معرفی رسمی گوگل درایو – گوگل درایو فراتر از یک صندوقچه آنلاین
هفته پیش در «یک پزشک» خواندید که به زودی سرویس ذخیرهسازی آنلاین گوگل موسوم به گوگل درایو معرفی خواهد شد.
امروز، گوگل در وبلاگ خود به صورت رسمی گوگل درایو را معرفی کرد.
گوگل درایو جایی برای ایجاد، اشتراک و محافظت از فایلها باارزش کاربران است.
گوگل درایو برای هر کاربری در هر سطحی از نیازمندی که باشد، کاربردی خواهد بود، یک کاربر ممکن است بخواهد روی یک مقاله به صورت مشترک با دوستش کار کند، دیگری ممکن است درگیر یک پروژه تحقیقاتی مشترک باشد، ممکن هم است کسی بخواهد برای مراسم ازدواجش با نامزدش برنامهریزی و تنظیم بودجه کند، گوگل درایو به کار همه این کاربران میآید.
شما میتوانید در گوگل درایو فایلهای خود را در هر فرمتی که باشد، آپلود کنید، فرمتهایی مثل ویدئو، عکس، اسناد گوگل یا فایلهای PDF.
با گوگل درایو شما میتوانید:
– محتوا تولید کنید و مشارکت کنید: شما در داخل گوگل درایو می توانید از امکانات سرویس اسناد گوگل یا Google Docs استفاده منید و به این ترتیب به صورت بیدرنگ اسناد، صفحات گسترده و پرزنتیشن ایجاد کنید و به اشتراک بگذارید.
شما و کاربرهای دیگر این امکان را خواهید داشت که زیر فایلهای دیگر کاربران کامنت بگذارید. این کامنت تنها به نوشته محدود نیست، یعنی شما میتوانید مثلا زیر فایلهای دیگر کاربران یک عکس، ویدئو یا فایل PDF بگذارید.
به امکانات این شیوه مشارکت فکر کنید، فرض کنید که در حال نوشتن یه مطلب هستید و بعد دوست شما بگوید بد نیست از این عکس که برایت آپلود کردهام، استفاده کنی، یا به شما پیشنهاد کند که یک مقاله را با فرمت PDF بخوانید!
– اما ویژگی هیجانانگیز گوگل درایو این است که شما به یاری آن میتوانید همه فایلهای خودتان را به صورت ایمن و بدون نگرانی در یک فضای ابری ذخیره کنید و بعد از همه جا به آنها دسترسی داشته باشید.
شما میتوانید در خانه، دفتر کاریا دانشگاه، با مرورگر خود یا استفاده از نرمافزار مخصوص پیسی و مک یا اپلکیشنهای اندروید یا iOS گوگل درایو به سادگی به فایلهای خود دسترسی پیدا کنید. البته فعلا نسخه iOS گوگل درایو، آماده نشده، اما گوگل قول داده که به زودی این اپ را هم آماده کند.
ویژگی خوب دیگر، امکان جستجو در فایلهای گوگل درایو است، شما میتوانید به آسانی دنبال فایلی با فرمت خاص بگردید یا با کلمات کلیدی مورد نظرتان فایل مورد نظر را پیدا کنید.
به علاوه گوگل درایو با استفاده از OCR، متن داخل تصاویر اسکنشده را هم تشخیص میدهد و به این ترتیب اگر از کتاب یا نشریهای اسکن کرده باشید، میتوانید به سرعت در فرصت بعدی مطلب مورد نظر را پیدا کنید.
گوگل درایو مجهز به فناوری تشخیصی خاصی است که به جستجوی عکسها کمک میکند، فرض اگر کسی به یکی از جاهای توریستی رفته باشد، گوگل درایو متوجه مکانی که عکس در آن گرفته شده، میشود و کاربر بعدا می تواند با جستجوی محل مسافرت به عکس برسد.
به همه کاربران به صورت رایگان پنج گیگ فضا داده میشود، اما بر حسب نیاز میتوانی فضای بیشتری هم بخرید.
گوگل درایو به شیوه خوبی با دیگر سرویسهای گوگل ترکیب شده است، مثلا عکسی که در درایو آپلود شود، میتواند به راحتی به گوگل پلاس کاربر فرستاده شود. به علاوه کاربران به زودی امکان خواهند یافت که فایلهای آپلود شده در درایو را به ایمیلهای خود پیوست کنند.
ویژگی جالب دیگر امکان مشارکت توسعهدهندگان ثالث است که به نظر من این ویژگی بسیار بنیادین و مهم است. به این ترتیب توسعهدهندگان دیگر میتوانند سرویسهایی برای ویرایش عکس و ویدئو یا حتی ایجاد شبهسایت با استفاده از این فضا ارائه دهند.
در حال حاضر اپلیکیشنهایی برای گوگل کروم برای کار با گوگل درایو وجود دارد که آنها را میتوانید در اینجا ببیند.
مرور این اپلیکیشنها، نمایی جالب از نقشهای که گوگل برای آینده وب کشیده است، به دست میدهد. به نظر من گوگل درایو چیزی بیشتر از یک هارد دیسک آنلاین یا صندوقچه است که کاربر اجازه انبار کردن و دسترسی فایلهایش را بدهد.
سه ویژگی جستجوی هوشمند، امکان مشارکت توسعهدهندگان ثالث و تعامل این سرویس با دیگر سرویسهای گوگل را در کنار هم بچینید تا قطعات پازل کامل شود!
کاربری با امکان دسترسی به اینترنت با سرعت مناسب در نظر بگیرید، در آینده او برای ذخیره کردن فایلهایش به هارد دیسک نیاز ندارد، او میتواند با سرعت هر زمان که خواست، فایل مورد نظر را احضار کند، او نیازی به هیچ نرمافزاری روی سیستم خودش ندارد، چون همه نرمافزارهای مورد نیاز را توسعهدهنگان گوگل درایو برایش مهیا کردهاند. او میتواند به سرعت مقالهای بنویسد، عکسهای مورد نیاز را ویرایش کند و به آن پیوست کند، صفحه گسترده ایجاد کند، ویدئو ویرایش و آپلود کند و بعد ثمره تولید محتوای خود را در سرویسهای دیگر گوگل به اشتراک بگذارد.
من برای گوگل درایو آینده درخشانی میبینم و از هماینک شبح یک شبهسیستم عامل ابری را در آن میبینم. چرا که نه!!
به سایت گوگل درایو سر بزنید، اگر خوششانس باشید، گوگل درایو شما آماده است، در غیر این صورت نگران نباشید، چون به زودی گوگل درایو برای همه فعال میشود.
این نوشتهها را هم بخوانید
بسیار عالی
البته من هنوز نتونستم همون فضای 1GB داکزم رو پر کنم ;)
جناب دکتر راستی چند روزه دکمه +1 رو ری سایت شما ندارم.
مشکل +1 از مرورگر بنده بود که رفع شد. ببخشید
ای جان
عاشق این جور سرویس ها هستم
دوستش دارم
بهتر بود گوگل باید برای تبلیغات گوگل پلاس هم که بود ابتدا برای کاربران گوگل پلاس فعال می کرد تا خیلی ها تشویق شوند عضو گوگل پلاس شوند.
Man k fargh ba google docs nemibinam,dar kol. faza shod 5G .va josteju ehtemalan behtar va ta hadi yek parcheh shod.ye juraee upgrade google docs, k tush mishod har file.ee up kard. tolide mohtava kard,word .ppt va … .bishtar taghire berande ta ye service jadid
احتمالا شما موافق اینکه کتابها (حصوصا کتابهای تخصصی) رو مجانی دانلود کنیم بجای اینکه اونها رو بخریم نیستین. اما به عنوان کسی که این چندوقت که گیگاآپلود رو بستهاند دچار دردسر بسیار شده و بشدت دنبال یه راهیه که کتابها رو بشه به اشتراک گذاشت؛ وقتی این پست رو دیدم، اولین چیزی که ذهنم رسید این بود که هرکس یه فولدر بسازه تو گوگل درایوش و کتابهایی که قبلا دانلود کرده بوده رو بذاره اونجا. و این فولدر پابلیک باشه (یا مثلا شر شده باشه واسه یه گروهی که یک پولی برای دسترسی به این شبکه کتابرسانی میدن– با این پوله سعی میکنیم از هر کتاب، یک نسخه بطور شرافتمندانه بخریم–) و بعد اینجوری کتابها رو بین هم به اشتراک بذاریم. من نمیدونم چقدر میشه تو این فضای ابری سرچ کرد. اما اگر کتابها و نویسندهها و سال انتشار مرتب باشه، خودبخ خود مجموعه خیلی خوبی ایجاد میشه که کسی نمیتونه بیاد یهو ببندتش و دانشجوهای پستداک و دکترا و مستر و لیسانس رو بیمنبع کنه.
من فکر میکنم بالاخره یه روزی ناشرهای کتابهای تخصصی متوجه میشن که دانشجوها پول ندارن کتابها رو بخرن. دانشگاهها هم نسخههای قدیمیتر کتابها رو دارن. اگر می خوان کتابشون به فروش بره، باید کتاب رو به شبکههای اشتراک کتاب بفروشن… یه همچین ایدهای خلاصه.
این ایده من به درد میخوره؟ یا غیرشرافتمندانهست؟
فکر میکنم بالاخره همچین اتفاقی خواهد افتاد. اگر ما بلد باشیم شروعش کنیم خیلی بهتره.
-تو کامنت بالا یک اشتباه وجود داره:
گیگاآپلود درست نیست. گیگاپدیا درست است.
کاش در مورد مشکل نصب نرم افزارش هم چیزی می گفتین
بسیار هم خوب :)
ممنون من سر زدم واسه من که آماده نبود !!
سلام
آره بنظرم انقلابی در زمینه سرویسهای کلود بیس با این کار گوگل شروع شده.
درضمن دوستان اندرویدی که نمیخوان منتظر فعال سازی گوگل باشند. همین الان برن تو بازار یا اندروید مارکت اپ گوگل درابو رو نصب کنند و لذت ببرند.
گوگل داره حال میده به رفقای اندرویدیش نه با گوگل پلاس ;)
مطئنا خود مدیران این سرویس و حتی کاربران نیز میدونن که نمیشه فایلها مهم رو در اونجا قرار داد ، لااقلش اینه که من ریسک این کار رو قبول نمیکنم :d
سرویس های گوگل که یکی از دیگری بهتر هستند اما مشکل آنجا شروع میشود که دوستانمان در مخابرات محدودیت هایی روی سرویس های گوگل اعمال کرده اند .
آنقدر سرعت سرویس های گوگل را کم کرده اند که لذت استفاده از این سرویس ها کاملا از بین رفته است .
من حتی به خاطر این محدودیت ها لذت استفاده از Gmail را کنار گذاشتم و هم اکنون از Outlook استفاده میکنم ، گوگل درایو که دیگر جای خود دارد .
امکانات خیلی خوبی داره ولی به نظر من skydrive مایکروسافت با 25 گیگ فضای رایگان عالی باشه !
به نظرتون تو ایران که اینترنتمون با ذغال سنگ کار میکنه این سرویس های ابری جواب میده؟
من ترجیح میدم همیشه یک فلش همراهم باشه و اطلاعاتم رو توی اون ذخیره کنم تا اینکه بخوام برای دسترسی به فلان فایل ۲۰۰ ، ۳۰۰ مگی کلی معطل بمونم.
برای نگه داشتن و کار کردن روی اسناد خیلی عالیه . من از دراپ باکس استفاده می کنم. بعد از اینکه یه بار اسنادم از دست رفت ترجیح میدم از این سرویس ها استفاده کنم. خیلی عالیه
امیدوارم گوگل درایو من به زودی آماده بشه. با یکپارچگی که با سرویس های دیگه داره عالیه
به قول دراپ باکس:
never email yourself a file again!
این هم استفاده دیگری از cloud hosting
https://docs.google.com/document/d/1sB0rR-FJAwvFtYtYlMhurJCvrqnqoN7RGuF9m3l2a7I/edit
سلام.فقط یک مشکلی برام اومده وقتی میخوام برنامه گوگل درایو جهت استفاده در محیط ویندوز رو دانلود کنم و نصب کنم میگه کشورتون بلاک شده است,با اینکه چی چی ان هم میزنم ولی بازم میفهمه.راهی وجود نداره؟؟؟
نمیدونم پیدا کردی به مام بگو.
.
فقط یه سوعال داشتم چجوری این داکیومنتو شیر کردی که منم میتونم ببینم.
من وختی شیرش میکنم.
میگه ایمیل وارد کن.
و فقط کسانی که میشونو دارم واسشون میره .
چجوری میشه برا عموم شیر کرد و لینکشو گذاشت.
+mozo68@yahoo.com
tnx
لطفا کمی هم درباره قوانین حریم شخصی کاربران در این سرویس ها بنویسید. به نظر من، به جای اینکه بخوایم از هر خدمات جدیدی که ارائه میشه استفاده کنیم، باید اول به قوانینی که برای کاربران در نظر گرفتن توجه کنیم و اینکه چقدر به حریم شخصی افراد احترام میزارن. این سرویس ها و خدمات بدون دلیل نیست.
برای سرویس های گوگل که دیگه نیازی به اینجور قوانین نیست! گوگل ثابت کرده برای حریم شخصی کاربراش هیچ اهمیتی قائل نیست و هر جور که بتونه ازشون استفاده میکنه تا پول بیشتری در بیاره!!
به زودی یا توسط ایران ف.ل.ر میشه. یا خودشون تحریممون میکنن :(
ای خدا آخه این چه وضعیه. چرا من تو این خراب شده به دنیا اومدم.
سایت دراپ باکسو ف.یل.تر کردن
آخه …
وقتی همه چی مسدود می شه دیگه چه فرقی میکنه !
بیشتر امکانات و سایت های مطرح که کاربردی هستند هنوز رونمائی نشده اینجا مسدود می شه …
ولی نمیدونم چرا بعضی از سایت های دولتی خودشون تویه این رسانه ها اکانت دارند مثل :
PRESSTV.IR
فیس بوک ….
دوستانی که تو دانلود مشکل دارن میتونن نسخه آفلاین رو از آدرس زیر دانلود کنن
http://bma.ir/Google_drive