۲۰۱۲، سال اولترابوکها

در نمایشگاه CES که در سال ۲۰۱۱ برگزار شد، متعاقب موفقیت آیپد، تبلتهایی را در هر گوشه و کنار میدیدیم، اما تصور میرود که در نمایشگاه سال ۲۰۱۲ این بار به دنبال توفیق مکبوک ایر شرکت اپل، سر و کله مدلهای متنوع اولترابوکها هم پیدا شود.
بین ۳۰ تا ۵۰ مدل مختلف اولترابوک در این نمایشگاه در معرض دید مشتقان قرار خواهند گرفت. تا به حال تولیدکنندههای معدودی مثل Asus، ایسر، HP و توشیبا، اولترابوک وارد بازار کرده بودند، اما گویا اولترابوک امسال تبدیل به یک پدیده جدید خواهد شد.
در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندهها در انتظار پردازنده ۲۲ نانومتری اینتل موسوم به Ivy Bridge هستند، خیلیها عقیده دارند پس از عرضه این پردازنده تحولی در تولید اولترابوکها به وقوع حواهد پیوست.
شرکت اینتل تا به حال ۳۰۰ میلیون دلار صرف کار روی این پردازنده و تشویق تولیدکنندههای بزرگ کامپیوتر در استفاده از آن در اولترابوکها کرده است.
اولترابوکها Ultrabook به لپتاپهای بسیار سبک، نازک و قابل حمل گفته میشود. اینتل برآورد میکند تا پایان سال آینده میلادی، اولترابوکها ۴۰ درصد سهم بازار لپتاپ را در اختیار بگیرند.
اولترابوکهای کنونی در یک نگاه کلی و اجمالی، خصوصیات کلی زیر را دارند:
– ضخامتی کمتر از دو سانتیمتر دارند.
– کمتر از ۱.۴ کیلوگرم وزن دارند.
– عمر باطریشان بین پنج تا هشت ساعت است.
– حول و حوش هزار دلار قیمت دارند.
– داریو اپتیکال ندارند.
– از SSD استفاده میکنند.
– و فعلا از پردازندههای موبایل Sandy Bridge استفاده میکنند.
اما بیایید حالا که صحبت از اولترابوکها شده با هم مروی بسیار سریع بر مشهورترین اولترابوکها موجود بکنیم:
۱- HP Folio 13: این اولترابوک، حدود ۹۰۰ دلار قیمت دارد، وزنش بیشتر از ۱.۵ کیلوگرم نیست و ضخامتش ۱۸ میلیمتر است.
پردازنده آن Core i5-2467M است، ۱۲۸ گیگ حافظه SSD دارد و ۴ گیگ رم DDR3 دارد.
۲- نوتبوکهای سری ۹ سامسونگ: ظاهر این اولترابوکها بسیار فریبنده است، اما هزینهای که باید بابت آن بپردازید هم قابل توجه است! (حدود ۱۲۰۰ دلار برای ارزانترین مدل)
ویژگیهای عمومی این سری از اولترابوکها به شرح زیر است: استفاده از پردازنده ۱.۴ گیگاهرتزی Core i5 2537M، چهار گیگ رم، ۱۲۸ گیگ جافظه SSD. وزن این سری حدود ۱.۳ کیلوگرم است و ضخامتشان حدود ۱۶ میلیمتر است. کارایی یا پرفورمانس این سری نسبت به سایر اولترابوکها قابل توجه است.
۳- Portege Z835 توشیبا: وزن این مدل کمتر از ۱.۱ کیلوگرم و ضخامتش کمتر از ۲۰ میلیمتر است. پردازنده آن از نوع Core i3-2367M با فرکانس ۱.۴ گیگاهرتز است. چهار گیگ رم دارد و ۱۲۸ گیگ حافظه SSD دارد.
این اولترابوک لقب سبکترین ۱۳ اینچی دنیا را یدک میکشد و قیمتاش هم زیر هزار دلار است.
۴- سری IdeaPad U300 لنوو: این اولترابوکهای ۱۳.۳ اینچی، از پردازنده ۱.۶ گیگاهرتزی Core i7-2677M استفاده میکنند، ۴ گیگ رم دارند و از ۲۵۶ گیگ حافظه SSD بهره میبرند. آنها ۱۵ میلیمتر ضخامات دارند و وزنشان هم از ۱.۳۶ کیلوگرم بیشتر نیست.
قیمت ارزانترین مدل آنها حدود ۱۱۰۰ دلار است.
۵- مدلهای ۱۱.۶ و ۱۳.۳ اینچی Zenbook شرکت Asus : هر دوی آنها از پردازنده Core i5 استفاده میکنند. مدل ۱۱ اینچی از پردازنده ۱.۶ گیگاهرتزی Core i5-2467M بهره میبرد و مدل ۱۳ اینچی از پردازنده ۱.۷ گیگاهرتزی Core i5-2557M.
هر دو ۴ گیگ رم دارند و از حافظه ۱۲۸ گیگی SSD سود میبرند. ضخامت آنها حدود ۱۷ میلیمتر است. وزن مدل ۱۱ اینچی ۱.۱ کیلوگرم و وزن مدل ۱۳ اینچی ۱.۳۰ کیلوگرم است. قیمت مدل ۱۱ و ۱۳ اینچی، به ترتیب حدود ۱۰۰۰ و ۱۱۰۰ دلار است.
۶- Aspire 3951 شرکت ایسر: این مدل ۱۳.۱ اینچی است، ۱.۳۵ کیلوگرم وزن دارد و بیشترین ضخامت آن ۱۷.۵ میلیمتر است. ۲۰ گیگ حافظه SSD و ۳۲۰ گیگ حافظه معمولی دارد. پردازنده آن Core i5-2467M است و حدود ۹۰۰ دلار قیمت دارد.
۷- دست آخر نوبت میرسد به مکبوک ایرهای ۱۱ و ۱۳ اینچی شرکت اپل: قیمت مدل ۱۱ اینچی در بازار جهانی، هزار دلار و قیمت مدل ۱۳ اینچی ۱۳۰۰ دلار است. مدل ۱۱ اینچی ۲ گیگ رم و مدل ۱۳ اینچی ، چهار گیگ رم دارد. مدل ۱۱ اینچی ۶۴ گیگ حافظه SSD و مدل ۱۳ انیچی ۱۲۹ گیگ حافظه دارد. ضخامت آنها در نازکترین قسمت ۳ میلیمتر و در بیشترین جا، ۱۷ میلیمتر است. وزن آنها هم به ترتیب ۱.۰۸ و ۱.۳۵ کیلوگرم است.
البته در مورد هر دو مدل میشود، حافظه بیشتری سفارش داد.
شما در ماههای پیش رو، اگر قصد خرید لپتاپ داشته باشید، آیا به اولترابوکها توجه خواهید کرد؟ کدام مدل را ترجیح خواهید داد و چرا.
همشون از مک بوک کپی شدن !!!
من مک بوک ایر رو ترجیح میدم. به خاطر کیفیت ساختِ بالای محصولات اپل و کارایی عالی.
نوشته شده توسط iPad2
اتفاقا من جدیدا می خواهم یک همچنین چیزی بخرم. وزن برایم خیلی مهم است . قیمت هم که خب، مهم است.
یک چیزی می خواهم که بتوانم با خودم حمل کنم و مشکلی نداشته باشم. حالا اگر اولترابوک پیدا نشد، یک نت بوک .
آقای دکتر غلط های املایی بسیاری در نوشته هایتان پیدا می شود، گاهی از انگیزه خواندن بقیه مطلب هم کم می کند،
لطفا به این موضوع توجه داشته باشید.
البته احتمالا تاثیرات نسخه نویسی داروها هست 😉
دوست عزیز! وبلاگ نویسی در بحبوحه کار و زندگی، منظم بودن در ارائه پستها با تمرکز بر مغز و محتوای هر پست کاریست بس مشکل که کار هر عزیزی نیست. نگاه به این بعد قضیه باعث میشود که اشتباهات تایپی درست و صحیح به نظر رسد.
که کم میکنه .. هان ؟ … شما ملا لغتی ها رو چه به مطالعه کردن ؟ !
ببین اینو میتونی بخونی ؟
من یرای نو میمبرم .. اونغدر دوسط دارم گه خد نداره .. !!!
خوتدی ؟
دیدی مغظ انسان میتونه غلط ها رو تصحبح کنه ؟
اگر نتونستی یعنی دون آدم ی .. همین ..
ملا لغتی
عالی یعنی راست کار منهه
مرسیی دکتر
ممنون،جالب بود
ممنون از زحمتى که براى نوشتن میکشید.
معنى Ssd را میشود بکویید؟
http://en.wikipedia.org/wiki/Solid-state_drive
مسلما مک بوک ایر . به خاطر اینکه کم حجم بودن اولترابوک ها تعیین کننده سقفی برای سخت افزارهای بکار رفته در اونهاست . پس میرسیم به اینکه در این سقف محدود سخت افزاری، کدام سیستم عامل سریعتر عمل میکند که جواب کاملا واضح است( سطح عملکردشون باهم اختلاف فاحشی داره)
ببخشید بی مورد میپرسم : خبری از نویسندههای مهمان نیست ؟ … ادامه نمیدید ؟
نویسندگان مهمان در اون بازه زمانی واقعا خیلی لطف کردن و مطالب بسیار خوبی فرستادن. قضیه اینه که من علیرغم تمایل شدید به ادامه ورند انتشار مطال به اون صورت، وقت کافی ندارم. چون انتشار مطالب نویسندگان مهمان خودش فرصت جدایی برای وایریش، آپلود عکسها، منظم کردن روند انتشار از لحاظ محتوایی و همگن کردنش، هماهنگی با نویسندگان میخواد که من فعلا اصلا وقتش را ندارم. ولی امیدورام کمی وقت بیشتری کنم باز هم به روند قبلی برگردم. تا اون زمان باید پستهای منو تحمل کنین.
اون اطلاعاتی که من راجع به Asus Zanbook شنیدم واقعا محشره.
گمونم بهترینش همین باشه.
تو رو خدا نگاه کن …. یلد ۲ ۳ سال پیش افتادم .. وقتی اپل ایر رو داد … !! .. همه می گفتن اه اه .. پبف پبف .. چرا سی دی نداره .. چرا ۱ درگاه usb داره .. ووو دقیقا تو همین ۱ پزشک بود …
حالا همه سر و دست میشکنند
انصافا این اپل ناکس ۲ سال از همه جلو تره ها !
فقط و فقط مک بوک ایر ، مابقی کپی ای بیش نیستند ، بخصوص سامسونگ
منم قطعا مک بوک ایر انتخاب میکنم چون نماد و سمبولیه برای تقلید بقیه برندها 🙂 و از لحاظ کارایی هم فراتر از سیستم های دیگست 😉
به نظر من اولترابوک باید زیبا باشه!
من بین سامسونگ و لینوو انتخاب میکنم!
محدودیت حافظه همشون هم به نظر من ایراده!
من از توشیبا به خاطر full port بودن و سبک ترین بودن و همینطور قیمت مناسبترش بیشتر خوشم میاد، ولی ssd اش سرعت خیلی خوبی نداره نسبت به بقیه که خیلی مشکل بزرگی نیست.
البته مک بوک ایر ۱۳ هم که جای خودش! که از لحاظ سرعت و کارایی در بالاترین سطح قرار داره و به خصوص صفحه نمایشش با نسبت ۱۶:۱۰ و رزولوشن ۱۴۴۰ در ۹۰۰ خواستنی تر و کاربردی تر هست! تنها ایرادش اینه که full port نیست و قیمتش هم بالاتره!
یه چیزی برام جالبه همه اومدن و از همین نوشتهها و شکل و شمایل دیوایس و یا شرکت سازنده و حتی اینکه کی از کی کپی کرده انتخاب هم کردند دستگاه مورد علاقهشونو ولی هیچکدوم متوجه نشدند که MacBook Airها اصلاً نه از هاردهای Sata استفاده میکنند و نه SSD بلکه از Flash استفاده میکنند که این یکی از مزیتهای اون حساب میشه و سرعت خواندن/نوشتن رو تا حد زیادی بالا میبره و بدلیل حذف کامل سیستم مکانیکی هاردها، امکان خرابی هد و … هم از بین رفته و میانگین عمر فلش هم از هاردها بیشتره.