نسخه جدید مرمر آبی: واضح‌ترین و شگفتی‌آورترین عکسی که از زمین گرفته شده

گرفتن پرتره‌های زیبا از چهره کره خاکی‌مان، کار چندان آسانی نیست و همان طور که یک عکاس پرتره باید با هنرمندی و ظرافت عمل کند، از نظر تکنیکی و هنری گرفتن پرتره زمین هم شرایط خاص خود را طلب می‌کند.

نخستین پرتره زیبای زمین،‌در سال 1972 توسط سرنشینان آپولو 17 از زمین گرفته شد، این عکس آنقدر زیبا بود و آنقدر معروف شد که باعث جنگ و دعوای فضانوردان آپولو 17 شد و هنوز هم به درستی مشخص نیست که کدام یک از این سرنشینان عکاس واقعی این عکس که به مرمر آبی موسوم شد، بوده است. در این مورد به صورت مشروح در یکی از پست‌های پیشین برایتان نوشته‌ام:
یک عکس و سه مدعی: چه کسی پرتره زمین را گرفت؟

بعد از این عکس، ناسا به تناوب نسخه‌های دیگری از «مرمر آبی» را منتشر کرده است.

دو سال پیش در سال 2010، ناسا عکسی از زمین با وضوح 2048 در 2048 منتشر کرد، آن عکس را احتمالا بسیاری از شما به خصوص آنهایی که آی‌فون دارند، دیده‌اند، چرا که آن عکس یکی از کاغذدیواری‌های پیش‌فرض آی‌فون بود. عکس سال 2010، حاصل ترکیب‌ عکس‌هایی بود که ماهواره Terra گرفته بود.

اما به تازگی ناسا نسخه جدیدی از مرمر آبی با وضوح بسیار بالاتر منتشر کرده است که این بار به یاری عکس‌های ماهواره Suomi NPP در تاریخ 4 ژانویه 2012 حاصل شده است. برای گرفتن این عکس از سیستم فروسرخ هم استفاده شده است. ناسا این ماهواره مشاهده‌گر زمین را به افتخار پدر هواشناسی ماهواره‌ای –ورنر سوئمی– به فضا پرتاب کرده است. عکس فعلی هم با کنار هم نهادن عکس‌هایی که ماهواره در تاریخ مزبور در طی جاروب منظره زمین گرفته بود، ایجاد شده است.

وضوج این عکس جدید 8000 در 8000 است، که در آن جزئیات قابل مشاهده، شگفتی‌آورند.

تنها عیب این عکس جدید این است که سمت غربی کره زمین را پوشش داده و در آن خبری از نیمکره شرقی و ایران نیست.

این عکس 16.6 مگابایتی را می‌توانید از اینجا دانلود کنید و کاغذدیواری پی‌سی؛ لپ‌تاپ یا تبلت خود کنید.

24 دیدگاه

  1. ممنون از این پست جالب. لطفا لینک فول سایز عکس بالایی که ایران تو اون مشخصه رو بذارید. ممنون

  2. زیباست ، اون پایین تو عکس چه جریان ها که در حال اتفاق افتادنه .
    حیفم اومد چیزی دربارش ننویسم :

    http://tinylink.ir/marmar

  3. بسیار بسیار زیبا و محسور کنندست :)
    ولی فراموش نکنید که این همون لکه‌ی آبی رنگ پریدست…

  4. کاغذ و آینه
    تاریخچه‌ی فشرده عکاسی
    ویلفراید باتس
    ترجمه: کیارنگ علایی
    نشر حرفه هنرمند/ ۶۰۰۰ تومان

  5. می‌بخشید.ممنون می‌شوم اگر بفرمایید برای این که دسته‌های پست‌هاتان بالای سایت به صورت کرکره‌ای قرار گرفته‌اند از چه پلاگینی استفاده می‌کنید.پلاگین است اصلا یا مال تم یا چی؟
    تشکر

  6. سلام آقای دکتر،

    من از طریق فید مطالب وبلاگ شما رو دنبال میکنم.
    از این فرصت استفاده میکنم تا از شما و باقی نویسنده های این وبلاگ پرمحتوا و در عین حال سرگرم کننده تشکر کنم. امیدوارم وبلاگتون پابرجا باشه.
    عذر میخوام اما به نظرم معنی marble در این ترکیب “تیله” است، چون کره زمین شبیه یک تیله شیشه‏ای آبی رنگ شده.
    (هدف من عرض سلام و قدردانی و طرح این نکته بود. نیازی به منتشر کردن کامنت نیست.)

  7. مثل اینکه از آسیا و افریقا هم عکسی منتشر کرده:
    http://www.nasa.gov/images/content/620505main_VIIRS_23Jan2012.jpg

  8. از اون بالا بالا ها کسی اهل این کره قشنک نباشه <تو تخیلش هم نمیگنجه که این کره قشنگ ساکنان کثیفی مثل ….. داشته باشه!به امید روزی که فاشیستی در این جهان زیبات وجود نداشته باشه.آمین

    1. چمله ی زیبا وپر اقتداری را نوشتی. من از نوشنه ات خیلی خوشم امد اگر میتونی ازین جمله ها برای من بفرست. این ایمیل منه farid98ia@yahoo.comهروقت دوست داشتی برای من جمله بفرست

  9. خیلی زیبا وشفاف گرفته شده من باورم نمیشه که با وجود این همه عظمت هنوز خیلی ها موش می پرستن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. با سلام.
    به نظر من با دیدن این عکس آدم فقط به این پی میبره که همه اینا کار یک خالق یکتاست و باید با دیدن این جور چیزها ضمن لذت بردن فقط بگی الحمدالله رب العالمین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]