اولین عکس تمام رنگی تلسکوپ فضایی جیمز وب منتشر شد – ژرفترین و واضحترین تصویر مادون قرمز جهان است که تا به امروز گرفته شده

اولین عکس تمام رنگی تلسکوپ فضایی جیمز وب منتشر شد شد و مقایسه آن با عکسی که از همان ناحیه توسط تلسکوپ هابل گرفته شده بود، نشان میدهد که دوربین جیمز وب تا چه اندازه میتواند جزئیات بیشتری را ثبت کند.
اولین عکس وب در اوایل دقایقی پیش در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک ناسا و رئیس جمهور ایالات -متحده جو بایدن- رونمایی شد. این عکس مربوط به میدان کهکشانی به نام SMACS 0723 است که در فاصله ۴.۶ میلیارد سال نوری از ما قرار دارد. اما به لطف لنز گرانشی، که علت اعوجاج مشاهده شده در تصویر است، جیمز وب در واقع به فضای دورتر هم نگاه کرده است. ناسا میگوید نوری که جیمز گرفته بیش از ۱۳ میلیارد سال قدمت دارد، یعنی این کهکشانها تنها چند صد هزار سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفتهاند.
ناسا میگوید: « دوربین NIRCam جیمز وب کهکشانهای دوردست را در کانون توجه قرار داده است – آنها ساختارهای کوچک و ضعیفی دارند که قبلاً هرگز دیده نشدهاند، از جمله خوشههای ستارهای و ویژگیهای پراکندگی آنها».
“محققان به زودی در مورد جرم، سن، تاریخچه و ترکیب کهکشانها بیشتر خواهند دانست، زیرا وب به دنبال اولین کهکشانهای جهان است. ”
این اولین بار نیست که ستارهشناسان از این منطقه از آسمان تصویربرداری میکنند. چرا که هابل هم از SMACS 0723 تصویربرداری کرده بود:
مقایسه دو عکس:
یکی از کاربران ردیت یک گیف زیبا را به اشتراک گذاشت تا این دو عکس بهتر با هم مقایسه شوند:
جزئیات و وضوح تصویر وب بسیار برتر از هابل است و این عکس در نتیجه ژرفترین و واضحترین تصویر مادون قرمز جهان است که تا به امروز گرفته شده است.
هزاران کهکشان – از جمله کمنورترین اجرام مشاهده شده در مادون قرمز – برای اولین بار در در معرض دید ما قرار گرفتهاند. ظاهر شدهاند.
ناسا گفته که این تکه از جهان پهناور، تکهای از آسمان را پوشانده که تقریباً به اندازه یک دانه شن از دید ناظر زمینی بدون دوربین است.
این عکس میدان عمیق که توسط دوربین مادون قرمز نزدیک وب (NIRCam) گرفته شده، ترکیبی از تصاویر در طول موجهای مختلف است و مجموعاً ۱۲.۵ ساعت گرقتن آن طول کشیده. در حالی که تسلکوپ هابل برای گرفتن چنین عکسی باید هفتهها وقت صرف میکرد.
این عکس تنها یکی از پنج عکسی است که این هفته رونمایی میشود. بقیه عکسها در روز سه شنبه ۱۲ ژوئیه ساعت ۱۰:۳۰ صبح به وقت EDT طی یک پخش زنده ناسا رونمایی خواهد شد.