپهای ارزانی که تنها 500 دلار قیمت دارند، لمسی هستند و شارژ باطریشان، 10 ساعته است. به لطف وای فای که در همه نقاط بیمارستان در دسترسی است، پزشکان میتوانند در اتاق استراحت، کافیشاپ و رستوران بیمارستان یا در هر بخشی که باشند، به همه اطلاعات لازم دسترسی پیدا کنند.
ابتکار جالب مسئولان آیتی این بیمارستان در ترکیب فناوری ابر و آیپد واقعا جالب توجه است.
خلاصه خبر در وبسایت مرکز طبی Kaweah Delta
پیسی ورلد
————-
اما بد نیست در همین پست به خبر دیگری هم در مورد اپل توجه کنید:
به تازگی درآمد اپل در سه ماهه اول سال 2009، اعلام شده است که نشاندهنده افزایش سود قابل توجهی است. بر اساس آمار و ارقام، این شرکت در عرض سه ماه گذشته، 8.8 میلیون آیفون، 2.9 میلیون مکبوک و 10.9 میلیون آیپاد فروخته است. فروش مک 33 درصد نسبت به زمان مشابه سال میلادی قبل افزایش یافته است، در حالی که فروش آیپد، یک درصد کاهش یافته است.
افزایش سود اپل در شرایطی اتفاق میافتد که فروش آیپد در سهماه اول سال، شروع نشده بود.
میزان کل فروش اپل، بر اساس این آمار به 13.5 میلیارد دلار و سود خالص اپل، 3.1 میلیارد دلار بوده است. فروش آیفون، 40 درصد درآمد این شرکت را تأمین میکند.
بعد از انتشار این آمار، قیمت سهام اپل، شش درصد افزایش یافت.
پینوشت: خودمانیم! واقعا دل خجستهای میخواهد نوشتن از این فناوریها در ایران. قطع شدن ناگهانی اینترنت باعث شد، این پست، 9 ساعت بعد از نوشته شدن، پست شود! خودم هم نمیدانم چرا به عنوان یک پزشک ساده جهان سومی ساده باید به این فناوریها علاقه داشته باشم و اصلا نمیدانم نوشتن در مورد آنها چه سودی دارد!
علاقه خالی که می تونیم داشته باشیم! :(
متشکرم
آقای مجیدی عزیز ، از این حرفها هم داشتیم؟
این جملات آخر چیه؟
وبلاگ شما یکی از پر طرفدار ترین و بهترین وبلاگهای فارسی هست. و یکی از مهمترین دلایل این محبوبیت همین پستهای مفید و جالب شما در مورد فناوری های به روز هست.
اینکه شما به کار خودتون ایمان نداشته باشید اصلا قشنگ نیست…
مگه ما ایرانیها دل نداریم که اخبار خارجیها رو بخونیم و لذت ببریم؟
دکی جان آی پد و این تکنولوژی ها مال از ما بهترونه!! امتحان دستیاری رو بچسب!!
سرورهای مرکزی دردسرهای خاص خود را دارند . در شرکت ما داخل خود ایران، حداقل ۴۰۰ کلاینت از این روش استفاده میکنند . با وجود اینکه آنها از دسترسی کابلی به سرور استفاده میکنند ولی همیشه مشکلات فراوانی وجود دارد چه برسد به شبکه WiFi
جناب مجیدی ، من هم مانند شما برخی اوقات نتیجه گرا می شوم ، اول اینکه آی پد همانطور که می دانید نیازی به آنلاک شدن ندارد و به زودی در ایران هم می شود تقریبا با قیمتی نزدیک به قیمت جهانی خرید .
در مورد ایران ، ما مردمانی perfectionist هستیم ، دلیل علاقه ی به برتری در تکنولوژی را هم همین بگذاریم . امیدوارم روزی برسد که نه در حد آن روزها که به ایتالیا ، فرانسه وام می دادیم ،(کشتی رافائل) بلکه در همین حد ساده ، کشور ما آزادی تجاری و علمی کسب کند
جناب مجیدی من هم گاهی دنبال کردن فن آوری های روز رو کاری بیهوده به حساب میارم ولی بعدش به خودم میگم اگه نمیتونم داشته باشمشون حداقل لذت فدرت و زیبایی و ابتکار به کار رفته توی اونها رو میتونم روی کاغد نگاه کنم. برادر به ماها همین میرسه. کاریشم نمیشه کرد.
این تیکه رو خوندم یه لبخند تلخ رو لبم اومد.
خودمانیم! واقعا دل خجستهای میخواهد نوشتن از این فناوریها در ایران. خودم هم نمیدانم چرا به عنوان یک پزشک ساده جهان سومی ساده باید به این فناوریها علاقه داشته باشم
سلام
من همیشه نوشته های شما رو دنبال میکنم و همیشه لذت میبرم.
یک تفاوت بزرگ بین خودمون و ملل جهان اولی! میدونم ، اونم اینه که اینجا باید واقعا عاشق چیزی باشی تا بهش بپردازی و ادامه بدی و از این جهت همیشه شما رو تحسین میکنم و درسته که اکثر اینا در کشور ما اجرایی نیس ولی معتقدم حتی یک کلمه هم میتونه زندگی یک انسانو دگرگون کنه ؛)
شاد باشیدو شاد زندگی کنید
با تشکر از شما
من همیشه پست های شما را می خوانم.
چطور ممکنه فروشه ای پاد نسبت به سال گذشته یک درصد کاهش داشته باشه در حالی که به تازگی فروشش شروع شده؟
آی پاد ، نه آی پد
پینوشت: خودمانیم! واقعا دل خجستهای میخواهد نوشتن از این فناوریها در ایران. قطع شدن ناگهانی اینترنت باعث شد، این پست، ۹ ساعت بعد از نوشته شدن، پست شود! خودم هم نمیدانم چرا به عنوان یک پزشک ساده جهان سومی ساده باید به این فناوریها علاقه داشته باشم و اصلا نمیدانم نوشتن در مورد آنها چه سودی دارد!
دکی نگی اینجوری ها ناراحت میشم
بسیار عالی بود مثل همیشه
درود بر شما دکتر مجیدی گرامی
سایت بی نظیر و خوب شما و البته نارنجی همیشه جزء دو سایتی می باشد که بر صفحه مرورگرم نقش می بندد و دوست دارم باور کنید که تا به حال نشده که به نت متصل شوم اما یک پزشک و نارنجی را نخوانده دیسکانکت شوم . این که شما همیشه داغ ترین مطالب پزشکی و ای تی را بدون چشم داشت برای ما نوشته ، ترجمه و به اشتراک می گذارید از دل خجسته شما نیست بلکه از علاقه و لطف شما به خوانندگان خود است . پس به شما جناب اقای دکتر مجیدی می گویم که ما شما را دوست داریم و از شما می خواهیم که هیچ گاه دلسرد نشده و با تمام نیرو به انتشار مطالبی بپردازید که ما همیشه در عطش خواندنش هستیم . بی نهایت از شما سپاسگزار بوده و هستم .
فکر میکنم حرف بی خودی نباشه اگه بگم بهترین وبلاگ ایرانی رو دارید آقای دکتر
خیلی برام جالبه که آدم پزشک باشه و وبلاگ قویی در زمینه آی.تی داشته باشه.من که خودم مهندسی آی.تی میخونم باز آرزومه که یه وبلاگ اینجوری داشته باشم
دکتر مجیدی عزیز .
حداقل لطف این کنکاش ها اینه که از سطح پیشرفت و تکنولوژی غرب خبردار میشیم . دونستن این اخبار به ما کمک میکنه چرخ رو الزاما دوباره اختراع نکنیم !
درسته در مرز های علم و تکنولوژی نیستیم ، ولی میدونیم مرز ها در کجان .
[خودمونی: دکتر این همه هواخواه داری ، نکن کن اینکارا رو با ما ! :) ]
موفق باشی
خیلی ممنون از مطالب عالی شما.
و یادآوری این مطلب که سهم ما فقط مطالعه و دانستن فناوری ها است
جناب مجیدی WePad را ببینید چه خواهید گفت!
http://wepad.mobi/en
شک نکنید، آیپد کرم زیبا و بیمصرف یک سیب انحصارطلب است.
خودتان مقایسه کنید: http://wepad.mobi/en/product-comparison
و
http://www.geek.com/articles/mobile/wepad-caught-on-film-looks-terribly-clever-20100416/
با سلام
دکتر جان از قدیم گفتن وصف العیش نصف العیش حالا میشه نون خالی ( اینترنت گازوئیلی) سق زد ولی تو خیال بوقلومن و فسنجون بود مگه ما جهان سومی های بخت برگشته دل نداریم که این رو هم از خودت و ما می خوای دریغ کنی
بعضی وقتا حواله دادن دلتنگی ناشی از مشکلات به بعضی نقاط نافع است بجا استفاده نمایید انشالله که افاقه می کند
شما انقدر به روز و علمی مینویسی که من تا امروز فکر میکردم در خارج از ایران زندگی میکنی، و تازه من که درمملکت جهان اولی زندگی میکنم و از مطلبت کلی چیز یاد میگیرم چی بگم ؟