با Spoon، قاشق قاشق ابر بخورید!

این چند روزه سفر هستم و وقت زیادی برای وبگردی ندارم. با نوشتن پستهای وبلاگی پشت مانیتور کوچک لپتاپها راحت نیستم و اینترنت دیال آپ هم بدجور عرصه را به من تنگ کرده است.
اما سایت جالبی که الان یعنی ساعت هفت صبج روز جمعه کشفش کردهام، ارزش معرفی کردن را دارد.
با اشاعه فناوری رایانش ابری، مفهوم تازهای از برنامهها و اپلیکیشنها با معرفی شده است. استفاده از برنامهها به صورت روتین بسیار متکی به منابع سختافزاری ما و سیستم عامل مورد استفاده ما است.
فرضا اگر کاربر ویندوز هستیم، نمیتوانیم در کامپیوتر خود از برنامههای سیستم عامل مک استفاده کنیم یا از اپلیکیشن تحت اندروید بهره ببریم. به علاوه نمیتوانیم یک برنامه گرافیگی سنگین را با نتبوک ارزانقیمت خود اجرا کنیم.
اما رایانش ابری این محدودیت را برطرف میکند. هر کاربر با استفاده از این فناوری میتواند به فایلهای ضروی خود همه جا و همه وقت دسترسی داشته باشد و فارغ از سیسستم سختافزاری مورد استفاده و سیستمعاملش، برنامههای ابری را اجرا کند.
سایت Spoon، یکی از جالبترین سایتهایی که در این چند وقت در مورد رایانش ابری دیدهام. این سایت امکان استفاده از انبوهی از برنامههای محبوب را به صورت ابری میدهد. از برنامههای پخش چندرسانهای مثل VLC Media Player و GOMPlayer گرفته تا ویرایشگرهای صدا و عکس و از گوگل تاک و پیدجین گرفته تا مروگرهای اینترنتی اپرا و فایرفاکس و کروم. به علاوه این سایت انبوهی از بازیها را هم پوشش میدهد.
شما کافی است در این سایت ثبتنام کنید و پلاگینی را برای مرورگر خود نصب کنید تا بتوانید همه این برنامهها را به صورت ابری اجرا کنید.
قبول دارم که در هنگام خواندن این سطور با خود بگویید در شرایط حاضر نیازی به برنامههای ابری ندارید و با توجه به سرعت کند اینترنت، بسیار راحت هستید که برنامهها را به صورت معمول در سیستم حود داشته باشید. اما فردایی را پیش خود تصور کنید که با مروگر گوشی موبایل خود بتوانید فیلمی را که در «ابر» آپلود کردهاید، ببینید یا فیلمی را که گرفتهاید با یک برنامه حرفهای ویرایش ویدئو و بدون نیاز به یک سیستم سختافزاری قوی ویرایش و افکتگذاری کنید.
تصور کنید که چقدر خوب میشود که بتوانید با گوشی اندرویدی خود از همه قابلیتهای برنامههای ویندوزی استفاده ببرید.
از نظر قوانین می شود فتوشاپ و … را هم ابری کرد؟ یعنی بدون این که نسخه اصلش را بخریم وصل بشویم و استفاده کنیم.
یا بازی ها را! مثلا فقط به اینترنت وصل شویم و بازی را انجام دهیم بدون هیچ دانلودی.
البته مشکل این وب سایت این هست که در حال حاضر تنها سیستم عامل ویندوز رو پشتیبانی میکنه و اگه از طریق مک و یا توزیع های مختلف لینوکس به اون متصل بشید کارآیی نداره.
دکتر جان، گمون نکنم عمر ما به این فردایی که شما میگید قد بده. مگر اینکه فردا روزی پاشیم بریم به ممالک مترقی فرنگ!
سلام
فکر نمی کنم آینده خوبی پیش روی این پردازش ابری باشد.مدتی قبل از یکی از کاربران می گفته بود:حاضرم برگردم و با داس کار کنم ولی هیچ وقت دنبال رایانش ابری نخواهم رفت.مهمترین علت این افکار هم امنیت است.من که حاضر نیستم مثلا تصاویر و فیلم های شخصی رو به دست ابرها بدهم.فعلا با این محیط بسته پردازش رایانه هیچ وقت در امان نیستیم حالا اگر بخواهیم تمام کارها در شبکه انجام شود…
به هر حال باید منتظر بود.
ممنون.
دکتر جان، الان توی خونهمون پشت یه میز نشستم و درحالی که یه مانیتور 17 اینچ و اینترنت ADSL با سرعتِ 128 موجود میباشد، زیر گفتم “نچ”. حالا تصور کن اون اتصالی که به وسیلهی موبایل برقرار شده باشه، چیجور جیگر آدم رو خون میکنه! اما Spoon هم دمش گرم، اگر به درد من و ما نخوره، به درد خیلیها میخوره :)
بله بله بلههههههه این سایت خوبیه
خیلی برام جالب بود . تستش کردم . اولین بار کروم 7 را بالا آوردم. تجربه ی خوبی بود . ممنون از مطالب به روز و مفیدتون
شما حتما با giveaway های مختلف آشنایی دارید. نمی دانم Giveaway سایت چینی را دیده اید یا نه .
به هر حال. یک Giveaway توسط یکی از نماینده های چینی Kaspersky به راه افتاده که لایسنس یک ساله اصل Kaspersky Internet Security 2011 را جایزه می دهد. شانس خوبی است برای گسترش فرهنگ استفاده از نرم افزارهای اصل. من کمی در این باره نوشته ام:
http://1709.ir/1389/08/kaspersky-internet-security-2011-chinese
سلام .
اقای دکتر تا میتونی از این سایت ها را معرفی کن وحتی روش کار کردن با انها را هم اگر لازم بود اضافه کن .
اما مثلا” من از انتی ویروس پاندا که ابری هست استفاده کردم .یه برنامه مال رجیستری بود . اون رو هم چون پرتابل بود استفاده کردم ویروس ها وخطا ها را نشان میداد اما موقع اجرا مرا میبرد صفحه دانلود .
100در صد رایگان بود .این هم یه مشکله .
خارج این بحث .از بوک ریدر چه خبر جدیدی هست .الانه گشت وگشت رسیدم به اینjetBook mini که قیمتش هم پایین بود.من یه چیزی میخوام که باهاش پی دی اف وازینها بخونم وایر لس یا دانلود از امازون کار من نیست .یابا وسایل دیگه دانلود میکنم فقط کتابخوان باشه والبته رنگها رو هم نشون بده . شرمنه مثل اینکه باید از صفحه تماس استفاده کنم .اما دکتر اگه بخوای ظرف 1 ماه ابری شدن رو مد کنم برات .جوری که خلایق ال سی دی وپلاسما و سه عدی یادشون بره .اینجا بد جوری مد شده ………بقول ان خدا بیامرز والخ
در مورد ای بوک ریدر فعلا مدلی با برند معتبر که رنگی هم بشه، موجود نیست. تبلتهایی گه هست کار ای بوک ریدر را نمیکنن و مسلما بعد چند ساعت از شارژ خالی میشن و به اندازه ریدرها برای مطالعه بهینه نیستن. بنابراین در شرایط حاضر اگه واقعا رنگی بودن ریدر براتون مهم هست یا باید ریدرهایی با برند نامعتبر بخرین یا باید تبلت بخرین. راه بهتر اینه یک سالی منتظر باشین!!
آقا مطالب شما رو دارن می دزدن
http://persianshik.com/news/technology/3502-%D8%A8%D8%A7-Spoon%D8%8C-%D9%82%D8%A7%D8%B4%D9%82-%D9%82%D8%A7%D8%B4%D9%82-%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D8%A8%D8%AE%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AF-!.html
تصور کن اگه حتی تصور کردنش سخته
عالی بود
جالب بود، من در این باره چندان اطلاعات ندارم ولی فکر کنم این قضیه ابری مربوط به همون سیستم عامل گوگل باشه که هنوز نیومده. درسته؟
خیلی جالب بود. در ضمن نرم افزاری می شناسید که ما بی سوادهای دنیای آی تی هم بتوانیم با دوستانمان از فناوری رایانش ابری استفاده کنیم یعنی مثلا من برای اجرای یک کار گرافیکی سنگین در 3D studio از کامپیوتر دوستم که سخت افزار عالی برای کارهای گرافیکی دارد استفاده کنم؟
در یک شبکه کامپیوتری محلی رایانش ابری خیلی به درد می خورد یعنی اگر کامپیوتری یک وقتی به توان پردازش بالایی احتیاج داشت از قدرت پردازش سایر کامپیوترها هم می تواند استفاده کند مثلا برای کارهای دانشجوهای فیزیک یا کارهای گرافیکی یا …